Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post Reply
ma jok

#151 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by ma jok »

hfc wrote: Ne ti ne vidis kod drugih zalost. Ti vidis je li tako korupciju u izgradnji tunela recimo u FBIH, naravno nemas pojma da je tunel ispod Ljubljane kostao oko 150 miliona eura ili tako nesto po kilometru i naravno nemas pojma i da je Slovenac nista manje koruptivan od Bosanca. Naravno nemas pojma da je recimo Sloveniju korupcija sjebala, da im je cijelo rukovodstvo nista manje korumpirano od bosanskog. Da, stanje tamo jeste bolje, medjutim jedina je razlika sto je u tu malu zemlju upucano vise od 50 milijardi eura kredita i da im je privreda unistena, a da u Bosni je privreda unistena, ali nema za vratom tih 50 milijardi eura ili ekvivalentne cifre od 100 milijardi eura prema velicini zemlje i broju populacije.

Ulozi u Bosnu 100 milijardi eura, sto je ekvivalentno slovenackom inostranom dugu od 50 milijardi eura, dobiti ces vraski dobru zemlju. S tim parama mozes napraviti ne samo koridor 5C, nego sistem autocesta i dvokolosijecnih pruga i jos da sredis gradove da izgledaju super cisti i dobri i da ti ostane kusura.

Da li bi zeljeli da nam neko nudi, dugovati 100 milijardi eura, sto bi bio ekvivalent slovenackih 50 milijardi eura koje oni danas duguju stranim povjeriocima?
Podaci o tome gde je završilo 40 milijardi maraka pomoći koja je u BiH stizala tokom rata i kasnije i dalje ostaju velika tajna.

Istraga o utvrđivanju trošenja donatorskih sredstava koju je vodila komisija parlamenta BiH, doživela je pravi fijasko.

Za 18 meseci rada, koliko je postojala komisija parlamenta BiH, nije urađeno ništa u vezi sa ovim problemom i nije otkrivena ni jedna jedina marka pokradenih donacija.
Fact

#152 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by Fact »

hfc wrote:...
aha,ti si dijasporac

hajd ćao,ideš na ignore,ne jer si rekao nešto uvrijedljivo,nego ne mogu kad nam vi izvana pametujete o stanju u državi :run:
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#153 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by Picajzla »

res publica wrote:
Fact wrote:
res publica wrote:
Jah... :roll:
A da Tesla nije bio vrhunski izdanak srpskog narodnog genija, da li bio uopšte uspio završiti sve te škole, i da li bi ga Amerikanci finansirali da su imali nekog svog Teslu? :)
:thumbup:
Jest,da je se rodio kao npr.Slovak,sigurno ne bi bio takav genije kakvog ga pamtimo.Jarane ja to raji na dnevnoj bazi objašnjavam,ali džaba.
Tako je. :thumbup:
Iz grmena velikoga lafu izac trudno nije,
u velikim narodima geniju se gnj'jezdo vije:
ovde mu je pogotovu materijal k slavnom djelu
i trijumfa dicni v'jenac, da mu krasi glavu smjelu.

Imaš narode velike po broju, bogatstvu i moći. A u velike po umnosti i duhu spadaju Srbi, Nijemci, Rusi, Englezi, Grci, Japanci, Italijani i Francuzi. Jevreji su pokušali da proguraju Ajnštajna, a svi znamo da on nije ništa revolucionarno izmislio za svijet, a uz to je krao svesku iz matematike od Srpkinje Mileve Marić Ajnštajn. 8)
:lol:

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
Stoner

#154 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by Stoner »

Cuj Slovenija i Hrvatska bolje od BiH jer im je " upucano " kredita. Pa sto nama se ne upuca malo?

Pa trebaju se ispuniti neki uvjeti kod kreditora da bi se kredit dobio.
BiH ne moze ispuniti ni jedan, osim ako je uvjet da je kolateral neko prirodno bogatstvo. Mi nemamo trziste uopste.
U centralnoj banci sjedi kcerka Momcila Krajisnika i regulise ponudu novca :lol:

Imamo masivnu administraciju koja gusi ionako mizeran realni sektor. 45% radne snage sjedi kod kuce. Oko 55% mladih je nezaposleno. I kad pogledas te pokazatelje pa ko normalan bi takvoj kvazidrzavi i kvaziekonomiji dao kredit i nadao se da ce ga eto otplatiti.

Ono malo sto radi usput daje stotine doprinosa i poreza drzavi, prehranjuje penzionere i demobilisane borce od 40 godina, tu i tamo se preko njih finansira i neko drzavno preduzece pred bankrotom zbog korupcije i usput se isplate place za one koji su ovakvo stanje i stvorili. E da, nemojmo zaboraviti i ove na socijali odnosno profesionalne oplodjivace koji se vode briljantnom logikom " tesko mi je prehranit dvoje djece pa cu napraviti jos dvoje minimalno".

Trziste kapitala uopste nemamo, SASE i BLSE zajedno imaju dnevni promet od po 50.000KM. Berze su tu samo za manipulacije i onog Blekica i njegov Eurohaus a sve pod dirigentskom palicom debelog mu brata sandzackog Kurbegovica.

Na fakultetima nastavni kadar postavljaju stranke, mladi odlaze, najbolji i najsposobniji odlaze, nema ljudskog kapitala nema drustvenog kapitala nema kulturoloskog kapitala . Ovo malo sto amo akumulirali iz Jugoslavije je ili unisteno u ratu, popljackano u ratu ili poslije a infrastruktura je svakako oronula.

Heeelp Baaaazniaaaa!!!
Hafis

#155 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by Hafis »

Dosta dobra analiza.
Međutim što ćemo s tvrdnjama ovih radikala gore:
zadnji agresorski potezi hriscana i kriscana
Da li to koči naše mudro državno vodstvo na putu prema prosperitetu?
Umalo popisivac

#156 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by Umalo popisivac »

LBVIEW wrote:
Umalo popisivac wrote: haha, pa sta ti hoces. To je izjava jednog covjeka. Delic je sahranjen uz drzavne pocasti. i kome ti onda imas sta pravo prigovarati i pricati? :?
"Misa zahvalnica" :oops:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sutr ... 52309.aspx

A ti nastavi trolati. :zzzz:
Ti ocito ne razumijes sta znaci kad ti drzava odaje pocasti, a kad to cini pojedinac ili nek organizacija.
cindrlimindrli

#157 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by cindrlimindrli »

Fact wrote:jesi ti izašao izvan granica BiH,prešao malo u tu HR?Kažem ti,30 godina ispred po svemu.
Nisu, jedan dio Zagreba mozda, a ostalo je manje vise teska kita.
Sto se tice teme, jesu, unistili su buducnost narednih pedeset generacija i sebi i drugima oko sebe.
Umalo popisivac

#158 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Znaci, na kraju mozemo zakljuciti da je u BiH stanje u najmanju ruku jednako kao u RH i Sloveniji, a moguce i bolje. 8-)
Stoner

#160 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by Stoner »

hfc wrote:
Stoner wrote:Cuj Slovenija i Hrvatska bolje od BiH jer im je " upucano " kredita. Pa sto nama se ne upuca malo?

Pa trebaju se ispuniti neki uvjeti kod kreditora da bi se kredit dobio.
BiH ne moze ispuniti ni jedan, osim ako je uvjet da je kolateral neko prirodno bogatstvo. Mi nemamo trziste uopste.
U centralnoj banci sjedi kcerka Momcila Krajisnika i regulise ponudu novca :lol:
Koje kreditne uslove je Grcka ispunila kad su u nju Svabe I Francuzi za otprilike godinu dana upucali oko 400 milijardi eura i boga pitaj koliko oprostili? Koje migracione uslove su ispunili Rumunija i Bugarska kad su ih primili u EU, pa sad postoje cijeli kvartovi Rumuna i Bugara na zapadu?
Nisu Grcka i BiH isto niti su im se krediti davali sa istom namjerom. Grcka je clanica EU i Eurozone, tu su Francuska i Njemacka stitile svoje interese i Euro valutu. Posljedice grcke krize su mogle biti daleko gore i moglo je doci do efekta prelijevanja i obezvrijedjivanja eura sto bi se direktno odrazilo na Svabe i Franke. Zato su ih pumpali, ne sto ih vole.

Ili je ipak zavera zapada? Ne daju BosnjOcima nismo im dragi? Procitaj jos jednom moj post stavi se u poziciju kreditora i razmisli bil ti takvoj drzavi dao kredite.
cindrlimindrli

#161 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by cindrlimindrli »

Umalo popisivac wrote:Znaci, na kraju mozemo zakljuciti da je u BiH stanje u najmanju ruku jednako kao u RH i Sloveniji, a moguce i bolje. 8-)
Slovenija je ipak druga prica.
Umalo popisivac

#162 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Ali nismo daleko ni od njih. 8-)
cindrlimindrli

#163 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by cindrlimindrli »

Umalo popisivac wrote:Ali nismo daleko ni od njih. 8-)
Geografski nismo, mentalno srednji vijek. :D
daxon

#164 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by daxon »

Na ovom forumu je očigledna jedna činjenica, može se čak reći maksima, tj. osnovno načelo, a to je: što noviji datum registracije, to gluplji član foruma i postovi.
To je naročito izraženo na podforumu Politika.
muzicar_iz_parka

#165 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by muzicar_iz_parka »

Slovenija ima malo razlike od ostatka Balkana, ali kad se malo zagrebe i oni su tu negdje sa ostalim "južnjacima", samo glume "finu gospodu".
Osjeti se ogromna razlika između Slovenije i Austrije, čak u zadnje vrijeme puno Slovenaca ide raditi u Austriju, dok je obrnuto to rijedak slučaj.
Nama u bivšoj SFRJ je prosipana stalno priča o "posebnosti" i "naprednosti" Slovenaca i ostala do dana današnjeg, lako je bilo koristiti našu glupost i zaluđenost, neka koriste ove ostale u EU.
Hafis

#166 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by Hafis »

daxon wrote:Na ovom forumu je očigledna jedna činjenica, može se čak reći maksima, tj. osnovno načelo, a to je: što noviji datum registracije, to gluplji član foruma i postovi.
To je naročito izraženo na podforumu Politika.
Nemoj tako. Baš je postavljač teme fin i koherentan čovjek. Samo ga malo handri što je nabrušen na kršćanske crkve, mislim kršćane općenito, pa se tu malo više zad'o. Ali za ostale nafaize ti je k'o mehlem.
Umalo popisivac

#167 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Ne govorim ja ko glumi ili ne glumi. govorim o usporedbi kupovne moci, standardu zivljenja, (ne)zaposlenosti, infrastrukturi, politici itd. BiH je tu zadnja. Ostali se svim silama nastoje izvuci iz te balkanske kaljuze, cak i jedna Srbija. smijesno mi je ovo zavaravanje kako smo mi svi tu eto u 5 deka.
cindrlimindrli

#168 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by cindrlimindrli »

muzicar_iz_parka wrote:Slovenija ima malo razlike od ostatka Balkana, ali kad se malo zagrebe i oni su tu negdje sa ostalim "južnjacima", samo glume "finu gospodu".
Nisu brate, mene ljudi zarobili 91, obukli me od glave do pete, nahranili, gotivili k'o da sam im u goste dosao i onda
poslali kuci. Da su me par godina kasnije zarobili Srbi i Hrvati ni danas mi kosti ne bi nasli...
Jasta su nego gospoda.
Hafis

#169 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by Hafis »

cindrlimindrli wrote:
muzicar_iz_parka wrote:Slovenija ima malo razlike od ostatka Balkana, ali kad se malo zagrebe i oni su tu negdje sa ostalim "južnjacima", samo glume "finu gospodu".
Nisu brate, mene ljudi zarobili 91, obukli me od glave do pete, nahranili, gotivili k'o da sam im u goste dosao i onda
poslali kuci. Da su me par godina kasnije zarobili Srbi i Hrvati ni danas mi kosti ne bi nasli...
Jasta su nego gospoda.
Pošten svijet nije ni išao u JNA 1991. godine.
Ostajalo se kući, a ako bi došla potraga bježalo se kod jataka.
cindrlimindrli

#170 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by cindrlimindrli »

Hafis wrote:
cindrlimindrli wrote:
Jasta su nego gospoda.
Pa jbg, nisam ja isao sto se meni islo, odveli me prije nego sto ste se vi braca srbi i hrvati pokrhali. Otkud sam ja
znao da cete vi pobudaliti?
Cherry-Cherry

#171 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by Cherry-Cherry »

Osjeti se ogromna razlika između Slovenije i Austrije, čak u zadnje vrijeme puno Slovenaca ide raditi u Austriju, dok je obrnuto to rijedak slučaj.
Nama u bivšoj SFRJ je prosipana stalno priča o "posebnosti" i "naprednosti" Slovenaca i ostala do dana današnjeg, lako je bilo koristiti našu glupost i zaluđenost, neka koriste ove ostale u EU.
Ma jašta, sve ti je to tu negdje... Ljubljana, Maribor, Celje, Sarajevo, Zenica, Goražde... u pet deka, po čistoći, po infrastrukturi, po mentalitetu ljudi, po svemu. :oops:
parapet

#172 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by parapet »

cindrlimindrli wrote:
Hafis wrote:
cindrlimindrli wrote: Nisu brate, mene ljudi zarobili 91, obukli me od glave do pete, nahranili, gotivili k'o da sam im u goste dosao i onda
Jasta su nego gospoda.
Pa jbg, nisam ja isao sto se meni islo, odveli me prije nego sto ste se vi braca srbi i hrvati pokrhali. Otkud sam ja
znao da cete vi pobudaliti?

Potukli se zlocestoce...
Umalo popisivac

#173 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Rijecica wrote:
hfc wrote: Otisli smo izvan teme. Ekonomsko stanje nije tema.
Balkan ima losu reputaciju zbog ratova, siromastva, zaostalosti i nazadnog mentaliteta. Rekla bih da su Srbi najveci krivci za ovo prvo (ratove, najratoborniji su od naroda Balkana to je jednostavno tako), ali ovo ostalo vazi za sve narode koji ovdje zive, neki manje (Hrvati), neki vise.

A cuj. Ne mozes reci da Nijemci nisu ratoborni. Borili su se protiv skoro citavog svijeta dva puta, radili zlocine ogromnih proporcija da se srpski zlocini u usporedbi cine minijaturnim, pa ih opet niko ne naziva "Balkanom" u tom smislu. Danas su opet vodeca ekonomska sila.

Nas tako nazivaju zbog zaostalosti, korupcije, siromastva, prepirki i uopceno idiotizma koji ovdje vlada.
Last edited by Umalo popisivac on 25/08/2014 15:51, edited 1 time in total.
Hajvan

#174 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by Hajvan »

opet tema o samoomalovažavanju, kao i omalovažavanju od strane subjekata teme… :mrgreen:
bingov buraz

#175 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?

Post by bingov buraz »

Hafis wrote:
ma jok wrote:Jesu.
Srbi i Hrvati...
... i Bošnjaci i Albanci i Crnogorci i Makedonci i Bugari.

Uzrok je turska okupacija i turski primitivizam koji je ovu teritoriju i narod vratio na nivo ameba i paramecijuma dok je ostatak Evrope doživljavao procvat.
Ne diraj Turke i turski zeman, izgorit ćeš zorom ni kriv ni dužan :skoljka:
Drž se standardne spike i svaljuj krivnju na svakog drugog pomalo.
Jasta,BiH bi dosad dala 27 nobelovaca da je ne okupirase Turci :D
Srbija bi maltene bila u rangu Norveske,Bugari bi se vec iskrcali na Mars a Rumuni ovladali tehnikom teleportacije.

Zli,zli Turci.
Post Reply