Da li smo prvi?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mostarac

#1 Da li smo prvi?

Post by mostarac »

Zanima me sljedece:
Sta mislite o tome jesmo li mi prva napredna civilizacija na zemlji ili su bile neke i prije nas. Pri ovome misli da istorija ljudskog roda i njegov razvoj do danasnjeg stepena ne pocinje onako kako nas uche, nego da je to vec bilo i prije. Dakle da smo vec bili razvijeni, pa smo se nekim situacijama izmedjuu sebe potamanili i ostalo nas taman za sjemena :D
Dakle da li smo mi prvi. Recimo chitao sam neke situacije u vezi Atlantide i kao uzrok nestanka Atlantide je bio taj sto su eksperimentisali sa nekim hemijskim nebulozama sto je dovelo do strasnih poremecaja na polovima i do ogromnih zemljotresa, a na kraju i do nestanka same Atlantide. Vjerujete li uopste u postojanje Atlantide?
Ja vjerujem i mislim da su ljudi i prije nas imali civilizacije i da su posto su samo ljudi napravili neku pizdariju tako svojstvenu ljudskom rodu, da su jednostavno sami sebe potrali. Nemam normalno dokaze za to, ali nesto mi govori da je toga bilo i da su neke generacije ljudi bile razvijenije nego mi danas.
Ja__

Post by Ja__ »

Da li si cuo za jezero Titicaca u Juznoj Americi?Najvece jezero (nisam sigurna da li je najvece na svijetu)
Da li znas da je tu zivjelo jedno primitvno pleme koje je dalo ime tom jezeru.U prevodu to jezero znaci "Puma",a kad se gleda iz aviona (pazi samo iz aviona) moze da se vidi da je to jezero u obliku pume.
Da nisu i oni mozda imali avione ? :)
mostarac

Post by mostarac »

Nisam cuo za to jezero, ali po meni je moguce da su i letjeli. Mada ima jedna druga stvar koja mi je nelogicna, a to je kako buducim narastajima nisu ostavili nikakav trag svog postojanja. Doduse nismo ni mi nesto posebno. Ono mislim da bi neke stvari u kamenu prezivjele i ako se jos ostave na pogodno mjesto postoji neka sansa da neko to nadje. Jeste da su deseci hiljada godina mozda u pitanju, pa procesi erozije i vjetrovi, ali mozda se moglo pokusati, a mozda su i pokusali i ostavili negdje samo mi jos nismo nasli.
Ja__

Post by Ja__ »

Da li mozes da pojasnis to da je povrsina Keopsove piramide jednaka udaljenosti Zemlje od Sunca?Kako su to mogli da znaju,ako ih mi smatramo toliko primitivnima?Ima jos dosta neobicnih stvari za koje sam cula ,ali dok se sjetim...polako :)
mostarac

Post by mostarac »

ja sam cuo da je na podrucju gdje su zivjeli Sumerci pronadjena sijalica cija je starost utvrdjena na 5.000 godina.

Eh sad se onda postavlja pitanje sta nam nedostaje?
Za neprocjenjivo blago izgubljeno u aleksandrijskoj biblioteci znamo i znamo da su oni znali da je zemlja okrugla. Medjutim mene zanima kako onda to nije prenoseno na novije generacije, nego kao da smo opet krenuli iz pocetka.
Ja__

Post by Ja__ »

Hm...zanimljivo za sijalicu.Ispade da nas je Tesla preveslo.
Zaboravih ti reci da se u Sfingi (ispod njenih sapa) krije neka tajna,ali ne znam koja,to ce se po predvidjanjima tek otkriti.
Kompljikator

Post by Kompljikator »

crkva je 2.000 godina maximalno se trudila da zakopa, unisti zapali i sl. sto vise cinjenica poznatih covjeku tako da nas je to unazadilo sigurno jedno 1.000 godina dok se to sve ponovo ne otkopa i ne otkrije na nama je da se pitamo "kako ovo kako ono".

j**iga nikad se nijednoj vlasti nije svidjalo da narod puno zna... itd. itd.
mostarac

Post by mostarac »

http://www.alternativnahistorija.com

ima puno sranja i teorija zavjere, ali ima i veoma zanimljivih stvari
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Ja__ wrote:Da li mozes da pojasnis to da je povrsina Keopsove piramide jednaka udaljenosti Zemlje od Sunca?Kako su to mogli da znaju,ako ih mi smatramo toliko primitivnima?Ima jos dosta neobicnih stvari za koje sam cula ,ali dok se sjetim...polako :)
zanimljiva informacija, samo se nekako matematicki ne podudara
Povrsina je u m2, a udaljenost u m, sad mi objasni kako se ovo dvoje moze uporediti
mostarac

Post by mostarac »

mozda se misli na brojnu vrijednost,a ne na istu jedinicu mjere.
Ja__

Post by Ja__ »

E da bacas me u razmisljanje...ali tako sam cula :roll:
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

umro je mostar wrote:www.alternativnahistorija.com

Hvala na ovom linku, vrlo zanimljivo.
mostarac

Post by mostarac »

da napomenem da naslovi linkova cesto ne odrazavaju sta pise na stranici na koju vode pa malo prosnjuhajte
Ja__

Post by Ja__ »

Dobar ti onaj lin,ako imas jos koji posalji
mostarac

Post by mostarac »

evo jos jedan link mada ovo vec polako prelazi u neki svijet nagadjanja, ali nije losh. Tamo ima link i "Galaksiju" prvi gore, papogledajte i to.

http://www.val.hr/znanje/znanje.html

http://www.ufos.tk/
kekec

Post by kekec »

Evo jos jedan, ko je zainteresovan:
http://www.zetatalk.com/yugoslav/zetahome.htm
Thanatos

Post by Thanatos »

umro je mostar wrote:www.alternativnahistorija.com

Davno sam bio na internacionalnoj verziji: http://www.alternate-history.com ili tako nekeko...više se ne sjećam :-)
Fair Life

#18 Re: Da li smo prvi?

Post by Fair Life »

umro je mostar wrote:Zanima me sljedece:
(...)
Dakle da li smo mi prvi.
(...)
Najprvi !!

Imam dva svjedoka.
da pamtis

Post by da pamtis »

http://www.banaanclan.nl/aliens.jpg
Zanima me sljedece:
(...)
Dakle da li smo mi prvi.
(...)
Semiramida

#20 Nismo prvi

Post by Semiramida »

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Skenderiji kupim ja trilogiju "Kosmička misija Maja", "Civilizacije prije početka zvanične historije" i "Misterija Anasazija". Autor svih je Semir Osmanagić. Čovjek nije historičar; puno je tu pretpostavki, ali i zanimljivih ideja. (Isti je autor i "Alternativne historije".)

Helem, tu se spominju "napredne" civilizacije: Atlantiđani (od prve generacije, prije 50.000 godina, preko druge i treće, do potonuća - da li je to bio onaj Veliki potop?!) ili Mu narod, zatim Maje, Anasazi itd. Anasazi su se npr. pojavili niotkud i nestali bez traga, prema autoru knjige koji takođe smatra da su Anasazi, kao i ostali stari narodi imali veze s kosmičkim putovanjima, jer im je priličan broj objekata okrenuto prema zvjezdanoj konstelaciji Plejada. Tu su onda i misteriozne prave linije koje se pružaju cijelim američkim jugom. Autor to smatra "energetskim linijama" itd. Postoji masa takvih primjera.

Vrlo je interesantna za moje pojmove i pojava tzv. zvučne levitacije (proguglajte s ključnim riječima Sound Levitation, pa ćete se iznenaditi): postizanje određene rezonantne frekvencije kojom je moguće odizati i pomijerati različite objekte. Autor smjelo pretpostavlja da su zvučnom levitacijom sagrađene i piramide, i to mnogo prije faraonskog Egipta. To mi je malo čudno, al' hajde... Na Googlu ćete naći i eksperiment s pokretanjem papirića po rubu čaše uz određenu monofrekvenciju.

Još jedna napomena: trilogija knjiga koje gore spomenuh je napisana dosta nepismeno, gramatički nepravilno, al' to nije autorova greška koliko greška izdavača, TDK Šahinpašić. Imaju li lektora? :roll:

Iz određenih Kur'anskih ajeta se može protumačiti da su zaista postojali narodi, brojniji i napredniji nego što to pamti "zvanična" historija...
Post Reply