DA LI STE ZA UKIDANJE SDS & SDA & HDZ ?

Post Reply
margareta

#1 DA LI STE ZA UKIDANJE SDS & SDA & HDZ ?

Post by margareta »

Da li je konacno doslo vrijeme da spasimo zemlju iz "vjecne krize" vlasti koju cini koalicija etnoprofiterskih stranaka BiH ?
Izborima nismo nista promijenili.Mozemo li prije sljedecih opcih izbora zbaciti sa vlasti nacional profitere i kriminalce ?
Kako ?
Jasho

Post by Jasho »

U potpunosti se slažem s tobom Magi da treba nacionaliste skinuti jednom za sva vremena sa vlasti! što se tiće načina tu je mali problem, jer izborima je to teško postići, zato što svijest biračkog tijela nije dovoljno razvijena i večina tih biraća se ne služi mozgom prilikom glasanja. Jedini način je masovni izlazak na ulice svih građana i traženje ostavke vlasti na svim nivoima u roku 24 sata, raspisivanje novih izbora uz izričitu zabranu učestvovanaja SDS, SDA, HDZ i njihovih pomagaća, kao i zabrana da se njihovi kadrovi nalaze na listama drugih stranaka kako bi se dokopali vlasti i ključno da se donesu zakonske regulative koje bi trajno zabranile organizovanje stranaka na jednonacionalnoj osnovi! Revoluciju mogu da izvrše samo mladi visoko obrazovani ljudi, ne treba izostaviti i one straije visoko obrazovane, pa tu su i studenti i svi oni trebaju biti udruženi na teritoriju čitave BiH, bez nacionalni podjela i entitetskih.
muha_sa

Post by muha_sa »

Izbori i izlazak na iste.Kako su se ovi vratili na vlast? Bojkotom mladih,moje mišljenje.
margareta

Post by margareta »

Jasho wrote:U potpunosti se slažem s tobom Magi da treba nacionaliste skinuti jednom za sva vremena sa vlasti! što se tiće načina tu je mali problem, jer izborima je to teško postići, zato što svijest biračkog tijela nije dovoljno razvijena i večina tih biraća se ne služi mozgom prilikom glasanja. Jedini način je masovni izlazak na ulice svih građana i traženje ostavke vlasti na svim nivoima u roku 24 sata, raspisivanje novih izbora uz izričitu zabranu učestvovanaja SDS, SDA, HDZ i njihovih pomagaća, kao i zabrana da se njihovi kadrovi nalaze na listama drugih stranaka kako bi se dokopali vlasti i ključno da se donesu zakonske regulative koje bi trajno zabranile organizovanje stranaka na jednonacionalnoj osnovi! Revoluciju mogu da izvrše samo mladi visoko obrazovani ljudi, ne treba izostaviti i one straije visoko obrazovane, pa tu su i studenti i svi oni trebaju biti udruženi na teritoriju čitave BiH, bez nacionalni podjela i entitetskih.
Obzirom da je tvoj prijedlog jedini moguci izlaz jedino je potebna adekvatna cista politicka potpora ALI : Kako konkretno TI i ja i drugi sa foruma da se organiziramo ?Sa nickovima nista postici necemo ?
Od definiranja cinjenicnoga stanja nemamo nista i ostaje otvoreno logicno pitanje kako se tehnicki - prakticki uvezati ?
Koliko je produktivan tvoja moja ili bilo cija "saglasnost" ako ce se zavrsiti
samo sa komentarom ?
Dakle kako se fizicki uvezati a bez popratnih sigurnih riziko faktora ?
morti

Post by morti »

muha_sa wrote:Izbori i izlazak na iste.Kako su se ovi vratili na vlast? Bojkotom mladih,moje mišljenje.
mislim da se svi slažu sa mnom:MLADI VAZDA BOJKOTIRAJU...i bez da to zatražimo...
A što se tiče prijedloga o ukidanju,imate moju potporu!!!
margareta

Post by margareta »

morti wrote:
muha_sa wrote:Izbori i izlazak na iste.Kako su se ovi vratili na vlast? Bojkotom mladih,moje mišljenje.
mislim da se svi slažu sa mnom:MLADI VAZDA BOJKOTIRAJU...i bez da to zatražimo...
A što se tiče prijedloga o ukidanju,imate moju potporu!!!
Mladi su se do sada ponijeli direktno usmjereni sami protiv sebe.

Slazemo se - odlicno ! Kako se tehnicki uvezati ? Na koji nacin ?
muha_sa

Post by muha_sa »

Pa analize kažu da su zadnje izbore bojkotovali;mladi,obrazovani i dijaspora.Zašto?
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Jesam za ukidanje nacionalnih stranaka, i kad se prica o njima da se SDA ne stavlja u isti kos sa HDZ -om i SDS-om radi svima poznatih razloga.

Druga stvar mislim da su opozicijske stranke rjesenje za nas. U Tuzli je vec godinama po tom pitanju sve perfektno i to me cini sretnim.

Treca stvar citam ovaj forum i svidja mi se sto je vecina za opoziciju i onda se pitam pa otkud toliki glasovi za nacionalne stranke :( pogotovo recimo u Sarajevu, jer su na ovom forumu vecinom Sarajlije il nisu?.
margareta

Post by margareta »

muha_sa wrote:Pa analize kažu da su zadnje izbore bojkotovali;mladi,obrazovani i dijaspora.Zašto?
Do sada i NA IZBORIMA !
Izbori su se pokazali kao potpun promasaj.Zato izbore ne smijemo docekati sa ovom vladajucom strukturom. Politicku i dr. potporu imamo ali kako se uvezati ? Na koji nacin ? Ured za sve gradjane ce biti otvoren
za par (60 - 70 dana) u Sarajevu dostupan provjerenim gradjanima koji ce morati proci proceduru da nisu bili niti su clanovi bilo koje nacionalne stranke.
Ja mogu ostaviti svoj broj telefona ? Pozeljno je sto ranije se ukljuciti u ovaj projekt.
Svaki potencijalni interesant/clan/ica moze dati svoj prijedlog ?
margareta

Post by margareta »

fukara_tz wrote:Jesam za ukidanje nacionalnih stranaka, i kad se prica o njima da se SDA ne stavlja u isti kos sa HDZ -om i SDS-om radi svima poznatih razloga.

Druga stvar mislim da su opozicijske stranke rjesenje za nas. U Tuzli je vec godinama po tom pitanju sve perfektno i to me cini sretnim.

Treca stvar citam ovaj forum i svidja mi se sto je vecina za opoziciju i onda se pitam pa otkud toliki glasovi za nacionalne stranke :( pogotovo recimo u Sarajevu, jer su na ovom forumu vecinom Sarajlije il nisu?.
Izbori u Sa.Kantonu nece nikada donijeti promjene.Opozicija sa Z.Lagumdjijom otpada. Dakle politicari koji NISU bili aktivni prije u toku i poslije rata su se okupili u jednu jaku politicku snagu koja ce sigurno ovu zemlju uciniti normalnom. Par hiljada je njih MLADIH vec uveliko u pripremnim radovima.
Ostavit cu javno kontakt tel. ali ponavljam da ce biti rigorozne provjere ranije politicke proslosti i angazmana.
Kotromanic

Post by Kotromanic »

Ako realno pogledamo, mozemo mi biti za ili protiv ukidanja, ali to nece imati fajde, neke velike.

Ja sam za ukidanje finansiranja stranaka iz budzeta, jer to je nas novac.
Mislim da je ta inicijativa realnija. A stranke nas pljackaju na kulturan nacin, po zakonu! Treba pothitno ukinuti finansiranje stranaka iz budzeta.

A zakonski treba zabraniti stranke koje propagiraju fasizam, kao sto je u evropskim zemljama zakonski regulisano. Mislim da bi tada automatski bilo ukinuto 90% srpskih stranaka, od radikala do SDS-a i njihove cetnicke ikonografije, i Draze Mihajlovica, okupatorskog sluge.

Vjerovatno bi se tada i HDZ ukinuo, ukoliko se ne odrekne Mile Budaka i Francetica u Mostaru.

SDA ne bi bila ukinuta.

To je moje misljenje...

Pozdrav
naked_gun

Post by naked_gun »

:shock:

:D

demokratija?! u misju rupu?! :D:D

:P ;)
Jasho

Post by Jasho »

I ja se pitam kako sve to uraditi. Što se tiće političke podrške jedino je možemo tražiti od opozicije. a sad se možemo zapitati od koje opozicije i kakva je uopće naša opozicija i da lije spremna na ovakvu revoluciju. Realno gledajući SDP i SNSD su dvije najaće opozicione stranke/partije i trebalo bi od njih tražiti podršku, ali treba tražiti i neke nove ljude u tim strankama da građani vide neke nove face kojenisu iskvarene i koji nisu politički kompromitovani. Imam jedan primjer a to je Hamdija Lipovaća novi načelnik Bihaća, koji ima 28 godina i kojije pravo osvježenje za SDP i dokaz da građani žele takve ljude. Dakle što više takvih ljudi kao što su Lipovaća, Damir Hadžić, Željko Komšić trebaju 5 februara na trečem kongresu SDP-a da uđu u sami vrh partije, a da se stari postepeno povuku i prepuste tim mladim kadrovima partiju što bi dovelo do vračanja ugleda SDP-a i njenog rasta do najaće partije u BiH. Isti princip treba da urade i u SNSD-u. Mi obrazovani moramo djelovati sa svojim idejama, koje bi bile podržane od tih novih ljudi u SDP-u i SNSD-u i uz pomoć njih izvršiti revoluciju, koja bi prvenstveno imala za cilj da sruši nacionalne stranke i da se prestane zamahivanje građana o nacionalnoj ugroženosti i pokretanje ekonomskog razvoja. Dakle ulaganje novca u zapošljavanje, privredu isl., a izričito zabrana kupovina luksuznih audija i sličnih stvari, kao i privremena obustava gradnje vjerskih objekata, sve dok država nestan na noge i njeni građani ne budu mogli da koliko toliko pristojno živjeti. Dalje bi trebalo ići na rekonstrukciju same države. Za početak bi trebalo iči na ukidanje kantona i bespotrebne, kantonalne administracije. Pošto će teško biti izvodljivo ukidanje entiteta, trebalo bi državu podijeliti na 5 ekonomskih regija, kao što se planira za policiju. Smanjiti ovlasti kantona i postepeno neke njihove nadležnosti prebacivati na državu. Mislim ako bi se revolucija, kao i program buduće vlasti bazirao isključivo na ekonomiji i boljem životu građana entiteti bi sami od sebe postali suvišni i prestali bi da postoje. Dakle stvar je u tome dovesti građane u takvo stanje svijesti da kažu sami sebi jebo me entitet, više volim platu sa tri nule. minimalnu penziju od 300 Km i sl:
margareta

Post by margareta »

Kotromanic wrote:Ako realno pogledamo, mozemo mi biti za ili protiv ukidanja, ali to nece imati fajde, neke velike.

Mislim da je ta inicijativa realnija. A stranke nas pljackaju na kulturan nacin, po zakonu! Treba pothitno ukinuti finansiranje stranaka iz budzeta.

A zakonski treba zabraniti stranke koje propagiraju fasizam, kao sto je u evropskim zemljama zakonski regulisano. Mislim da bi tada automatski bilo ukinuto 90% srpskih stranaka, od radikala do SDS-a i njihove cetnicke ikonografije, i Draze Mihajlovica, okupatorskog sluge.

Vjerovatno bi se tada i HDZ ukinuo, ukoliko se ne odrekne Mile Budaka i Francetica u Mostaru.

SDA ne bi bila ukinuta.

To je moje misljenje...

Pozdrav
Sadasna politicka alternativa legalnoj poziciji i opoziciji je dovoljno jaka progradjanski orijentirana snaga koja je do sada okupila par hiljada izuzetnih clanova ima snagu svrgnuti sa vlasti sve tri nacionalne stranke a nikako samo dvije.
Pljacka drzavnog budjeta je jedan od prioriteta sankcioniranja izvrsnih organa vlasti koji su u organe sudstva postavili svoje sudije, advokate, pravobranioce itd.
Dakle ne moze se ici na preskok i okolisati, kao do sada ici linijom manjega otpora.
Niti jedan clan bilo koje nacionalne partije nece imati mogucnost pristupa novoj politickoj narodnoj stranci.
Kotromanic

Post by Kotromanic »

margareta wrote:
Kotromanic wrote:Ako realno pogledamo, mozemo mi biti za ili protiv ukidanja, ali to nece imati fajde, neke velike.

SDA ne bi bila ukinuta.

To je moje misljenje...

Pozdrav
Sadasna politicka alternativa legalnoj poziciji i opoziciji je dovoljno jaka progradjanski orijentirana snaga koja je do sada okupila par hiljada izuzetnih clanova ima snagu svrgnuti sa vlasti sve tri nacionalne stranke a nikako samo dvije.
Sa vlasti se moze svrgnuti i svih pet vladajucih stranaka.
Ali tema nije svrgavanje, nego ukidanje, i o tome sam ja govorio.

Da bi se nesto ukinulo, mora postojati zakon, kao u EU.
Dalje sam rekao sta bi taj zakon imao za posljedicu, sto se tice SDS, HDZ i SDA i ostalih stranaka.
Dakle ne moze se ici na preskok i okolisati, kao do sada ici linijom manjega otpora.
No comment.

Niti jedan clan bilo koje nacionalne partije nece imati mogucnost pristupa novoj politickoj narodnoj stranci.
Ne daj Boze meni nikad ni u jednu stranku!
BosniakOdSanjak

Post by BosniakOdSanjak »

Za ukidanje SDS i HDZ jesam, posto ne zele BiH.
Kreda

Post by Kreda »

Auf demokratije :D
margareta

Post by margareta »

Kotromanic wrote:
margareta wrote:

SDA ne bi bila ukinuta.

To je moje misljenje...

Pozdrav
Sa vlasti se moze svrgnuti i svih pet vladajucih stranaka.
Ali tema nije svrgavanje, nego ukidanje, i o tome sam ja govorio.

Da bi se nesto ukinulo, mora postojati zakon, kao u EU.
Dalje sam rekao sta bi taj zakon imao za posljedicu, sto se tice SDS, HDZ i SDA i ostalih stranaka.
No comment.

Ne daj Boze meni nikad ni u jednu stranku!
Kotromanicu ti si odradio dio posla. Vremenski sam u stisci tako da ne mogu elaborirati cio program alternative koja se odmah u januaru 2005 .
god. konacno regulira kroz Ustavni Zakon na nivou BiH , kao i EU.

No coment je upuceno radi moje pogresne interpretacije kojom sam zapravo zeljela reci da ne postoji mogucnost "kupovine" clanova kao sto su to radile skoro sve aktuelne stranke sa vodecim nacionalnim.
Najilustrativniji primjer je Mirnes Ajanovic.
Zeljela bih da znas da je moja uloga u ovom politickom projektu minorna
i koristim ovu priliku da se jave svi mladji progresivni, eticni, Bh. gradjani sa svojim komentarima, prijedlozima, zeljama, svjesni da je svako kovac svoje sudbine. Vlast CE biti u funkciji naroda a ne obrtno kao sto je to sada.
margareta

Post by margareta »

Trenutno na BHT 1 ide emisija "FAKTA". Preporucujem toplo.
margareta

Post by margareta »

Trenutno na BHT 1 ide emisija "FAKTA". Preporucujem toplo.

Gosti :Bogic Bogicevic, Ivan Lovrenovic, Muhamed Filipovic , Mirko Shagolj
...... tema "izbori" i Nova Politicka snaga..........
margareta

Post by margareta »

Sa nacionalnim strankama DRZAVA BiH JE FIKCIJA ! PREVARA ! LAZ !
Dr. Lector

Post by Dr. Lector »

Svaku stranku koja imalo smrdi na nacionalizam treba odmah ukinuti jer su nacionalističke stranke (SDA; HDZ; SDS) razlok zbog kojeg je naša zemlja podjeljenja na Federaciju i Republiku Srpsku.
meho_puzic

Post by meho_puzic »

Ko si ti da stranke ukidas? Jesi li ti ikad cula ista o demokratiji? Svako radi sta hoce i svak osniva stranke koje hoce. Nemozes ti zabranjivati nesto sto ti se ne svidja.
meho_puzic

Post by meho_puzic »

Ko si ti da stranke ukidas? Jesi li ti ikad cula ista o demokratiji? Svako radi sta hoce i svak osniva stranke koje hoce. Nemozes ti zabranjivati nesto sto ti se ne svidja.
Engram::X

Post by Engram::X »

Image
Post Reply