Da li su svi politicari isti?

mamatajo1965

#1 Da li su svi politicari isti?

Post by mamatajo1965 »

Mislite li da su svi politicari isti,da im je bitno samo oblatiti one "druge" a da ih stvarni problemi obicnih ljudi malo zanimaju
gradimir

#2 Re: Da li su svi politicari isti?

Post by gradimir »

Interesantno pitanje :D. Ovdje izgleda ljudi ne znaju sta ce od sebe pa postavljaju teme po forumima i pitaju svakakve gluposti (a mozda forum za to i sluzi :D ). Al` hajd da ti odgovorim : Politicari su ljudi, a poznato je da nema ni jednog istog čovjeka na zemlji, zaključak - ni svi politicari ne mogu biti isti:D
mamatajo1965

#3 Re: Da li su svi politicari isti?

Post by mamatajo1965 »

gradimir wrote:Interesantno pitanje :D. Ovdje izgleda ljudi ne znaju sta ce od sebe pa postavljaju teme po forumima i pitaju svakakve gluposti (a mozda forum za to i sluzi :D ). Al` hajd da ti odgovorim : Politicari su ljudi, a poznato je da nema ni jednog istog čovjeka na zemlji, zaključak - ni svi politicari ne mogu biti isti:D
To ti kao prepametan???
gradimir

#4 Re: Da li su svi politicari isti?

Post by gradimir »

Necu ti na to odgovoriti, al bi ti toplo preporucio da obrises ovu temu :D
gospodar kuglastih munja

#5 Re: Da li su svi politicari isti?

Post by gospodar kuglastih munja »

Tebe vjerovatno musci drugi problem pa si malo pogresno formulisao naslov.

Zasto su sve plitike iste kod nas, a drugacije u svjetu :D

Muci te problem sto npr. ko god da je na vlasti u RS vodi istu politiku a mi naivni cekamo da dodje neko "osvjescen". Dodikovi Socijaldemokrati na vlasti a gore rade od fasista, Nista drugaciji nisu od Karadjicevog SDS.
E sad se mozes pitati zasto su svi politicari isti, mada im je ideologija vrlo razlicita.
turban

#6 Re: Da li su svi politicari isti?

Post by turban »

gospodar kuglastih munja wrote:Tebe vjerovatno musci drugi problem pa si malo pogresno formulisao naslov.

Muci te problem sto npr. ko god da je na vlasti u RS vodi istu politiku a mi naivni cekamo da dodje neko "osvjescen". Dodikovi Socijaldemokrati na vlasti a gore rade od fasista, Nista drugaciji nisu od Karadjicevog SDS.
E sad se mozes pitati zasto su svi politicari isti, mada im je ideologija vrlo razlicita.
Ovo ti napisoooooooooooo... :D :D

Samo jedno pitanje,ako moze?Moze hvala.
Ko je izabrao te politicare???
gospodar kuglastih munja

#7 Re: Da li su svi politicari isti?

turban wrote:
gospodar kuglastih munja wrote:Tebe vjerovatno musci drugi problem pa si malo pogresno formulisao naslov.

SPC predlaze ko ce biti biran, a narod bira na slobodnim izborima. Dok ne prodjes proceduru SPC nema te na listi.
Frankyee

#8 Re: Da li su svi politicari isti?

Post by Frankyee »

Samo cu ovo da kazem

Haris Silajdzic = FIkret Abdic
turban

#9 Re: Da li su svi politicari isti?

Post by turban »

gospodar kuglastih munja wrote:
turban wrote:

SPC predlaze ko ce biti biran, a narod bira na slobodnim izborima. Dok ne prodjes proceduru SPC nema te na listi.
Pa ti postade moj glasnogovornik,Thank you my friend... :D :D :D
gospodar kuglastih munja

#10 Re: Da li su svi politicari isti?

[quote="turban"

Ko je izabrao te politicare???[/quote]

SPC predlaze ko ce biti biran, a narod bira na slobodnim izborima. Dok ne prodjes proceduru SPC nema te na listi.[/quote]

Pa ti postade moj glasnogovornik,Thank you my friend... :D :D :D[/quote]

Tako ti je i kod Bosnjaka ! Ko ne prodje proceduru podobnosti ko Cerica i IZ nema sanse, uz jednu razliku.

SPC i drzava Srbija, odnosno Srpski narod ( ovo je vrlo vazno za danasnje dogadjaje), imaju potpisan ugovor o politickoj suradnji, o zajednickom vodjenju drzave. Taj ugovor datira jos iz 5. stoljeca kad je Krscanstvo bilo jedno za sve, dok nije postojala podjela za Pravoslavlje i Katolcizam. Taj ugovor je jos uvijek vazeci i dan-danas. U tom 5. stoljecu Srpska drzava nije postojala, ali je taj prostor pokrivala Crkva, bio je pod njenom crkvenom vlascu. Srbija se pojavljuje kao drzava u 12. stoljecu uz dozvolu i dogovor sa tada vec podjeljenom Crkvom na Pravoslavlje preko Drine , i zapadni dio, do Drine. Uslov da Srbi dobiju drzavu je bi politicka suradnja drzave i crkve. Pravoslavlje je time i politicki bilo ugradjeno u granice tadasnje drzave Srbije.
Treba poznavati prirodu Crkve da bi se shvatilo i samo djelovanje drzave Srbije. Crkva je uvijek gladna novih clanova,nove teritorije, tezi prosirenju, salje emisareu druge drzave. Tako su se Srbi zahvaljujuci Osmanskom Carstvu ljudstvom prosirili i na podrucje Bosne. Krocivsi na tudje tlo, u drugu drzavu, Srbi su sa sobom donjeli i svoju vjeru. Pojavljuju se crkvene opstine van granica Srbije . Uspostavom crkvenih opstina u Bosnu je sa pola noge zakoracila i Srpska drzava, jer je Crkva ravnopravni dio drzave, dio njene politicke vlasti. Sad je samo pitanje vremena kad ce taj teritorij postati i 100% srpski, pripasti drzavi Srbiji , jer je vec pola posla uradjeno.
Crkva je nemilostiva u svojoj politici. Za nju ne vrijede ovozemaljski arsini. Ono sto je za humanizam, zlocin , za njih je samo normalna realizacija njihove politike. Ovozemaljske zrtve za Crkvu ne postoje, rodjen si da jos sluzis, da izvrsis njen zahtjev i da umres. Ispunio si cilj. Genocid za Crkvu ne postoji. Ona ne poznaje taj pojam, onaj ko se ne slaze s njom biva protjeran....
I eto nas u RS, koja je prije 500 g. naseljena pravoslavcima , da bi danas imala potvrdjen legalitet i to od nas samih. Nasi politicari su poklekli pred SPC i prihvatili da formiraju srpsku drustveno politicku zajenicu sa snagom izvrsioca na pola teritorije BiH. U RS danas vladaju SPC i zvanicna politika isto kao i prije 800g. kad je nastala Srpska drzava.
Ni to nije sve. Potvrdom u Dejtonu je dato za pravo Srbima da imaju i crkvenu i politicku upravu na 49% teritorije BiH, medjutim Srbi idu i dalje. Nasi politicari su potpisali ugovor sa SPC o suradnji na citavoj teritoriji drzave BiH. Pitanje je samo vremena, mozda za narednih 800g. da SPC i dio Federacije pretvori u svoju politicku treitoriju jer crkva tezi prosirenju....
I zato nema razlike izmedju politike komunista, socijalista, radikala, liberala, crvenih , zutih u srpskoj politici. Oni svi imaju samo jedan cilj, onaj koji im diktira SPC.
Kosovo je SRBIJA ?. Jeste, pola. Bosna je Srbija ! Jeste pola, a i druga polovina je ugrozena.
gospodar kuglastih munja

#11 Re: Da li su svi politicari isti?

Kod muslimana je nesto drugacije. Islam ne poznaje granice, on je univerzalan, a potom ne poznaje ni pojam drzava. Sadasnje drzave su samo privremeno , prinudno boraviste za Islam. Isalm je koncipiran na Kuci Islama. . Culi ste za izreku, "gdje je srpski grob tu je i srbija" ?. To isto vrijedi i za Islam, gdje su muslimani ta drzava se mora prilagoditi njima, ona je njihiva. Oni ne pitaju za dozvolu, niti traze dogovor. Za njih je to cilj. Tamo gjde mogu, kao u BiH namontiraju se u politiku i odlucuju.Tamo gje ne mogu , cute i kutre.
Najveci neprijatelj Islama, i ne samo Islama vec svih religija, je gradjanski koncipirana drzava, gdje je Crkva odvojena od drzave i koja je sistem vrijednosti sama za sebe. Zato su npr. komunisti najveci neprijatelji svih religija jer drzavu zasnivaju na gradjanskom principu. Dok je Bosna bila R BiH pod komunistickom upravom religije su bile u defanzivi, jedva se culo za njih u javnosti, ali su itekako imali uticaja na politiku i cuvali svoju poziciju. Kad je Alija svojim potpisom razvalio, unistio gradjansko drustvo, religije su se vrlo brzo namontirale u politiku na sve strane. Otud Ceric i IZ u politici.Jedan od karaktera rata u BiH je bio religioznog karaktera gdje se odredjivala teritorija. Reliogije moraju imati ekskluzivno svoj teritorij, one se ne mogu preklapati. Taj vid rata nam se podvaljuje kao gradjanski rat od strane Srbije, kao rat unutar same BiH, medjutim u njemu je aktivno ucestvovala SPC kao politicko odjeljenje drzave Srbije. Sud u Hagu nije smio ovu cinjenicu uzeti u obzir, niti je razmatrati jer bi se time pocele rusiti i neke druge stvari koje su u domenu i pod patronatom svih religija. nastupio bi opsti haos.Znamo svi da je samo rezim u Srbiji dobio znacku saucesnika u agresiji, da je samo Milicija RS navedena kao direktni krivac za genocid. Niko nije smio osuditi sam Srpski narod niti pomenuti njihovu SPC, zato sto je najvece civilizacijsko dostignuce religija a ne humanizam. Narodi mogu nestati, biti unisteni do zadnjeg, ali religije niko nesmije dirati, one su trajno vlasnistvo covjecanstva. U isto vrijeme to pokazuje da se civilizacija krece u svoju zazvrsnicu, u sljepo crijevo iz kojeg nema izlaska, kao kad jedna vrsta dostigne svoj maksimum u prirodi pa srusi , pojede samu sebe, nestane sa lica Zemle ili se transformise u nesto drugo.
Srbija je fantastican primjer sta religija moze da napravi od jedne drzave, da je drzi na uzdi on njenog nastanka i da drzi uvjek isti kurs sa malim pomjeranjima ljevo ili desno. Ona ima zapisanu misiju, gdje je srpski grob tu je i Srbija. Samo drustav koja naprave rez izmedju ta dva sistema imaju sanse da funkcionisu normalno. Drzava se mora odvojiti od religije da bi bila normalna, da bi bila po mjeri svih njenih gradjana.
uvjek dobar gost

#12 Re: Da li su svi politicari isti?

Post by uvjek dobar gost »

Ja sam davno jednom pokrenuo temu.. Svi su oni ista banda... i još uvijek stojim iza toga...
turban

#13 Re: Da li su svi politicari isti?

Post by turban »

Gospodaru kuglastih munja,
Ja te malo podigoh a ti tresnu opet i to debelo... :D

Znao sam da ces se upecati i napraviti paralelu.TI SI NE PROMJELJIV... :run:
gospodar kuglastih munja

#14 Re: Da li su svi politicari isti?

turban wrote:Gospodaru kuglastih munja,
Ja te malo podigoh a ti tresnu opet i to debelo... :D

Znao sam da ces se upecati i napraviti paralelu.TI SI NE PROMJELJIV... :run:
Eto, upeco si me :mrgreen:

a mozda vise samog sebe , jer nemas ama bas nikakav komentar na napisano :bih:

Bosna Bosancima, a svi ostali su gosti ! :bih:
turban

#15 Re: Da li su svi politicari isti?

Post by turban »

gospodaru kuglastih munja,
Masi ti zastavicom,samo masi,to te nece izvaditi.
SPC je stala iza zlocina,ucestvovala u zlocinu.I na kraju blagoslovila zlocin.Izvuci mi nekog od vodecih ljudi u IZV koji bi se mogao izjednaciti sa svim popovima i vladikama iz SPC.
Da ti osvjezim pamcenje sa Fatom Orlovic,ko je to sagradio tamo crkvu ZNA SE, SPC.

SPC je zajedno sa svim Srbijanskim strukturama javno ucestvovala u agresiji na BiH.
Bosna je bila napadnuta ali njene duhovne vodje(mislim na izv)ni jednog momenta nisu licili na one iz SPC.

P.S
Ja sam za Bosnu dao sto puta vise od tebe,zapamti to dobro!
Vojislav

#16 Re: Da li su svi politicari isti?

Post by Vojislav »

SPC i drzava Srbija, odnosno Srpski narod ( ovo je vrlo vazno za danasnje dogadjaje), imaju potpisan ugovor o politickoj suradnji, o zajednickom vodjenju drzave. Taj ugovor datira jos iz 5. stoljeca kad je Krscanstvo bilo jedno za sve, dok nije postojala podjela za Pravoslavlje i Katolcizam. Taj ugovor je jos uvijek vazeci i dan-danas. U tom 5. stoljecu Srpska drzava nije postojala, ali je taj prostor pokrivala Crkva, bio je pod njenom crkvenom vlascu. Srbija se pojavljuje kao drzava u 12. stoljecu uz dozvolu i dogovor sa tada vec podjeljenom Crkvom na Pravoslavlje preko Drine , i zapadni dio, do Drine. Uslov da Srbi dobiju drzavu je bi politicka suradnja drzave i crkve. Pravoslavlje je time i politicki bilo ugradjeno u granice tadasnje drzave Srbije.
Srbi su došli na Balkan u 7. veku, primili hrišćanstvo u 9-om... :lol: :lol: :lol:
gospodar kuglastih munja

#17 Re: Da li su svi politicari isti?

turban wrote:gospodaru kuglastih munja,
SPC je stala iza zlocina,ucestvovala u zlocinu.I na kraju blagoslovila zlocin.Izvuci mi nekog od vodecih ljudi u IZV koji bi se mogao izjednaciti sa svim popovima i vladikama iz SPC.
Da ti osvjezim pamcenje sa Fatom Orlovic,ko je to sagradio tamo crkvu ZNA SE, SPC.

SPC je zajedno sa svim Srbijanskim strukturama javno ucestvovala u agresiji na BiH.
Bosna je bila napadnuta ali njene duhovne vodje(mislim na izv)ni jednog momenta nisu licili na one iz SPC.

P.S
Ako nisi svatio , ja i optuzujem SPC kao glavnog nosioca svih nevolja. Srpski narod je samo izvrsioc.

O IZ i muslimanima nisi razumio poentu. Zao mi je, ti si u blokadi da to razumijes. Bosna nije napadnuta zato sto u njoj zive muslimani niti sto je ona muslimanska, vec zato sto u njoj zive Bosanci i sto je Bosanska. Moj narod su Bosanci gdje jedan dio upraznjava Islam kao vjeru. Drgacije ne moze biti.
gospodar kuglastih munja

#18 Re: Da li su svi politicari isti?

Vojislav wrote:
Srbi su došli na Balkan u 7. veku, primili hrišćanstvo u 9-om... :lol: :lol: :lol:
Mozda je malo nevjesto napisano, jer nisu Srbi potpisali ugovor u 5. stoljecu, vec su ga potpisali ( ugovor je tad vec postojao 700 g. )u 12. kad su formirali svoju kraljevinu. Taj ugovor, je ustvari odluka 5. Vaseljenskog Sabora i koji obavezuje svaku drzavu na suradnju, makar se formirala danas. OK?
mamatajo1965

#19 Re: Da li su svi politicari isti?

Post by mamatajo1965 »

Kako nisu isti,svi su oni isti,taman pomislis da se nasao neko ko radi i za narod,onda skontas,pa to je samo zbog izbora i javnosti,ko je od njih nekome pomogao ,a da se to nije razglasilo na sva zvona,nikad niko.....
turban

#20 Re: Da li su svi politicari isti?

Post by turban »

turban wrote:gospodaru kuglastih munja,

P.S
Ako nisi svatio , ja i optuzujem SPC kao glavnog nosioca svih nevolja. Srpski narod je samo izvrsioc.

O IZ i muslimanima nisi razumio poentu. Zao mi je, ti si u blokadi da to razumijes. Bosna nije napadnuta zato sto u njoj zive muslimani niti sto je ona muslimanska, vec zato sto u njoj zive Bosanci i sto je Bosanska. Moj narod su Bosanci gdje jedan dio upraznjava Islam kao vjeru. Drgacije ne moze biti.
Bosna je napadnuta izmedju ostalog da se jedan narod(muslimani Bosne)uniste i svedu na procenat od 2%do 3%,to sam vec nekoliko puta ponovio.Pa valjda ja bolje znam od tebe,ja sam citavo vrjeme agresije bio u Bosni.
Sta je poenta.Ti si napravio paralelu izmedju SPC i IVZ.Ti si stvarni mrzitelj islama ili islamofob.Razlog tome znas.Necu da te ofiram... :sad:

P.S
Blokada je kad od imaginarnog zelis stvoriti stvarno,tu nesto nije u redu... :?:
mrki62

#21 Re: Da li su svi politicari isti?

Post by mrki62 »

Vojislav wrote:
Care , jel znaš u kojem stoljeću je nastalo pravoslavlje ?
Ja tebi kažem da tek u 11 - de me razuvjeri :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
turban

#22 Re: Da li su svi politicari isti?

Post by turban »

Nisam siguran,pa da pitam kada se ono pocjepala katolicka crkva???
I jeli pravoslavlje posledica tog cjepanja katolicke crkve???
furija Strašna

#23 Re: Da li su svi politicari isti?

Post by furija Strašna »

mamatajo1965 wrote:Mislite li da su svi politicari isti,da im je bitno samo oblatiti one "druge" a da ih stvarni problemi obicnih ljudi malo zanimaju
ŽELJKO KOMŠIĆ =/= ...
:)
mamatajo1965

#24 Re: Da li su svi politicari isti?

Post by mamatajo1965 »

furija Strašna wrote:
mamatajo1965 wrote:Mislite li da su svi politicari isti,da im je bitno samo oblatiti one "druge" a da ih stvarni problemi obicnih ljudi malo zanimaju
ŽELJKO KOMŠIĆ =/= ...
:)
Zeljko je nesto drugo,on je prvo covjek ,a onda politicar,za razliku od sviju ostalih.....ali i on u svojoj stranci /ciji sam clan / ima puno onih kojima je bitnije da se eskponiraju i blate druge stranacke lidere,nego da konkretno nesto urade i poprave.
Jara

#25 Re: Da li su svi politicari isti?

Post by Jara »

Nisu.
Post Reply