Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
- Sanjarko
#276 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Necu vise o ovome. Ovo je van teme. Nije tema. Uopste.
- ljevoruki
#277 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Nije bilo ni teoretske sanse da se izbjegne rat u BiH, agresija Srbije da budem precizan i politicki korektan. Jedino da smo ostali u Yu sto bi vjerovatno bilo jos gore jer bi onda jurisali na Karlovac i Sisak napredujuci prema Zagrebu.Seyfo wrote:Rezultate rata moze tumaciti svako kako hoce,to je individualna stvar. Danas svi imaju svoj zaokruzen tor,ali smatram da je period 1945-90.godina maksimum civilizacijskog i drugog razvoja drustva koji je uopste moguc na ovim prostorima,bez obzira kako se djeca zvala.Ja samo ne mogu prezaliti narod koji je u ratu stradao na bilo koji nacin. Npr.Makedonija,Crna Gora su dobile nezavisnost bez ispaljenog metka. Uvjeren sam da smo tako mogli i mi,i imati sta danas imamo ili bolje,da smo imali mudrije politicare.
Makedonija je izasla iz Yu jer su Amerikanci prvi usli tamo , jos negdje 1990. i postavili se na granicu sa Srbijom. A i nije tamo bilo puno srpskog zivlja.
Crna Gora je vec druga prica, kako je "drugo oko u glavi" pobjeglo iz bratskog zagrljaja morate pitati Amerikance jer im nije bilo u interesu da ruska flota kampuje u Herceg Novom i Tivtu.
-
PM72
#278 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
?ljevoruki wrote:Nije bilo ni teoretske sanse da se izbjegne rat u BiH, agresija Srbije da budem precizan i politicki korektan. Jedino da smo ostali u Yu sto bi vjerovatno bilo jos gore jer bi onda jurisali na Karlovac i Sisak napredujuci prema Zagrebu.Seyfo wrote:Rezultate rata moze tumaciti svako kako hoce,to je individualna stvar. Danas svi imaju svoj zaokruzen tor,ali smatram da je period 1945-90.godina maksimum civilizacijskog i drugog razvoja drustva koji je uopste moguc na ovim prostorima,bez obzira kako se djeca zvala.Ja samo ne mogu prezaliti narod koji je u ratu stradao na bilo koji nacin. Npr.Makedonija,Crna Gora su dobile nezavisnost bez ispaljenog metka. Uvjeren sam da smo tako mogli i mi,i imati sta danas imamo ili bolje,da smo imali mudrije politicare.
Makedonija je izasla iz Yu jer su Amerikanci prvi usli tamo , jos negdje 1990. i postavili se na granicu sa Srbijom. A i nije tamo bilo puno srpskog zivlja.
Crna Gora je vec druga prica, kako je "drugo oko u glavi" pobjeglo iz bratskog zagrljaja morate pitati Amerikance jer im nije bilo u interesu da ruska flota kampuje u Herceg Novom i Tivtu.
- ljevoruki
#279 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Prva zemlja/republika bivse YU gdje su stranci, citaj Amerikanci, doveli "mirovne snage" je Makedonija. Mislim vec 1990 ili 1991, plavi sljemovi su postavljeni na granicu sa Srbijom.PM72 wrote:
?
To je spasilo Makedoniju od rata ili aneksije od strane Srbije i odgodilo srpsku agresiju na Kosovo.
Cak i slobodan milosevic je jednom prilikom u razgovoru sa grckim premijerom rekao da su srbija i grcka dobri susjedi.
-
PM72
#280 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
ljevoruki wrote:Prva zemlja/republika bivse YU gdje su stranci, citaj Amerikanci, doveli "mirovne snage" je Makedonija. Mislim vec 1990 ili 1991, plavi sljemovi su postavljeni na granicu sa Srbijom.PM72 wrote:
?
To je spasilo Makedoniju od rata ili aneksije od strane Srbije i odgodilo srpsku agresiju na Kosovo.
Cak i slobodan milosevic je jednom prilikom u razgovoru sa grckim premijerom rekao da su srbija i grcka dobri susjedi.
Ti si se malo zajebao.Prve mirovne snage u bivšoj Jugi bile su u Hrvatskoj 1991 pa Bosni početkom 1992 i na kraju 1992 u Makedoniji.Kakva bolan 1990...
-
Seyfo
#281 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Moram priznati da mi je ova konstrukcija za Makedoniju potpuno nepoznata...ima li kakvih dokaza,informacija isl?
-
SSemir
#282 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
skoro 22 godine od rata, bosnjo idalje o ratu.
pitam se o cemu su njemci 1967 razmisljali
pitam se o cemu su njemci 1967 razmisljali
- sinuhe
#283 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Lako je Nijemcima kad su izgubili. Morali su osvojiti svjetsko prvenstvo da bi se uopste malo radovali. Snimili su i film o tome.
- Gojeni H
#284 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
zg1911 wrote:opet ponavljam, kako to da bošnjaci kad sele iz bih idu u švedaku, njemačku, pa i hrvatsku, a ne u emirate? jel zbog klime, pijeska, piva? u čemu je caka...
Nema nikakve veze s temom ... samo treba guglatizg1911 wrote:je, eno sve sele iz londona, moskve i new yorka u gradove di će ih bičevati ako naruče kurvu, poljube žensku na cesti ili pojebu štogod prije braka ...
http://www.inmedia.ba/bosanci-se-ni-u-d ... nske-kafe/
The western population shares to around 8% of the overall population of the country.
With a population scale of around 40,000, the American nationals share a major portion of the Western population in UAE.
Marking a remarkable presence of the Europeans living in Dubai, the British had a substantial population number of around 240,000 as per the year 2012.
The Canadians also have a population share of around 40,000 in the country.
The French and German both contribute around 10000 each to the population of UAE with a sizeable number found in Dubai.
http://www.guide2dubai.com/visiting/tou ... population
- zg1911
#285 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
nisam ni sumnjao da ima ponešto bihovaca i u emiratima, ne vidim potrebu da me citiraš kako bi mi iznio takav podatak. kad se već dobro služiš googleom onda potraži koliko vas ima u europskim zemljama koje sam spomenuo, pa te cifre dovedi u korelaciju. tad si na tragu onoga što sam napisao.
ima i amera i kanađana, da. iznesen je već podatak da im je omjer imigracija:domicilini 4:1.
fali naprednjacima svjetskim know how pa uvoze zapadnjake, a fali im i tko će odraditi posao pa uvoze bijedu iz južne i jugoistočne azije.
ima i amera i kanađana, da. iznesen je već podatak da im je omjer imigracija:domicilini 4:1.
fali naprednjacima svjetskim know how pa uvoze zapadnjake, a fali im i tko će odraditi posao pa uvoze bijedu iz južne i jugoistočne azije.
- Gojeni H
#286 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
zg1911 wrote:nisam ni sumnjao da ima ponešto bihovaca i u emiratima, ne vidim potrebu da me citiraš kako bi mi iznio takav podatak. kad se već dobro služiš googleom onda potraži koliko vas ima u europskim zemljama koje sam spomenuo, pa te cifre dovedi u korelaciju. tad si na tragu onoga što sam napisao.
U redu, na prvo pitanje se moze odmah odgovoriti:
Bosnjaci idu po Evropi zato sto im je blize, i zato sto se nadaju da ce dobiti drzavljanstvo.
Medjutim:
zg1911 wrote:je, eno sve sele iz londona, moskve i new yorka u gradove di će ih bičevati ako naruče kurvu, poljube žensku na cesti ili pojebu štogod prije braka ...
Ovo je pokazivanje elementarnog neznanja, a istovremenog pokusaja da se bude smijesan. Bravo, smijesan si.
Pokusao sam da budem fin ali si bezobrazan, pa zasluzujes samo ovakav odgovor.
- Putnik ali stvarno
#287 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Nisam vise siguran da li odgovorih na ovo pitanje.
Mnijem da nijesu ali sto je najvaznije i kod njih je prevladao olimpijski duh
VAZNO JE UCESTVOVATI
tako da to nije ni bitno izgleda, na ovijem stranama. Ko je pobedio ? Koga briga.
Jedino Makedonci propustise Olimpijadu 91 - 96, cak dve, i sigurno im se zato sada ovo i desava.
Ostali ucesnici uzivaju plodove svog olimpijskog duha
VAZNO JE UCESTVOVATI
tako da to nije ni bitno izgleda, na ovijem stranama. Ko je pobedio ? Koga briga.
Jedino Makedonci propustise Olimpijadu 91 - 96, cak dve, i sigurno im se zato sada ovo i desava.
- Sanjarko
#288 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Sto lazes. Nije 4:1 nego 1:4. Na 1 domicilnog dodzu 4 stranca.zg1911 wrote:
iznesen je već podatak da im je omjer imigracija:domicilini 4:1.
Sta da po Eu, Americi itd. ima toliko stranaca naprema domicilnima. Vec bi bilo novih holokausta ihaha.
- zg1911
#289 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Slobodno otprdi dalje s tom finoćom. Niti jedan podatak nisi iznio. Diskusija na razini 7. cGojeni H wrote:zg1911 wrote:nisam ni sumnjao da ima ponešto bihovaca i u emiratima, ne vidim potrebu da me citiraš kako bi mi iznio takav podatak. kad se već dobro služiš googleom onda potraži koliko vas ima u europskim zemljama koje sam spomenuo, pa te cifre dovedi u korelaciju. tad si na tragu onoga što sam napisao.
U redu, na prvo pitanje se moze odmah odgovoriti:
Bosnjaci idu po Evropi zato sto im je blize, i zato sto se nadaju da ce dobiti drzavljanstvo.
Medjutim:
zg1911 wrote:je, eno sve sele iz londona, moskve i new yorka u gradove di će ih bičevati ako naruče kurvu, poljube žensku na cesti ili pojebu štogod prije braka ...
Ovo je pokazivanje elementarnog neznanja, a istovremenog pokusaja da se bude smijesan. Bravo, smijesan si.
Pokusao sam da budem fin ali si bezobrazan, pa zasluzujes samo ovakav odgovor.
dakle da ne bi bilo da samo imam sjajan smisao za humor, ovaj link polazuje gradove di žive najviše najbogatijih
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... llionaires
a ako će bit potrebno mogu i o bičevanju u spomenutim situacijama
- Sanjarko
#290 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
I Bugari i Grci isto tako. I Crna gora. Jest ucestvovala, ali nije se po njoj puskaralo itd.Putnik ali stvarno wrote:Nisam vise siguran da li odgovorih na ovo pitanje.
VAZNO JE UCESTVOVATI
- zg1911
#291 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
duboko udahni pa probaj još jednom pročitati što sam napisao. Ako neće ići ni onda, pojasnit ću tiVizionar 1985 wrote:Sto lazes. Nije 4:1 nego 1:4. Na 1 domicilnog dodzu 4 stranca.zg1911 wrote:
Sta da po Eu, Americi itd. ima toliko stranaca naprema domicilnima. Vec bi bilo novih holokausta ihaha.
- Sanjarko
#292 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Pa dobro, evo vidio sam previd. I opet stoji sta sam pisao. Imaju ljudi 8 miliona stranaca ko Njemacka i Rusija skoro. A ima ih manje od Rusa i Njemaca 5 deset i 4 deset puta, i imaju vise stranaca od i jednih i drugih na populaciju.zg1911 wrote:duboko udahni pa probaj još jednom pročitati što sam napisao. Ako neće ići ni onda, pojasnit ću tiVizionar 1985 wrote:Sto lazes. Nije 4:1 nego 1:4. Na 1 domicilnog dodzu 4 stranca.zg1911 wrote:
Ako je tako kako kazes dole otkud dole onda toliki stranci. Samo Saudijska Arabija ima 1,5 miliona Krscana. Ima vise Krscana nego ijedna Krscanska drzava ili koja govori da bastini Krscanstvo, Muslimana.
- Gojeni H
#293 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Dobro razmisli prije nego sto krenes dalje. Ti crpis znanje iz Vikipedije.zg1911 wrote:
Slobodno otprdi dalje s tom finoćom. Niti jedan podatak nisi iznio. Diskusija na razini 7. c
dakle da ne bi bilo da samo imam sjajan smisao za humor, ovaj link polazuje gradove di žive najviše najbogatijih
Mi nismo govorili o gradovima gdje zive najbogatiji. Ti si govorio o BI kao o mjestu gdje postoji jedan zakon gdje ce ljudi biti bicevani zato sto su poljubili djevojku. To je cista laz.
Druga laz koju si izrekao je da ljudi sa Zapada ne idu na Bliski istok. Cinjenice govore drugacije.
NIje grijeh neznati, ali je glupost insistirati na necemu sto je tako lako oboriti da se covjek ne mora ni potruditi.
- Sanjarko
#294 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Evo za ovo nisam bas ni siguran. Makedonija, ne znam za Grcku, Rusiju, i Bugarsku koliko one imaju Muslimana.Vizionar 1985 wrote:
Pa dobro, evo vidio sam previd. I opet stoji sta sam pisao. Imaju ljudi 8 miliona stranaca ko Njemacka i Rusija skoro. A ima ih manje od Rusa i Njemaca 5 deset i 4 deset puta, i imaju vise stranaca od i jednih i drugih na populaciju.
Ako je tako kako kazes dole otkud dole onda toliki stranci. Samo Saudijska Arabija ima 1,5 miliona Krscana. Ima vise Krscana nego ijedna Krscanska drzava ili koja govori da bastini Krscanstvo, Muslimana.
A Indonezija primjerice ima skoro 4 deset miliona Krscana ako se ne varam. Na 2 sto 6 deset miliona populaciju.
Znaci Indonezija ima mozda Krscana vise nego citav Krscanski svijet Muslimana.
- zg1911
#295 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
E čuj, ajmo ovako... Ti citiraj di sam ja napisao da ljudi sa zapada ne idu na bi i ja neću više slova napisati na temi. To je a propos "moje druge laži" kako veliš.Gojeni H wrote:Dobro razmisli prije nego sto krenes dalje. Ti crpis znanje iz Vikipedije.zg1911 wrote:
Slobodno otprdi dalje s tom finoćom. Niti jedan podatak nisi iznio. Diskusija na razini 7. c
Mi nismo govorili o gradovima gdje zive najbogatiji. Ti si govorio o BI kao o mjestu gdje postoji jedan zakon gdje ce ljudi biti bicevani zato sto su poljubili djevojku. To je cista laz.
Druga laz koju si izrekao je da ljudi sa Zapada ne idu na Bliski istok. Cinjenice govore drugacije.
NIje grijeh neznati, ali je glupost insistirati na necemu sto je tako lako oboriti da se covjek ne mora ni potruditi.
Što se tiče "prve laži", evo ti;
https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_Arab_Emirates
Sekcija law pa ćemo tko laže...
- zg1911
#296 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Pa jebogaja jedna njemačka i rusija, koje si sam spomenuo, imaju jako puno više od 1,5 milja muslimanaVizionar 1985 wrote:
Pa dobro, evo vidio sam previd. I opet stoji sta sam pisao. Imaju ljudi 8 miliona stranaca ko Njemacka i Rusija skoro. A ima ih manje od Rusa i Njemaca 5 deset i 4 deset puta, i imaju vise stranaca od i jednih i drugih na populaciju.
- Sanjarko
#297 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
UAE: Death by stoning/ flogging
12 June 2006, Index number: MDE 25/005/2006
https://www.amnesty.org/en/documents/MDE25/005/2006/en/
Evo cito sam izvore. Amnesti kaze 2006 godine da je bilo a svi ostali izvori 2014 i 15.
Nit pisu ko je tacno, nema nacionalnosti, itd.
Ne kazem da nema ovoga, ali nek se izvori dogovore kad je se dogodilo, ko, sta, podatci, kako je zavrsen slucaj itd.
Evo cito sam izvore. Amnesti kaze 2006 godine da je bilo a svi ostali izvori 2014 i 15.
Ne kazem da nema ovoga, ali nek se izvori dogovore kad je se dogodilo, ko, sta, podatci, kako je zavrsen slucaj itd.
- zg1911
#298 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
pa mora li doći do smrti? meni je sama činjenica bičevanja i kamenovanja - srednji vijek. a i ikakvo kažnjavanje preljuba i slično. ma da se ne lažemo, serem se na zemlje di se provodi šerijatski zakonVizionar 1985 wrote:UAE: Death by stoning/ flogging
Evo cito sam izvore. Amnesti kaze 2006 godine da je bilo a svi ostali izvori 2014 i 15.![]()
- Sanjarko
#299 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Pa Njemacka ima na populaciju od 81-82 miliona 4-5 miliona osoba porijekla Islamskog, Muslimanskog ali ima oko 2,5 miliona Muslimana.zg1911 wrote:Pa jebogaja jedna njemačka i rusija, koje si sam spomenuo, imaju jako puno više od 1,5 milja muslimanaVizionar 1985 wrote:
Evo obje varijante [najvise] na populaciju ima 6,17% Muslimana, u stvarnosti oko 3,1% jer pola tih ljudi su samo tog porijekla nisu Muslimani.
Dok Saudijska Arabija na svoju populaciju od 29 miliona ima 1,5 miliona Krscana ili osoba Krscanskog porijekla ili 5,2%.
E sad na domicilnu populaciju Njemacka oko 3,57-7,14% a Saudijska Arabija 7,5%.
Dok Indonezija ima skoro 40 miliona Krscana ili osoba Krscanskog porijekla. To je vise nego citav Krscanski itd. svijet i sta sam vec napisao da se ne ponavljam Muslimana. Ima na svoju populaciju oko 15% Krscana ili osoba Krscanskog porijekla.
PS. Saudijska Arabija ti ima oko 4 miliona Hindusa. Znaci ove cifre za Krscane pomnozis sa 2,5.
- Sanjarko
#300 Re: Da li su Bošnjaci pobijedili u zadnjem ratu?
Ali ovo ti nista ne znaci. Ni na jednom sudu ti ovo ne bi proslo. Nema nista. Ko, sta, gdje, kada itd. Jos jedni govore 6 drugi 14 i 15.zg1911 wrote:pa mora li doći do smrti? meni je sama činjenica bičevanja i kamenovanja - srednji vijek. a i ikakvo kažnjavanje preljuba i slično. ma da se ne lažemo, serem se na zemlje di se provodi šerijatski zakonVizionar 1985 wrote:UAE: Death by stoning/ flogging
Evo cito sam izvore. Amnesti kaze 2006 godine da je bilo a svi ostali izvori 2014 i 15.![]()
Ovo skoro rekla, kazala. Ogovaranje.
Ne kazem da se nije desilo, ali nema nista. Probaj na sudu ovo ili u policiju odnijet pa ces vidjet sta ce rec. Jbt kad ima dokaza itd. sud i policija u mnogim slucajevi i svuda skoro nece nista skoro da poduzmu. Tek kad je po njih neki problem. Kad bajama interes je ugrozen.