Ne seri, i sa ovim ja završavam sa ovom uzaludnom diskusijom, ...........i što se mene tiče, sa ovog topika odoh..........slobodno nastavite sa svojim razglabanjama.........ima vas taman dovoljno da možete sami sebe da hrabrite. i sokolite.............Vodenjak wrote:Koliko vidim, ogromnoj vecini onih kojima smetaju ljudi koji imaju snage da kazu da im je bilo dobro i bolje sa Brozovom Jugoslavijom nego sa ovakvom BiH su glavni (ako ne i jedini) argumenti cetnici i ono sto su uradili za vrijeme rata.
Koliko se ja sjecam (a sjecam se!) cetnika ako je i bilo u toj istoj Jugoslaviji, isti su bili u misijim rupama sakriveni i nisu smjeli ni pisnuti!
Te iste cetnike je onaj koji se smatra ocem danasnje (i OVAKVE!) BiH docekao sa rijecima: "Pa gdje ste do sad, cekali smo vas?!"
Danas u istoj toj BiH cetnici sjede u vlasti i usko i ravnopravno saradjuju sa predstavnicima ostalih naroda. Vec dugi niz godina!
Oprostite, ali ko koga ovdje...?
Da li ste Yugonostalgičari ?
-
palermo
#526 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
- Vodenjak
#527 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Vrlo jaki argumenti!palermo wrote:Ne seri, i sa ovim ja završavam sa ovom uzaludnom diskusijom, ...........i što se mene tiče, sa ovog topika odoh..........slobodno nastavite sa svojim razglabanjama.........ima vas taman dovoljno da možete sami sebe da hrabrite. i sokolite.............Vodenjak wrote:Koliko vidim, ogromnoj vecini onih kojima smetaju ljudi koji imaju snage da kazu da im je bilo dobro i bolje sa Brozovom Jugoslavijom nego sa ovakvom BiH su glavni (ako ne i jedini) argumenti cetnici i ono sto su uradili za vrijeme rata.
Koliko se ja sjecam (a sjecam se!) cetnika ako je i bilo u toj istoj Jugoslaviji, isti su bili u misijim rupama sakriveni i nisu smjeli ni pisnuti!
Te iste cetnike je onaj koji se smatra ocem danasnje (i OVAKVE!) BiH docekao sa rijecima: "Pa gdje ste do sad, cekali smo vas?!"
Danas u istoj toj BiH cetnici sjede u vlasti i usko i ravnopravno saradjuju sa predstavnicima ostalih naroda. Vec dugi niz godina!
Tipicni za novokomponovane domoljube!
Usla voda u ushi, a ja za to najmanje kriv...
- turban
#528 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
@Vodenjak,
Dobro je da i ti cuvas domovinu...
P.S
A casti ti umalo da zaboravim,koja je tvoja domovina...
P.S
- Vodenjak
#529 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Moj rahmetli dido vazda je govorio: "U svakom selu kucu gradi!"turban wrote:@Vodenjak,
P.S
Koliko vidim, bio je u pravu. Mudar neki cova bio...
Ko da je znao sta ce nas zadesiti pa mi umno, kako je samo on to znao, porucio: Dijete moje, uzdaj se samo u se i u svoje kljuse!
Moja domovina nema granica. Evropa je za moju domovinu mala kasaba...
A ti se sad skontaj...
- kekec
#530 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Ako imas vise od 18 godina, a pretpostavljam da imas, ti si rodjen u YU i ona je bila i tvoja domovina ( a BIH ti je bila zavicaj, ako ces u detalje, siri zavicaj). Protiv ove cinjenice ne mozes, bez obzira koliko se trudio. Ni ti, ni ja a ni ostali koji su u njoj rodjeni.palermo wrote: Jarane, al ne ljuti se ti sada (jes doduše da nisi meni replicirao,al nema veze) al jel ti misliš da ovdje ljudi imaju neku iluziju da većina ljudi u RS smatraju da im je BiH domovina,nemaju i naravno da znaju da će reći da im je oduvijek domovina bila RS (valjda je to i jedan od problema BiH), al ja ti govorim o SEBI, dakle moja domovina je BOSNA I HERCEGOVINA, bila i jeste..................i jel stvarno ljudima to tako teško shvatiti..................tvoja nek bude koja god hoćeš,može i ona bivša...........bujrum.........
Ako "domovina" vezemo za "drzava", onda je cinjenica da nam je YU bila domovina i da nam je sada/danas BiH domovina.
Znaci, prica o "domovini" ti ne stoji. Prisutne su suhe cinjenice koje se ne mogu promijeniti.
Posto smo "okusili" i jednu i drugu, mozemo i imamo pravo reci i iznijeti misljenje i o jednoj i o drugoj. Ako mi je u onoj prvoj bilo dobro, mnogo bolje nego danas, zasto je cudno ako za istom osjecam nostalgiju.
Tjesim se cinjenicom da ce nesto slicno YU uskoro doci, a to je EU, za 5 ili za 10 godina, ali ce doci. I tada, necemo biti YU, ali cemo imati mnoge slicnosti sa istom, zajednicku valutu, protok ljudi i kapitala bez ogranicenja, iste ili jako slicno zakone itd. Istina, vec danas nas dosta elemenata povezuje. I danas Slovenci hoce nase sirovine kao i ranije, susjedi nam prodaju svoju robu, otvaraju trzne centre, kupuju sve sto se kupiti moze, razvijaju i unaprijedjuju sebe i svoje, a mi se, dok kupimo mrvice ispod njihovog stola, jos uvijek svadjamo "kao pascad", da bi jednog dana shvatili uzaludnost i bezperspektivnost iste. Do tada oni ce biti "na konju", a mi cemo ceznuti i "za magarcem".
Kao da je Bosna prokleta.
-
paratrooper
#531 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Prvo ja bih se klonio nazivanja cetnicima bilo koga pogotovo kad o njima nemas pojma.Vodenjak wrote:Koliko se ja sjecam (a sjecam se!) cetnika ako je i bilo u toj istoj Jugoslaviji,
Na kraju krajeva - cetnici nisu nikakva srpska vojska vec su bili formirani da anektiraju i kasnije odrzavaju 'juznoslovenski prostor' , tako da je u proslosti u cetnickim redovima bilo jako mnogo muslimana, slovenaca, crnogoraca pa i hrvata jugoslovenski opredjeljenih. Sticajem okolnosti srbi su najvise imali koristi od bivse yugoslavije pa ih je i bilo najvise u cetnickim redovima, ali nisu jedini. Hocu reci , ti, mostarac i ostali bi bili toplo primljeni ako bi zelili da im se pridruzite , jer djelite iste vrijednosti
tu se nekim cudom slazem s tobomMoja domovina nema granica. Evropa je za moju domovinu mala kasaba...
-
paratrooper
#532 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
SaraLe wrote:Ali VELICATI drzavu Jugoslaviju znaci VELICATI i JNA , a ja nisam poludila da zalim za vojskom koja je ubila toliko nevinih ljudi![]()
OF sa teme
exactly , that is my girl
- DiplomataSaSela
#533 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Ti bas ufuro da si najpametniji...kako ti mozes nekome kazati kome je kad bilo bolje...valjda svako zna za sebe...Vodenjak wrote:Koliko vidim, ogromnoj vecini onih kojima smetaju ljudi koji imaju snage da kazu da im je bilo dobro i bolje sa Brozovom Jugoslavijom nego sa ovakvom BiH :
Ako je tebi bilo bolje mozda je nekome sad(mada sumnjam jer Svedska nije losa)...i zbog takvih(ne mislim na tebe) ciju smo polupismenu pamet morali slusat i govoriti da je tako kako oni kazu se yu i raspala...
-
jefferson
#534 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Koliko znam pricamo o Ex-Yu, a ne Svedskoj. Razlici izmedju BiH i Yu, a ne SWE i Yu.DiplomataSaSela wrote:Ti bas ufuro da si najpametniji...kako ti mozes nekome kazati kome je kad bilo bolje...valjda svako zna za sebe...Vodenjak wrote:Koliko vidim, ogromnoj vecini onih kojima smetaju ljudi koji imaju snage da kazu da im je bilo dobro i bolje sa Brozovom Jugoslavijom nego sa ovakvom BiH :
Ako je tebi bilo bolje mozda je nekome sad(mada sumnjam jer Svedska nije losa)...i zbog takvih(ne mislim na tebe) ciju smo polupismenu pamet morali slusat i govoriti da je tako kako oni kazu se yu i raspala...
- Vodenjak
#535 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
@Diplomato, @diplomato, sejtancicu mali...DiplomataSaSela wrote:Ti bas ufuro da si najpametniji...kako ti mozes nekome kazati kome je kad bilo bolje...valjda svako zna za sebe...Vodenjak wrote:Koliko vidim, ogromnoj vecini onih kojima smetaju ljudi koji imaju snage da kazu da im je bilo dobro i bolje sa Brozovom Jugoslavijom nego sa ovakvom BiH :
Nije li red citirati, ako vec neces cijeli post, a ono barem cijelu recenicu?
Drugo, gdje si ti vidio da sam JA nekome rekao da je ovakav ili onakav ako misli da mu je bolje u BiH nego sto mu je bilo u Jugoslaviji?
I trece, gdje ti i u ono malo recenice koju si skinuo vidis ikakvu pamet?
Ja samo pokusavam da skontam sto nekome smeta sto je meni bilo dobro u mojoj zemlji 32 godine i sto mi nikad nije ni na pamet palo da je napustim.
I uz to, pokusavam da skontam, sto se skoro milion i pol ljudi (koji nisu svi pametolozi kao Vodenjak,
Ja STVARNO ne zelim da budem bezobrazan sa ovim i volio bih kada bi barem NEKO smogao snage da mi odgovori na moje postove argumentima a ne etiketiranjem da se pravim najpametnijim, da sam ovo ili ono...
Ili cak i da samo serem ovuda kao sto pojedini zamijetise...
Last edited by Vodenjak on 01/05/2008 11:17, edited 1 time in total.
- Vodenjak
#536 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Jel ti ovo ozbiljno?paratrooper wrote:Prvo ja bih se klonio nazivanja cetnicima bilo koga pogotovo kad o njima nemas pojma.Vodenjak wrote:Koliko se ja sjecam (a sjecam se!) cetnika ako je i bilo u toj istoj Jugoslaviji,
Na kraju krajeva - cetnici nisu nikakva srpska vojska vec su bili formirani da anektiraju i kasnije odrzavaju 'juznoslovenski prostor' , tako da je u proslosti u cetnickim redovima bilo jako mnogo muslimana, slovenaca, crnogoraca pa i hrvata jugoslovenski opredjeljenih. Sticajem okolnosti srbi su najvise imali koristi od bivse yugoslavije pa ih je i bilo najvise u cetnickim redovima, ali nisu jedini. Hocu reci , ti, mostarac i ostali bi bili toplo primljeni ako bi zelili da im se pridruzite , jer djelite iste vrijednosti
...
A ovoga sto se tice: Samo si jedan u nizu onih koji etiketiraju kad nemaju sta pametnije reci...
Dobro dosao u klub...
-
popajic
#537 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Bruke od komentara.Stvarno.
Ti @paratrooper hranis svoj tzv.patriotizam tako sto druge omalovazavas.jadna je to taktika.Kao sto je i bilo kakvo poredjenje sa cetnicima jadno i uvrijedljivo.I onda vise nema mjesta za diskusiju.
jos samo jedna napomena: Tito se i licno borio protiv tih istih cetnika.Nije dijelio drzavu,bio je protiv svih nacionalizama.
Alija i Haris nisu nikad ni pomislili da kroce nogom na ratiste.Stavili su potpise na podjelu drzave i oba su opstala i opstaju na nacionalizmu.Srebrenicu,na primjer,su ko s poslom zaboravili,Tito ranjenike na Neretvi nije.
Ko je ovdje isao na ruku neprijatelju? Na njih se nesto ne ljutis.Znam,"nasi"su,moderna furka.
Moji bogami nisu,mada bi kao trebali biti ako mi se ime prostudira.
A objasnjavati koliko volim Bosnu vise necu.Sto bih i kome...?
Od silnog patriotizma ona sve manja.Jebi ga,kako vam to ne smeta.?Nije valjda da patriotima to odgovara?
Ti @paratrooper hranis svoj tzv.patriotizam tako sto druge omalovazavas.jadna je to taktika.Kao sto je i bilo kakvo poredjenje sa cetnicima jadno i uvrijedljivo.I onda vise nema mjesta za diskusiju.
jos samo jedna napomena: Tito se i licno borio protiv tih istih cetnika.Nije dijelio drzavu,bio je protiv svih nacionalizama.
Alija i Haris nisu nikad ni pomislili da kroce nogom na ratiste.Stavili su potpise na podjelu drzave i oba su opstala i opstaju na nacionalizmu.Srebrenicu,na primjer,su ko s poslom zaboravili,Tito ranjenike na Neretvi nije.
Ko je ovdje isao na ruku neprijatelju? Na njih se nesto ne ljutis.Znam,"nasi"su,moderna furka.
Moji bogami nisu,mada bi kao trebali biti ako mi se ime prostudira.
A objasnjavati koliko volim Bosnu vise necu.Sto bih i kome...?
Od silnog patriotizma ona sve manja.Jebi ga,kako vam to ne smeta.?Nije valjda da patriotima to odgovara?
-
zlatan01
#538 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Ovaj boldirani dio se moze odnositi na razdoblje od osnivanja prvih ceta (odakle i naziv-cetnik) pa do kraja Prvog Svjetskog rata. Vec u razdoblju izmedju dva Svjetska rata karatker cetnickog pokreta se mijenja i postaje izrazito nacionalno (srpski) obojen, sto kulminira tokom II Sv. rata kada se stavljaju u sluzbu okupatora prije svega u Srbiji ali i u drugim dijelovima tada podijeljene Jugoslavije, cime otvoreno staju na stranu Sila Osovine tj. nacisticke Njemacke i Fasisticke Italije. Najteze zlocine pocinili su nad bosanskim stanovnistvom (islamske vjeroispovjesti-koje mnogi tada smatrase za Turke) u istocnoj Bosni. Iako je bilo pojedinaca ne-srba u redovima cetnika u toku II Sv.rata, oni se nikako ne mogu smatrati multinacionalnim pokretom. Tokom trajanja Socijalisticke Jugoslavije vjerovalo se da su cetnicki elementi istrijebljeni sto se pokazalo pogresnim.paratrooper wrote:Prvo ja bih se klonio nazivanja cetnicima bilo koga pogotovo kad o njima nemas pojma.Vodenjak wrote:Koliko se ja sjecam (a sjecam se!) cetnika ako je i bilo u toj istoj Jugoslaviji,
tu se nekim cudom slazem s tobomMoja domovina nema granica. Evropa je za moju domovinu mala kasaba...
- bato99
#539 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
ma kakva jugoslavija i jugonostalgiičari, pa idite u beograd i tamo kukajte, imamo našu bosnu i hercegovinu kakvu takvu i napaćenu i okrenimo se mi izgradnji i uređivanju naše voljene države koju više niko neće dovesti u pitanje nikada.Mi smo dio evrope i tamo nam je mjesto a tim jugonostalgičarima poručujem ubili ste 200000 ljudi u bosni i hercegovini i ništa nam niste mogli zato sad ušutite jer samo pitanja važna za našu BiH su vrijedna spomena.
- DiplomataSaSela
#540 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Gdje si ti vidio da sam JA to napiso...procitaj opet pa mozda skontas iz drugog puta....a za pamet sam se salio,izvini,...nisam je vidio nigdje...Vodenjak wrote:
Drugo, gdje si ti vidio da sam JA nekome rekao da je ovakav ili onakav ako misli da mu je bolje u BiH nego sto mu je bilo u Jugoslaviji?![]()
I trece, gdje ti i u ono malo recenice koju si skinuo vidis ikakvu pamet?![]()
![]()
-
popajic
#541 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Da ne povjeruje covjek da iko normalan moze nesto ovako napisati.Nostalgija pomalo ubija samo onog ko pati od nje,nikako druge ljude.Javi se onima koji su ubijali i onima koji su ih podrzavali.Postao/la bato99 dana 01/05/2008 16:05
ma kakva jugoslavija i jugonostalgiičari, pa idite u beograd i tamo kukajte, imamo našu bosnu i hercegovinu kakvu takvu i napaćenu i okrenimo se mi izgradnji i uređivanju naše voljene države koju više niko neće dovesti u pitanje nikada.Mi smo dio evrope i tamo nam je mjesto a tim jugonostalgičarima poručujem ubili ste 200000 ljudi u bosni i hercegovini i ništa nam niste mogli zato sad ušutite jer samo pitanja važna za našu BiH su vrijedna spomena.
Pojma ti nemas o cemu je ovdje rijec.A vrijedjas onako iz rukava ko i svaki...eh,ja necu da vrijedjam!
- mofo33
#542 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
joj tebe otkacenog!!!!bato99 wrote:ma kakva jugoslavija i jugonostalgiičari, pa idite u beograd i tamo kukajte, imamo našu bosnu i hercegovinu kakvu takvu i napaćenu i okrenimo se mi izgradnji i uređivanju naše voljene države koju više niko neće dovesti u pitanje nikada.Mi smo dio evrope i tamo nam je mjesto a tim jugonostalgičarima poručujem ubili ste 200000 ljudi u bosni i hercegovini i ništa nam niste mogli zato sad ušutite jer samo pitanja važna za našu BiH su vrijedna spomena.
- Vodenjak
#543 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Mora da je do mene onda... Izvini i ti!DiplomataSaSela wrote:Gdje si ti vidio da sam JA to napiso...procitaj opet pa mozda skontas iz drugog puta....a za pamet sam se salio,izvini,...nisam je vidio nigdje...Vodenjak wrote:
Drugo, gdje si ti vidio da sam JA nekome rekao da je ovakav ili onakav ako misli da mu je bolje u BiH nego sto mu je bilo u Jugoslaviji?![]()
I trece, gdje ti i u ono malo recenice koju si skinuo vidis ikakvu pamet?![]()
![]()
DiplomataSaSela wrote:
Ti bas ufuro da si najpametniji...kako ti mozes nekome kazati kome je kad bilo bolje...valjda svako zna za sebe...
-
ninili
#544 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Samo da te pitam, jesi li ti zivio u Svedskoj prije rata? Ako jesi onda ocito nemas pojma kako je bilo u Jugi, ako nisi, zasto si otisao ako je sada u Bosni divno, ili bolje receno, zasto se ne vratis? Kako me nerviraju ljudi sto ovako pricaju, sad nam je bolje...kome je bolje?...bolje je onima koji su se obogatili na racun drugih, a ne na svoj posten rad.DiplomataSaSela wrote:Ti bas ufuro da si najpametniji...kako ti mozes nekome kazati kome je kad bilo bolje...valjda svako zna za sebe...Vodenjak wrote:Koliko vidim, ogromnoj vecini onih kojima smetaju ljudi koji imaju snage da kazu da im je bilo dobro i bolje sa Brozovom Jugoslavijom nego sa ovakvom BiH :
Niko ne govori da su u Jugi svima cvijetale ruze, ali cinjenica je da je VECINI bilo bolje. Zasto se dijaspora ne vrati svojoj kuci? (mislim na one koji imaju gdje, a vjeruj mi ima ih)
- Vodenjak
#545 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
@ninili, ono je on meni nabacio Svedsku.ninili wrote:Samo da te pitam, jesi li ti zivio u Svedskoj prije rata? Ako jesi onda ocito nemas pojma kako je bilo u Jugi, ako nisi, zasto si otisao ako je sada u Bosni divno, ili bolje receno, zasto se ne vratis? Kako me nerviraju ljudi sto ovako pricaju, sad nam je bolje...kome je bolje?...bolje je onima koji su se obogatili na racun drugih, a ne na svoj posten rad.DiplomataSaSela wrote:Ti bas ufuro da si najpametniji...kako ti mozes nekome kazati kome je kad bilo bolje...valjda svako zna za sebe...Vodenjak wrote:Koliko vidim, ogromnoj vecini onih kojima smetaju ljudi koji imaju snage da kazu da im je bilo dobro i bolje sa Brozovom Jugoslavijom nego sa ovakvom BiH :
Niko ne govori da su u Jugi svima cvijetale ruze, ali cinjenica je da je VECINI bilo bolje. Zasto se dijaspora ne vrati svojoj kuci? (mislim na one koji imaju gdje, a vjeruj mi ima ih)
Ne moze, jadan, bez toga ni u jednom postu!
-
ninili
#546 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Ti bas ufuro da si najpametniji...kako ti mozes nekome kazati kome je kad bilo bolje...valjda svako zna za sebe...
Ako je tebi bilo bolje mozda je nekome sad(mada sumnjam jer Svedska nije losa)...i zbog takvih(ne mislim na tebe) ciju smo polupismenu pamet morali slusat i govoriti da je tako kako oni kazu se yu i raspala...[/quote]
Samo da te pitam, jesi li ti zivio u Svedskoj prije rata? Ako jesi onda ocito nemas pojma kako je bilo u Jugi, ako nisi, zasto si otisao ako je sada u Bosni divno, ili bolje receno, zasto se ne vratis? Kako me nerviraju ljudi sto ovako pricaju, sad nam je bolje...kome je bolje?...bolje je onima koji su se obogatili na racun drugih, a ne na svoj posten rad.
Niko ne govori da su u Jugi svima cvijetale ruze, ali cinjenica je da je VECINI bilo bolje. Zasto se dijaspora ne vrati svojoj kuci? (mislim na one koji imaju gdje, a vjeruj mi ima ih)[/quote]
@ninili, ono je on meni nabacio Svedsku.
[/quote]
Da nije tuzno, bilo bi zalasno.
Ako je tebi bilo bolje mozda je nekome sad(mada sumnjam jer Svedska nije losa)...i zbog takvih(ne mislim na tebe) ciju smo polupismenu pamet morali slusat i govoriti da je tako kako oni kazu se yu i raspala...[/quote]
Samo da te pitam, jesi li ti zivio u Svedskoj prije rata? Ako jesi onda ocito nemas pojma kako je bilo u Jugi, ako nisi, zasto si otisao ako je sada u Bosni divno, ili bolje receno, zasto se ne vratis? Kako me nerviraju ljudi sto ovako pricaju, sad nam je bolje...kome je bolje?...bolje je onima koji su se obogatili na racun drugih, a ne na svoj posten rad.
Niko ne govori da su u Jugi svima cvijetale ruze, ali cinjenica je da je VECINI bilo bolje. Zasto se dijaspora ne vrati svojoj kuci? (mislim na one koji imaju gdje, a vjeruj mi ima ih)[/quote]
@ninili, ono je on meni nabacio Svedsku.
Da nije tuzno, bilo bi zalasno.
- mofo33
#547 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
zasto se ne vracamo?
ne znam za druge, al' cu reci za mene;
zbrisala sam cim se je "dezela" odcijepila, jer sam osjetila kakva ce se mrznja i krvoprolice desiti.
i nikada se necu vratiti, jer smatram da mi je lakse biti stranac u inostranstvu nego u rodjenoj avliji
zbrisala sam cim se je "dezela" odcijepila, jer sam osjetila kakva ce se mrznja i krvoprolice desiti.
i nikada se necu vratiti, jer smatram da mi je lakse biti stranac u inostranstvu nego u rodjenoj avliji
-
ninili
#548 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Upravo tako!mofo33 wrote:zasto se ne vracamo?
- DiplomataSaSela
#549 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Papak pocni malo voditi racuna sta pises...osim ako ti to nije odgoj...Vodenjak wrote: Ne moze, jadan, bez toga ni u jednom postu!![]()
- Vodenjak
#550 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?
Da...DiplomataSaSela wrote:Papak pocni malo voditi racuna sta pises...osim ako ti to nije odgoj...Vodenjak wrote: Ne moze, jadan, bez toga ni u jednom postu!![]()
Opusti se malo @diplomato!
Gubis polaHko tlo pod nogama...