sehohari wrote:Znam da je uvođenje trajne socijalne pomoći za sve nezaposlene osobe s obzirom na ogromnu korupciju, kriminal i sl. u bh. politici danas na nivou naučne fantastike. Ali, recimo da se jednom (pa valjda će se i to jednom desiti) pojave neke povoljnije okolnosti i da će biti više novca u budžetima (te da više u njemu i ostane), odnosno da se stvore uslovi za uvođenje te pomoći, da li biste vi takvu ideju podržali i ako bi,.....
- kolika mjesečna sredstva bi vi po tom pitanju htjeli mjesečno za svaku osobu izdvojit, s obzirom na današnje troškove života u našoj zemlji
- pod kojim uslovima
- mislite li da bi to dovelo do nekog "socijalnog mira" u BiH?
Znam da je ovo pitanje za nekoga možda pomalo smiješno, ali sam se nekako pozabavio ovim pitanjima, pa me interesuje šta vi mislite o ovome

pročitao sam još jednom,
pa evo da probam bit konstruktivan, već me pitaju da li sam OK sa tim da djeca gladuju, mislim
- mjesečna primanja bi trebala biti najmanje 600KM po osobi
-trebalo bi biti bezuslovno tj. da svi građani imaju obezbijeđen osnovni dohodak od 600KM a da minimalna plata zaposlenih bude jedno 900KM (obzirom na današnje troškove/uvjete možete obe cifre smanjiti na koliko mislite da treba)
-na žalost ovde socijalni mir svakako već postoji, mi smo narod koji se ne buni ni kad nema vode što bi se bunili kad nema hrane, para itd.
i ne nisam OK sa tim da djeca gladuju, mislim da je naša država itekako sposobna da se pobrine za to da nijedno dijete u BiH nije gladno, da se sva školuju i za još mnogo šta, para se ima, grade se autoputevi (kilavo ali ipak), tržni centri, stambene zgrade, u Sarajevu ima auta da to više nije normalno...ali eto nekako to ipak nije slučaj...na žalost s vremenom i godinama shvatićete da naš narod (balkanci) velikom većinom uopšte nije tako human i merhametli kako se to voli misliti - čast poštovanim izuzetcima...