da li se Zapad s razlogom boji "islamske nacije"?

ClonedAgain

Post by ClonedAgain »

magyarovar wrote:
ClonedAgain wrote:Malcolm X:

We were truly all the same (brothers) -- because their belief in one God had removed the "white" from their minds, the 'white' from their behavior, and the 'white' from their attitude.
znaci po tome su "white" samo ateisti i mnogobozci?
Znači po tome su "white" (=zlo) samo bijeli ateisti i bijeli mnogobošci.
magyarovar

Post by magyarovar »

ClonedAgain wrote: Znači po tome su "white" (=zlo) samo bijeli ateisti i bijeli mnogobošci.
duboka je to filozofija za mene...nego sta bi na to rekli crnci iz sudana
ClonedAgain

Post by ClonedAgain »

magyarovar wrote:
ClonedAgain wrote: Znači po tome su "white" (=zlo) samo bijeli ateisti i bijeli mnogobošci.
duboka je to filozofija za mene...nego sta bi na to rekli crnci iz sudana
The monkey ain't no joke
So you want to mess with the coke
Boy oh boy oh boy oh boy
The monkey ain't no joke
You better leave 'em alone
He's home grown, he's the cyclone
He's the moan groan, Capone, the clone
The broken bone, tone

You've got to get off my back
We got the real Flavor Flav
Gettin' down with the sound
And he's tellin' you to get off his back

He's on your back gives you no slack
Don't give me no flack, because I know
Toe to toe, go to go
He's on my back
Get off my back

Asalaam alaikum
And that's the way we take 'em
And if we got to frisk you down
Then that's the way we shake 'em
magyarovar

Post by magyarovar »

ma ja, kako ce jedan nevjernik shvatiti tako duboku filozofiju - rezerviranu samo za odabrane :D
ClonedAgain

Post by ClonedAgain »

magyarovar wrote:ma ja, kako ce jedan nevjernik shvatiti tako duboku filozofiju - rezerviranu samo za odabrane
upravo
danas

Post by danas »

tito dragi :D :-)
magyarovar

Post by magyarovar »

nadam se da nisu sve karikature zabranjene

Image
ClonedAgain

Post by ClonedAgain »

Image
ClonedAgain

Post by ClonedAgain »

dupli post...

izvinjavam se
magyarovar

Post by magyarovar »

ma kakav evil terrorist - ti si pravi amerikanac. jos ti fali znacka i odjelo i mozes ici obracati ljude i objasnjavati im postanak svijeta :D
ClonedAgain

Post by ClonedAgain »

magyarovar wrote:ma kakav evil terrorist - ti si pravi amerikanac. jos ti fali znacka i odjelo i mozes ici obracati ljude i objasnjavati im postanak svijeta :D
Nisam ja Amerikanac, nisam ni Bosanac, nisam ni čovjek...

Ja sam vanzemaljac...

Hranim se neorganskim materijama...

Ne treba mi zrak ni voda...

Nalazim ovu vašu Zemlju jako pogodnom za uzgajanje vrhunski hranjivog betona...

Jedino što vam fali nafte...

Moji mi instrumenti govore da će je za par decenija nestati skroz...

Šteta...Bar imate najlonske kese odlične kvalitete...
forUMASH

Post by forUMASH »

@ClonedAgain
......da te nisu klonirali po skracenom postupku posljadnji put.....kao da mi nesto tu fali..... :D :D :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Ako ima jedna stvar zbog koje je Ruski komunizam bio dobar :D :D to bi bilo da nije svaka budala mogla da lupeta po forumu sta hoce :D :D :D :D
digger

Post by digger »

forUMASH wrote:@ClonedAgain
......da te nisu klonirali po skracenom postupku posljadnji put.....kao da mi nesto tu fali..... :D :D :D
Ma nejma tahti u svemiru... :)
zzzzz

Post by zzzzz »

DonDavudes wrote:
SiSaJuMe wrote:Neboji se zapad islama, nego onih fanatika koji blate i tumace islam po svojoj volji i sukobe rjesavaju terorizmom.
ma jok. prema mom misljenju "zapad" (kapitalisticko potrosacko drustvo bazirano na individualizmu i koje, bajdvej, nema nikakve veze sa katolicanstcvom)n se upravo boji pravog islama jer jedino on nudi alternativu danasnjem kapitalistickom svijetu
Da citiram jednog mrskog pisca inace clana SANU-a "cilj Zapada je da cijeli svijet postane jedan veliki shoping centar". Da nema razlike od USA do Kine, bez obzira gdje si jest ces u Mc Donaldsu.
To je njihova ideologija koja nas zasigurno vodi u napredak ali istovremeno i u propast.

Ko misli da se oni boje "islamskih radikala" grdno se vara, oni su im prijeko potrebni. Da ne postoje, oni bi ih izmislili (pitanje je kako je nastao Vehabizam u vrijeme kolonijalizma, 600 godina nakon Muhameda A.S)
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Ne plaše se oni "islamske nacije" nego kapitala kojeg nad kojim nemju punu kontrolu.
http://edition.cnn.com/2006/POLITICS/02 ... index.html
senada

Post by senada »

...velika braca muslimani osim - varanja, podmetanja, ponizavanja, izdavanja, otimanja, izlagivanja, prodavanja, ubijanja, klanja, progona, pljackanja, nad svim dostupnim muslimanima s' jedne strane, i bezumnog, slijepog 'vjerovanja' male mnogobrojne brace u veliku bracu muslimane s' druge strane - globalno ne posjeduju ni jednu drugu kapitalnu vrijednost...na ocigled cijelog svijeta muslimani se uzajamno dijele i ubijaju cak radi imetka qrceve kozice...kao npr. siti i suniti..., ili zaradjuju na kozici kao bh patriote '90.-'95., ...muslimani suludo i slijepo vjeruju svojoj velikoj starijoj braci tipa arafata, sadama i njima slicnim (bh muslimani sda i sbih strankama) masovnim egzekutorima...muslimani izdaju i prodaju muslimane nemuslimanima...muslimani na stetu muslimana egzistencionalno, po svim zivotnim pitanjima dugorocno zbrinjavaju nemuslimane...samo jedan 'veliki brat' musliman spreman je sitni mali licni interes naplatiti imovinom i zivotima stotina hiljada svoje brace muslimana...velika braca muslimani trguju s' nemuslimanima imovinom i zivotima svoje male brace muslimana...
...velikoj dokonoj muslimanskoj braci vjerska osjecanja vrijedja karikatura tamo nekog stranca, a ne vrijedja ih nepismenost, nekultura, opca zaostalost, nazadnost, primitivizam, nehigijena, nerad, glad, bolesti, pandemije, bijeda i svaki civilizacijski jad miliona njihovih vjernih sljedbenika, odraza i obraza njihove 'filozofije zivljenja' pred ocima cijele svjetske javnosti...
...dovoljno je pogledati na sliku ovdasnjih naprednih balkanskih muslimana, strogo podijeljenih po geopolitickim, narodnim, socijalnim, drzavnim, entitetskim, kantonalnim, gradskim, opcinskim, familijarno klanovskim, porodicnim, kucnim, haustorskim, govornim, komsijskim, kulturno-obrazovnim, drustvenim, imovinskim, dzamijskim, ulicnim, religijskim (2 reis struje) i drugim mogucim i nemogucim osnovama...i 'civilizacijskim pitanjima'...
...nasi veliki domicilni islamski mudraci su si nasli idealno rjesenje, spas i utociste za razvoj svojih naprednih ideologija, tehnologija i kompanija u rs-u, u srbima, hb i hb hrvatima i prije, za vrijeme i poslije svake aktuelne bh sapunjice u najvecim - dokazanim bh patriotama - englezima, amerikancima i drugim (kako ih oni po potrebi nazivaju -"cionistickim agentima i prostitutkama")stranim mirovnim misionarima...kao sto nam je uredio bankarsku politiku 'nametnuti' bankar i vice guverneri piter nikol, pa plejada 'visokih' predstavnika...i mnogi, mnogi drugi 'glavni' i odgovorni strani pomagaci domacih bandita...
...a onda se desavaju 'cudne i neobjasnjive' pojave, koje nam domaca velika islamska braca, veliki mudraci pojasnjavaju kao - strahove zapada od islama, masovno sataniziranje muslimana, cio svijet se urotio protiv muslimana, velika svjetska cionisticko-zapadnjacka zavjera, kojekakva velika tajna saveznistva, lobiranja,...i sva druga svjetska cuda u koja nas stvarno uvukose velika bh. muslimanska braca, sa narodom kome svakim danom u svakom pogledu otvaraju sve vece mogucnosti da napreduju kao recimo ceceni...
...jedini kojih se islamski svijet objektivno treba plasiti jesu muslimani...
ClonedAgain

Post by ClonedAgain »

senada wrote:...velika braca muslimani osim - varanja, podmetanja, ponizavanja, izdavanja, otimanja, izlagivanja, prodavanja, ubijanja, klanja, progona, pljackanja, nad svim dostupnim muslimanima s' jedne strane, i bezumnog, slijepog 'vjerovanja' male mnogobrojne brace u veliku bracu muslimane s' druge strane - globalno ne posjeduju ni jednu drugu kapitalnu vrijednost...na ocigled cijelog svijeta muslimani se uzajamno dijele i ubijaju cak radi imetka qrceve kozice...kao npr. siti i suniti..., ili zaradjuju na kozici kao bh patriote '90.-'95., ...muslimani suludo i slijepo vjeruju svojoj velikoj starijoj braci tipa arafata, sadama i njima slicnim (bh muslimani sda i sbih strankama) masovnim egzekutorima...muslimani izdaju i prodaju muslimane nemuslimanima...muslimani na stetu muslimana egzistencionalno, po svim zivotnim pitanjima dugorocno zbrinjavaju nemuslimane...samo jedan 'veliki brat' musliman spreman je sitni mali licni interes naplatiti imovinom i zivotima stotina hiljada svoje brace muslimana...velika braca muslimani trguju s' nemuslimanima imovinom i zivotima svoje male brace muslimana...
...velikoj dokonoj muslimanskoj braci vjerska osjecanja vrijedja karikatura tamo nekog stranca, a ne vrijedja ih nepismenost, nekultura, opca zaostalost, nazadnost, primitivizam, nehigijena, nerad, glad, bolesti, pandemije, bijeda i svaki civilizacijski jad miliona njihovih vjernih sljedbenika, odraza i obraza njihove 'filozofije zivljenja' pred ocima cijele svjetske javnosti...
...dovoljno je pogledati na sliku ovdasnjih naprednih balkanskih muslimana, strogo podijeljenih po geopolitickim, narodnim, socijalnim, drzavnim, entitetskim, kantonalnim, gradskim, opcinskim, familijarno klanovskim, porodicnim, kucnim, haustorskim, govornim, komsijskim, kulturno-obrazovnim, drustvenim, imovinskim, dzamijskim, ulicnim, religijskim (2 reis struje) i drugim mogucim i nemogucim osnovama...i 'civilizacijskim pitanjima'...
...nasi veliki domicilni islamski mudraci su si nasli idealno rjesenje, spas i utociste za razvoj svojih naprednih ideologija, tehnologija i kompanija u rs-u, u srbima, hb i hb hrvatima i prije, za vrijeme i poslije svake aktuelne bh sapunjice u najvecim - dokazanim bh patriotama - englezima, amerikancima i drugim (kako ih oni po potrebi nazivaju -"cionistickim agentima i prostitutkama")stranim mirovnim misionarima...kao sto nam je uredio bankarsku politiku 'nametnuti' bankar i vice guverneri piter nikol, pa plejada 'visokih' predstavnika...i mnogi, mnogi drugi 'glavni' i odgovorni strani pomagaci domacih bandita...
...a onda se desavaju 'cudne i neobjasnjive' pojave, koje nam domaca velika islamska braca, veliki mudraci pojasnjavaju kao - strahove zapada od islama, masovno sataniziranje muslimana, cio svijet se urotio protiv muslimana, velika svjetska cionisticko-zapadnjacka zavjera, kojekakva velika tajna saveznistva, lobiranja,...i sva druga svjetska cuda u koja nas stvarno uvukose velika bh. muslimanska braca, sa narodom kome svakim danom u svakom pogledu otvaraju sve vece mogucnosti da napreduju kao recimo ceceni...
...jedini kojih se islamski svijet objektivno treba plasiti jesu muslimani...
Slažem se, u potpunosti...

ali to je stvar koju moraju riješiti sami muslimani između sebe i u skladu sa samim sobom...

Bez upliva politike sa zapada...

Ustvari zašto bi zapadnjaci vodili ikakvog računa o njima, prostacima, prljavim, jadnim i bijednim...Zašto se jednostavno ne vrate kući i puste da se stvar završi sama od sebe...
vesela

Post by vesela »

ne znam s cime se Cloned slazes i to u potpunosti, jer ocito nisi shvatio o cemu senada govori :?
BigBoss

Post by BigBoss »

furlan wrote:Izborni plakat u Italiji pred aprilske izbore

Muslimani vecina u Evropi 2025.
Razmislite!!!!"

E sada, je li se boje ili se ne boje?
Dobro si ovo primjetio, statistika pokazuje da ce muslimani u buducnosti postati vecina u zapadnim zemljama. To su fakti a ne paranoja.
BigBoss

#71 Re: da li se Zapad boji "islamske nacije"?

Post by BigBoss »

Smrt fasizmu wrote:rulja_20
Tema ti je po naslovu provokativna i nemoj se ljutiti pomalo glupava, jer ni pod navodne znake ne mozes staviti islamska nacija jer takvo nesto ne postoji, premda su to puste zelje islamskih fanatika.
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!!
Moze staviti, jer zasto se tako cesto spominje 1,4 milijardi muslimana u svijetu? A tu spadaju i Bosanski muslimani, znaci i mi smo svrstani sa ostalima u trecem svijetu.

Pogledaj malo BiH, blizi su nam postali Arapi nego komsije. Zar nije tako?????
BigBoss

Post by BigBoss »

rulja_20 wrote:iskreno, počinjem ovu temu da bih više saznao, a ne iznio neko svoje mišljenje. dakle želim čuti vaša saznanja i mišljenja a mislim da se tema odlično nadovezuje na današnju situaciju. pa dakle...
ako neko malo bolje poznaje historiju morao bi znati kako se SAD svim sredstvima borio protiv "crvene opasnosti" (i tada je bilo sportsko rekreativnih centara poput Guantanama :D ). komunizam je za bogatog Amerikanca predstavljao gubitak privatne imovine i sveg bogatstva a za običnog (ali i bogatog naravno) predstavljao gubitak demokratije, slobode, i onoga na čemu Zapad mnogo inzistira: individualnosti tj. individualnih sloboda i promišljanja. doduše vjerovatno su bili i u pravu jer je komunizam sadržavao mnogo samodestruktivnih elemenata.

eh sad čitajući neke knjige naišao sam na neke tvrdnje da je islam jedini društveni poredak (dakle ovdje o islamu govorim kao o društvenom poretku ne o religiji i nj dogmama), koji može zamijeniti savremeno demokratsko društvo.
sad ja vas pitam: boji li se Zapad osnivanja "islamske nacije"? boji li se Zapad da će se "poislamiti"

ovdje ne mislim na neki "sukob civilizacija" već jednostavno o masovnom prelaženju na islam i nalaženju utočišta u njemu od strane pretjeranog individualizma zapadnog čovjeka koji ga u najvećem broju slučajeva vodi u usamljenost.

neko će sad reći: "za to je potrebno mnogo vremena!", ali zar nije moguće da se pojavi neka faca koja bi mogla usmjeriti interes islamskih zemalja u zajedničom pravcu. taj interes ne mora biti sad ubijanje i rušenje sveg nemuslimanskog već postajanje jakim političkim faktorom.
sjeća li se neko izvjesnog MALCOLMA-X i njegove ideologije. on je htio ujediniti Afro-Amerikance pod islamom koliko se ja znam (ako neko o njemu zna nešto više neka nas prosvijetli). možda su Ameri već imali iskustva s tim.

pokušajte zamisliti sintezu islama i demokratije.

ne želim reći sad da je sve ovo razlog invazije na Irak (a uskoro izgleda i Iran) ali onako, zar se ne zazire pomalo od toga?

očekujem komentare, ali molim vas bez glupih :D
Zapad se boji islama, tu nema dvojbe.
U Iraku pokusavaju da uvedu demokratiju samo sve izgleda da ce zavrsiti u gradjanskom ratu.
Ne znam sad koliko ima demokratskih muslimanskih zemalja, ali ima npr. Turska. A ima i na bliskom istoku. Medjutim, te njihove demokratije su pod pretnjom ekstremnih grupa. A revolucija u Iranu je dokaz da se to sve moze obrnuti i demokratija se moze ukinuti.

Ne znam koliko demokratije ima u Iranu, ali sigurno nema puno slobode.

Ne boje se oni za svoj kapital, jer i u Islamu postoje begovi a i sheici, ili su postojali. Ali se boje nekih ideja, a te ideje nemaju veze sa individualizmom nego zivotnim principima i osnovnim normama zapadnog drustva. Tu su temeljne razlike, zato oni ce se opirati tim tendencijama a to vec rade.
Zapadu su sad za sad najvazniji njihovi naftni izvori i zato gledaju da zadrze dobre odnose, ali naravno oni ce se uvijek boriti i podrzavati demokratiju. I to rade svugdje a ne samo u muslimanskim zemljama.
Smrt fasizmu

#73 Da li se zapad sa razlogom boji "islamske nacije"

Post by Smrt fasizmu »

:? SENADA DA NISI TOLIKO PUTA REKLA DA SE RADI O MUSLIMANIMA POMISLIO BIH DA SE RADI O SRBIMA... Sve mi se cini da je to JEDAN NAROD... :?
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!
p.s. :lol: A da, tema je Da li se zapad boji "islamske nacije"... Pa pitanje je smijesno jer MRAV MOZE SAMO ZAGOLICATI SLONA, A AKO GA ZAGOLICA ( A GOLICA GA)-ZNA MU SE- BIT CE ZGUZEN- PARDON ZGAZEN... :lol:
BigBoss

#74 Re: Da li se zapad sa razlogom boji "islamske nacije&qu

Post by BigBoss »

Smrt fasizmu wrote::? SENADA DA NISI TOLIKO PUTA REKLA DA SE RADI O MUSLIMANIMA POMISLIO BIH DA SE RADI O SRBIMA... Sve mi se cini da je to JEDAN NAROD... :?
p.s. :lol: A da, tema je Da li se zapad boji "islamske nacije"... Pa pitanje je smijesno jer MRAV MOZE SAMO ZAGOLICATI SLONA, A AKO GA ZAGOLICA ( A GOLICA GA)-ZNA MU SE- BIT CE ZGUZEN- PARDON ZGAZEN... :lol:
Ne bih se slozio, sjeti se trojanskog konja, pada rimskog carstva itd. Najgori je unutrasnji neprijatelj, toga se tesko odbraniti. Puno mrava zna pojest slona ako mu udju u utrobu.
senada

#75 Re: Da li se zapad sa razlogom boji "islamske nacije&am

Post by senada »

BigBoss wrote:
Smrt fasizmu wrote::? SENADA DA NISI TOLIKO PUTA REKLA DA SE RADI O MUSLIMANIMA POMISLIO BIH DA SE RADI O SRBIMA... Sve mi se cini da je to JEDAN NAROD... :?
Ne bih se slozio, sjeti se trojanskog konja, pada rimskog carstva itd. Najgori je unutrasnji neprijatelj, toga se tesko odbraniti. Puno mrava zna pojest slona ako mu udju u utrobu.
Tako je BigBoss.... zato mi propadamo...
Post Reply