da li srce samo jednom voli?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

anais_nin

#26 Re: da li srce samo jednom voli?

Post by anais_nin »

tigris wrote: ma anais ovdje se ne radi o tome sto je on moja prva ljubav mislim ima i toga..al nisam toliko djetinjasta.....jednostavno mislim da je on za mene br 1.....druga polovina kontas....sto to onda niakd poslije nisam zavolila nekoga ni blizu ko njega...sto ovaj lik kaze ne prodje ni dan niti je ikad prosao a da ne pomislim na njega.....ne znam.....
drugo ja nisam nista prebolijevala kontas jer ocigledno ga nikad nisam ni prestala voljeti duboko u sebi i mislim da nikad ni necu....bio mi je drag i kad je s djevojkom bio..........ja ne patim za njim nikad nisam ni patila jednostavno sam ga uvjek voljela kakav god da je uvjek mi je i dobar i gotivan i sve ....mislim da nikad vise necu voljeti kao sto sam njega :-)

A..... volim te :D
nadam se da mi neces zamjeriti sto komentarisem tvoju pricu jer znam samo djelic o kojem ti ovdje pises....ali za mene to o cemu ti pises je zaljubljenost...i da, ti njega volis kao osobu...ali vi niste nikad bili zajedno...jer jedno je prihvatati osobu sa njenim vrlinama i manama, sasvim druga stvar je zivjeti sa tim njegovim manama i vrlina u romanticnom odnosu/vezi...

a ako ces da budem brutalno iskrena, da, ti pises i dalje iz perspektive 15godisnje zaljubljene djevojcice...donekle ga idealiziras i idealiziras taj "mozda" odnos koji se u stvari nije nikad desio izmedju vas...i vjerovatno je to, makar djelimicno, prepreka da nekog drugog stvarnog muskarca od krvi i mesa, koji je tu negdje oko tebe, volis mozda cak i vise nego tog njega :D
Nesferatu

Post by Nesferatu »

anais a koliko si puta ti (za)voljela do sad?
xygirl

#28 Re: da li srce samo jednom voli?

Post by xygirl »

BigusDickus wrote:
xygirl wrote:
Murat Sabanovic"]da li srce samo jednom voli?
pih, kakvo je to srce koje moze samo jednom da voli :D:D
...ili bilo koji drugi unutarnji organ... :D
rece Bigi i osta ziv :D nego, poslije cemo o bubrezima :D:D
tigris

#29 Re: da li srce samo jednom voli?

Post by tigris »

anais_nin wrote:
tigris wrote: ma anais ovdje se ne radi o tome sto je on moja prva ljubav mislim ima i toga..al nisam toliko djetinjasta.....jednostavno mislim da je on za mene br 1.....druga polovina kontas....sto to onda niakd poslije nisam zavolila nekoga ni blizu ko njega...sto ovaj lik kaze ne prodje ni dan niti je ikad prosao a da ne pomislim na njega.....ne znam.....
drugo ja nisam nista prebolijevala kontas jer ocigledno ga nikad nisam ni prestala voljeti duboko u sebi i mislim da nikad ni necu....bio mi je drag i kad je s djevojkom bio..........ja ne patim za njim nikad nisam ni patila jednostavno sam ga uvjek voljela kakav god da je uvjek mi je i dobar i gotivan i sve ....mislim da nikad vise necu voljeti kao sto sam njega :-)

A..... volim te :D
nadam se da mi neces zamjeriti sto komentarisem tvoju pricu jer znam samo djelic o kojem ti ovdje pises....ali za mene to o cemu ti pises je zaljubljenost...i da, ti njega volis kao osobu...ali vi niste nikad bili zajedno...jer jedno je prihvatati osobu sa njenim vrlinama i manama, sasvim druga stvar je zivjeti sa tim njegovim manama i vrlina u romanticnom odnosu/vezi...

a ako ces da budem brutalno iskrena, da, ti pises i dalje iz perspektive 15godisnje zaljubljene djevojcice...donekle ga idealiziras i idealiziras taj "mozda" odnos koji se u stvari nije nikad desio izmedju vas...i vjerovatno je to, makar djelimicno, prepreka da nekog drugog stvarnog muskarca od krvi i mesa, koji je tu negdje oko tebe, volis mozda cak i vise nego tog njega :D

anais kontam ja tebe sve je to ok sto ti kazes i nimalo mi ne smeta iskrenost..naprotiv......al eto ja se pitam sto je to sa mnom tako??? vjeruj da nije idealiziranje......naravno da je vrlo moguce kad bih stvarno bila sa njim to bi se promjienilo ok. al eto tvoje iskustvo je drugacije mozda si voljela vise puta i na razilcite nacine a ovdje je po meni rijec o tome da se u sustini samo jednom moze ono pravo istinski voljeti i to je po mom misljenju moj slucaj...ja vidim i druge muskarce i bila sam sa drugim al djaba...ma joj.....eto ako ga u skorijoj buducnosti maznem a to mi je namjera odmah ti javim............. :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Kahm kahm... ja sam jos mlad, jos mi nije 25... mislim, tek mi je 24, al eto... I tako se ja sa 17 zaljubim u jednu djevojcicu, pocnemo se mi zabavljati, i trajalo to jedno dvije godine... elem, nikoga nisam volio u zivotu kao nju. I onda se nadje tu njaka njena familija, te problem sto joj je momak "vlah", drzi nedaj... i razjebemo... Ali, belaj sto ja nju nikad ne prestadoh voljeti. I tako je ovaj bosanceros mjenjao gradove, radio, zivio, studirao, uzivao, bio fol u jaranskom kontaktu s njom, "volio" kad god popije vise od tri pive... i sretnem je nekad pocetkom jula. Ove godine, naravno. I tu padne zvaka, osjetim kao da mi je tek 16 godine, nesto mi se okrene u stomaku, nekakvi trnci niz slabine, crvenilo u usima itd. Tako da smo se bez puno price izmirili, razjebali odnose s vecinom familije, i ljepse nam je nego sto nam je ikada bilo.

S tim sto ne kazem da pivo nije odradilo svoje i da mi ona pauza nije pasala :D
maccarona

Post by maccarona »

jooooj kaka ba ljubav :lol: :lol: :lol:

djeco draga :lol: :lol: :lol:
xygirl

Post by xygirl »

najs stori bosanaC :)

ali ja nikako da se pomirim s tim da se samo jednom voli...mozda samo jednom nekoga volimo malo vise od drugih...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ne znam. Ne kazem da druge cure nisam volio, ali jednostavno to nije bila ona. Kada stalno mislis na nekoga, i trazis tog nekog u nekom drugom, kad tad skontas sta je u pitanju. A jednostavno nisam mogao pobjeci sam od sebe :)
anais_nin

#34 Re: da li srce samo jednom voli?

Post by anais_nin »

tigris wrote: anais kontam ja tebe sve je to ok sto ti kazes i nimalo mi ne smeta iskrenost..naprotiv......al eto ja se pitam sto je to sa mnom tako??? vjeruj da nije idealiziranje......naravno da je vrlo moguce kad bih stvarno bila sa njim to bi se promjienilo ok. al eto tvoje iskustvo je drugacije mozda si voljela vise puta i na razilcite nacine a ovdje je po meni rijec o tome da se u sustini samo jednom moze ono pravo istinski voljeti i to je po mom misljenju moj slucaj...ja vidim i druge muskarce i bila sam sa drugim al djaba...ma joj.....eto ako ga u skorijoj buducnosti maznem a to mi je namjera odmah ti javim............. :D
da Bog da ti njega maznula :D mislim da bi ti to jedini lijek bio....a IDEALIZIRANJE JESTE...jer ti ne mozes OBJEKTIVNO zamisliti kako bi bilo s njim jer nisi nikad bila s njim u romanticnom kontekstu....znaci cim ti zamisljas kako bi bilo biti s njim, samim tim si podlozna idealiziranju...

vjerujem ja u ljubav...ali sam s godinama postala malo realnija (malu mrvicu)...nauci covjek po nesto iz svojih i iz tudjih iskustava...npr...bila jednom jedna ljubav...voljelo se dvoje mladih...ali geografija, okolnosti, pravo mladi itd itd...nakon par godina sretnu se ponovo...on se ozenio, ona u ozbiljnoj vezi...okolnosti takve, rodi se prijateljstvo...i tako godinama...ne mislim raja, nego bas prijatelji...znaju jedno drugom sve musice, bubice, mane, ali vole se i podrzavaju i pored toga...nekako sudbina odluci da njegov brak i njena veza puknu u isto vrijeme...nakon nekog vremena pocne prica o starim vremenima, da bi isplivalo na povrsinu da se njih dvoje svih tih 9 dugih godina vole...mirise na happy end je l' de? ahaaaaaaaaaaaaaaaa malo sutra....sve je bilo divno krasno tih 9 dugih godina idealiziranja....jednom kad su pokusali ponovo tikva pukla tako jako da mal nije porafalala pola hercegovine....

i tako bila jednom jedna ljubav...jos se oni vole...ali vise nisu ni prijatelji, niti su u stanju da razgovaraju...i mislim da obadvoje pomalo misle da bi bilo bolje da nisu budili sejtana...ali eto....
praznina

#35 Re: da li srce samo jednom voli?

Post by praznina »

Murat Sabanovic wrote:da li srce samo jednom voli? moguce ,ali samo musko......
a za zensko reko bi da voli vise puta .prvo voli jednog ,pa ga preboli , a onda nekog drugog zavoli . i sve tako. (isto ko kruzenje vode u prirodi)
dok je frajeru ona jedna uvjek u srcu.

sta vi kazete?

frajeru ona jedna uvjek u srcu.

Jedna u srcu i nekoliko sa strane kao rezerva.

Kao nema muškaraca koji ženske mijenjaju kao čarape!
tigris

#36 Re: da li srce samo jednom voli?

Post by tigris »

anais_nin wrote:
tigris wrote: anais kontam ja tebe sve je to ok sto ti kazes i nimalo mi ne smeta iskrenost..naprotiv......al eto ja se pitam sto je to sa mnom tako??? vjeruj da nije idealiziranje......naravno da je vrlo moguce kad bih stvarno bila sa njim to bi se promjienilo ok. al eto tvoje iskustvo je drugacije mozda si voljela vise puta i na razilcite nacine a ovdje je po meni rijec o tome da se u sustini samo jednom moze ono pravo istinski voljeti i to je po mom misljenju moj slucaj...ja vidim i druge muskarce i bila sam sa drugim al djaba...ma joj.....eto ako ga u skorijoj buducnosti maznem a to mi je namjera odmah ti javim............. :D
da Bog da ti njega maznula :D mislim da bi ti to jedini lijek bio....a IDEALIZIRANJE JESTE...jer ti ne mozes OBJEKTIVNO zamisliti kako bi bilo s njim jer nisi nikad bila s njim u romanticnom kontekstu....znaci cim ti zamisljas kako bi bilo biti s njim, samim tim si podlozna idealiziranju...

vjerujem ja u ljubav...ali sam s godinama postala malo realnija (malu mrvicu)...nauci covjek po nesto iz svojih i iz tudjih iskustava...npr...bila jednom jedna ljubav...voljelo se dvoje mladih...ali geografija, okolnosti, pravo mladi itd itd...nakon par godina sretnu se ponovo...on se ozenio, ona u ozbiljnoj vezi...okolnosti takve, rodi se prijateljstvo...i tako godinama...ne mislim raja, nego bas prijatelji...znaju jedno drugom sve musice, bubice, mane, ali vole se i podrzavaju i pored toga...nekako sudbina odluci da njegov brak i njena veza puknu u isto vrijeme...nakon nekog vremena pocne prica o starim vremenima, da bi isplivalo na povrsinu da se njih dvoje svih tih 9 dugih godina vole...mirise na happy end je l' de? ahaaaaaaaaaaaaaaaa malo sutra....sve je bilo divno krasno tih 9 dugih godina idealiziranja....jednom kad su pokusali ponovo tikva pukla tako jako da mal nije porafalala pola hercegovine....

i tako bila jednom jedna ljubav...jos se oni vole...ali vise nisu ni prijatelji, niti su u stanju da razgovaraju...i mislim da obadvoje pomalo misle da bi bilo bolje da nisu budili sejtana...ali eto....

anais vjerovatno si upravu...naravno da nije isto biti sa nekim i mastati o njemu......al eto ne mogu ga izbiti iz glave..djaba sve...dok to ne rijesim...

medjutim problem sljedeci je da kao ima nesto izmedju nas ono u zraku...jer sam se i ja njemu svidjala.ali kad ga vidim ja se zaledim....ma nista isto kokos...katastrofa...nekako mi se cini da je to neki strah da sva ta moja osjecanja i mastanja se ne pretvore u prah....ma vidjecemo...ko zna????
Xwoman

Post by Xwoman »

vala bas!

No tacno je da u srcu ne mozes imat legiju brale :D
Bumbar

#38 Re: da li srce samo jednom voli?

Post by Bumbar »

[quote="tigris"][
.ali kad ga vidim ja se zaledim....ma nista isto kokos...katastrofa...quote]

Ne meres gora od mene biti nikako... :roll: pobudali za tipom a kad sjednem sa istim ne mogu vjerovati gluposti koje izvaljujem...
mala sto sve zna

#39 Re: da li srce samo jednom voli?

Post by mala sto sve zna »

Bumbar wrote:
tigris wrote:[

Ne meres gora od mene biti nikako... :roll: pobudali za tipom a kad sjednem sa istim ne mogu vjerovati gluposti koje izvaljujem...
a ti nemoj sjedati nego onako s nogu izvaljuj!
tigris

#40 Re: da li srce samo jednom voli?

Post by tigris »

Bumbar wrote:

ne mogu jel?
e pa prije nekog vremena je pao smek izmedju nas ...ja se smotala ko sajla al haj cini mi se da je skonto...eh neki dan ga vidim.......bukvalno se ukocila i fino ono ga pozdravim ko kakvog poznanika beezze i okrenem glavu.a znam da sam mu se nasmijesila ili bilo sta da bi moglo bit nesto...
ma sama sam sebi sega.....uzas...sad kao cekam drugu priliku...

a ova je bila znas kakva..... :roll:
Bumbar

#41 Re: da li srce samo jednom voli?

Post by Bumbar »

ne mogu jel?
e pa prije nekog vremena je pao smek izmedju nas ...ja se smotala ko sajla al haj cini mi se da je skonto...eh neki dan ga vidim.......bukvalno se ukocila i fino ono ga pozdravim ko kakvog poznanika beezze i okrenem glavu.a znam da sam mu se nasmijesila ili bilo sta da bi moglo bit nesto...

Sjedimo nas dvoje na kafi...ja uhvatila po mobitelu a radije bi po njemu (of kors)...i saljem poruku prijateljici da je sladak i posaljem je greskom njemu. Panika i skocim i zgrabim njegov mob...15 min nakon toga, kako sam nogu od nervoze tresla tako sam udarala u nogu stola i zamalo mu prevalila sto sa dvije solje vruceg caja u krilo.
Krenemo i ja se spotaknem i tip me morao hvatati.

Pa ti vidi :roll:
Bumbar

#42 Re: da li srce samo jednom voli?

Post by Bumbar »

mala sto sve zna wrote:[a ti nemoj sjedati nego onako s nogu izvaljuj!
:lol:
Murat Sabanovic

#43 Re: da li srce samo jednom voli?

Post by Murat Sabanovic »

praznina wrote:
a za zensko reko bi da voli vise puta .prvo voli jednog ,pa ga preboli , a onda nekog drugog zavoli . i sve tako. (isto ko kruzenje vode u prirodi)

sta vi kazete?

frajeru ona jedna uvjek u srcu.

Jedna u srcu i nekoliko sa strane kao rezerva.

Kao nema muškaraca koji ženske mijenjaju kao čarape!
tako je praznino
tigris

#44 Re: da li srce samo jednom voli?

Post by tigris »

Bumbar wrote:

ne mogu jel?

Sjedimo nas dvoje na kafi...ja uhvatila po mobitelu a radije bi po njemu (of kors)...i saljem poruku prijateljici da je sladak i posaljem je greskom njemu. Panika i skocim i zgrabim njegov mob...15 min nakon toga, kako sam nogu od nervoze tresla tako sam udarala u nogu stola i zamalo mu prevalila sto sa dvije solje vruceg caja u krilo.
Krenemo i ja se spotaknem i tip me morao hvatati.

Pa ti vidi :roll:

pa ja sam par puta sjedila u njegovom drustvu i nisam cak ni gluposti mogla da izvaljujem (bila bih sretna makar i to) samo sam sutila..ja mislim da on konta da sam dosadna ,depresivna da nesto nije u dure sa mnom.....sta god me pitao ja samo nesto glavom ,ma debil pravi..a jos se nesto i nadam..... :roll:

da ne govorim o tome da nisam htjela da cujem da se ide negdje drugo na kafu....ma kakvi pobjegla ko poplasena.......

ja ne znam sta je ovo bona...a sa ostailm tipovima uposte nisam takva....
anais_nin

#45 Re: da li srce samo jednom voli?

Post by anais_nin »

tigris wrote: anais vjerovatno si upravu...naravno da nije isto biti sa nekim i mastati o njemu......al eto ne mogu ga izbiti iz glave..djaba sve...dok to ne rijesim...

medjutim problem sljedeci je da kao ima nesto izmedju nas ono u zraku...jer sam se i ja njemu svidjala.ali kad ga vidim ja se zaledim....ma nista isto kokos...katastrofa...nekako mi se cini da je to neki strah da sva ta moja osjecanja i mastanja se ne pretvore u prah....ma vidjecemo...ko zna????
strah je cudo....ne bismo mogli prezivjeti bez njega, a opet nas koci u toliko stvari u zivotu....zamisli samo ne daj Boze, da ti sad neko kaze njega vise nema, nikad vise neces imati priliku da mu kazes sve to sto zelis reci, sve to sto osjecas...ne znam meni obicno ta pomisao otkloni sve blokade...jer o takvim stvarima samo povremeno razmisljamo, ne kontam kako je dragocjen svaki taj propusteni tren...samo ti skontaj neku priliku da se druzite sve ostalo ce doci samo....bez da budem seksista, ali pod povoljnim okolnostima, muskarac ako je imalo zainteresiran pokusace nesto :D haj drzim ti fige...
Murat Sabanovic

#46 Re: da li srce samo jednom voli?

anais_nin wrote:

sta vi kazete?
cuj voljeti jednom u zivotu :lol: :lol: :lol: gdje si sta ima? :D nije to prirodno murate, nije prirodno :D
cuj nije prirodno ...
ja tvrdim da musko srce samo jednom voli
anais_nin

#47 Re: da li srce samo jednom voli?

Post by anais_nin »

Murat Sabanovic wrote: cuj nije prirodno ...
ja tvrdim da ti mozes tvrditi samo za SVOJE srce, ali ne i za svako musko, ili jos gore zensko :D

neki vole samo jednom, neki ni jednom...vecina vise puta :D
Bumbar

#48 Re: da li srce samo jednom voli?

Post by Bumbar »

tigris wrote: pa ja sam par puta sjedila u njegovom drustvu i nisam cak ni gluposti mogla da izvaljujem (bila bih sretna makar i to) samo sam sutila..ja mislim da on konta da sam dosadna ,depresivna da nesto nije u dure sa mnom.....sta god me pitao ja samo nesto glavom ,ma debil pravi..a jos se nesto i nadam..... :roll:

da ne govorim o tome da nisam htjela da cujem da se ide negdje drugo na kafu....ma kakvi pobjegla ko poplasena.......

ja ne znam sta je ovo bona...a sa ostailm tipovima uposte nisam takva....
Znam da je uzas sto cu reci...ali mi je lakse da nisam jedina koja se tako zna smotati. Ma joj, pricaj mi o tome...da mi se barem toliko tip nije svidjao. :roll:
Murat Sabanovic

#49 Re: da li srce samo jednom voli?

anais_nin wrote:
Murat Sabanovic wrote: cuj nije prirodno ...
ja tvrdim da ti mozes tvrditi samo za SVOJE srce, ali ne i za svako musko, ili jos gore zensko :D

neki vole samo jednom, neki ni jednom...vecina vise puta :D
za zensko i ne tvrdim..... procitaj komentar....
ali muskarcima je jedna u srcu , voliti srcem i voliti nekoga sto ti lijepo biti s njim/om nije isto .
ovo drugo je prolazno
ziggy

Post by ziggy »

Ljubav se uci,vjezba,unaprijedjuje.Svaka nova veza je put prema usvrsavanju osjecaja koji se zove ljubav.Kada pronadjemo osobu s kojom se osjecamo upravo savrseno,kompletno,tada prestajemo traziti.
I zato je normalno da volimo vise puta,kako zene tako i muskarci.
Ja imam srecu da sam nasla upravo takvu osobu.
Post Reply