Da li ste znali o Izraelu?

Locked
komentar

#351 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by komentar »

Ne Danas u pravi si.

Izrael je opaki fašistički okupator koji nema nikakvo historijsko pravo uopće da postoji na ovoj zemlji a svaki pomen židovskog hrama koji je postojao na Gori hrama prije izgradnje islamskih bogomolja treba biti žestoko sankcionisan kao kleveta i smutnja.

Smrt smutljivcima :D

Dijete!
pustopoljina

#352 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by pustopoljina »

onda si ocigledno neko ko od zapadne bosne pojma,ali pojma nema.
svaki se grad borio protiv turaka,pa tako i bihac.
po tome ne mozes nista zakljuciti. mi smo najzapadniji,logicno i posljednji osvojeni.
kad si vec bosnjak-dodji malo u bihac-pa ces vidjeti da ce ti svako reci za fethiju da je "osvojena",da je crkva,da je glavni spomenik-crkva svetog ante-naravo-mi izmedju sebe jako dobro znamo koje su porodice bihacke (hrvatske i muslimanske) koji su hrvati potomci kapetana,da je bio hrvatski slobodnikraljevski grad (kao i jajce) itd.
bio bosnjak ili ne-od istorije ne znas mnogo.ali hvala bogu,i biscani imaju internet.
ne da sam mislila da si hrvat,nego sam mislila da si bas-bas hrvat (iz hrvatske).
ld

#353 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by ld »

komentar wrote:Jesi to seljačko-balkanskim mentalitetom zaključio da sam Hrvat...
hahhahah

Kako smiješno.
Nisam - Bošnjak sam ali ateist.

Pade mi Hrvatska i zapadna Bosna kao dobar primjer u datom trenutku tek onako da pokažem da se i naše dvorište nije čisto. Nisam ja seljačina da ne smijem ništa kritikovati ili pokazati prstom samo zbog toga što je to moje.
nisi ti ni hrvat,niti bosnjak
ti si neka cudna biljka,endemicna,sto obitava na ovim prostorima
ne kvari temu
ako hoces da pises o balkanskoj historiji prvo proctaj malo vise o historiji ili povijesti,kako ti lakse,pa zatim otvori temu i razbacaj se malo
komentar

#354 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by komentar »

i sta nam sad ti tu predlazes da uraidmo po pitanju ciscenja nase avlije pirje nego pogledamo kakva je izraelska?
Pa treba kritikovati Izrael ali treba nekada okrenuti pažnju i na Burmu, i na Kalaše u Pakistanu, i ljudska prava u Iranu, i Kopte u Egiptu, i Kurde u Turskoj.

Nisu li oni manje važni od Palestinaca?
danas

#355 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by danas »

komentar wrote:Ne Danas u pravi si.

Izrael je opaki fašistički okupator koji nema nikakvo historijsko pravo uopće da postoji na ovoj zemlji a svaki pomen židovskog hrama koji je postojao na Gori hrama prije izgradnje islamskih bogomolja treba biti žestoko sankcionisan kao kleveta i smutnja.

Dijete!
i, sta nam rece o ahmicima, o dretelju, o protjerivanju srba? nista?
kako sad opet ode na izrael, a dosao da nam ukaze na 'druge primjere' iz 'naseg dvorista' :lol:
Bosanac sa dna kace

#356 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by Bosanac sa dna kace »

komentar wrote:
i sta nam sad ti tu predlazes da uraidmo po pitanju ciscenja nase avlije pirje nego pogledamo kakva je izraelska?
Pa treba kritikovati Izrael ali treba nekada okrenuti pažnju i na Burmu, i na Kalaše u Pakistanu, i ljudska prava u Iranu, i Kopte u Egiptu, i Kurde u Turskoj.

prolistaj temu od 1 stranice pa do zadnje i nadje gdje neko kaze da su oni svi manje vrijedni od Palestinaca, ako smatras da treba otvorit temu o Kalasima u Pakistanu, otvori i tamo diskutuj o njima i okrutnosit pakistanske vlade ili ko ih vec terorise, i gotova prica
ima si teme o Burmi, i o Kurdima, bila je i tema o Koptima, i sranju u Somaliji itd... a niko ti ne branis da otvaras nove, bujrum, forum je otvoren za svakoga.
komentar

#357 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by komentar »

O Dretelju i Ahmićima na temama koje su namjenjenje njima.

Isto kao što se slažem da možda nije mjesto da spominjemo Burmu, Kalaše, Kurde i Kinu...

:D
Leonid Breznjev

#358 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by Leonid Breznjev »

@komentar, poslusaj @bosanca i @danas, nece ti smetati... :)
Drvosjeca iz Dejcica

#359 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

komentar wrote:

Sigurno da nisu manje vazni ali su vec 60 godina u najgorem polozaju od svih pobrojanih.
komentar

#360 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by komentar »

Jesu u teškom su položaju ali prave krucijalne političke greške....
pustopoljina

#361 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by pustopoljina »

pa dobro-s tim se,cini mi se,svi slazemo?
Šandor

#362 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by Šandor »

Ne kontam, Kopti mogu biti iskorišteni kao argument da je Islam tolerantna religija. Kopti opstaju pod muslimanskom vlašću već više od 1350 godina. Bili su i pod Arapima i pod Turcima. Danas su integrisani u društvo. U potpunosti. Njihov status nije perfektan ali ne može se porediti sa onim što su učinili naša slavensko-balkanska braća. Ili sa onim što čini Izrael. Muslimani nikada nisu pokušali istrijebiti/protjerati Kopte.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pope_Sheno ... Alexandria
shin

#363 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by shin »

http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-iz ... 88652.aspx

Evo malo furanja na svoju nazzi bratiju.
shin

#364 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by shin »

komentar wrote:Ne Danas u pravi si.

Dijete!
To im daje za pravo da sistematski unistavaju jedan narod?
IZVANZEMALJAC

#365 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by IZVANZEMALJAC »

http://www.youtube.com/watch?v=IjSuirTb ... ed&search=

Nadam se da vam ne smeta što je sa youtube.
ahuseino

#366 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by ahuseino »

IZVANZEMALJAC wrote:http://www.youtube.com/watch?v=IjSuirTb ... ed&search=

Nadam se da vam ne smeta što je sa youtube.
Politika je kurva...

Primjetio sam na ovom videu Noam Chomsky...

Interesantna faca, i intelektualac godine, mislilac stoljeca etc :thumbup: ...

Poslushao sam nekoliko sati njegovih lectures, i sve mu se tako divio dok nisam vidio njegove stavove i kontraverziju u svezi s njegovim izjavama oko ratova na tlu bivshe Yuge :evil: .

Od tada me vishe ne interesuje nit' ga slusham :( :x .

... Iako je chovjek veliki kritik sistema i US foreign policy.

Na zalost tu ukljucuje i Americku politiku u vezi rata u BiH i na Kosovu.

... 'Primljen' je i u Srpsku Akademiju Nauka - whatever that is; pocascen je i veliki im prijatelj :sad: .
pustopoljina

#367 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by pustopoljina »

najiskrenije mislim da je chomsky kontras radi kontriranja, u predvidjenoj mjeri koju odredjuje americka "demokratija"...a mozda sam samo ljubomorna i zavidna.
bogoljub

#368 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by bogoljub »

izrael-ono sto ja znam o izraelu je zaista sve ruzno! jos me niko nije ubijedio u suprotno!
Ponekad s'proljeca

#369 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by Ponekad s'proljeca »

Ma polomiste se kritikujucu Izrael, samo zato sto maltretiraju jadne palestince. Dali ste ikada procitali da isti ti palestinski vojnici i policajci daju podatke izraelskim vojnicima o tajnim tunelima koje prave borci Hamasa ili drugih oslobodilackih brigada????

Palestinski politicari su ti nesto kao ovi nasi mindernjaci!!!!

Bolje je da se zabavimo sa nasom BiH i nasem opstanku na ovim prostorima.

Nisam cuo da su se Palestinci nesto sekirali kada je u Bosni gorilo!!!!

Samo da napomenem da sam proveo 2 godine u Palestini uratu 1979 i 80 godine, prosao Vukovar i ratista u BiH.
danas

#370 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by danas »

Ponekad s'proljeca wrote:!

Samo da napomenem da sam proveo 2 godine u Palestini uratu 1979 i 80 godine, prosao Vukovar i ratista u BiH.
e dobro je da si nam napomenuo :oops: sad je sve drugacije :skoljka:
shin

#371 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by shin »

Ponekad s'proljeca wrote:Ma polomiste se kritikujucu Izrael, samo zato sto maltretiraju jadne palestince. Dali ste ikada procitali da isti ti palestinski vojnici i policajci daju podatke izraelskim vojnicima o tajnim tunelima koje prave borci Hamasa ili drugih oslobodilackih brigada????

Isti kalup odgovora vazda :D
-jesu li se palestinci sjekirali za nama (naravno nisu, treba im jebati kevu)
-kako arapi ne pomazu palestinu (zato palestincima treba jebat kevu)
-kako imaju dousnike (opet im treba jebati kevu)
-mi muslici pa nas pogadja palestinski problem (bez razloga, ali opet im jebati kevu)
-11.09 (palestinci krivi)

8)

Nuke teh palestine.
omar little

#372 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by omar little »

Ponekad s'proljeca wrote:Ma polomiste se kritikujucu Izrael, samo zato sto maltretiraju jadne palestince. Dali ste ikada procitali da isti ti palestinski vojnici i policajci daju podatke izraelskim vojnicima o tajnim tunelima koje prave borci Hamasa ili drugih oslobodilackih brigada????
Uf, sad si mi rijesio problem. Pa, ja budala imam osjecaja za Palestince kao narod, a kad ono medju njima ima i govana. Dobro da mi rece, ko ih onda hebe. Izrael je u pravu. Kao sto je bila i Srbija i cetnici. Necu vise ni njihovu politiku uzimati u usta, posto je izdajnickih govana na Bosanskoj strani bilo kamara. Pocev od nekih vrlo visoko pozicioniranih pa do onog kriminalnog olosa sto je nesmetano trgovao za vrijeme rata. Znaci ziv bio Mile Dodik.

Opet kazem, fala sto mi otvori oci.
shin

#373 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by shin »

ostro i na prvu wrote:
shin wrote:

Isti kalup odgovora vazda :D
-jesu li se palestinci sjekirali za nama (naravno nisu, treba im jebati kevu)
-kako arapi ne pomazu palestinu (zato palestincima treba jebat kevu)
-kako imaju dousnike (opet im treba jebati kevu)
-mi muslici pa nas pogadja palestinski problem (bez razloga, ali opet im jebati kevu)
-11.09 (palestinci krivi)

8)

Nuke teh palestine.
@shin no sikiriki kad ces doci na humus u abu gosh ? :D

Dosao bih rado dole, ali bi me zatukli ko junca.
shin

#374 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by shin »

Volio bih obici Izrael i Palestinu, pa malo skoknuti do Petre u Jordanu i obici Arz el Rab u Libanu. ALi sanse su mlitave :D
Šandor

#375 Re: Da li ste znali o Izraelu?

Post by Šandor »

shin wrote:-mi muslici pa nas pogadja palestinski problem
Zar nije tako? Niko od nas nema hrabrosti priznati sebi. Da smo ti i ja Srbi ili Hrvati (ili srpsko-hrvatska, hrvatsko-srpska kombinacija, sa ili bez Jevrejskih primjesa), teško da bismo tipkali ovo što tipkamo. Teško. Sad bismo ovdje srbovali ili "izraelovali". Zajedno sa Renatom i družbom. Prsili bismo se nuklearkama s osmijehom od uha do uha. Ili bismo u najboljem slučaju govorili: "Srebrenice se stidi svaki čovjek". Ili bismo se trzali, kao iglom ubodeni, na pomen Tihomira Blaškića kao nečasnog čovjeka.

To što se veliki dio nas ne veseli zločinima počinjenim od strane muslimana ne osporava činjenicu da smo ovakvi kakvi jesmo.....jer smo...na neki način.... "Muslići".
Locked