Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
- It_is_a_Leclerc
#51 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Srbiju posmatram kao tamni vilajet u kojem su na vlasti nacisti, fašisti i drugi podržavaoci genocida, zločina protiv čovječnosti. Daleko im lijepa kuća od moje, sve dok se zvanična srbijanska politika ne izvini za pomaganje genocida i njegovo financiranje.
Dotad, ja i dalje postavljam pitanje - zašto bi mene, na klixu, bilo briga za njih ?! Kao da sam na nebeskinarod.rs forumu. Svaki dan, još dvije teme o Srbiji.
Dotad, ja i dalje postavljam pitanje - zašto bi mene, na klixu, bilo briga za njih ?! Kao da sam na nebeskinarod.rs forumu. Svaki dan, još dvije teme o Srbiji.
-
Dino Mujkić
#52 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Ali pazi,vi ne želite da imate veze sa Srbijom,a hoćete sa Srbima da djelite državu.Da Bošnjaci istinski žele BiH morali bi imati dobre odnose i sa Srbijom i sa Hrvatskom.
- Sezam
#53 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Ajde?hrastov žižak wrote:svaka država je vještačka tvorevina. a uz takve stavove nemaš se pravo ljutit kad eresovci traže otcijepljene. sanjaš li ti srbiju? da nema srbije ti bi se ubio, realno.Sezam wrote:Tu vjestacku tvorevinu zvanu Srbija je najbolje rasformirati. Tek tada bi imali trajan mir na Balkanu.
E salonci, morate to malo bolje...
- TheWatcher
#54 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
jbt koji ste vi pacenici pa to nije normalno

-
Dino Mujkić
#55 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Ali Njemačka je poražena u WW2,ovaj naš rat je završen bez pobjednika,Srbi su izgubili u Hrvatskoj rat i na Kosovu,ali ovdje u BiH realno nisu,ustvari jesu u Federaciji.Skyfox wrote:Njemacka i danas placa ratnu stetu, naravno samoincijativno!
-
cindrlimindrli
#56 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Zasto bi morali imati dobre odnose sa neprijateljskim drzavama?Dino Mujkić wrote:Ali pazi,vi ne želite da imate veze sa Srbijom,a hoćete sa Srbima da djelite državu.Da Bošnjaci istinski žele BiH morali bi imati dobre odnose i sa Srbijom i sa Hrvatskom.
Last edited by cindrlimindrli on 18/12/2012 20:04, edited 1 time in total.
- JThomas
#57 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
dino radovana mujkić...
- Bratov brat
#58 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Mnogo nam otezavas rad na forumu ,evo i @ Hrastovog Ziska si " razotkrio"Sezam wrote:
E salonci, morate to malo bolje...
- It_is_a_Leclerc
#59 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Da Srbija i Hrvatska žele dobre odnose sa BiH ne bi počinili genocid (sudski presuđen 11 puta, utvrđen u UN-u) nad Bošnjacima.Dino Mujkić wrote:Ali pazi,vi ne želite da imate veze sa Srbijom,a hoćete sa Srbima da djelite državu.Da Bošnjaci istinski žele BiH morali bi imati dobre odnose i sa Srbijom i sa Hrvatskom.
Ja ne želim da imam bilo kakve veze sa državom u kojoj su izjednačena prava antifašističkom pokreta (član 3. Teheranska deklaracija) i četnika koji su, samo u Foči, ubili 12.000 Bošnjaka.. Puj !
- Samir_01
#60 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Srbija će prvu priliku koja joj se ukaže iskoristiti i pokušati da odvoji manji entitet od Bosne. Da li će to biti za 20, 50, 100 godina ne znam, ali prvu priliku koja joj se ukaže Srbija će iskoristiti i krenuti u komadanje Bosne.Dino Mujkić wrote:Srbi nemaju razloga da napadnu BiH jer imaju ono što im treba,jedino mogu početi rat na Kosovu,ali i to ne vjeruejm jer je tamo 90% Albanaca.Gojeni H wrote:Ne vjerujem u katarzu srpskog naroda (barem u narednih 100 godina). Doduse vele da se neke snashe na Ozrenu redovno katarziraju brljom od 22 stepena.![]()
Ne vjerujem da Srbi i Srbija mogu i hoce ostaviti Bosnu i Bosnjake na miru. Dok je puske i bijelog luka, i slanine pride.
Ne vjerujem da je mir sa Srbima moguc osim kad imamo jace pozicije.
I ne vjerujem da nas moze odbraniti bilo ko osim nas samih.
Što se tiče Kosova isto... prvu priliku koju vam se ukaže vi ćete iskoristiti da "oslobodite Kosovo od Albanaca".
Od Bošnjaka i Albanaca dugoročno zavisi da li će Srbija ostvariti svoje velikosrpske snove ili doživjeti katarzu.
- cyprus
#61 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Kako nametnuti kolektivne kazne nekome ko nije vojno poražen 
Nikad niko nikome nije nametnuo kaznu zbog kosmičke pravde, nego zato što je mog'o!
Nikad niko nikome nije nametnuo kaznu zbog kosmičke pravde, nego zato što je mog'o!
Last edited by cyprus on 18/12/2012 20:07, edited 2 times in total.
-
Kolt12
#62 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Tema nija tvoja ili bilo cija briga za njih, nego da li su se izvukli jeftino s obzirom sta su radili zadnjih 20 godina,izmedju ostalog i u tvojoj zemlji, ako si Bosanac, sto znaci trebalo bi te biti briga da li su kaznjeni na primjeran nacin kao stimulacija da ti ponovo nece razvaljivat drzavu kad im dodje "zuta minuta", pa i kad bi sljedeci put dozivjeli poraz u tvojoj drzavi, svejedno, samim napadom, izazivanjem sukoba, uzrokovali bi stetu, samim tim utjecali na zivot Bosanaca, negativno naravno.It_is_a_Leclerc wrote:Srbiju posmatram kao tamni vilajet u kojem su na vlasti nacisti, fašisti i drugi podržavaoci genocida, zločina protiv čovječnosti. Daleko im lijepa kuća od moje, sve dok se zvanična srbijanska politika ne izvini za pomaganje genocida i njegovo financiranje.
Last edited by Kolt12 on 18/12/2012 20:06, edited 1 time in total.
- Sezam
#63 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Ma ovo je ona spika, urbana, BeOgradska, pacifisticka bre...oni ce nama oprostiti sto su nas klali i protjerivali, pa se mozemo svi zajedno okrenuti gradjenju bolje buducnosti 
- Gojeni H
#64 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Nije ti ova budalasta.It_is_a_Leclerc wrote:Srbiju posmatram kao tamni vilajet u kojem su na vlasti nacisti, fašisti i drugi podržavaoci genocida, zločina protiv čovječnosti. Daleko im lijepa kuća od moje, sve dok se zvanična srbijanska politika ne izvini za pomaganje genocida i njegovo financiranje.
Zato mene interesovanje za temu Desavanja u Srbiji moze samo sokirati.
Zaboli me i za Srbijom i sta se tamo desava. Kaze mi ova omladina da sad i snajke samo o politici i nebeskom narodu pricaju, tako da fakat nema nista interesantno tamo.
- It_is_a_Leclerc
#65 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Kako ne nametnuti kolektivnu kaznu državi koja ja osuđena za nespriječavanje, financijsko, logističko i vojno pomaganje genocida.cyprus wrote:Kako nametnuti kolektivne kazne nekome ko nije vojno poražen
Budimo realni, nije ni, recimo, Bugarska doživjela slom u WWII, ali je u postratnom svijetu patila za držanje strane fašista kakvi su bili pojedini predstavnici Srbije u zadnjem ratu.
@Kolt12 - Nisam ja Bosanac, kao ni većina ljudi na koje misliš. Ja sam Bošnjak.
-
Dino Mujkić
#66 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
RS se jedino može odvojiti ako Amerika da zeleno svjetlo,a neće Srbi sad doći i opkoliti Sarajevo ili Mostar ko 1992.Samir_01 wrote:Srbija će prvu priliku koja joj se ukaže iskoristiti i pokušati da odvoji manji entitet od Bosne. Da li će to biti za 20, 50, 100 godina ne znam, ali prvu priliku koja joj se ukaže Srbija će iskoristiti i krenuti u komadanje Bosne.Dino Mujkić wrote:Srbi nemaju razloga da napadnu BiH jer imaju ono što im treba,jedino mogu početi rat na Kosovu,ali i to ne vjeruejm jer je tamo 90% Albanaca.Gojeni H wrote:Ne vjerujem u katarzu srpskog naroda (barem u narednih 100 godina). Doduse vele da se neke snashe na Ozrenu redovno katarziraju brljom od 22 stepena.![]()
Ne vjerujem da Srbi i Srbija mogu i hoce ostaviti Bosnu i Bosnjake na miru. Dok je puske i bijelog luka, i slanine pride.
Ne vjerujem da je mir sa Srbima moguc osim kad imamo jace pozicije.
I ne vjerujem da nas moze odbraniti bilo ko osim nas samih.
Što se tiče Kosova isto... prvu priliku koju vam se ukaže vi ćete iskoristiti da "oslobodite Kosovo od Albanaca".
Od Bošnjaka i Albanaca dugoročno zavisi da li će Srbija ostvariti svoje velikosrpske snove ili doživjeti katarzu.
- cyprus
#67 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Za razliku od tvog pitanja, moje nije retoričko iako možda tako izgleda... Dakle, zaista, kako nekome nametnuti kolektivnu kaznu?It_is_a_Leclerc wrote:Kako ne nametnuti kolektivnu kaznu državi koja ja osuđena za nespriječavanje, financijsko, logističko i vojno pomaganje genocida.cyprus wrote:Kako nametnuti kolektivne kazne nekome ko nije vojno poražen
Budimo realni, nije ni, recimo, Bugarska doživjela slom u WWII, ali je u postratnom svijetu patila za držanje strane fašista kakvi su bili pojedini predstavnici Srbije u zadnjem ratu.
@Kolt12 - Nisam ja Bosanac, kao ni većina ljudi na koje misliš. Ja sam Bošnjak.
-
cindrlimindrli
#68 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Pa recimo UN sankcijama, koje u njihovom slucaju nikad nisu ni trebale prestati dok se ne civilizuju.cyprus wrote:Dakle, zaista, kako nekome nametnuti kolektivnu kaznu?
- Samir_01
#69 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Amerika nikad nece dati "zeleno svjetlo". Prilika o kojoj ja govorim je ona koja ne ukljucuje Ameriku, situacija u kojoj je Amerika u krizi, ili preokupirana drugim problemima, situacija u kojoj je Balkan prepusten sam sebi, ili pod slabim uticajem Zapadne Evrope i Rusije.Dino Mujkić wrote:RS se jedino može odvojiti ako Amerika da zeleno svjetlo,a neće Srbi sad doći i opkoliti Sarajevo ili Mostar ko 1992.Samir_01 wrote:Srbija će prvu priliku koja joj se ukaže iskoristiti i pokušati da odvoji manji entitet od Bosne. Da li će to biti za 20, 50, 100 godina ne znam, ali prvu priliku koja joj se ukaže Srbija će iskoristiti i krenuti u komadanje Bosne.Dino Mujkić wrote:Srbi nemaju razloga da napadnu BiH jer imaju ono što im treba,jedino mogu početi rat na Kosovu,ali i to ne vjeruejm jer je tamo 90% Albanaca.
- Bratov brat
#70 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
tyty wrote:
Problem je taj što se kriju znanstvene činjenice o shizofreniji kod srba.
Ocekujem da nas uputis u te " znanstvene" cinjenice.
- cyprus
#71 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
A kako ti dođe do tih skrivenih znanstvenih pa još činjenica?tyty wrote:Problem je taj što se kriju znanstvene činjenice o shizofreniji kod srba. Isto kao što su Finci skloni finskim genetskim bolestima, Englezi rahitisu(u 19. stoljeću zvana Engleska blest), Židovi Tay-Saxu i mnoštvu drugih, crnci "Sickle Cell Disease", tako su srbi jedni od najneračunljivijih naroda svijeta.
- nosara
#72 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Profitirali su patriJoti...cindrlimindrli wrote:Sezam wrote:Tu vjestacku tvorevinu zvanu Srbija je najbolje rasformirati. Tek tada bi imali trajan mir na Balkanu.![]()
Pazi ovog dedukinog skojevca, ma ne, opste je poznato da su unis i energoinvest profitirali u rat...nosara wrote:Rat nije nista obezvrijedio
-
Dino Mujkić
#73 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Sa Amerikom se nikad ne zna,pa ona je i Jugoslaviju podržavala pa se ona raspade,ali opet sve i da Srbija pokuša odvojit RS,neće napasti Federaciju zato,drugo je bil 1992. kad je u Sarajevu bilo 30% Srba koji su želili ostati u Jugoslaviji.
Last edited by Dino Mujkić on 18/12/2012 20:19, edited 1 time in total.
- cyprus
#74 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Jedno 90% ljudi ovdje nikako da shvati da politika nema i ne treba da ima veze sa nekom pravdom, jer pravda zna da bude vrlo realativan pojam... Politika je umjeće mogućeg, tj. odnos postojećih snaga...cindrlimindrli wrote:Pa recimo UN sankcijama, koje u njihovom slucaju nikad nisu ni trebale prestati dok se ne civilizuju.cyprus wrote:Dakle, zaista, kako nekome nametnuti kolektivnu kaznu?
Last edited by cyprus on 18/12/2012 20:20, edited 1 time in total.
-
Dino Mujkić
#75 Re: Da li su Srbi i Srbija trebali biti generalno kaznjeni?
Ovdje je problem što većina Bošnjaka misli da kad bi se RS pokuašala odvojiti,da bi je Bošnjaci napali i da bi ona pala ko RSK isto tako misle i za Herceg Bosnu ako se osnuje jednog dana.