Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
-
studio 54
#1 Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
ja sam jucer imao saobracajnu nesrecu i bas zbog tog odlucio sam postaviti ovu temu..
-vracao sam se sa Golfom 3 sa obliznjeg jezera i pocela je padati kisa ..uletio sam u krivinu sa oko 70 Km/h iznelo me sa ceste poceo sam krivudati i zabio se u drvored slomio 2 drveta ...razbio far ,branik ,prednji tocak zablokiro i sofersajbu steta negdje oko 700 KM ...ja razbio glavu i slomio prst...imam 18 godina ..a vozacku tek mjesec dana...
Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu? kako,koji je razlog bio i kada se to desilo '?' poZZZZ
-vracao sam se sa Golfom 3 sa obliznjeg jezera i pocela je padati kisa ..uletio sam u krivinu sa oko 70 Km/h iznelo me sa ceste poceo sam krivudati i zabio se u drvored slomio 2 drveta ...razbio far ,branik ,prednji tocak zablokiro i sofersajbu steta negdje oko 700 KM ...ja razbio glavu i slomio prst...imam 18 godina ..a vozacku tek mjesec dana...
Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu? kako,koji je razlog bio i kada se to desilo '?' poZZZZ
- kokuz_sa
#2 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
kako si kreno..pitanje je oces li docekat 20-tu
-
studio 54
#3 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
i da dodam jos nesto.....12 semtembra idem u spaniju na maturalnu eksurziju i stari mi trebo uplatit i kad se ovo sranje desilo ....samo cu spaniju gledat na razglednici stari mi ne da ic .popravit auto hoce od para za eskurziju jbg
-
metronom
#4 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
Gdje ima sve to za 700 
-
Desert Wind
#5 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
Ima od decembra iza izbora i za dzaba da bude.metronom wrote:Gdje ima sve to za 700
- alica.k
#6 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
nisi prilagodio voznju stanju na putu i jbg. zahvali bogu pa nije jos neko nastradao. a spanija...jbg. dobro te kaznio. sljedeci put ces pazit.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#7 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
5 godina i par mjeseci voznje i hvala Bogu nikakvu nesrecu nisam dozivio, ma ni kazne platio
Jednom mi pukla guma i jednom zakacio bravu kad sam ulazio u garazu (nedugo nakon sto sam polozio)

Jednom mi pukla guma i jednom zakacio bravu kad sam ulazio u garazu (nedugo nakon sto sam polozio)
- jazzer
#8 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
Najmanje sto mozes je da izvuces pouku iz ovoga, ubuduce pametnije.
Steta ce se nadoknaditi, posjetices Spaniju, imas vremena...
Steta ce se nadoknaditi, posjetices Spaniju, imas vremena...
- uvjek dobar gost
#9 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
Položio 21.01.97 i do sada prešao par stotina hiljada kilometara.
Ima od toga jedno šest godina... tada sam imao oko 25 mislim, selo Mudrike, zaleđena cesta.. lagano prevrtanje... od tada imam traumu ako se vozim u velikom autu i ako ima snijega po cesti vozim kao po jajima... sreća bio sam svezan i nisam išao brzo tako da meni ništa nije bilo... platio kaznu i bonus od osiguranja i naravno dobio otkaz tamo gdje sam radio.... jer u pitanju je bilo službeno auto..
Problem bio led i blago povećana brzina kretanja, a inače najveći problem uvijek i jeste brzina te prljave ceste koje pere samo kiša....
Od tada naravno sam sporiji i mudriji na cesti... valjda ima veze to što selo zove se Mudrike....
Sad imam malo više od trideset godina i preko deset godina iskustva za volanom... i pređenih gutu kilometara...
Mladost ludost... kako vrijeme prolazi sve sam smireniji u vožnji no sve više budala je po cestama i treba se misliti ne samo za sebe.... !!! Ovdje moram istaknuti , podcrtati jako izraženo vozačku nekulturu, kao dio opšte nekulture, no vozačka nekultura ostavlja posljedice u vidu ljudskih žrtava i trauma.. dok opšta generalno gaza nas nogama...
Ima od toga jedno šest godina... tada sam imao oko 25 mislim, selo Mudrike, zaleđena cesta.. lagano prevrtanje... od tada imam traumu ako se vozim u velikom autu i ako ima snijega po cesti vozim kao po jajima... sreća bio sam svezan i nisam išao brzo tako da meni ništa nije bilo... platio kaznu i bonus od osiguranja i naravno dobio otkaz tamo gdje sam radio.... jer u pitanju je bilo službeno auto..
Problem bio led i blago povećana brzina kretanja, a inače najveći problem uvijek i jeste brzina te prljave ceste koje pere samo kiša....
Od tada naravno sam sporiji i mudriji na cesti... valjda ima veze to što selo zove se Mudrike....
Sad imam malo više od trideset godina i preko deset godina iskustva za volanom... i pređenih gutu kilometara...
Mladost ludost... kako vrijeme prolazi sve sam smireniji u vožnji no sve više budala je po cestama i treba se misliti ne samo za sebe.... !!! Ovdje moram istaknuti , podcrtati jako izraženo vozačku nekulturu, kao dio opšte nekulture, no vozačka nekultura ostavlja posljedice u vidu ljudskih žrtava i trauma.. dok opšta generalno gaza nas nogama...
Last edited by uvjek dobar gost on 01/09/2010 09:40, edited 2 times in total.
-
studio 54
#10 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
dajdza mi ima radionicu i popravice to nama je jeftinije po nabavnoj cijeni sve ..jebote zao mi spanijemetronom wrote:Gdje ima sve to za 700
- elixiaboy
#11 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
da ti nisi onaj sto je neki dan lafo ocu ograbao auto pa ovdje otvorio temu pitajuci za savjet... 
-
studio 54
#12 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
nisam druzeelixiaboy wrote:da ti nisi onaj sto je neki dan lafo ocu ograbao auto pa ovdje otvorio temu pitajuci za savjet...
- Cyber-harambashica
#13 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
na motoru, isppred nas...uzas...
a ja ne, 3x me udarili i to uvek muskarci, djavo ih smotane odnio...
a ja ne, 3x me udarili i to uvek muskarci, djavo ih smotane odnio...
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#14 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
studio 54 wrote:i da dodam jos nesto.....12 semtembra idem u spaniju na maturalnu eksurziju i stari mi trebo uplatit i kad se ovo sranje desilo ....samo cu spaniju gledat na razglednici stari mi ne da ic .popravit auto hoce od para za eskurziju jbg
Stari ti je car, ... svaka mu cast, .... hajvana samo kaznom po dzepu mozes doozvat pameti.
- minjonja
#15 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
ma *ebo spaniju, meni bilo bezveze
bolji neum od lloret de mara.
-
djani s
#16 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
Davno kada sam bio mali, stravican udes koji mi je okrenuo zivotni tok (ustvari sudbina)...i dan danas kada prolazim pored tog mjesta nesrece vrate mi se slike iako sam imao 4 godine. 
- Topla voda
#17 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
moras ici na ekskurziju,slazi nesto,obecaj,petljaj...jebes auto ,bice auta.. 
-
maxell_sarajevo
#18 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
U ovih sest godina koliko vozam i 45.000km sto sam nakucao sa svojim autom imao samo jednom sudar, al nisam ja kriv.Lik mi uzeo prvenstvo prolaza, sva sreca steta nije bila veca od 200KM, samo malo suvozaceva vrata udario.
- Neelix
#19 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
- Hemel
#20 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
kilometara i kilometara napravio (mali milion), jednom imao laksi udar u onoga ispred sebe tako da sam imao stetu samo ja (on imao kuku)
prilikom preticanja, iz suprotnog pravca se prikljucuje auto sa nekog seoskog puta
, ja da se vratim na svoju traku a vozila ispred mene isto koce...hebo te koji peh, nemas gdje samo mozes da biras u koga da udaris...bla, bla, OPREZA NIKAD DOSTA
p.s. sofer dok ne izvozi sva godisnja doba za mene nije iskusan sofer
p.s. sofer dok ne izvozi sva godisnja doba za mene nije iskusan sofer
Last edited by Hemel on 31/08/2010 22:12, edited 3 times in total.
- chengaba
#21 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
Fuli ti jara najbolji dio školovanja zbog ovoga...studio 54 wrote:i da dodam jos nesto.....12 semtembra idem u spaniju na maturalnu eksurziju i stari mi trebo uplatit i kad se ovo sranje desilo ....samo cu spaniju gledat na razglednici stari mi ne da ic .popravit auto hoce od para za eskurziju jbg
- sheilak
#22 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
Jesam, ali nisam ja vozila. U Njemackoj, moj prijatelj vozio, vracali se iz skole. Prekasno zakocio tako da smo udarili u auto ispred nas. Sjedila sam na suvozacevom mjestu, cetvero nas je bilo. Nije bio jak udarac niti je bila velika brzina, ali sam dobila velike modrice na oba koljena(noge su me boljele jos mjesec dana), a on je udario glavom u staklo.
Ali, ono sto me je posebno iznenadilo bila je veca steta na autu i pored ne tako velike brzine. Moze se samo zamisliti sta se desava pri normalnoj ili prevelikoj brzini i koliko je to zapravo opasno.
@studio 54
Nemoj se brinuti zbog ekskurzije. Vazno je da se tebi nista strasno nije desilo i da se na tom zavrsilo. A ako ti tata i ne bude dopustio da ides, bice i drugih ekskurzija i druzenja s drustvom.
@studio 54
Nemoj se brinuti zbog ekskurzije. Vazno je da se tebi nista strasno nije desilo i da se na tom zavrsilo. A ako ti tata i ne bude dopustio da ides, bice i drugih ekskurzija i druzenja s drustvom.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#23 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
Položio vozački 97. Do sada imao 15 saobračajki. Ni u jednoj nije bilo povrijeđenih(ne račuanajući ponos-ego).
U samo jednoj su mene proglasili krivim.
Zadnja saobračajka izlijetanje sa ceste pri brzini >100km/h(nisam bio kriv).
Uglavnom dok goć je u pitanju samo materijalna šteta + eventualne zakonske sankcije sve je OK.
Recept za sigurnu vožnju:
Ispravno auto -GUME-KOČNICE-UPRAVLJAČKI SISTEM-SIGNALIZACIJA
Vozi maximalno 80% od maximalne brzine s kojom misliš da možeš vozit.
Uglavnom dok goć je u pitanju samo materijalna šteta + eventualne zakonske sankcije sve je OK.
- amrica
#24 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
Znaci, u prosjeku jednom godisnje nisi krivarman1 wrote:Položio vozački 97. Do sada imao 15 saobračajki. Ni u jednoj nije bilo povrijeđenih(ne račuanajući ponos-ego).
A savjet ti je boli glava..."Vozi maximalno 80% od maximalne brzine s kojom misliš da možeš vozit"
Decko juce polozio, i mislis da zna koliko moze optimalno voziti, pa jos izracunati 80% .... Da zna, ne bi se slupao.
Usput, imam vise staza i predjenih km nego velika vecina vas, jednom ogrebala vrata kad su mi bili radovi u ulici i iskopali neku rupetinu pred izlazom iz dvorista. A ne vozim polako
- Neelix
#25 Re: Da li ste ikada dozivjeli saobracajnu nesrecu?
tako je i meni bilo...jal u ovog audija ozada, jal u tog golfa sto je skretao, u vozaceva vrata....ubio bih gaHemel wrote:..hebo te koji peh, nemas gdje samo mozes da biras u koga da udaris...