Da li su sarajlije postale sebicne?
-
Pravda30
#1 Da li su sarajlije postale sebicne?
Na donjem linku se mozete uvjeriti u to da u Sarajevu vise ljudi umire nego sto se rada.
Pa postavljam pitanje zasto je to tako?
Znam da ce prvi odgovor biti sljedeci, pa nema se para za odgoj djece sto je apsolutno netacno. Dovoljno je pogledati i u druge krajeve svijeta pa da se uvjerite upravo u suprotno. Ali necemo ici tako daleko , ostanimo u RBIH. Sarajevo je mjesto u RBIH sa najvecim standardom i opet je medu najgorima po tom pitanju! Evo recimo u Bihacu, Tuzli ili Zenici je situacija mnogo bolja....
Da li to znaci da su sarajlije postale sebicne? Da li to znaci da su zaboravili ljepote obitelji ?
http://www.fzs.ba/Dem/Vital/Mj/mjkantB.htm
Znam da ce prvi odgovor biti sljedeci, pa nema se para za odgoj djece sto je apsolutno netacno. Dovoljno je pogledati i u druge krajeve svijeta pa da se uvjerite upravo u suprotno. Ali necemo ici tako daleko , ostanimo u RBIH. Sarajevo je mjesto u RBIH sa najvecim standardom i opet je medu najgorima po tom pitanju! Evo recimo u Bihacu, Tuzli ili Zenici je situacija mnogo bolja....
Da li to znaci da su sarajlije postale sebicne? Da li to znaci da su zaboravili ljepote obitelji ?
- respo
-
irrelevant
#3 Re: Da li su sarajlije postale sebicne?
ne bih to tako protumačila, sebičnošću
prije bih rekla da se u Sarajevu puno više radi (ako neko već radi) nego u drugim gradovima, pa je veća tendencija da već pred kraj dana kad se sve obaveze pozavršavaju mnogima nije ni do čega, a kamoli do pravljenja djece
prije bih rekla da se u Sarajevu puno više radi (ako neko već radi) nego u drugim gradovima, pa je veća tendencija da već pred kraj dana kad se sve obaveze pozavršavaju mnogima nije ni do čega, a kamoli do pravljenja djece
- pringless
#4 Re: Da li su sarajlije postale sebicne?
Koje sarajlije?
- Gile Šampion
- zecko_kupuz
#6 Re: Da li su sarajlije postale sebicne?
Čini se da kod nas i brak polako postaje tabu tema, tako da... 
- uvjek dobar gost
#7 Re: Da li su sarajlije postale sebicne?
? upravo tako ?pringless wrote:Koje sarajlije?
- HAVANA
#8 Re: Da li su sarajlije postale sebicne?
Ja dvoje napravio,od mene dosta.

- chuchumbamayumbe
#9 Re: Da li su sarajlije postale sebicne?
Pod broj jedan, da si ti živ i zdrav, RBiH odavno ne postoji.Pravda30 wrote:Na donjem linku se mozete uvjeriti u to da u Sarajevu vise ljudi umire nego sto se rada.
Dalje, kakva je to šuplja konstatacija da pare nisu problem?! O kakvim drugim krajevima svijeta govoriš...Afrika? Gdje od svako petero djece jedno umre do prve godine. I to mi je natalitet u pm. Hoćemo li razmišljati o kvalitetu života ili samo štancati djecu, a suta nemamo da im kupimo tene i knjige?! Gledam u Njemačkoj Pampers jeftiniji negu u Sarajevu, a standard se ne može porediti. Ja imam dvoje djece, a kada je žena zatrudnila drug put odmah je dobila otkaz. Općenito je poznato da je natalitet veći proporcionalno stepenu siromaštva, dakle u Sarajevu ljudi razmišljaju kako da prehrane djecu jer je vadiona na onu staru šuplju "svako dijete ima svoju nafaku" odavno prežvakano i ne vrijedi više.
- olensoner
#10 Re: Da li su sarajlije postale sebicne?
gleda li iko datum ove teme 
- chuchumbamayumbe
#11 Re: Da li su sarajlije postale sebicne?
jok, tek sada viđeh!olensoner wrote:gleda li iko datum ove teme
ovaj respo ih ovih dana izvlači iz gliba.