Da li se isplati uvesti
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
whow
#1 Da li se isplati uvesti
2001 Hyundai Tiburon SE , puna oprema , siber , alu felge. Masina ja 2.0 sa 16 ventila . Ima 140 000 km. Mehanicki auto je extra jedino bi se trebalo mozda malo raditi na limariji trebao bi ,mozda zamjeniti iii ispraviti zadnji blatobran (od 250-300 KM na e-bay-u) , ima nesto hrde ispod vrata sto bi se trebalo raditi i mozda na kraju lakiranje. Cijena je oko 7000 Km plus troskovi uvoza.
-
The_Flyer2002
buraz moj ti je savjet da ne kupujes hyundai-ja ispod 2003.
ako hoces vec nesto uvoziti iz can ili usa onda obidji aukcije i nadji auta samo za izvoz iz zemlje. oni su strasno jeftini a dobri.
primjer
2006 mazda 6 sa 4000$ sa 26k milja na njoj.
ima bola toga naci puno. ja sam bio naso 2004 bmw m3 sa 32k milja za 10k $ koji je fresh water damage. ja ga mislio sebi uzet ali
eto nisam.
ako hoces vec nesto uvoziti iz can ili usa onda obidji aukcije i nadji auta samo za izvoz iz zemlje. oni su strasno jeftini a dobri.
primjer
2006 mazda 6 sa 4000$ sa 26k milja na njoj.
ima bola toga naci puno. ja sam bio naso 2004 bmw m3 sa 32k milja za 10k $ koji je fresh water damage. ja ga mislio sebi uzet ali
-
whow
Ma u pravu si za Hyundai , to se ne isplati uvoziti. A ta mi cifra od $4000 za 2006 Mazdu zvuci malo pre dobro. Jesi li ti siguran za to. Da to nisu one Mazde sto su se zajedno sa brodom smocile u okean pa mazda rekla kako ce ih unistiti da se ne bih takve preprodavale.BimmerX wrote:gdje ima ta aukcija za poplavljena auta osim one u new jerseyu...??
daleko mi gore
-
The_Flyer2002
1. Aukcije imaju u svakom vecem gradu s tim sto su najvece u NJ, LA i TX.
imas ih u atlanti, miamiu orlandu. neznam gdje si ali u Fl imaju 3-4 najvece a to su u miami, orlando, i 2 je blizu tampe. imaju jos 1-2 na sjeveru fl oko pensacole ali nisam 100% siguran da su dobre (ponuda auta i sl).
2. ta mazda je iz LA. sumnjam da je ta sa broda. ali vjeruj mi da se moze naci slicnih stvari. otidji kod nekog manjeg dilera i pitaj ga za aukcije tj gdje on nabavlja auta. ponudis mu 500$ da te povede sa tobom i da ti kupi auto koje ti izaberes. oni mogu povesti jednog gosta tako da mozes skupa sa njim + mehanicar.
ima nekih siteova na kojima mozes vidjeti auta za izvoz.
(primjer: tip je kupio 2005 ili 6 ta acura rsx-type s za 12000$ kao theft recovery vozilo.)
postavit cu ti te linkove cim malo proceprkam po favorities
imas ih u atlanti, miamiu orlandu. neznam gdje si ali u Fl imaju 3-4 najvece a to su u miami, orlando, i 2 je blizu tampe. imaju jos 1-2 na sjeveru fl oko pensacole ali nisam 100% siguran da su dobre (ponuda auta i sl).
2. ta mazda je iz LA. sumnjam da je ta sa broda. ali vjeruj mi da se moze naci slicnih stvari. otidji kod nekog manjeg dilera i pitaj ga za aukcije tj gdje on nabavlja auta. ponudis mu 500$ da te povede sa tobom i da ti kupi auto koje ti izaberes. oni mogu povesti jednog gosta tako da mozes skupa sa njim + mehanicar.
ima nekih siteova na kojima mozes vidjeti auta za izvoz.
(primjer: tip je kupio 2005 ili 6 ta acura rsx-type s za 12000$ kao theft recovery vozilo.)
postavit cu ti te linkove cim malo proceprkam po favorities
-
blackflag
isplati li se uvesti makinu iz australije i koliko kosta zamjena strane....volan i komande su na desnoj strani...naravno radilo bi se o novijem autu...il je bolje svabija i gotovo...ovo pitam jer ne znam dali u evropi uopste ima holden vozila....recimo radi se o clubsport hsv novije prozivodnje!
-
The_Flyer2002
holden u EU je OPEL
u UK je vaxall
a evo cini se da ce u USA postat Saturn.
daleko ti je uvoziti iz australije u BiH osim ako je neko bas posebno auto + imat ces problema sa tom promjenom volana i svega toga.
bolje i jeftinije ti je kupiti auto u EU pa uvesti ili ga kupiti u BiH
u UK je vaxall
daleko ti je uvoziti iz australije u BiH osim ako je neko bas posebno auto + imat ces problema sa tom promjenom volana i svega toga.
-
blackflag
The_Flyer2002 wrote:holden u EU je OPEL
u UK je vaxall
pa jeste oni rade sva opel vozila s tom razlikom sto clubsport ili commodore ss pack nikada nisam vidio u bilo kojem drugom izdanju..znaci ni u evropi,ukljucujuci naravno uk,niti u usa....dali ti je poznato da ove dvije vrste postoje (pod bilo koji imenom) na ostalim kontinentima...hvala za odgovor!