Naime, kada se djevojka uda, okolina odmah počinje nagađati o “razlozima” (čitaj trudnoći), svako malo se zagleda stomak, komentariše se da li je mlada podbuhla, da li često ide u WC, itd...
Da li ste primijetili?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
luciferino
#1 Da li ste primijetili?
Ne znam da li je je temi mjesto baš ovdje, ali uočila sam jednu pojavu koja me strašno iritira i interesuje me da li su to i drugi primijetili ili je to samo plod moje mašte.
Naime, kada se djevojka uda, okolina odmah počinje nagađati o “razlozima” (čitaj trudnoći), svako malo se zagleda stomak, komentariše se da li je mlada podbuhla, da li često ide u WC, itd...
Ovo se redovno dešava kod mene na poslu (pretežno ženski kolektiv, stalno se neko udaje i valjda one neudate pjene od ljubomore). Da li ste primijetili nešto slično ili sam samo ja okružena mahalaši(ca)ma?
-
luciferino
Znači kod mene na poslu postoje dvije grupe: mahaluše i potencijalno trudne 
-
luciferino
Ovako teče jedan takav razgovor (svaka sličnost sa stvarnim likovima je slučajna
)
Mahaluša A
: "Eeee bona, jesi li obratila pažnju danas?"
Mahaluša B
: "Kakvu pažnju?"
Mahaluša A
: "Ma ono što sam ti jučer govorila. Evo je sad prođe pored nas. Jesi li vidjela kako je natekla?"
Mahaluša B
: "Ali ona uvijek izgleda tako."
Mahaluša A
: "Ma jeste, ali sva je nekako neraspoložena."
Mahaluša B
: "Aaaa, pa kad prije, tek se udala."

Žene...
Mahaluša A
Mahaluša B
Mahaluša A
Mahaluša B
Mahaluša A
Mahaluša B
Žene...
- dacina_curica
sva sreca pa radim sa samo 2 zene....
...dosta mi je mahalanja po komsiluku

-
AA CA
Ja imam poseban "tretman" za mahaluše
Krenem da nešto kažem, a onda - ušutim. Nema šanse da dovršim... Zauvijek ih ostavim bez informacije....
Ili provalim takvu nebulozu... a one dalje grade svoju verziju... Naravno u pogrešnom smjeru...
PS: mrzim mahaluše iz dna duše
- black
#9 Re: Da li ste primijetili?
a gdje sebe svrstavas sa ovim postom i ovakvom pricomluciferino wrote:Ne znam da li je je temi mjesto baš ovdje, ali uočila sam jednu pojavu koja me strašno iritira i interesuje me da li su to i drugi primijetili ili je to samo plod moje mašte.
Naime, kada se djevojka uda, okolina odmah počinje nagađati o “razlozima” (čitaj trudnoći), svako malo se zagleda stomak, komentariše se da li je mlada podbuhla, da li često ide u WC, itd...Ovo se redovno dešava kod mene na poslu (pretežno ženski kolektiv, stalno se neko udaje i valjda one neudate pjene od ljubomore). Da li ste primijetili nešto slično ili sam samo ja okružena mahalaši(ca)ma?
-
luciferino
U tome i jeste problem. Ne svrstavam se ja, svrstavaju me drugi, kao što si me možda i ti već svrstao negdje zbog "ovakve priče".a gdje sebe svrstavas sa ovim postom i ovakvom pricom
Vidiš, to je nažalost realnost koju sam morala trpiti par mjeseci i osjećaj je prilično odvratan. Zašto dijete baš uvijek mora biti razlog braka? I zašto se kada govore o tome uvijek podrugljivo smješkaju? Ma fuj...Kao da ljubav više ne postoji i uvijek mora biti neki prikriveni razlog, neka sila. Pa šta i ako je mlada trudna 8 mjeseci? Zašto im je to toliko važno?
Priznajem, želim se narugati mahalušama, želim im začepiti usta jer se mnoge stvari njih jednostavno ne tiču. Zato i pitam, jesu li i drugi isto primjetili kao generalnu pojavu ili ja možda neke stvari uzimam suviše lično?
-
_BosanaC
#11 Re: Da li ste primijetili?
To se zove mentalitetluciferino wrote:Ne znam da li je je temi mjesto baš ovdje, ali uočila sam jednu pojavu koja me strašno iritira i interesuje me da li su to i drugi primijetili ili je to samo plod moje mašte.
Naime, kada se djevojka uda, okolina odmah počinje nagađati o “razlozima” (čitaj trudnoći), svako malo se zagleda stomak, komentariše se da li je mlada podbuhla, da li često ide u WC, itd...Ovo se redovno dešava kod mene na poslu (pretežno ženski kolektiv, stalno se neko udaje i valjda one neudate pjene od ljubomore). Da li ste primijetili nešto slično ili sam samo ja okružena mahalaši(ca)ma?
-
amrino
Neki primjete neki ne- ali zenski rod je bio zajedljiv i mahalski nastrojen (narocito i najcesce prema zenama) od kad je svijeta. Situacija je danas mnogo laksa jer tesko da ce se desiti da se porodica ili muz nekoga odreknu zbog traca- kao sto se prije desavalo. Danas jednostavno mozes sve redom poslati u neku stvar.luciferino wrote:U tome i jeste problem. Ne svrstavam se ja, svrstavaju me drugi, kao što si me možda i ti već svrstao negdje zbog "ovakve priče".a gdje sebe svrstavas sa ovim postom i ovakvom pricom
Vidiš, to je nažalost realnost koju sam morala trpiti par mjeseci i osjećaj je prilično odvratan. Zašto dijete baš uvijek mora biti razlog braka? I zašto se kada govore o tome uvijek podrugljivo smješkaju? Ma fuj...Kao da ljubav više ne postoji i uvijek mora biti neki prikriveni razlog, neka sila. Pa šta i ako je mlada trudna 8 mjeseci? Zašto im je to toliko važno?
Priznajem, želim se narugati mahalušama, želim im začepiti usta jer se mnoge stvari njih jednostavno ne tiču. Zato i pitam, jesu li i drugi isto primjetili kao generalnu pojavu ili ja možda neke stvari uzimam suviše lično?
Zbog toga mi nije jasno to sto ti reagujes na ovaj nacin- ako ti to vec toliko smeta. Jednostavno zabrani mahalusama da takve stvari spominju u tvom prisustvu- i zavrseno. Nemoj pasivno posmatrati- slusati ono sto ne moras i onda se zaliti kako to ide na zivce.
-
_BosanaC
Ma ja ba, sta imaju pricati u njenom prisustvu kada joj fino mogu mahalati iza ledjaamrino wrote:Neki primjete neki ne- ali zenski rod je bio zajedljiv i mahalski nastrojen (narocito i najcesce prema zenama) od kad je svijeta. Situacija je danas mnogo laksa jer tesko da ce se desiti da se porodica ili muz nekoga odreknu zbog traca- kao sto se prije desavalo. Danas jednostavno mozes sve redom poslati u neku stvar.luciferino wrote:U tome i jeste problem. Ne svrstavam se ja, svrstavaju me drugi, kao što si me možda i ti već svrstao negdje zbog "ovakve priče".a gdje sebe svrstavas sa ovim postom i ovakvom pricom
Zbog toga mi nije jasno to sto ti reagujes na ovaj nacin- ako ti to vec toliko smeta. Jednostavno zabrani mahalusama da takve stvari spominju u tvom prisustvu- i zavrseno. Nemoj pasivno posmatrati- slusati ono sto ne moras i onda se zaliti kako to ide na zivce.
-
amrino
Jednostavno je- imas dvije opcije:_BosanaC wrote:Ma ja ba, sta imaju pricati u njenom prisustvu kada joj fino mogu mahalati iza ledjaamrino wrote:Neki primjete neki ne- ali zenski rod je bio zajedljiv i mahalski nastrojen (narocito i najcesce prema zenama) od kad je svijeta. Situacija je danas mnogo laksa jer tesko da ce se desiti da se porodica ili muz nekoga odreknu zbog traca- kao sto se prije desavalo. Danas jednostavno mozes sve redom poslati u neku stvar.luciferino wrote: U tome i jeste problem. Ne svrstavam se ja, svrstavaju me drugi, kao što si me možda i ti već svrstao negdje zbog "ovakve priče".
Zbog toga mi nije jasno to sto ti reagujes na ovaj nacin- ako ti to vec toliko smeta. Jednostavno zabrani mahalusama da takve stvari spominju u tvom prisustvu- i zavrseno. Nemoj pasivno posmatrati- slusati ono sto ne moras i onda se zaliti kako to ide na zivce.![]()
![]()
![]()
![]()
- biti mahalusa ili
- biti predmet mahalanja
pa ti proberi...
crvena ili plava pilula?!
-
luciferino
@amrino
Sada je fokus na drugoj osobi. Mene su popustile, ali smeta mi jer mislim da je grozno biti toliko zloban i pun predrasuda. Jednostavno, gadi mi se. A ne posmatram više pasivno. Pitam ih da li su i o meni isto govorile i onda obično ušute.
Sada je fokus na drugoj osobi. Mene su popustile, ali smeta mi jer mislim da je grozno biti toliko zloban i pun predrasuda. Jednostavno, gadi mi se. A ne posmatram više pasivno. Pitam ih da li su i o meni isto govorile i onda obično ušute.
-
_BosanaC
Davno mi rece od jednog prijatelja mati: "Sine, dok carsija prica o tebi znaj i da vrijedis nesto. Kad mahala utihne, zapitaj se sta radis sa sobom i svojim zivotom."luciferino wrote:@amrino
Kada danas razmislim o tome...
-
*mima*
#18 Re: Da li ste primijetili?
A zasto se uopste obazires na mahaluse? Ja sam neudata i imam malo vise godina i uopste ne pjenim od ljubomore kao sto si napisala na one koje se udaju. A koliko znam mnogo udatih pjene na one koje nisu udate...ka na mene npr. Vecina mahalusa mahala da bi prikrila neki svoj prljavi ves. ZIVI I PUSTI DRUGE DA ZIVE.luciferino wrote:Ne znam da li je je temi mjesto baš ovdje, ali uočila sam jednu pojavu koja me strašno iritira i interesuje me da li su to i drugi primijetili ili je to samo plod moje mašte.
-
amrino
Ma razumijem te potpuno!luciferino wrote:@amrino
Da se ne lazemo- svi mi volimo tu i tamo pricati o nekome, komentarisati nekoga...ali postoji razlika izmedju bezopasne price o nekome i zlobnog tracanja u cilju povrijedjivanja nekoga i mijesanja u neciji zivot.
Takve ljude nista ne moze promijeniti- tracat ce dok bude zivota u njima i bit ce cijeli zivot ubijedjene da imaju puno pravo da raspredaju o tudjim zivotima.
Najbolje je bjezati od takvih ljudi na kilometar...
-
luciferino
Najbolja bi bila kakva ljubičasta pilula.
Ali ne može.
Suprotstavila sam se i sada mogu očekivati novi nalet tračeva.
Suprotstavila sam se i sada mogu očekivati novi nalet tračeva.
-
luciferino
#21 Re: Da li ste primijetili?
To o pjenjenju je napisano u afektu. Ne želim praviti generalizacije. Ali strašno su me iznervirale.mima wrote:A zasto se uopste obazires na mahaluse? Ja sam neudata i imam malo vise godina i uopste ne pjenim od ljubomore kao sto si napisala na one koje se udaju. A koliko znam mnogo udatih pjene na one koje nisu udate...ka na mene npr. Vecina mahalusa mahala da bi prikrila neki svoj prljavi ves. ZIVI I PUSTI DRUGE DA ZIVE.luciferino wrote:Ne znam da li je je temi mjesto baš ovdje, ali uočila sam jednu pojavu koja me strašno iritira i interesuje me da li su to i drugi primijetili ili je to samo plod moje mašte.
I slažem se s tobom 100% Živi i pusti druge da žive.
- zolloo85
take the blue pill and you will see how deep cow's ass goamrino wrote: Jednostavno je- imas dvije opcije:
- biti mahalusa ili
- biti predmet mahalanja
pa ti proberi...
crvena ili plava pilula?!![]()
take the red pill you stay in wonderland and play with other kids
wonderworl => http://disneyworld.disney.go.com/wdw/?bhcp=1