Pitanje glasi kao u naslovu, da li moze firma isplatiti novac osobi koja nije zaposlena u toj firmi?
Primjer:
Firmi kojoj sam doveo par radnika da li moze ona meni isplatiti novac/premiju? Nije bitno koliko. Da li ja taj novac moram oporezovat?
Moderator: anex
Ne igraj se ni sa jednom poreznom, njemackom pogotovo. Sve prijavi, istina, uzece ti do 40% ali mirno ces spavati.Rockefeller wrote:Ma Njemacka je u pitanju ali sutra odo svakako do Porezne.
To svakako.developer10 wrote:Ne igraj se ni sa jednom poreznom, njemackom pogotovo. Sve prijavi, istina, uzece ti do 40% ali mirno ces spavati.Rockefeller wrote:Ma Njemacka je u pitanju ali sutra odo svakako do Porezne.
Moguce je, naravno. Nacina ima vise, zato ne bih nabrajao svih, jer relevantnost njih ovisi i o kolicini novca, o kojoj se radi. U Njemackoj cak mozes i kao sasim obicna osoba izdat racun. Samo pazi... kad prijedjes sedamnaest tisuca i pol, iduce godine si PDV obaveznik.Rockefeller wrote:To svakako.developer10 wrote:Ne igraj se ni sa jednom poreznom, njemackom pogotovo. Sve prijavi, istina, uzece ti do 40% ali mirno ces spavati.Rockefeller wrote:Ma Njemacka je u pitanju ali sutra odo svakako do Porezne.
Samo mi je bitno ako nisam u radnom odnosu da li je moguce da mi isplati novac?
Ja cu svakako prijavit poreznoj.