Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Po meni postoje dvije opcije:
1. S reformom policije da se BIH transformira u decentraliziranu drzavu 10 regija (kantona). I tu smo za 3 godine pred vratima EU.
2. Dilati u balkanskoj krcmi. Srbima dati sve istocno od Brckog da rade sta hoce (nezavisnu drzavu jal prikljucenje Srbiji). Ostatak u Konfederaciju s R.H. opet smo za tri godine u EU.
I tacka za iducih 1000 godina na jebenu geopolitiku .
Kao prvo nakon sto se presudi Srbiji i Crnoj Gori vidjece se da je "RS" produkt agresije drzave na drugu i cistog fasizma kojeg je ta drzava(napadacka) provodila. Ona nece moci opstat "RS" i tako se mjenja BiH i Ustav, vrsi se glasanje i parlament usvaja Ustav. Konacno dobijamo Bosnu BEZ PODJELA na bilo kojoj osnovi sa vladom u Sarajevu i regijama ali je drzava centralizovana. Cuj konfederacija sa RH, onda mozemo i sa SCG. U toj konfedraciji bi za 100 godina kaki smo vec bili Hrvati ko i u drugom svjetskom ratu. Centralizovana, multinacionalna i demokratska ce biti.
mr__bosnjak wrote:Kao prvo nakon sto se presudi Srbiji i Crnoj Gori vidjece se da je "RS" produkt agresije drzave na drugu i cistog fasizma kojeg je ta drzava(napadacka) provodila. Ona nece moci opstat "RS" i tako se mjenja BiH i Ustav, vrsi se glasanje i parlament usvaja Ustav. Konacno dobijamo Bosnu BEZ PODJELA na bilo kojoj osnovi sa vladom u Sarajevu i regijama ali je drzava centralizovana. Cuj konfederacija sa RH, onda mozemo i sa SCG. U toj konfedraciji bi za 100 godina kaki smo vec bili Hrvati ko i u drugom svjetskom ratu. Centralizovana, multinacionalna i demokratska ce biti.
Ma nemoj, a ko će to natjerati Srbe da dobrovoljno žive u takvoj državi, ili da opet uzmemo puške pa da ih natjeramo. Ja nešto više nisam za to. Jednom me na...iše, više niko nikad i ni za kakve ideale. Moramo shvatiti da samo dogovorom možemo napraviti državu, a ne čekati da nam neko drugo silom pravi državu.
Dzaba je, nas Bosnjo je kao i uvijek debelo naivan. Nikada Evropa nas nije branila pa nece ni sada. Napravljena je drzava (vidi naslov teme) da se patimo maksimalno a kao da nesto imamo. Treba razgovarati i dilati s onima koji su nam najblizi tj. Srbi i Hrvati. Jedino onda Evropa je blokirana jer je sve vec dogovoreno.
BTW ako si iz SAndzaka ja razumijem da SCG budi neka nostalgicna sjecanja iz djetinjstva. Sto se mene tice ja ne bih ni u EU sa SCG
Nego ozbiljno. ako se presudi SCG za agresiju zar onda nije "RS" tvorevina te agresije i kao takva nemoze postojat, ili? Medzu Hrvatima se moze naci razumnih, medzu Srba manje ali ih ima. Jednostavno Ustav drzave se bira od gradzana i predstavnika gradzana(parlament) a ne od predsjednika drugih drzava i neznam ko jos. Tad je bilo ratno doba a sad nije... Nego ja mislim da svo to trubljenje o "Srbi nece sta ces" bla, bla. Pa misliteli da oni vicu "nemozemo imat ovu drzavu u drzavi jer Bosnjaci i Hrvati nece pa sta cemo"... Jasta, eto govorili su nece ikada u armiju sa Bosnjacima pa eto stvara se, nece registracije i eto i toga. Kazu nece pasose i licne i eto ti sad svi Srbi iz "RS" imaju zastavu BiH i njeno ime kako na pasosu tako na licnoj. A onda jos i policija ma polahko vrijeme kuca za BiH...
mr__bosnjak wrote:Jest, jest od sandzacke piramide.
Nego ozbiljno. ako se presudi SCG za agresiju zar onda nije "RS" tvorevina te agresije i kao takva nemoze postojat, ili? Medzu Hrvatima se moze naci razumnih, medzu Srba manje ali ih ima. Jednostavno Ustav drzave se bira od gradzana i predstavnika gradzana(parlament) a ne od predsjednika drugih drzava i neznam ko jos. Tad je bilo ratno doba a sad nije... Nego ja mislim da svo to trubljenje o "Srbi nece sta ces" bla, bla. Pa misliteli da oni vicu "nemozemo imat ovu drzavu u drzavi jer Bosnjaci i Hrvati nece pa sta cemo"... Jasta, eto govorili su nece ikada u armiju sa Bosnjacima pa eto stvara se, nece registracije i eto i toga. Kazu nece pasose i licne i eto ti sad svi Srbi iz "RS" imaju zastavu BiH i njeno ime kako na pasosu tako na licnoj. A onda jos i policija ma polahko vrijeme kuca za BiH...
Jest, samo je to sve produkt prisile MZ, a ne dogovora. Bojim se da sve ono što je MZ nametnula, odnosno ono na što je prisilila političare iz reda srpskog naroda, ustvari potencijalni uzrok budućih sukoba. Treba raditi na tome i dogovarati budući izgled države BiH, niti mi možemo imati ono za što smo se borili ( bar ne u ovom trenutku) niti ono mogu imati ono za što su se borili, ali ne samo u ovom trenutku nego više nikad.
Sa kim i kako ces ti pregovarat? Sa SDS? Sa HDZ? Oni ce ti(ako imas i tolko srece) mozda nesto dat ko mrvicu da mu se skines sa vrata a prave promjene nema dok ga neko nenatjera. Eh, pa treba ih tjerat, da ih se nije tjeralo oruzjem nebu ionako znali stat. Sad to ide drugim sredstvima. Naravno netreba rat. I nece ga biti jer nema SCG para il sredstava da ga vodi a kamol "RS" il jos Hrvatska i i njihovi sateliti. A nemaju sredstava i Bosanci. Mene nije briga hocel ih neko natjerat il ne, vazno je da se uradi. A polahko pa ce se uradit. Oni ce se iztrubit, bice fasistickih ispada ali konacno tik, tak... Ova drzava i narod ce pobjedit.
Mislim da Hrvatska nece nigdje bez BiH.
1000 km granice ima sa BiH, pola gradjana BiH ima hrvatski pasos!
ZAPAMTITE, HRVATSKA NIGDJE NECE BEZ BIH!
Bojim se da su ovi koknuli Milosevica, da bi izbjegli osudu radi odbacivanja dokaza o agresiji!
Hoce da ucvrste entitete da niko od zapadnih politicara ne bi bio provaljen da je saradjivao sa Milosevicem i co.
Takva situacija moze dovesti do odcjepljenja RS. Tek tada smo donji jer ce mo biti natjerani u neku konfederaciju sa Hrvatskom!
Nemamo izlaza na more i teritorijalno smo ispresjecani!
hamza1 wrote:Mislim da Hrvatska nece nigdje bez BiH.
Bojim se da su ovi koknuli Milosevica, da bi izbjegli osudu radi odbacivanja dokaza o agresiji!
Hoce da ucvrste entitete da niko od zapadnih politicara ne bi bio provaljen da je saradjivao sa Milosevicem i co.
Takva situacija moze dovesti do odcjepljenja RS. Tek tada smo donji jer ce mo biti natjerani u neku konfederaciju sa Hrvatskom!
Dali si se kad zapitao zasto su recimo srbi u BIH dobili pola drzave pod njihovu kontrolu.
Dobili u zamjenu da se nemaju pravo odvajat od BIH.....jer da nije tako i da srbi u BIH mogu kompletnu teritoriju sadasnjeg entiteta rs odvojit oni bi sutra raspisali referendum...nego cekaju da mi Bosanci i Hercegovci to aminujemo isto kao sto cekamo da sami srbi ukinu rs.I jedni i drugi ce se nacekat.
hamza1 wrote:Mislim da Hrvatska nece nigdje bez BiH.
Sve bi to tako trebalo da bude kao sto ti kazes.
Medjutim ako se zapadu svidi da nesto drugo radi onda ce to i uraditi.
Htjeli to mi ili ne!
Dali si se kad zapitao zasto su recimo srbi u BIH dobili pola drzave pod njihovu kontrolu.
Dobili u zamjenu da se nemaju pravo odvajat od BIH.....jer da nije tako i da srbi u BIH mogu kompletnu teritoriju sadasnjeg entiteta rs odvojit oni bi sutra raspisali referendum...nego cekaju da mi Bosanci i Hercegovci to aminujemo isto kao sto cekamo da sami srbi ukinu rs.I jedni i drugi ce se nacekat.
Izlaz na more imamo u Neumu. Drzava je i dalje cjelovita i bice jos "cjelovitija" inshallah. Konfedracija sa Hrvatskom nemoze biti a suradnja ili bilo sta samo poslije priznanja agresije te izvinjenja kao i ratne ostete.
Sve dok vlada u ljudima HENDIKEP DOMINACIJE nema napredka ni jednima ni drugima. Iz ovih postova se lako vidi ," da mi smo upravu oni u krivu," "mi posteni , oni lukavi" i tako svakodnevno. A svi zajedno zivimo , odnosno zivotarimo. Da nekazem kurcimo se a nemamo cime. Kad shvatimo da smo ljudi i krenemo mozgom razmisljat o nasoj sudbini , a narocito o nasoj djeci, i pogledamo u kakvom CMARU zemaljske kugle zivimo bice nam jasno da jedino dogovor moze otvorit put ka boljem zivotu. Recete lako je laprdat, al to je cinjenica , kao i cinjenica da sva tri naroda u BIH zele biti Dominantniji od drugih. I dok je NACI majstora na estradi, cisto sumljam u bilo kakav pomak. Sve nam zavisi hocel neki Naci interes biti utemeljan u sve pore zivota. Dok mi nesto sagradimo , izumre par generacija samo zato sto nije u skladu sa NACI interesima. Steta jedna ljepa drzava tone i tone , sve dublje i dublje. A da nas Evroopa zeljno ocekuje to je zajeb i to zesci. Zar Evropi treba drzava u kojoj se nista nezna, u kojoj 95% stanovnistva bi rado iselilo negdje vani, u kojoj se gradi autoput 1 kilometar za godinu dana. U kojoj trecina stanovnika navija za drugu drzavu, druga trecina se divi arapskom svijetu , a treca trecina posjeduje putovnice trece drzave. Ma koliko god nam je BIH u srcima (ne svima) treba priznat da smo zapali u cmar, i da nikom nije stalo do nas.
Nadam se da grijesim , al ja BIH vidim za 50 godina potpuno istu kao i danas.