zašto se uopšte opterećavati timefatamorgana wrote:nasa wrote:Jeste ali se previdio "narodu" nije jedan narod zivio sto znaci da je istovremeno naplaneti bilo vise vjerovjesnika istovremeno
Edit: Vidis,meni je ovo padalo na pamet vezano za slicne religijske obicaje nekih naroda koje je tesko historijski i arheoloski objasniti pa znas da su postojale razne teorije o nekadasnjoj kopnenoj vezi medju nekim kontinentima i sl.Doduse nije to samo s religijom to je npr.slucaj i s keramikom(neolit)velike slicnosti do identicnosti sirom svijeta medju narodima koji nisu imali nikakvog doticaja....Vjerovatno su ljudi puno slicniji nego sto misle ,mada neke slicnosti ostaju fascinantne....
Znači treba sve pomnožiti sa brojem naroda od preistorije pa do danas .... ja odustajem, matematika mi nije jača strana,
Da li ste znali o islamu
- kritichar
#526 Re: Da li ste znali o islamu
- vatrogasac
#527 Re: Da li ste znali o islamu
A uz to ih je bilo što su djelovali zajedno.... Jakub i Jusuf a.s. ...Ibrahim i Ismail a.s. ... Musa i Harun a.s. ....nasa wrote:Jeste ali se previdio "narodu" nije jedan narod zivio sto znaci da je istovremeno naplaneti bilo vise vjerovjesnika istovremeno![]()
- Zatamnjena stakla
#528 Re: Da li ste znali o islamu
U koliko ljudi idu u džamiju na sabah? Hoću u Begovu pa ne znam 
- SugarCookie
#529 Re: Da li ste znali o islamu
Oko pola sata/sat uoči izlaska sunca. Rekao bih da se to razlikuje od džemata do džemata. Na nekim džamijama imaš i obavijest u koliko je; npr: u Ali-pašinoj se klanja pola sata prije izlaska. 
- Zatamnjena stakla
#530 Re: Da li ste znali o islamu
Ma otići ću i pitat direktno 
-
sour cherry
#531 Re: Da li ste znali o islamu
Tako i jeste najboljeSorel wrote:Ma otići ću i pitat direktno