Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
Moderator: O'zone
#1 Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
Pitanje je jednostavno, a evo jutrošnje buđenje najbolje pokazuje kakve probleme uzrokuje pomjeranje kazaljke na satu za 1 sat unaprijed. Problemi nastaju i zimi kada se 1 sat vraća unatrag, jer uvijek ima neko ko dođe na posao 1 sat ranije. Ova anketa neće ništa promijeniti, ali barem neka se zna glas forumaša. 

#2 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
jesam DA uvijek svakako sada odmah !!!

mrzim mrzim William Willetta

mrzim mrzim William Willetta

- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#3 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
Da...ali pod uslovom da ostane samo zimsko vrijeme. Ovo sto su Rusi uradili mi je totalno nebulozno...pa njima ce cijele godine podne biti u 1 sat
Da ne govorim o tome kada ce im u decembru svitati...pogotovo u zapadnim dijelovima vremenskih zona 

#4 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
Postoji tema: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=84250Sarayman wrote:Pitanje je jednostavno, a evo jutrošnje buđenje najbolje pokazuje kakve probleme uzrokuje pomjeranje kazaljke na satu za 1 sat unaprijed. Problemi nastaju i zimi kada se 1 sat vraća unatrag, jer uvijek ima neko ko dođe na posao 1 sat ranije. Ova anketa neće ništa promijeniti, ali barem neka se zna glas forumaša.
#5 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
u sustini ja bi samo voljela da se drzimo JEDNOG vremena..pa koje god...ali da ga ne mijenjamo tamo-vamo
jako sam cranky crabby grouchy

jako sam cranky crabby grouchy

#6 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
Nije me briga kada bi to ukinuli, samo neka UKINU. Umjesto dobrobiti, ovo je prava tortura.davorf wrote:Da...ali pod uslovom da ostane samo zimsko vrijeme. Ovo sto su Rusi uradili mi je totalno nebulozno...pa njima ce cijele godine podne biti u 1 satDa ne govorim o tome kada ce im u decembru svitati...pogotovo u zapadnim dijelovima vremenskih zona

#7 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
U vezi s vezom jedan vic
Prije mi se ujutro dizao u krevetu.
Sad mi se po novom vremenu diže u tramvaju...

#8 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
Kasni ti mali, da nisu godine u pitanju?Svemirco wrote:U vezi s vezom jedan vic![]()
![]()
![]()
![]()
#9 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
Ah, čemu upiranje prstom i personalizacija?Sarayman wrote: Kasni ti mali, da nisu godine u pitanju?

- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
Kud svi turci, tu i mali mujo,...U EU!
- O'zone
- Globalni moderator
- Location: Kad god popizdite na vlast, sjetite se da i u opoziciji sjede ista takva govna...."
#11 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
O da! Uvjek mi je bilo bezze to pomjeranje vremena 

#12 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
ko su ovi sto su kliknuli ne

#13 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
Oprostite na ofiranju.Svemirco wrote:Ah, čemu upiranje prstom i personalizacija?Sarayman wrote: Kasni ti mali, da nisu godine u pitanju?

- O'zone
- Globalni moderator
- Location: Kad god popizdite na vlast, sjetite se da i u opoziciji sjede ista takva govna...."
#14 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
@Pipi ne daju turcima u EU tako da će mali Mujo još malo da visi na BalkanuPipiDugaDevetka wrote:Kud svi turci, tu i mali mujo,...U EU!

#15 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
Sado-mazo.Ma.Le.Na wrote:ko su ovi sto su kliknuli ne![]()
![]()

#16 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
ok..i ja sam za sado-mazo al ovo je ipak malo previse i sado a i mazo
hajmo kukavice...na sunce..ko je klikno ne

hajmo kukavice...na sunce..ko je klikno ne

#17 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
ja sam kliknula ne zato sto mi odgovara da imam sat dnevnog svjetla vise. posto volim da vozim bicikl po brdima, nakon posla stignem da odem do barica, odmorim, sidjem do grada i jos se negdje fino kafica popije i sve dok se vidi. isto zimi volim da setam sa posla i dosta stvari obavim dok se jos vidi. ne smeta mi par dana privikavati se na drugaciji raspored budjenja i lijeganja s obzirom da zauzvrat dobijem puno vise. nekako cim se smrkne meni se pocne spavati i svaka opcija koja ce mi dozvoliti duzu dnevnu svjetlost u slobodno vrijeme podrzavam.
- Black swan
#18 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
meni je ovo beze treba ostaviti vako i ne mijenjati ništa
#19 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
Da zanemarimo ta maltretiranja sto proizilaze ...
... ja volim ovo ljetno pomjeranje naprijed ... i radost produzenog dana
ali opet ima i vracanje nazad i tuga skracenog dana
Tako da najbolje je jednom pomjeriti za pola sata u sredinu i ne barcati vise
... ja volim ovo ljetno pomjeranje naprijed ... i radost produzenog dana

ali opet ima i vracanje nazad i tuga skracenog dana

#20 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
Ja sam iz istog razloga kliknuo da, ali da ovo ostane kako je sada, jer mrzim kad mi zimi mrak padne u 4.30! 

#21 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
kako mislis skracenog dana? sat se pomjera spram sunca. pomjeranjem unazad dobijes vise dnevne svjetlosti u toku radnog dana... ovo i jeste osmisljeno kako bi se stedjelo na energiji za dodatno osvjetljavanje prostorija.atko wrote:Da zanemarimo ta maltretiranja sto proizilaze ...
... ja volim ovo ljetno pomjeranje naprijed ... i radost produzenog dana![]()
ali opet ima i vracanje nazad i tuga skracenog dana![]()
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#22 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
Vot about pola Kipra u EU,...I tamo ima turaka!O'zone wrote:@Pipi ne daju turcima u EU tako da će mali Mujo još malo da visi na BalkanuPipiDugaDevetka wrote:Kud svi turci, tu i mali mujo,...U EU!
#23 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
Mislim relativnomadnessa wrote:kako mislis skracenog dana? sat se pomjera spram sunca. pomjeranjem unazad dobijes vise dnevne svjetlosti u toku radnog dana... ovo i jeste osmisljeno kako bi se stedjelo na energiji za dodatno osvjetljavanje prostorija.atko wrote:Da zanemarimo ta maltretiranja sto proizilaze ...

- azurna_obala
#24 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
Zimsko računanje vremena samo.......... 

#25 Re: Da li ste za ukidanje ljetnog/zimskog računanja vremena?
doduse i meni smeta sto mi se sa mrakom javi i neka ljenost, pa odmah pocnem zijevati... zimi mi je patnja ziva, jer zaspem dosta ranije. zato ranije i ustajem, pa sve sto ne stignem odradim ujutro. jedino pati drustveni zivot, jer nigdje nisam prispjela kad zaspem k'o kokoš.atko wrote:Mislim relativnomadnessa wrote:kako mislis skracenog dana? sat se pomjera spram sunca. pomjeranjem unazad dobijes vise dnevne svjetlosti u toku radnog dana... ovo i jeste osmisljeno kako bi se stedjelo na energiji za dodatno osvjetljavanje prostorija.atko wrote:Da zanemarimo ta maltretiranja sto proizilaze ...
Tako da najbolje je jednom pomjeriti za pola sata u sredinu i ne barcati viseu odnosu na nas osjecaj
mrak pada kad pada kao i dan ... znam ja zasto je to osmisljeno ... ali je totalno OUT kad se u kapitalizmu krampa 24/365