Neki ljudi su mi govorili da trebam staviti brnjicu svome psu. Jedno vrijeme nisam htjela da čujem za to, ali onda sam napravila mali test. Stavila sam svom psu brnjicu da vidim kakva će biti reakcija ljudi. Jedan dan sam prošetala s psom na povodcu bez brnjice i drugi dan s brnjicom. I gle, prvi dan (kao i uvijek) poneka osoba bi se maknula u stranu ili sklonila svoje dijete. No, drugi dan su svi praktički bježali od mene. Time zaključujem da se ljudi još vise boje psa koji ima brnjicu (jer na osnovu brnjice dobiju utisak da je pas agresivan i opasan) umjesto da bude obrnuto.
Shvatila sam još nešto, što je nevezano za ovu temu. Psa sam nabavila kad sam bila neudata. Kada sam šetala s psom uvijek bi se neko sklonio (pogotovo ljudi s djecom), ali kad sam dobila dijete i počela šetati s njim, reakcija ljudi se malo promijenila. Valjda su bili više opušteni kada su vidjeli psa pored bebe u kolicima i kasnije malu curicu koja hoda pored psa. Zato predlažem svim curama i momcima koji su single i koji imaju psa da se pod hitno udaju/ožene i dobiju dijete/djecu.
Možete do sutra pričati kako bi trebala da stavljam brnjicu svome psu i da to "stoji u zakonu", ali nema šanse. Uradila bih to jedino kad bi svaki vlasnik u gradu/državi to uradio...
P.S. Kada sam pročitala da poneka osoba stvarno stavljaja svom psu brnjicu (rasama koje nisu velike ni opasne) i govori kako svi ostali vlasnici pasa to trebaju uraditi, stvarno sam se razočarala. Mogu da shvatim kad mi to govori osoba koja nema psa i koja se boji, ali da to jos slušam od osoba koje imaju psa...tužno.
Svi vi koji imate pse kažite mi šta mislite o brnjici, da li stavljate to svom psu i koja je rasa vaš pas. Hvala.
EDIT: ZANIMA ME SAMO MIŠLJENJE LJUDI KOJI IMAJU PSE. MIŠLJENJE VAS KOJI NEMATE PSE ME UOPŠTE NE ZANIMA, PA STOGA NEMOJTE PISATI.