DA LI SE NEKO KUPAO U.....
-
VacaLoca
#1 DA LI SE NEKO KUPAO U.....
cao.
da li neko ima iskustva sa kupanjem u holandiji i danskoj.
mislim na more, kakve su plaze, da li je uredjeno, kakve su temperature, ambijent i sl.
poz
da li neko ima iskustva sa kupanjem u holandiji i danskoj.
mislim na more, kakve su plaze, da li je uredjeno, kakve su temperature, ambijent i sl.
poz
- uglavnomja
#2 Re: DA LI SE NEKO KUPAO U.....
u norveskoj gotovo ljeto ...
bilo jedno 10 ljetnih dana.
a to ti je tu negdje, bar danska.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#3 Re: DA LI SE NEKO KUPAO U.....
uglavnomja wrote:u norveskoj gotovo ljeto ...bilo jedno 10 ljetnih dana.
Ove godien u danskoj pola maja bilo jako suncao i dobro vrijeme. Tri sedmice juna isto dobro. U Julu temp. do +30! Oko kupanja ti sljedece voda ko voda, malo hladnija ali brzo se naviknses. Parkiras auto na 20m od vode i uzivas
- uglavnomja
#4 Re: DA LI SE NEKO KUPAO U.....
Zviz wrote:uglavnomja wrote:u norveskoj gotovo ljeto ...bilo jedno 10 ljetnih dana.
Ove godien u danskoj pola maja bilo jako suncao i dobro vrijeme. Tri sedmice juna isto dobro. U Julu temp. do +30! Oko kupanja ti sljedece voda ko voda, malo hladnija ali brzo se naviknses. Parkiras auto na 20m od vode i uzivasJedino su problem meduze (jellyfish) one isplivaju na povrsinu kad je te temperature zbog vjetrova i toplina.
do mene je
kopenhagen je cca 600 km juznije
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5 Re: DA LI SE NEKO KUPAO U.....
Ja nisam u Holandiji, jesam u Belgiji, mislim da se Knok ili tako nekako zove ta njihova plaža, pjeskovita sa biciklima, trociklima, suncobrnaima, i svom zabavom, odličnom hranom, ali more
Samo ja i neka djeca se kupali, skakutali po valovima 
- slobodann
#6 Re: DA LI SE NEKO KUPAO U.....
Kako je bilo ?KatarinaKosaca wrote:Ja nisam u Holandiji, jesam u Belgiji, mislim da se Knok ili tako nekako zove ta njihova plaža, pjeskovita sa biciklima, trociklima, suncobrnaima, i svom zabavom, odličnom hranom, ali more![]()
Samo ja i neka djeca se kupali, skakutali po valovima
- graue_maus
#7 Re: DA LI SE NEKO KUPAO U.....
ja nisam jos bila na moru u njemackoj .....
- avantgarde
#8 Re: DA LI SE NEKO KUPAO U.....
rekose mi komsije da je Njemacko Sjeverno i Istocno more bilo jako toplo ove godine ali ja preferiram Jug,neka nostalgija uFati cojka pa se takoreci mora otici na jug...,inace ni sam nisam jos nikad bio na Njemackom moru,ali ideja je tu,mozda sledece godine..kazu da je jako lijepo i cisto+njemice

- uglavnomja
#9 Re: DA LI SE NEKO KUPAO U.....
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/svedsk ... 98114.html
"Nakon što je vodama na jugu Švedske otkrivena opasna riba pacu, stručnjaci pozivaju na oprez. 'Ne skidajte kupaće kostime ako se ovih dana kupate u tjesnacu Öresund', napisao je danski prirodoslovni muzej, objavio je The Local. Tjesnac Öresund nalazi se između Švedske i Danske.
Ovakve ribe obično obitavaju u toplijoj klimi i zabilježeni su slučajevi kada su ugrizle muškarce za testise. 'Riba pacu obično nije opasna za ljude, ali njezin ugriz može nanijeti mnogo štete. Poznati su slučajevi u Papua Guinei kada je pacu odgrizao muškarcima testise', rekao je Henrik Carl, stručnjak za ribe u Danskom muzeju.
'Njihov je zagriz jači od onog piranje, kao stvoreni za mljevenje', rekao je Carl. Pacu može narasti do metar dužine i težiti do 25 kilograma. Obično se hrane puževima i morskom vegetacijom."
pa se ti kupaj
- avantgarde
#10 Re: DA LI SE NEKO KUPAO U.....
nisam nikad a nemam ni namjeru,a nije da nisam bio na njihovoj obali..
mislim da od toga nema neke fajde,jer da je ta obala dobra ne bi holandjani,belgijanci i danci sa svedjanima bili na svakom koraku u juznijim zemljama...posebno holandjani,oni su mi nesto kao invazija turista ljeti u Francuskoj,ne znam kako je u drugim zemljama...ali valjda imaju i dobar standard ti ljudi pa mogu sebi sto-sta i priustit..
mislim da od toga nema neke fajde,jer da je ta obala dobra ne bi holandjani,belgijanci i danci sa svedjanima bili na svakom koraku u juznijim zemljama...posebno holandjani,oni su mi nesto kao invazija turista ljeti u Francuskoj,ne znam kako je u drugim zemljama...ali valjda imaju i dobar standard ti ljudi pa mogu sebi sto-sta i priustit..
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#11 Re: DA LI SE NEKO KUPAO U.....
Pa Nizozemci, Svicarci i Belgijaci su stari posjetioci Francuske rivijere to nije nesto sto je od jucer nego datira dobrih 50 godina unazad.avantgarde wrote:nisam nikad a nemam ni namjeru,a nije da nisam bio na njihovoj obali..![]()
Pa Francuska i nije toliko skupa. Na obali summer sale off sparas na dobrim stvarima po 70% i vjeruj mi modez napraviti dobrih deals
Na obalama imas cak i autobusne karte za 1€ od validnosti 75 min. itd.