U pravu si, klasične priče pred izbore. U RS-u će Dodik dobiti glasove opet na priču o odcjepljenju, referendumu... a ovi iz Federacije na to kako ne daju dio BiH, kako RS treba da se ukine... A ništa niti od odcjepljenja RS-a niti od njenog ukidanja, a još manje od cjelovite BiH.
Naravno da bi većina nas voljela cjelovitu BiH, ali mislim da realno nije očekivati ukidanje RS u skorijoj budućnosti. Prema tome... to su priče za malu djecu, odnosno za one koji će po ko zna koji put nasjesti i glasati za one koji su već 15 godina na vlasti, i više, a živimo u državi u kakvoj živimo.
Samo mi jedno nije jasno. Znači 15 godina glasaš za iste, i ti isti su skoro pa sve te godine bili na vlasti, i apsolutno ništa se nije promijenilo, ustvari i ako ima pomaka ima na gore, i ljudi opet za iste glasaju. Pa ne znam... onda mi ponekad zaista nije žao ovog našeg naroda. Kad čujem ono: Ja ću glasati za našeg pa makar najgori bio.

Pa ništa bolje onda nisi ni zaslužio nego da živiš kako živiš, odnosno životariš od danas do sutra. Znam da ružno zvuči ali ponekad zaista to pomislim.
Ja znam da ću ja izaći na izbore i da ću glasati za ekološku stranku, za penzionere, banalizujem sad, za ne znam, bilo koga... ali ovim istim likovima i facama ne dam glas.
A što se kadra tiče, kad su u pitanju neke druge stranke, treba ljudima dati šansu. Bar se možemo nadati da će odgovoriti zadatku i pokušati nešto na bolje promijeniti, za razliku od ovih koje gledamo tolike godine i nemamo se čemu nadati jer znamo i to smo već utvrdili da nemaju namjeru od ove države napraviti državu, jer ovo je sve samo nije država.