DA LI STE ZA UKIDANJE SDS & SDA & HDZ ?

Post Reply
margareta

Post by margareta »

Bome Skljoco ti vec slavis Novu Godinu ? Otkud SKJ ?????
Nema vise SKJ !!!! Ne zezaj se !
manijak1

Post by manijak1 »

I'm Love :D SKOJ :D
Skljoco

Post by Skljoco »

manijak1 wrote:I'm Love :D SKOJ :D
-------------------
Tako je , bila je greska u kucanju :roll:
manijak1

Post by manijak1 »

Ma ne znaju oni da koriste baterije , Škljoco, kamoli tastaturu , da ne kažem tipkovnicu :D .
:oops: Fina tema :oops:
verbal

Post by verbal »

fukara_tz wrote:Jesam za ukidanje nacionalnih stranaka, i kad se prica o njima da se SDA ne stavlja u isti kos sa HDZ -om i SDS-om radi svima poznatih razloga.
oni su sebe sami stavili u isti kos tj koaliciju, ali tebi to ocigledno jos uvijek nije doprijelo do svijesti.
margareta

Post by margareta »

Vodenjak wrote:Protiv sam nacionalnih stranaka jos od 1990. Znaci, neupitno je da im treba stati na rep.
Ali mislim da nas glavni problem u stvari nisu vise oni.
Nas je glavni problem nedostatak alternative toj "gospodi". Ne mislim time reci da nema ljudi koji drugacije misle i koji BI mogli napacenu BiH izvuci iz krize.
Naprotiv!
Mislim da je onih koji zele promjene vise nego manijaka i nepismenih i zaludjenih skorojevica koji jos uvijek pokusavaju naci razliku izmedju "nasih" i "njihovih" (a sto je glavna pokretacka snaga nacionalisticke alijanse!)
Medjutim, problem je sto su snage za promjene jos uvijek nedefinisane!
Programa koji bi bili jaka alternativa nacionalistima nema, oni koji se nalaze na celu opozicije potrosili su kredite ali to jos ne priznaju... Ima toga jos koliko hocemo, ali sustina je zapravo u tome da su se ljudi ulijenili, ushushkali, predali... Mangupi iz nacistickih redova su ih uspavali, uljuljkali, ubijedili da se najbolje osjecaju "u svojoj vjeri i na svojoj zemlji" i onda dolazi do toga da se u zapecak bacaju razum i volja, inicijativa i akcija, znanje i zelja za promjenama....
Ako mladi ljudi ne okrenu curak naopacke i uz iskustvo starijih sa zdravim idejama ne pokrenu nesto, tesko je vjerovati da se ista uraditi moze. U principu sam protiv izlazaka na ulice jer bi to ponovo na vlast dovelo "galamdzije"! Nama trebaju pametni i sposobni, posteni i vrijedni! Nama trebaju oni koji ce dugorocno moci da izadju na kraj sa problemima nase zemlje. Revolucije su nas do sad kostale i previse... Pa makar bile i one "jogurt"...

Zato, jedina nada je napraviti program koji ce zainteresovati obicnog covjeka i poceti ga polako propagirati...

A onda, od kuce do kuce ici i narodu objasnjavati! I boriti se za svakog biraca pojedinacno! Pokazati mu da se radi o njemu i njegovom djetetu. A kad njima bude dobro, bice dobro i narodu kome pripadaju!
Vodenjak steta sto si daleko.Veliki si covjek i prijatelj covjeku.
Vise ipak vrijedis ti koji si daleko od ove zemlje nego mnogi koji su na njoj i koji je podrivaju.Doci ces ti nama u svoju cijelu i pravu i zdravu drzavu BiH .....u Novoj godini ?
verbal

Post by verbal »

Vodenjak wrote:Protiv sam nacionalnih stranaka jos od 1990. Znaci, neupitno je da im treba stati na rep.
Nas je glavni problem nedostatak alternative toj "gospodi". .
Gradjanska stranka Radom za boljitak je alternativa.
margareta

Post by margareta »

verbal wrote:
Jedna sa najkvalitetnijim prije svega ljudstvom, zatim izuzetnim ekonomsko privrednim programom i cistim politickim miljeom. Dakle da ne bude zabune ne radi se o Stranci Za Boljitak ali ista je spremna biti maximalno na usluzi Novome Visokom Predstavniku, pored ostalih i svaka je vec dala svoj ogroman doprinos za realiziranje projekta koji se zove DRZAVA BiH bez konstitutivnih naroda sa SAMO JEDNIM PREDSJEDNIKOM
manijak1

Post by manijak1 »

margareta wrote:
verbal wrote:
Jedna sa najkvalitetnijim prije svega ljudstvom, zatim izuzetnim ekonomsko privrednim programom i cistim politickim miljeom. Dakle da ne bude zabune ne radi se o Stranci Za Boljitak ali ista je spremna biti maximalno na usluzi Novome Visokom Predstavniku, pored ostalih i svaka je vec dala svoj ogroman doprinos za realiziranje projekta koji se zove DRZAVA BiH bez konstitutivnih naroda sa SAMO JEDNIM PREDSJEDNIKOM
:? :? :? :? :? :shock: :shock: :oops: :D
verbal

Post by verbal »

margareta wrote:
sta si htjela reci sa ovim: dakle, da ne bude zabune ne radi se o Stranci za boljitak?
margareta

Post by margareta »

Zar sam toliko konfuzna ? OK !

Stranka Za Boljitak jeste glavni fakat u cijelome projektu , od same ideje do prvih temelja formiranja Nove Narodne Stranke, naravno sa tijesnom suradnjom mnogih drugih prosperitetnih stranaka ili ljudi koji su prepoznali pravi program ujedinjenja svih naroda po demokratskim principima a ne po retorickim zamajavanjima naroda. Sve gradjanske slobode svakoga pojedinca bit ce prakticki realizirane osim rigoroznih sankcioniranja kriminalaca i krsitelja osnovnih ljudskih prava.
"verbal" nadam se da si me sada bolje shvatio.
pozdrav
Ero_s onog svjeta

Post by Ero_s onog svjeta »

PONOVNO JEDAN TEMA , TIPICNA ZA GDJU MARGARETU . JA SAM ZA UKIDANJE SDA I SDS .
DAKAKO
manijak1

Post by manijak1 »

.....nek' nisi za HDZ :D :D sve ostalo je ............bad :D
margareta

Post by margareta »

Ero_s onog svjeta wrote:PONOVNO JEDAN TEMA , TIPICNA ZA GDJU MARGARETU . JA SAM ZA UKIDANJE SDA I SDS .
DAKAKO
Trebalo bi da jesi a dalje bum vidjeli :skoljka: :)
margareta

#65 Re: Ekolog

Post by margareta »

start22 wrote:Ja big ukinuo margaretu :D
Da ispostujemo dogovor iz Kjota i da na taj nacin smanjimo zagadjenje prirode :D
Zar sam zasluzila tvoje florocidno raspolozenje .. :( .....mislis li na mene .. :roll: ...ili na moj nick.... :roll: ......ili na cvijet :roll:)?
Last edited by margareta on 29/12/2004 19:57, edited 1 time in total.
ckode77

Post by ckode77 »

Pa decki daj da nesto konkretno uradimo, zar nemislite da je sve ovo samo prica u onom fazonu trebali bi ovo trebali bi ono a niko ni prstom nemice.Evo primjecujem da ima ovdje omladinaca kao sto su MUHA-SA I MARGARETA i jos neki koji bi vjerujem htijeli nesto napraviti vise i to je dobro jer nama ljudi netreba vise price vec konkretni akcija i dijela.A za pocetak kao sto je neko od vas naveo daj da se uvezemo preko e-mailova ili na neki drugi nacin i da razmijenimo misljnja, pa nismo ni mi glupi toliko da neznamo nesto napraviti i uciniti nesto za bolji zivot svih nas ovdje, a ko smo mi, pa mi smo mladi ljudi i najugrozeniji u ovoj zemlji.Vjerujem da vam je kao i meni dosta nekih foliranata kao sto su onaj jan kulenovic ili ona lutvikadic , oni nasi predstavnici pa ti ljudi nisu nikad za mlade ucinili nista sve ove godine i oni da nas lafo predstavljaju.Pa oni neznaju nista drugo uraditi neko organizovati neki seminar ili skup na kojem ce reci jao mladi su ugrozeni u bih , i naravno potrositi na taj skup par hiljadarki , dobro se najesti i napiti i hajd vozdra.Zato daj ljudi da se mi malo udruzimo i takve kretene koji samo gledaju sebe da uvale skinemo i postavimo prave omladince koji ce se boriti na pravi nacin i dat sve od sebe da se nesto promijeni.Ako neko ovdje misli da je ovo ok sto ja govorim i ako je za nesto konkretno da se uradi nek se javi na moju e-mail adresu pa da vidimo jesmo li sposobni i imamo li mi hrabrosti da nesto napravimo.Pozdrav moja adresa: [email protected]
verbal

Post by verbal »

margareta wrote:Zar sam toliko konfuzna ? OK !

Stranka Za Boljitak jeste glavni fakat u cijelome projektu , od same ideje do prvih temelja formiranja Nove Narodne Stranke, naravno sa tijesnom suradnjom mnogih drugih prosperitetnih stranaka ili ljudi koji su prepoznali pravi program ujedinjenja svih naroda po demokratskim principima a ne po retorickim zamajavanjima naroda. Sve gradjanske slobode svakoga pojedinca bit ce prakticki realizirane osim rigoroznih sankcioniranja kriminalaca i krsitelja osnovnih ljudskih prava.
pozdrav
Tek sada nisam nista shvatio.

Jel ti to meni zelis da kazes da se stranka Radom za boljitak, koja je takodje poznata pod imenom Stranka za boljitak, sada zove Nova narodna stranka?

Zivim vani, tako da nisam bas update.
verbal

Post by verbal »

ckode77 wrote:Pa decki daj da nesto konkretno uradimo, zar nemislite da je sve ovo samo prica u onom fazonu trebali bi ovo trebali bi ono a niko ni prstom nemice.Evo primjecujem da ima ovdje omladinaca kao sto su MUHA-SA I MARGARETA i jos neki koji bi vjerujem htijeli nesto napraviti vise i to je dobro jer nama ljudi netreba vise price vec konkretni akcija i dijela.A za pocetak kao sto je neko od vas naveo daj da se uvezemo preko e-mailova ili na neki drugi nacin i da razmijenimo misljnja, pa nismo ni mi glupi toliko da neznamo nesto napraviti i uciniti nesto za bolji zivot svih nas ovdje, a ko smo mi, pa mi smo mladi ljudi i najugrozeniji u ovoj zemlji.Vjerujem da vam je kao i meni dosta nekih foliranata kao sto su onaj jan kulenovic ili ona lutvikadic , oni nasi predstavnici pa ti ljudi nisu nikad za mlade ucinili nista sve ove godine i oni da nas lafo predstavljaju.Pa oni neznaju nista drugo uraditi neko organizovati neki seminar ili skup na kojem ce reci jao mladi su ugrozeni u bih , i naravno potrositi na taj skup par hiljadarki , dobro se najesti i napiti i hajd vozdra.Zato daj ljudi da se mi malo udruzimo i takve kretene koji samo gledaju sebe da uvale skinemo i postavimo prave omladince koji ce se boriti na pravi nacin i dat sve od sebe da se nesto promijeni.Ako neko ovdje misli da je ovo ok sto ja govorim i ako je za nesto konkretno da se uradi nek se javi na moju e-mail adresu pa da vidimo jesmo li sposobni i imamo li mi hrabrosti da nesto napravimo.Pozdrav moja adresa: [email protected]
a pare uplacujte na konto Dansk Bank 3103-161487 :D
margareta

Post by margareta »

verbal wrote:
margareta wrote:Zar sam toliko konfuzna ? OK !

pozdrav
Tek sada nisam nista shvatio.

Jel ti to meni zelis da kazes da se stranka Radom za boljitak, koja je takodje poznata pod imenom Stranka za boljitak, sada zove Nova narodna stranka?

Zivim vani, tako da nisam bas update.
Radom Za Boljitak jeste bio je lapsus ali sam samo odgovorila na tvoje pitanje kojim si me 'zatekao'.Nece ta stranka mijenjati nista svoje ali je vise nego pozitivno odgovorila na uvjetno receno 'molbu' Nove Narodne Stranke i to bezuvjetno.

Da li ti je sada jasnije "verbal"?
Bit cu iz objektivnih razloga odsutna a ti koncipiraj pitanje na koje cu ti ja odgovoiti u okvirima mojih mogucnosti.
Jedno treba da ti je jasno da bi trebao biti osnovni cilj svakoga normalnoga gradjanina da zivi u zdravoj zakonodavno pravno uredjenoj
jedinoj nam domovini sa svim slobodama osim kriminala, korupcije .....
majka

Post by majka »

nemogu se samo tek tako ukinuti... to nema nigdje, ... steta je namo mladima sto bjezimo iz zemlje,neki tokom rata, a mnogi i sada, jer tu nevidimo buducnost, a od svih sto ostaju dole niko neglasa....a naravno nema ni volje medju strankama da posto im ocigledno odgovara ovakvo stanje...
dole jos vlada strah, nema posla, nema socijalne zbrige...,
volio bi vidjeti bosnu da se covjek neosjeca strancem, gdje god si manjina niko te nesljivi ni dva posto .... a svi kao konstitutivni,
sta da kazem...

gore je neko napisao da treba ukinuti kao sds i hdz, jer nezeli Bih,,, mou samo da ti kazem da onog dana od kako je SDA uzela Aliju za predsjednika , tad je izbrisan i respekt i srba i hrvata prema toj stranci.
Dakle, Sda je izmanipupirala narod isto kao i ove druge dvije stranke...

Licno , jos ko dijete, drago mi je bilo sto je dosao visestranacki sistem i imao sam respekt za sve, a posebno za tz. babu :)) adbida a time i za SDA, ali poslije je sve otislu u vodu.

time zelim da kazem da treba da se prekinemo ovdje vrijedjati i davati krivicu jedni drugima, nego uviditi greske sa svih strana... dakle SDS,HDZ, SDA ....
i dalje, STO JE NAJVAZNIJE nedozvoliti da te stranke vode rijec jednog citavog naroda
toliko od mene
Vodenjak

Post by Vodenjak »

margareta wrote:

Vodenjak steta sto si daleko.Veliki si covjek i prijatelj covjeku.
Vise ipak vrijedis ti koji si daleko od ove zemlje nego mnogi koji su na njoj i koji je podrivaju.Doci ces ti nama u svoju cijelu i pravu i zdravu drzavu BiH .....u Novoj godini ?
Hvala Maggi! :)

Eto mene, eto na godinu, samo moram pripaziti da "frupi specijalac" gdje zasjedu ne postavi! :-) :lol:
verbal

Post by verbal »

margareta wrote: Jedno treba da ti je jasno da bi trebao biti osnovni cilj svakoga normalnoga gradjanina da zivi u zdravoj zakonodavno pravno uredjenoj
jedinoj nam domovini sa svim slobodama osim kriminala, korupcije .....
zar ostavljam dojam nekoga kome to nije jasno?

meni nije jasno ono tvoje zadnje: "... sa svim slobodama osim kriminala, korupcije..."
Nisam znao da se kriminal i korupcija ubrajaju u gradjanska prava i slobode.
Last edited by verbal on 29/12/2004 20:28, edited 1 time in total.
margareta

Post by margareta »

verbal wrote:
ckode77 wrote:Pa decki daj da nesto konkretno uradimo, zar nemislite da je sve ovo samo prica u onom fazonu trebali bi ovo trebali bi ono a niko ni prstom nemice.Evo primjecujem da ima ovdje omladinaca kao sto su MUHA-SA I MARGARETA i jos neki koji bi vjerujem htijeli nesto napraviti vise i to je dobro jer nama ljudi netreba vise price vec konkretni akcija i dijela.A za pocetak kao sto je neko od vas naveo daj da se uvezemo preko e-mailova ili na neki drugi nacin i da razmijenimo misljnja, pa nismo ni mi glupi toliko da neznamo nesto napraviti i uciniti nesto za bolji zivot svih nas ovdje, a ko smo mi, pa mi smo mladi ljudi i najugrozeniji u ovoj zemlji.Vjerujem da vam je kao i meni dosta nekih foliranata kao sto su onaj jan kulenovic ili ona lutvikadic , oni nasi predstavnici pa ti ljudi nisu nikad za mlade ucinili nista sve ove godine i oni da nas lafo predstavljaju.Pa oni neznaju nista drugo uraditi neko organizovati neki seminar ili skup na kojem ce reci jao mladi su ugrozeni u bih , i naravno potrositi na taj skup par hiljadarki , dobro se najesti i napiti i hajd vozdra.Zato daj ljudi da se mi malo udruzimo i takve kretene koji samo gledaju sebe da uvale skinemo i postavimo prave omladince koji ce se boriti na pravi nacin i dat sve od sebe da se nesto promijeni.Ako neko ovdje misli da je ovo ok sto ja govorim i ako je za nesto konkretno da se uradi nek se javi na moju e-mail adresu pa da vidimo jesmo li sposobni i imamo li mi hrabrosti da nesto napravimo.

"verbal" molim te samo ne nikakav novac ! Molim te ne ! Dovoljan je samo VELIKI moralni potencijal a NIKAKO i NIGDJE novac ! Covjece treba samo biti BESPLATAN clan sa VISOKIM moralnim kvalitetima ! Bez
clanarine ! Nemoj molim te da se divna ideja utapa u NOVCU !
NEMA TIH novaca koje bih ja ili bilo ko castan prihvatio na bilo kakav nacin ! Ljudi su najvece bogatstvo ! Prostor je obezbijedjen ali ima jos tehnickih problema koji NISU NOVAC !
Molim te edituj taj dio oko nekakvih uplata ! Molim te !
hvala ti ali to bi bila cista kradja !
Stoga nikada vise tako sto niti pomisli !
pozdrav
Last edited by margareta on 29/12/2004 20:34, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

la la la la la ..........barbara nas čuvaju NATO armije..........
verbal

Post by verbal »

relax, my dear... bila je to samo sala
Post Reply