Šveđanin wrote:A na cemu temeljite te vase izjave? Gdje zivite, gdje ste bili, u kakvom se krugu krecete? Asocijacije na Srbiju suvecinom Djokovic i ostali sportisti te bijeda i ratovi.
Interesantna stvar, vise puta sam od ovih istocnih pravoslavaca ( Rusi, Ukrajinci, Bjelorusi) cuo dosta stvari o Srbiji. I to biflaju pamflete bolje od onih u SANU. A oni mahom po 35-40 godina..
Svaka druga recenica im ugrozeni srpski narod. Sad me zanima, ko ih filuje time? Otkud covjek iz Novosibirska i neke vukojebine na zapadu Ukrajine znaju sve ovo?
Skickat från min iPhone via Tapatalk
Dokovic im je jedino "svijetlo u mraku", slike divljastva iz 90-tih ne mogu tek tako lako izblijediti.
A koliko ovi poznaju sto se desavalo i kakvu su ulogu u tome imale nase komsije mogu ilustrirati
diskusije na temu hapsenja ratnih zlocinaca i podrske istim( poput onog performansa podrske Mladicu u Banja Luci)
koje sam vodio sa radnim kolegama, npr. Da stvar po iste bude gora, sunarodnjaci po Skandinaviji poput onog Radomira
se svim silama trude da tu sliku jos "uljepsaju", podrzavajuci organizacije koje dovode u pitanje genocid te lobirajuci za "srpsku stvar" u smjeru revizije historije, uprkos historijskim cinjenicama potvrdenim kroz presude Haskog Tribunala i zdravom razumu.
Sto se tice ove pravoslavne brace, posto su politicki "bliski"(bedem slobodarskog svijeta,njet NATO-paktu i slicni srpski biseri), vjerovatno se radi o indoktrinaciji koju provodi oficijelna politika.