DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

VeljaPas

#1 DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by VeljaPas »

da li ste za masovnu sterilizaciju pasa i macaka, pa i onih koji su pod kontrolom, jer su i oni zbog neodgovornosti pojedinih vlasnika generatori povecanja broja nezbrinutih zivotinja?
vlasnik koji ne zeli sterilizirati svog ljubimca placao bi taxu u vrijednosti jedne sterilizacije i bio obavezan brinuti se o eventualnom potomstvu.
Last edited by VeljaPas on 15/06/2008 11:40, edited 2 times in total.
suncica24

#2 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by suncica24 »

Ja sam za masovnu sterilizaciju ljudi, pa i onih koji su pod kontrolom, jer su i oni zbog neodgovornosti pojedinih generatori povecanja broja nezbrinute djece :roll:

Ja moronske teme :x
neki

#3 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by neki »

Velja wrote:da li ste za masovnu sterilizaciju pasa i macaka, pa i onih koji su pod kontrolo, jer su i oni zbog neodgovornosti pojedinih vlasnika generatori povecanja broja nezbrinutih zivotinja?
vlasnik koji ne zeli sterilizirati svog ljubimcai placao bi taxu u vrijednosti jedne sterilizacije i bio obavezan brinuti se o eventualnom potomstvu.
Dobra ideja. Nema drugog nacina da se sprijeci opste klanje jadnih zivotinja po ulicama ovih sugavih gradova
paratrooper

#4 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by paratrooper »

suncica24 wrote:Ja sam za masovnu sterilizaciju ljudi, pa i onih koji su pod kontrolom, jer su i oni zbog neodgovornosti pojedinih generatori povecanja broja nezbrinute djece :roll:

ko je tebe naljutio suncice.

Usput ja sam protiv neka zivotinje uzivaju u sexu 8-)
suncica24

#5 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by suncica24 »

paratrooper wrote:
suncica24 wrote:Ja sam za masovnu sterilizaciju ljudi, pa i onih koji su pod kontrolom, jer su i oni zbog neodgovornosti pojedinih generatori povecanja broja nezbrinute djece :roll:

ko je tebe naljutio suncice.

Usput ja sam protiv neka zivotinje uzivaju u sexu 8-)
Ma, nije niko, nego po sabahu otvorim ovu temu, pa...sta to meni treba :run:
:D :D :D
debela

#6 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by debela »

da znas da si u pravu. s tim sto se ne radi vise o pojedincima nego masama.
turquoise

#7 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by turquoise »

Pasa da, macaka ne...
barby02

#8 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by barby02 »

Da naravno ! Ako se zakon usvoji u njegovoj najboljoj "izvedbi" i doda se koliko i kako nadzirati vlasnike kada dobivaju i ako ce da dobiju okot i da se zna sta i kako,onda vlasnicima ljubimaca odobriti parenje ljubimaca. . ali posto smo mi i bez najelementarnijeg zakona, sve sterilizirati !!!!!!!!
I prije 30 godina su se mace-bebe bacale u klozet solju a izivljavanja je dosta. . .
Zasto se ne postavi peticija za ovo pitanje, na SA-X- (u), lakse nam je kliknuti nego trcati po tetanus, ako koji vlasnik okrene pogled u nebo. .
Samo da mi je znati, kome zakon smeta?
Citizen-X

#9 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by Citizen-X »

Najbolje je primijeniti recept nasih cevabdzija :mrgreen: , te kineza koji su prvi osmislili fazon a od kojih se kopira :evil: :mrgreen: :lol:
mycy

#10 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by mycy »

Ja sam za masovnu sterilizaciju i pasa i macaka! To se trebalo davno poceti raditi.
mycy

#11 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by mycy »

Suncice draga tebi ako nije stalo do zivotinja ne znam sta onda radis na ovoj kategoriji???

Niti u jednoj drzavi pa ni kod nas nije moguce rjesavati jedan po jedan problem! Ljudi bi se trebali podjeliti: jedan dio da se brine za zivotinje, jedan za ljude, treci dio za nesta trece, .... Prema tome bujrum pa poduzmi nesto za nezbrinutu djecu a ne kritikuj nekog ko hoce nesto korisno da uradi za druga ziva bica.
homo_sapiens

#12 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by homo_sapiens »

Velja wrote:da li ste za masovnu sterilizaciju pasa i macaka, pa i onih koji su pod kontrolom, jer su i oni zbog neodgovornosti pojedinih vlasnika generatori povecanja broja nezbrinutih zivotinja?
vlasnik koji ne zeli sterilizirati svog ljubimca placao bi taxu u vrijednosti jedne sterilizacije i bio obavezan brinuti se o eventualnom potomstvu.

Ako bi, kroz zakonsku proceduru, svaki pas (kucni ljubimac) morao biti cipovan, onda bi vlasnika takvog "izgubljenog" (neodgovorno napustenog) psa (kucnog ljubimca) mogli vrlo brzo pronaci, i podvrgnuti ga ostrim kaznenim sankcijama. Ne vjerujem da bi vise bilo napustenih zivotinja.

Dakle, treba raditi na inicijativi, kreiranju i izglasavanju takvog zakona, a ne linijom sterilizacije dozvoljavati i dalje pojavu ljudske okrutnosti.
WizzardFromBOZ

#13 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by WizzardFromBOZ »

suncica24 wrote:Ja sam za masovnu sterilizaciju ljudi:x
:thumbup:
gazda vazda

#14 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by gazda vazda »

Uz svo duzno postovanje prema Velji, mislim da je ideja ocajna. Sterilizacija kao metoda kontrole populacije pasa i macaka lutalica - aferim, ali obavezna sterilizacija kucnih ljubimaca je samo korak ka izumiranju istih i apsolutno nema veze sa dobrobiti zivotinja. To da li cu ja imati leglo od svoje kuje je stvar mog licnog izbora sve dok na adekvatan nacin zbrinem stence (prodam, poklonim...). A to sto bi neki najradije zabranili uzgoj (rasnih) pasa i natjerali sve koji psa zele da ga uzmu iz azila je sasvim druga stvar. Vise puta sam prisustvovao ispadima osoba koje sebe smatraju zastitarima zivotinja jer je neko, zaboga, dao hiljadu maraka za stene. Cak ni kod Svaba koji "uvoze" pse i macke lutalice iz vukohebina poput Bosne jer su svoje davno iskorijenili, nema zakona koji bi prisilio vlasnika da sterilise svog ljubimca. "Odvaliti" drakonsku kaznu (pa i zatvorsku, zasto da ne) onom ko nezeljeno stene izbaci na ulicu je logicnije i bolje rjesenje.

A svi ti zakoni tipa obaveznih brnjica, zabrana drzanja satro "opasnih" rasa, obaveznih sterilizacija i sl. me nekako podsjecaju na jednu ideologiju iz proslog vijeka kad je doticni "ciko s brcicima" zatvarao, ubijao, kastrirao i mucio nepodobne. Nasi zastitari zivotinja izgleda nesvjesno idu na ruku onim slojevima nase vlasti (za koje se zna odakle i s kojih brda su sisli) koji bi da iskorijene kulturu drzanja kucnih ljubimaca, i one tvrdoglavce koji, zaboga, ne odustaju od istih debelo oglobili.

JMHO, :D :D :D
mycy

#15 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by mycy »

gazda vazda wrote:Uz svo duzno postovanje prema Velji, mislim da je ideja ocajna. Sterilizacija kao metoda kontrole populacije pasa i macaka lutalica - aferim, ali obavezna sterilizacija kucnih ljubimaca je samo korak ka izumiranju istih i apsolutno nema veze sa dobrobiti zivotinja. To da li cu ja imati leglo od svoje kuje je stvar mog licnog izbora sve dok na adekvatan nacin zbrinem stence (prodam, poklonim...). A to sto bi neki najradije zabranili uzgoj (rasnih) pasa i natjerali sve koji psa zele da ga uzmu iz azila je sasvim druga stvar. Vise puta sam prisustvovao ispadima osoba koje sebe smatraju zastitarima zivotinja jer je neko, zaboga, dao hiljadu maraka za stene. Cak ni kod Svaba koji "uvoze" pse i macke lutalice iz vukohebina poput Bosne jer su svoje davno iskorijenili, nema zakona koji bi prisilio vlasnika da sterilise svog ljubimca. "Odvaliti" drakonsku kaznu (pa i zatvorsku, zasto da ne) onom ko nezeljeno stene izbaci na ulicu je logicnije i bolje rjesenje.

A svi ti zakoni tipa obaveznih brnjica, zabrana drzanja satro "opasnih" rasa, obaveznih sterilizacija i sl. me nekako podsjecaju na jednu ideologiju iz proslog vijeka kad je doticni "ciko s brcicima" zatvarao, ubijao, kastrirao i mucio nepodobne. Nasi zastitari zivotinja izgleda nesvjesno idu na ruku onim slojevima nase vlasti (za koje se zna odakle i s kojih brda su sisli) koji bi da iskorijene kulturu drzanja kucnih ljubimaca, i one tvrdoglavce koji, zaboga, ne odustaju od istih debelo oglobili.

potpisujem :thumbup: :thumbup:
VeljaPas

#16 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by VeljaPas »

gazda vazda wrote:Uz svo duzno postovanje prema Velji, mislim da je ideja ocajna. Sterilizacija kao metoda kontrole populacije pasa i macaka lutalica - aferim, ali obavezna sterilizacija kucnih ljubimaca je samo korak ka izumiranju istih i apsolutno nema veze sa dobrobiti zivotinja. To da li cu ja imati leglo od svoje kuje je stvar mog licnog izbora sve dok na adekvatan nacin zbrinem stence (prodam, poklonim...). A to sto bi neki najradije zabranili uzgoj (rasnih) pasa i natjerali sve koji psa zele da ga uzmu iz azila je sasvim druga stvar. Vise puta sam prisustvovao ispadima osoba koje sebe smatraju zastitarima zivotinja jer je neko, zaboga, dao hiljadu maraka za stene. Cak ni kod Svaba koji "uvoze" pse i macke lutalice iz vukohebina poput Bosne jer su svoje davno iskorijenili, nema zakona koji bi prisilio vlasnika da sterilise svog ljubimca. "Odvaliti" drakonsku kaznu (pa i zatvorsku, zasto da ne) onom ko nezeljeno stene izbaci na ulicu je logicnije i bolje rjesenje.

http://www.radiosarajevo.ba/#modt_h=act ... Cid%3A5918
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#17 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by mIRCerka »

Cika Velja,
Ne znam sta da kazem. Alfa Macak je juce popodne podavio sve macice koje sam imala...svih 5 komada.... A vidi se da je bio kucna maca...i napadao je od straha, jer ga je neko izbacio,a on se obreo u familiji macaka .... odnijeli smo ga na Kobilju glavu i pustili medju one priv.kuce sa stalama...nece mu biti loshe...

Ja sam za chipovanje svih kucnih ljubimaca (tj maca i pasa) a za sterilizaciju avlijanera...uz obavezan psihotest za ljude koji hoce veceg psa od srednjeg snaucera...
paratrooper

#18 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by paratrooper »

mIRCerka wrote:Cika Velja, Ne znam sta da kazem. Alfa Macak je juce popodne podavio sve macice koje sam imala
a gdje je bila mama maca ?
mIRCerka

#19 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by mIRCerka »

paratrooper wrote:
mIRCerka wrote:Cika Velja, Ne znam sta da kazem. Alfa Macak je juce popodne podavio sve macice koje sam imala
obe mame su se borile s njim, al to je njemu bilo 2 sekunde po bebi jer su bile majushne...
paratrooper

#20 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by paratrooper »

mIRCerka wrote:
paratrooper wrote:
obe mame su se borile s njim, al to je njemu bilo 2 sekunde po bebi jer su bile majushne...
stvarno okrutno , mozda je mislio da su to djeca od drugog macka ?
mIRCerka

#21 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by mIRCerka »

trooper, ne znam ja sta je on mislio....nije ih dirao 15 dana...i odjednom... ne mogu pricat ja o tome...
pustopoljina

#22 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by pustopoljina »

ajoj, nisam ja za tu sterilizaciju :( nekako mi to nije normalno...zbog ljudske nebrige i neodgovornosti sterilizirati zivotinje :(
suncica24

#23 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by suncica24 »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Veljo, ovo je odgovor na pitanje koliko ja volim zivotinje, i zasto se nadjoh na ovoj temi
alica.k

#24 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by alica.k »

ja mislim da cika velja nije mislio na OBAVEZNU sterilizaciju kucnih pasa, vec samo onih ciji vlasnici su neodgovorni (kao sto znam jednog ciku koji svog vucjaka izvede, nadje zenku lutalicu koja se tjera, i....dalje necu).
VeljaPas

#25 Re: DA LI STE ZA MASOVNU STERILIZACIJU PASA I MACAKA?

Post by VeljaPas »

suncica24 wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Veljo, ovo je odgovor na pitanje koliko ja volim zivotinje, i zasto se nadjoh na ovoj temi
nisam postavio pitanje da bi se vidjelo koliko ko voli zivotinje (nevazno je u krajnjem), nego da razmijenimo misljenja o nacinu rjesavanja jednog problema http://www.radiosarajevo.ba/#modt_h=act ... Cid%3A5918
koji se htjeli mi to ili ne, na neki nacin, tice svih nas.
samo iz razmjene misljenja moze proisteci najbolje rjesenje. vazno je da se problem rijesi na human i civiliziran nacin.
Post Reply