a zaboravio si atentat u sarajevu 1914 pa si zaboravio ubistvo kralja u marseju 1934 pa si zaboravio puskaranje u skupstini pa si zaboravio drugi svjetski rat i jasenovac i gradisku i genocid nad jevrejima i ciganima i muslimanima od strane drazinih cetnika pa si zaboravio politicka ubistva u stokholmu , minhenu , parizu za vrijeme SFRJ i naravno zaboravio si agresiju, opsadu gradova , logore , silovanja , klanja , nabijanja na kolac , ubijanje djece u potiljak i konacno genocid 1992 1996 koji se odigrao pred kamerama , pred ocima cijelog svijeta . a ti o damasku . e ,,moooooj,, kenjatoru , uzmi pa se ubij pusku .KENJAC wrote:Dovoljno je pogledat zadnjih dana , sto Francusku , sto Italijansku, a vjerujem i ostale Evropske televizije , pa ce biti mnogo jasnije ko i kako daje glas Balkanu ! Narocito sada poslije operacije "Damask"
Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
-
gepard_
#401 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
-
KENJAC
#402 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas ? Vjerovatno se odnosi na ljude koji nisu bili na Balkanu i nisu mogli steci svoje misljenje , nego na ljude koji podsredstvom dogadjaja za koje su culi obrazuju vlastito misljenje ! Ja sam na Balkanu proveo 33 godine i ja imam moje misljenje. Situacija je trenutno takva (mozete se srditi do jutra) da Evropa i Svijet pricaju samo o ISIS - u, Siriji , Libiji i sto je naj tragicnije u tom kontekstu o Bosni kao o "Bijelim spavacima" Situacija nije ni malo lijepa !!!
A o kulturi dijaloga , nekom drugom zgodom !
A o kulturi dijaloga , nekom drugom zgodom !
-
parapet
#403 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
Kao prvo treba se zapitati tko uopce o Balkanu ima "los glas"?
To je prije svega zapad. A zapad je potpomagao taj Balkan i o njemu pisao hvalospjeve (George Byron) za vrijeme ratova protiv Turaka.
Kad dolazi do do pocetka negativnih konotacija o Balkana?
1.) Ubojstvo kralja srpske dinastije Obrenovica
2.) Balkanski ratovi
3.) Pocetak 1. svj. rata
4.) Ubojstva u skupstini
5.) Atentat u Marseillesu
2. svjetski rat je svugdje bio klaonica. Srbi su sigurno sudjelovali svojim doprinosom u tom "losem imenu". Vjerojatno, najvise od ostalih. U svakoj stavki se nalaze.
To je prije svega zapad. A zapad je potpomagao taj Balkan i o njemu pisao hvalospjeve (George Byron) za vrijeme ratova protiv Turaka.
Kad dolazi do do pocetka negativnih konotacija o Balkana?
1.) Ubojstvo kralja srpske dinastije Obrenovica
2.) Balkanski ratovi
3.) Pocetak 1. svj. rata
4.) Ubojstva u skupstini
5.) Atentat u Marseillesu
2. svjetski rat je svugdje bio klaonica. Srbi su sigurno sudjelovali svojim doprinosom u tom "losem imenu". Vjerojatno, najvise od ostalih. U svakoj stavki se nalaze.
-
hAZNADAR
#404 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
Islamofobima, desnicarima, nacistima, evropskim malogradjanima,.. je uvijek trn kod muslimana bio veci negoli balvan u svom dvoristu.KENJAC wrote:Dovoljno je pogledat zadnjih dana , sto Francusku , sto Italijansku, a vjerujem i ostale Evropske televizije , pa ce biti mnogo jasnije ko i kako daje glas Balkanu ! Narocito sada poslije operacije "Damask"
Moj grad Banjaluka je postao poznat po svijetu kada se desilo ono nesretno kamenovanje prilikom polaganja kamen temeljca za Ferhadju i nosanje svinjskih glava na kocu okolo - da ne povjerujes da se desava u Evropi u 21 vijeku, pogledaj na interenetu sta prvo i najcesce izlazi kada upises Prijedor, Sarajevo,... a o novijoj historiji da ne govorimo gdje su se Srbi i Hrvati uzajmno poklali u toliko velikom obimu i na tako brutalan nacin da su presisali sve okupatore u zadnjih 1000 god.
A u istoj Francuskoj, Italiji u sve i jednom vecem gradu imas vise zaguljenih muslimana, vehbosa,... negoli u cijeloj BiH.
Nema gore stvari negoli kada se polupismen papak okurazi i umisli da je zbog krscanskog porijekla neka marka u odnosu na muslimane. Nesto kao "prcim mu mater mi smo europa i kultura u odnosu na ove turke"
-
cindrlimindrli
#405 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
Ma spomene se Bosna tu i tamo, nedavno sam gledao prilog na cnn-u o obnovi gradske vijecnice, doduse nisu spominjalisdasdpsbbhdzsnsd wrote:Ali svejedno, to za pogledat TV stanice u zapadnoj Europi, slagao je od prvog do zadnjeg slova.
nikakve bijele spavace...nekoliko sekundi kako gori i par slika svima dobro poznatih pisopija i pampers generala.
-
megaman4
-
parapet
#407 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
hAZNADAR wrote:Srbi i Hrvati uzajmno poklali u toliko velikom obimu i na tako brutalan nacin da su presisali sve okupatore u zadnjih 1000 god.
Ti vjerujes na rijec Srbima tj. njihovoj ratnoj propagandi? Starim poštenjacima?