MuaDib wrote:Do kada će moderacija tolerirati, ovo vrijeđanje cijelog jednog naroda, koji ne želi više da trpi šikaniranje iz Livna i Tomislavgrada. Na ovoj temi pada sva priča o težnjama za normalnom državom. Jer, da nam je stalo do države već danas bi premjer Federacije otišao u Glamoč, Grahovo i Drvar, te vidio u čemu je problem. Problem je u potpunoj izolaciji tog kraja i njegovom potpunom ekonomskom propadanju. To što SNSD srbuje, može se mačku o rep objesiti, jer to radi da zabavi javnost. E tu se treba pokazati Federacija i umjesto prazne priče SNSD, pokazati da se brine o stanovnicima tih opština. Čak da se ovdje vodi pametna politika, ja bi im ponudio integraciju u USK, što su i tražili prije nekoliko godina. Time se smanjuje teritorija na koju HDZ računa, u težnji da formira treći entitet. Dakle i Dodik i Čović bi bili na gubitku. Ali ne odmah se počelo pljuvati po tim ljudima i po njihovim težnjama, da je riječ o velikosrpskoj zavjeri. Pa dva interventna voda policije mogu sve riješiti za 30 minuta, s obzirom na gustinu naseljenosti. I opet SNSD zahvaljujući vašim predrasudama, zahvaljujući šovinističkim komentarima prema ovoj incijativi, dobije zamah da govori o aperthajdu nad Srbima u Federaciji.
Nek to Mile rijesava s ADZ-om, k'o i sve do sada - to ti je pod njihovom "jurisdikcijom".Kada su znali surovati na svim nivoima protiv ovo jada od drzave, nek se rastale i ovdje , pa ja.Samo, cini mi se, kako ce ovaj put "puknuti tikva", jer se ovdje ne radi samo o BiH Hrvatima vec i o "strateskom zaledu" Republike Hrvatske.Mogli bi tu i MUP-ovci iz Livna imati posla, nije prvi put na ovim prostorima kako se dva "bratska" naroda malo "lizu" a malo "kolju".
A sto se tice ovih Srba koji zive tamo, veceg licemjerstva ne vidjeh-zasto se na zalazu i za osnivanje hrvatskih ili bosnjackih zajednica opcina u RS-u?
Kad se radi o,uvjetno receno, bosnjackoj strani,ne znam, zasto bi se iko "pocesao" za tim vukojebinama u kojima se oduvijek srbovalo i gdje se i za vrijeme ovog zadnjeg rata znalo smjestiti "nepodobne", citaj bosnjacke civile, u kojekakve "sabirne centre", iz ostalih dijelova Bosanske Krajine

. Kako se tad nisu bunili protiv nepravde k'o sto sad kukaju?

A sto se tice ovog tvog "konstruktivnog" i nadasve altruisticnog prijedloga o integraciju u "USK",pa nije niko budala da sebi na leda, pored gorucih ekonomskih pitanja, natovari par hiljada socijalnih slucajeva.