Da li su bh. Hrvati ugorženi?
-
user_friendly
#1 Da li su bh. Hrvati ugorženi?
I dalje se aktualizira i problematizira pitanje navodne ugroženosti hrvatskog naroda u BiH i pored njegove ustavne konstitutivnosti i političke ravnopravnosti. Da li su i kako su Hrvati u BiH ugorženi? Ili se radi o manevrima i manipulacijama kroz raspirivanje plemenskih osjećaja ne bil se namakeli određeni politički poeni i malo "ravnopravniji" status ?
ps
pozivam sve hrvate koji se osjećaju ugroženim u ovoj kvazidržavi da se uključe.
ps
pozivam sve hrvate koji se osjećaju ugroženim u ovoj kvazidržavi da se uključe.
- zgembo_sa
#2 Re: Da li su bh. Hrvati ugorženi?
Nek se za pocetak javi neki nezaposleni hrvat u Sarajevu
Ako postoji 
- ProbuseniDolar
#3 Re: Da li su bh. Hrvati ugorženi?
Ma kako nisu ... svi do jednog su ugroseni ... 
-
user_friendly
#4 Re: Da li su bh. Hrvati ugorženi?
hebo pos'o i od 5 milja bamova kad nemaš nacionalne tv-e. a ja od ftv počeo pričat ko pravi purgerzgembo_sa wrote:Nek se za pocetak javi neki nezaposleni hrvat u SarajevuAko postoji
- cyprus
#5 Re: Da li su bh. Hrvati ugorženi?
Kako rekoh na nekoj temi prije nekog vremena, Hrvati su ugroženi u toliko jer nemaju jednaku mogućnost ispoljavanja nacionalizma kao i Bošnjaci i Srbi u državnom sistemu.
-
user_friendly
#6 Re: Da li su bh. Hrvati ugorženi?
vala im ga ne manjka.cyprus wrote:Kako rekoh na nekoj temi prije nekog vremena, Hrvati su ugroženi u toliko jer nemaju jednaku mogućnost ispoljavanja nacionalizma kao i Bošnjaci i Srbi u državnom sistemu.
- Saraybosna
#7 Re: Da li su bh. Hrvati ugorženi?
Ja bi volio da sam hrvat. Ljudi imaju šahare, mogu đe im qrtzu ćejf, ha ja.
- lerdi
#8 Re: Da li su bh. Hrvati ugorženi?
Ma ovdej su svi ugroženi. Svaki normalan čovjek je ugrožen. Priče koje kruže su samo podgrijavanje pred izbore i pokušaj dobijanja poena. Ovo što se pominje treči entitet nije ništa drugo nego kopirana priča Harsisa o ukidanju RS ili Dodikove o odcjepljenju pred prošle izbore
-
ninja-san
#9 Re: Da li su bh. Hrvati ugorženi?
Ne moze hrvatski narod nitko ugroziti, samo je bitno kakva ce opcija bitisanja biti na ovim prostorima.
Nisu ih ugrozili Turci, za 500 godina maltretiranja, pa osta Kresevo, Vares itd.
Ceka se sad da Hrvatska udje u EU, pa ce i hrvatski narod lagano traziti opciju da napusti ovu tuznu formu zvanu BIH.
Pa neka onda Srbi i Bosnjaci nose jedni druge na ledjima u EU.
Nisu ih ugrozili Turci, za 500 godina maltretiranja, pa osta Kresevo, Vares itd.
Ceka se sad da Hrvatska udje u EU, pa ce i hrvatski narod lagano traziti opciju da napusti ovu tuznu formu zvanu BIH.
-
laku noć
#10 Re: Da li su bh. Hrvati ugorženi?
user_friendly wrote:hebo pos'o i od 5 milja bamova kad nemaš nacionalne tv-e. a ja od ftv počeo pričat ko pravi purgerzgembo_sa wrote:Nek se za pocetak javi neki nezaposleni hrvat u SarajevuAko postoji
-
laku noć
#11 Re: Da li su bh. Hrvati ugorženi?
ninja-san wrote:Ne moze hrvatski narod nitko ugroziti, samo je bitno kakva ce opcija bitisanja biti na ovim prostorima.
-
user_friendly
#12 Re: Da li su bh. Hrvati ugorženi?
- naravno da ne može, ne treba i ne smije. I zašto bi ga neko uopšte ugrožavao?ninja-san wrote:Ne moze hrvatski narod nitko ugroziti, samo je bitno kakva ce opcija bitisanja biti na ovim prostorima.
- Turci da su za tih pesto godina sam čvoke palili ne bi bilo puno toga.
- ne možeš generalizirat, ima Hrvata koji BIH smatraju svojom domovinom.
- mislim da će to ipak bit utroje
-
Leonid Breznjev