Da li su inžinjeri po starom programu magistri po novom?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Lily_Loly

#1 Da li su inžinjeri po starom programu magistri po novom?

Post by Lily_Loly »

Pozdrav,

Buraz mi je diplomirao mašinstvo po starom nastavnom planu i programu koji je trajao devet semestara i stekao zvanje inžinjera mašinstva. Interesuje me da li je moguće uz određenu eventualnu razliku predmeta ili samo magistarski da dobije zvanje magistra/mastera mašinstva? Čuo sam da to prakticira npr. Građevinski i Arhitektonski fakultet. Molim vas sve koji znate bilo kakve informacije na ovu temu da se javite. Hvala puno! :-D
dustaban

#2 Re: Da li su inžinjeri po starom programu magistri po novom?

Post by dustaban »

Lily_Loly wrote:Pozdrav,

Buraz mi je diplomirao mašinstvo po starom nastavnom planu i programu koji je trajao devet semestara i stekao zvanje inžinjera mašinstva. Interesuje me da li je moguće uz određenu eventualnu razliku predmeta ili samo magistarski da dobije zvanje magistra/mastera mašinstva? Čuo sam da to prakticira npr. Građevinski i Arhitektonski fakultet. Molim vas sve koji znate bilo kakve informacije na ovu temu da se javite. Hvala puno! :-D
Ma sta ce mu to? S obzirom kako se danas sticu postdiplomske titule, NEBITI magistar je pitanje casti!

Meni malo fali da si na vizitku metnem - pr. dipl. ing. (prijeratni dipl. ing.)
:mrgreen:
Lily_Loly

#3 Re: Da li su inžinjeri po starom programu magistri po novom?

Post by Lily_Loly »

dustaban wrote:
Lily_Loly wrote:Pozdrav,

Ma sta ce mu to? S obzirom kako se danas sticu postdiplomske titule, NEBITI magistar je pitanje casti!

Meni malo fali da si na vizitku metnem - pr. dipl. ing. (prijeratni dipl. ing.)
:mrgreen:
da, ima i ta mjesta, ali možda je bitno za firmu koju radi i koeficijent plaće koju dobija za određeni stepen obrazovanja :)
Post Reply