Nadam se da me ne zezas, da te ovo pitanje ozbiljno zanima, inace volim kad ljudi pitaju zbog cega rade neke stvari, kad traze, istrazuju dokaze, znaci ovako dajem ti link za jednu knjigu http://www.scribd.com/doc/101783675/Svo ... a-Do-Zikra prvo je skini jer tesko je ovako citat, lakse ti je kad je u pdf, pa citaj na racunaru, a ne ovako preko neta, meni leda i dosta je tesko listati stranice.Sedzda i ruku su u Kur'anu. Mene zanima gdje se govori da se, pored ovih tekbira koje si ti postavio, uci Subhaneke, Fatiha i jedna sura, pa onda opet Fatiha i sura na drugom rekatu, pa Etehijatu i salavati na sjedenju pa opet Fatiha i sura...Isto tako, gdje se govori o broju rekata na farzovima. Zasto ikindijski farz ima cetiri rekata, a aksamski tri? Moze i link ako je previse za copy paste.
Selam.
Znaci knjiga je vrh, sto se tice namaza, abdesta i svega, a to ces vidjeti ukoliko se odlucis je procitati do kraja ili jos bolje kupi sebi jednu ovakvu, ja sam ti zadovoljstvo sebi platio sa 28km, alu cujem da je sad oko 20km
Covjek je napisao knjigu argumentovano i to ces vidjeti i koristio je haman da na kraju knjige pise 400 i nesto izvora odnosno drugih knjiga u pisanju ovog djela, pa eto toliko od mene, nadam se da sam pomogao, ako bude kakvih nejasnoca, bujrum tu sam