Izgradnja "Grand media centra" počinje u septembru
Izgradnja modernog "Grand media centra" na Marindvoru konačno će početi u septembru 2007. godine, najavili su Alfons J. Valš, predstavnik investitora "Alpha Baumanagement" iz Austrije, i Senadin Fetahagić, generalni direktor Holiday Inna.
Svi radovi bi trebali biti završeni za tri godine. U centru čitavog kompleksa ostat će postojeći hotel Holiday Inn koji će biti rekonstruisan. Pored njega će biti izgrađen toranj sa 22 sprata.
"Ispod kompleksnog centra će biti garaža sa 800 parking mjesta. Oko obnovljenog hotela nalazit će se tržni i kongresni centar, supermarket, salon namještaja, banke, poslovne kancelarije, fitness i velnes centri, restorani, kafeterije, bazen i diskoteka", objasnio je Valš.
"Grand media centar predstavlja najveću poslovnu investiciju u našoj zemlji jer se vrijednost projekta procjenjuje na oko 150 miliona EUR, a ukupna površina kompleksa je 229.124 kvadratna metra. Ono što do sada nema u BiH, a što ćemo mi ponuditi, jesu veliki apartmani sa kancelarijom, kazao je Valš.
Eh na mijestu gdje sam nasao ovo jedan od forumasa se raduje i jedva ceka da se ovo napravi...
Ja se ne radujem bas zbog toga sto ce sve ove nove i ogromne konstrukcije ici u koristi onima koji imaju ekonomsku moc da sebi priuste boravljenje u ovaj objekat. Jeste da ce nam grad "ljepse" izgledati, ali ne vjerujem da ce obicni ljudi od svega ovoga malo sta vidjeti s unutrasnje strane!!! Ovo je samo za one koje imaju love, pa nek se nastavi dominacija budzovana nad obicnim narodom, tj. radnickom klasom. Kod nas slabo sta ima da je javno, odnosno da skorom svi mogu koristiti... Nije da sam komunista, ali nisam vala ni za surovi kapitalizam. Nesto u sredini.
Sta vi mislite?