Da li se moze iznajmiti mobitel recimo na mjesec dana?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sarajevska Princeza

#1 Da li se moze iznajmiti mobitel recimo na mjesec dana?

Post by Sarajevska Princeza »

Da li se moze iznajmiti mobitel recimo na mjesec dana? Kakva je procedura? Cijene itd....

Nisam u toku - ako moze neko da me informise detaljnije. :-D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Da li se moze iznajmiti mobitel recimo na mjesec dana?

Post by mIRCerka »

Sarajevska Princeza wrote:Da li se moze iznajmiti mobitel recimo na mjesec dana? Kakva je procedura? Cijene itd....

Nisam u toku - ako moze neko da me informise detaljnije. :-D
Princezo, po tvom postu kontam da namjeravas doci u Sarajevo i biti ovdje mjesec dana. Imas par opcija:
1. posuditi APARAT od familije, a karticu kupiti.
2. kupiti i aparat i karticu.
3. uzivati mjesec dana bez telefona :D
sto se tice opcija 1 i 2, koliko me mahalanje sluzi, najpovoljniji je ovaj provider

Nadam se da je ovo pomoglo :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Zaboravih reci,
sto se kupovine aparata tice, ako zelis NOKIA telefon, imas NOKIA shop kod vjecne vatre, sa ludim modelima i ludim cijenama :D ako zelis polovan mobilni, preporucujem ti MESHU, koji radi na pijaci Grbavica :D do sada niasm cula da se iko zalio na njega.
Ili, hajde da provjerimo forumashe da li su dzekovi...
Da li iko ima ispravan mobilni aparat da ga posudi Princezi dok boravi u SA?

Kad dolazis?
focak

Post by focak »

Korisne informacije mircerko,:-D
prosle godine su me ogulili za Nokiu.

Da li znas jos sta nudi Bh Telekom?
Zio

Post by Zio »

ako ti je aparat dual band onda moze i kod nas.telekom nudi "ultra holiday" karticu koja vrijedi mjesec dana i kosta 10 km (barem je ljetos bilo tako).
micika

Post by micika »

princezo,sta ce ti to.Ja kad sam bila u Bosni,mjesec dana zvala i slala poruke iz rominga,sa finskog broja :D :D ljepota

Doso racun :shock: sitnica :roll:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Zio wrote:ako ti je aparat dual band onda moze i kod nas.telekom nudi "ultra holiday" karticu koja vrijedi mjesec dana i kosta 10 km (barem je ljetos bilo tako).
cini mi se da vise nemaju holiday kartice :( ne znam :D treba provjeriti na http://www.telecom.ba :D
focak

Post by focak »

mIRCerka wrote:
Zio wrote:ako ti je aparat dual band onda moze i kod nas.telekom nudi "ultra holiday" karticu koja vrijedi mjesec dana i kosta 10 km (barem je ljetos bilo tako).
cini mi se da vise nemaju holiday kartice :( ne znam :D treba provjeriti na http://www.telecom.ba :D
ultra holiday kartica je super, i samo ukidanje te kartice bila bi cista glupost.

nadati se da nisu. :D
Lace

Post by Lace »

micika wrote:princezo,sta ce ti to.Ja kad sam bila u Bosni,mjesec dana zvala i slala poruke iz rominga,sa finskog broja :D :D ljepota

Doso racun :shock: sitnica :roll:

ne rade americki telefoni u bosni + iz bosne se ne mogu poslat sms poruke u ameriku...bar nepreko mobitela :D
JBT

Post by JBT »

Moze se iznajmiti. Procedura-jednostavna. Cijena-sitnica.
Imamo sve vrste i modele. 10km dan. Ako ces i karticu vec montiranu, 50km. Ako te neko bude pitao cija je kartica-ne znamo se.
Obrati se na 061-666 i dvaput zazvizdi.
Sifra: Halo Bing, kako brat.
Buffalo

Post by Buffalo »

Princezo,
pretpostavljam da dolazis iz Amerike jer u proslosti americki mobilni nisu se mogli koristiti u Bosni. Medjutim SADA JE MOGUCE KORISTITI I AMERICKE TELEFONE.

Sta moras imati jeste mobilni da je World Phone. Npr ja imam Cingular i Sony Ericsson T637 i moze se koristiti u Bosni.

Znaci ja pretpostavljam da si iz USA, ako nisi onda izvini:), ali moras imati mobilni koji je world phone, ovo mozes saznati od svoje kompanije dali ti je telefon world phone ili nije, onda moras kada krenes za Bosnu da stavis svoj plan u Americi na cekanje, i kada naravno dodjes u Bosnu da kupis plan od jedne BH telefonske kompanije.

Nazalost i sa ovim neces moci slati SMS poruke za Ameriku.

Opet izvinjavam se ako nisi iz Amerike ali obicno pitanja o mobilnim uslugama dolaze od raje iz USA ili Kanade posto je kod njiha drugaciji mobilni sistem!
Sarajevska Princeza

Hvala vam bas na odgovorima - ali situacija je ovakva: Buraz mi ima mobitel u Sa koji je iskljucen privremeno s ozbirom da je on vani "privremeno". Uzecu njegov mobitel.

Jel se on mora obratiti tom svom "provideru" ili mogu i ja ( za njega ) da ukljucim mobitel? Mobitel je trenutno iskljucen ( ja mislim ). Njegov broj su vjerovatno vec nekome drugome dali. SMS ne koristim.

Znam da je imao Nokiu ali to meni ne igra ulogu koja je marka telefona svakako (jedino da je njemu igrala iz nekog razloga :lol: ). Ja imam jedan extra mobitel iz Usa koji ne koristim, ali cisto sumnjam da bi to funkcionisalo u Sarajevu. Isto je Nokia, ali ima mu jedno 3 godine.

Zanimaju me i cijene. Imaju li ugovori ili moze i bez ugovora? Kolika je mjesecna pretplata otprilike i koliko imas minuta? Jel naplacuju aktivaciju? Kakve su cijene poziva Sarajevo- USA? Koliko se placa kad recimo ja primam poziv iz USA?
Last edited by Sarajevska Princeza on 17/02/2005 01:34, edited 1 time in total.
Edin H.

Post by Edin H. »

Nisu njegov broj dali nekome drugom, osim ako je proslo jako puno vremena.
Odes u postu na Dolac Malti, uplatis nesto, zaboravio sam koliko i ponovo ti aktiviraju karticu.
kekec

Post by kekec »

Zio, greska.
Ako je telefon tripel band, onda se moze koristiti i u Europi i u USA.
(Tri Band GSM 900/1800/1900).
A da li je, moze se vrlo lako provjeriti. Za sve tipove i marke mozes lako
provjeriti na kojim frekvencijama rade.
Stariji modeli na 900/1800 (samo EU), a noviji modeli koriste i trecu (USA)
frekvenciju (1900 MHz).
Sarajevska Princeza

Pa odsutan je skoro 6 mjeseci ja mislim - ako ne i vise.
Edin H.

Post by Edin H. »

To nije problem.
Problem je kada je i koliko uplatio prije nego sto je otisao.
Imas razne cijene kartice 10, 20 i 50KM. E ova npr. od 50KM je aktivna npr. 5 mjeseci, prije nego sto nadopunis.
E sada sam zaista zaboravio od onoga momenta kada je kartica istekla koji je vremenski rok nakon kojega mozes uz malu nadoknadu ponovo aktivirati karticu i napominjem dobiti sav novac koji je prije isteka bio na kartici.

Ukoliko to nije moguce samo kupi novu karticu, opet na Posti, premda ces u tom slucaju ocigledno izgubiti novac koji je tvoj brat otprije imao na kartici!

Osim toga mozda ti neko i pozajmi karticu koju ne koristi u tom trenutku!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Sarajevska Princeza wrote:
Zanimaju me i cijene. Imaju li ugovori ili moze i bez ugovora? Kolika je mjesecna pretplata otprilike i koliko imas minuta? Jel naplacuju aktivaciju? Kakve su cijene poziva Sarajevo- USA? Koliko se placa kad recimo ja primam poziv iz USA?
jeste da se u proslosti nismo slagale, ali evo nudim ti svoju BESPLATNU pomoc pri odlasku u postu.
Draga, udjes u postu i kazes ZELIM ULTRA PAKET i dobijes karticu, 10 KM voucher vec aktiviran i svoj broj. Ovo je klasicni PREPAID sistem - kupis dopunu, napunis i pricas :D novi paket kosta 49 KM koliko se sjecam.

E sad, sto se razgovora tice, i tu ima varijacija: mene nekada minuta sa amerikom dodje 2 KM a nekad cak i do 4 a kako, zaista ne znam. Kada tebe zovu iz Amerike, a ti si na BH TELECOM mrezi, tebi jedino sto se trosi jeste baterija mobilnog telefona. Jos uvijek nas Telcom nije skontao kako da nam zarachuna i dolazne pozive. :D
Pozdrav
Post Reply