Da li se ikad razvedu?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- cHupjahalic@
U toj bolnici ima oko 5000 - 6000 radnika, kont`o coJek da mu zena nece nista skontati.sana_t wrote:e pa taj je stvarno smotan - svi rade na istom mjestu i on poceo da "svera"...
-
laradnaat
Moje lično mišljenje je da u posljednje vrijeme ljudi ne znaju bi li piskili ili kakili...
Mislim da mi svi u zadnje vrijeme lutamo izgubljeni i govorimo o nekimstvarima a nemamo pojma o čemu.
Sex i ljubav imaju veze ali ne toliko koliko o tome se govori, ali mi mješamo dobar sex sa osjećajem zaljubljenosti. Zato se svi ti ljudi razvode. Jer nisu mogli naći partnera, ne samo partnera za život već odgovarajućeg parntera i za sex.
Ali nipošto nemojte shvatiti da je sex život. Jer nije, sex je samo djelić istog.
Sa nekim možete imati super sex, ali isto tako taj isti neko može da vam ne paše kao osoba.
Nešto vas može strašno iritirati.
E tu je ta greška koju često pravimo i ostavljamo sebe a i tu osobu nezadovoljne.
Šta očekivati nakon toga, RAZOČARENJE!!!
ali greška je u nama, jer ne razmišljamo dovoljno i ne znamo da razlučimo stvari, ili samo na osnovu jednog detalja dajelmo globalnu predstavu....
Mislim da mi svi u zadnje vrijeme lutamo izgubljeni i govorimo o nekimstvarima a nemamo pojma o čemu.
Sex i ljubav imaju veze ali ne toliko koliko o tome se govori, ali mi mješamo dobar sex sa osjećajem zaljubljenosti. Zato se svi ti ljudi razvode. Jer nisu mogli naći partnera, ne samo partnera za život već odgovarajućeg parntera i za sex.
Ali nipošto nemojte shvatiti da je sex život. Jer nije, sex je samo djelić istog.
Sa nekim možete imati super sex, ali isto tako taj isti neko može da vam ne paše kao osoba.
Nešto vas može strašno iritirati.
E tu je ta greška koju često pravimo i ostavljamo sebe a i tu osobu nezadovoljne.
Šta očekivati nakon toga, RAZOČARENJE!!!
ali greška je u nama, jer ne razmišljamo dovoljno i ne znamo da razlučimo stvari, ili samo na osnovu jednog detalja dajelmo globalnu predstavu....
-
arci
...problem i jeste u tome sto se u posljednje vrijeme
tako stavlja akcenat na to da je sex na prvom mjestu.
Pa da je to istina onda bi se 90% ljudi zenilo prostitutkama,
jer su "majstorice svog zanata",a ne bi niko trazio srodnu dusu
za suzivot.Mislim da su te ucestale teme o sexu u principu
glavni motivatori ovolikog procenta nevjerstava u braku.Zasto?
Pretpostavljam da mnogi misle da propustaju nesto sto niposto
ne bi smjeli,a zaboravljaju pri tom cinjenicu da su se ozenili
ili one udale ipak za nekog ko im je znacio u datom trenutku
vise.Moje generalno misljenje je da je za kvalitetnu vezu prije
svega neophodno uzajamno povjerenje,razumijevanje,nacin
organizovanja suzivota ...sex je bitan,ali nije prioritet jer je to
proizvod osjecanja.Po tome osjecaju se valjda razlikujemo od
zivotinja ili
zivotinja ili
- cHupjahalic@
Znam i ja za jedan totalno identican slucaj.Eshek wrote:Znam za slučaj gdje je bivša žena postala sadašnja švalerka čovjeka koji je od bivše švalerke, koju je imao dok je bio oženjen sadašnjom švalerkom, napravio sadašnju ženu.
Zanimljivo...
I pravedno![]()
- cHupjahalic@
Ne vjerujem @sana-t, posto ovakvih slucajeva nazalost ima sigurno na bacanje.sana_t wrote:mozda je ista prica
- sana_t
- Location: The seminar on time travel will be held three days ago - Sarajevo
ma vjerovatno si u pravu - na zalost - dosta ljudi kod nas se zadovoljava sa onm "daj sta das"...
sami sebe ne postuju pa ne traze to od drugih... ma necu da siljim dalje jer se osjecam ko Don Kihot...
-
laradnaat
svaka chast, ni ja nisam uspio bolje da kazem, ali to je istina. mi se razlikujemo od zivotinjaarci wrote:...problem i jeste u tome sto se u posljednje vrijeme
zivotinja ili
- mama32
Svidja mi se nick, pa da se samo nadovežem, i odgovorim na temu :mama29 wrote:Nisam ekspert za ovu temu, ali...
mislim da muskarac (ili zena nebitno) u trenutku kada ima zenu i ljubavnicu, prema ljubavnici ima manje obaveza.
Lumpuju, provode se... Sa zenom ili djevojok zivi zivot u dobru i zlu.
Brine se o kuci, djeci, finansijama, posjecuju rodbinu...
Kada se razvede od zene, bivsa ljubavnica mu postaje nesto kao djevojka ili zena... Ponovo se vraca na staro.
I mislim da ako nije zaljubljen u pravom smislu te rijeci, ostavlja i nju.
Takav muskarac ustvari nece obaveze, opterecenja... Uglavnom, povrsne osobe, jer na svakoj vezi, braku treba raditi....
Razvedu se, jašta, pa se poslije opet spandjaju sa bivšom, pa opet s budućom, pa s bivšom, pa tako.. vrte se u krug, dok ne iscentrifugiraju..
-
mamica papucarka
Pa gdje si ti mama32
Dugo te nije bilo 
-
Tandzika
Da Tandzara izjavi koju.Juiceman wrote:Da li se ikad muški ili žena nije bitno razvede zbog druge/drugog, ali nije klasična ljubavnica, sex i to, nego ljubav u pitanju
Izjavio mi muskarac ljubav, prije dva mjeseca. Voli me nenormalno i ludo.Kaze "Puk'o" je na mene vec godinu i po dana, odkako je dosao u ovaj grad. Moja ga raja obozava jer je kul tip, lokalne siparice lude za njim, a ja ne smijem iako sam znala da ima neka osjecanja za mene, mada sam mislila da je to "kres" tipa i nista vise, dok nisam pristala da izadjem na pice sa njim (znaci, poslije goidnu i po) poslije dugodnevnog moljakanja sa njegove strane. Problem je sto je ozenjen (a jako je mlad), otac dvoje male djece...Truba totalna, a mogla bih se lako zaljubiti.
I jos se nije razveo...a kaze da me jos voli.....
-
Tandzika
Ne kontam nista ni prvo ni drugo..osim toga sto sam zacinila...pa nisam ja sa njim, i naravno sto je tudje nije tvoje...Jordan26 wrote:"hebesh ga"![]()
![]()
i ti tandziko znash zacinit pricu...
ovo prvo mozda...jes da se kaze tudje sladje...
al je tudje tudje....i nema nish od toga...
nego ovo prvo...i zbogom....a najbolje nadji svoje...![]()
-
kub lajkan
Mislim da je bar 75% brakova sranje zesce.
Nevjerovatno je sta su sve ljudi u stanju da trpe.
Ali pritom imaju izuzetno razradjene mehanizme ubjedjivanja samih sebe kako je sve u redu. Jer... zaboga... pa vidi kod komsije, vidi kod ovog, vidi kod onog... Ma takve su zene, ne moze bolje od ovog... itd...
Jednostavno, ljudi zele sebe uvjeriti da su sretni. To je potreba. Da tako predstavis sebi, ali i drugima.
Pritom hrane svoju iluziju. Da ce jednog dana sve ono sto ne valja biti popravljeno.
Mislim i da vecina brakova puca kad jedan od partnera shvati da je iluzorno ocekivati tako drastican napredak u kvalitetu veze, a da sve ono sto mu fali moze dobiti na drugoj strani. A pritom, u projekt "razvod braka" krece onda kad je sa rezervnom varijantom utanacio detalje. Pa bilo i to zabluda ili ne.
Jer, razvod braka je veliko sranje. I rijetki su oni koji se u to upustaju tek tako. Za tako nesto najcesce je potrebna treca osoba, da to malo "pogura"...
ps. ovo "treca osoba" ne mora uopste biti neko ko je nastupio/la kao svaler/ka, nego neovisno o tome...
Ali pritom imaju izuzetno razradjene mehanizme ubjedjivanja samih sebe kako je sve u redu. Jer... zaboga... pa vidi kod komsije, vidi kod ovog, vidi kod onog... Ma takve su zene, ne moze bolje od ovog... itd...
Jednostavno, ljudi zele sebe uvjeriti da su sretni. To je potreba. Da tako predstavis sebi, ali i drugima.
Pritom hrane svoju iluziju. Da ce jednog dana sve ono sto ne valja biti popravljeno.
Mislim i da vecina brakova puca kad jedan od partnera shvati da je iluzorno ocekivati tako drastican napredak u kvalitetu veze, a da sve ono sto mu fali moze dobiti na drugoj strani. A pritom, u projekt "razvod braka" krece onda kad je sa rezervnom varijantom utanacio detalje. Pa bilo i to zabluda ili ne.
Jer, razvod braka je veliko sranje. I rijetki su oni koji se u to upustaju tek tako. Za tako nesto najcesce je potrebna treca osoba, da to malo "pogura"...
ps. ovo "treca osoba" ne mora uopste biti neko ko je nastupio/la kao svaler/ka, nego neovisno o tome...
-
Juiceman
Mislim da je to pravo obražloženje
Trpe, da bi nahranili vlastite iluzije, iluzije roditelja, skupnih prijatelja, a u biti nesretni do bola, sa usukanim želucima, čirevima, hormonskim poremećajima.
Živjela hrabrost, da se svemo tome kaže ne i potraži prava sreća, jer je milion puta biti bolje sam nego u polu mrtvom ili mrtvom braku
Trpe, da bi nahranili vlastite iluzije, iluzije roditelja, skupnih prijatelja, a u biti nesretni do bola, sa usukanim želucima, čirevima, hormonskim poremećajima.
Živjela hrabrost, da se svemo tome kaže ne i potraži prava sreća, jer je milion puta biti bolje sam nego u polu mrtvom ili mrtvom braku
- anais_nin
ja sam davno na jednoj drugoj temi rekla da bi trebalo zabraniti vjencanja prije 30.tekub lajkan wrote:Mislim da je bar 75% brakova sranje zesce.
ali sve to na stranu....ako je nekome brak vec toliko sranje i mora stosta trpiti, onda je logicnije to precvikati iz tih razloga, a ne traziti nekog treceg i dodati jos jednu dimenziju kao ulje na vatru...
te trece osobe su tu uglavnom "prolazno", da se razbije monotonija, da se vrati zar, izazov, da se zabiberi, da se izivi, da se nadoknadi, da se zadovolje neki svalerski porivi...ali rijetki su oni koji ostavljaju bracnog partnera zbog nekog treceg....posebno ako su jos klinci u igri....
- cHupjahalic@
Dosta raje, nazalost, upada u bracne vode da bi ispunili ocekivanja svoje familije, prijatelja i okoline.
Najvise me nervira kad se ljudi zbog braka okrenu/ promijene 360 stepeni, i pojedini tek tada otkrivaju svoje "lose" strane.
Najveca greska nase omladine je sto upadaju u bracne vode a ni dana nisu zivjeli zajedno sa partnerom.
@anais Sto se tice granice kad je k`o odlucio da se vjenca, vjeruj da ni godine nekome ne pomazu. Neko se ne dozove pameti ni kad mu je 50 godina (toliko sam vidjela brakova gdje covjek/ zena od svojih 50 gleda sa strane
, ne znam kako partner moze tako nesto da dozvoli).
Mogu vam garantovati da 80 % nasih parova uopste ne diskutuje sta kad dodje beba, sta ako se desi ovo/ ono, nego se prepuste da "svak ima svoju nafaku". Vjeruj da nema. Svi mi sebi pravimo/ gradimo nafaku, niko drugi.
Najvise me nervira kad se ljudi zbog braka okrenu/ promijene 360 stepeni, i pojedini tek tada otkrivaju svoje "lose" strane.
Najveca greska nase omladine je sto upadaju u bracne vode a ni dana nisu zivjeli zajedno sa partnerom.
@anais Sto se tice granice kad je k`o odlucio da se vjenca, vjeruj da ni godine nekome ne pomazu. Neko se ne dozove pameti ni kad mu je 50 godina (toliko sam vidjela brakova gdje covjek/ zena od svojih 50 gleda sa strane
Mogu vam garantovati da 80 % nasih parova uopste ne diskutuje sta kad dodje beba, sta ako se desi ovo/ ono, nego se prepuste da "svak ima svoju nafaku". Vjeruj da nema. Svi mi sebi pravimo/ gradimo nafaku, niko drugi.
- anais_nin
@chupo, ma slazem se skroz, zato i napisah da sam tu vise mislila na nivo zrelosti nego na same godinecHupjahalic@ wrote: @anais Sto se tice granice kad je k`o odlucio da se vjenca, vjeruj da ni godine nekome ne pomazu. Neko se ne dozove pameti ni kad mu je 50 godina (toliko sam vidjela brakova gdje covjek/ zena od svojih 50 gleda sa strane, ne znam kako partner moze tako nesto da dozvoli).
- cHupjahalic@
Znam na sta mislis i u pravu si, samo srecom uvijek ima izuzetaka.
Hajd`bogati i ja sam upala u bracne vode sa svojih 23 god. pa nam je super (a kad bi on poceo sverati herka bi njemu dohakala tako da nema mrdanja
).
I jos nesto: problem kod nas (mislim na BiH) je sto okolina nazalost u vecini slucajeva utice negativno na te parove (npr jarani zovu njega da svaki vikend, svaki dan izlazi sa njima a ako on jednom odbije postat ce papan.... kontas sta hocu da kazem?).
I kod nas je jedan od vecih problema sto se vise zamaramo i trosimo energiju na to kako je drugima nego nama licno.
I kad sve ovakve stvari oduzmem i saberem onda se stvarno ne cudim sto brakovi pucaju (mada u zivotu ne postoji ni za sto garancija pa ni za brak, ali mislim da sve ovisi o te dvije osobe koliko oni zele da ulazu i zrtvuju da bi vezu odrzavali i njegovali).
Hajd`bogati i ja sam upala u bracne vode sa svojih 23 god. pa nam je super (a kad bi on poceo sverati herka bi njemu dohakala tako da nema mrdanja
I jos nesto: problem kod nas (mislim na BiH) je sto okolina nazalost u vecini slucajeva utice negativno na te parove (npr jarani zovu njega da svaki vikend, svaki dan izlazi sa njima a ako on jednom odbije postat ce papan.... kontas sta hocu da kazem?).
I kod nas je jedan od vecih problema sto se vise zamaramo i trosimo energiju na to kako je drugima nego nama licno.
I kad sve ovakve stvari oduzmem i saberem onda se stvarno ne cudim sto brakovi pucaju (mada u zivotu ne postoji ni za sto garancija pa ni za brak, ali mislim da sve ovisi o te dvije osobe koliko oni zele da ulazu i zrtvuju da bi vezu odrzavali i njegovali).
- anais_nin
cHupjahalic@ wrote:Znam na sta mislis i u pravu si, samo srecom uvijek ima izuzetaka.![]()
Hajd`bogati i ja sam upala u bracne vode sa svojih 23 god. pa nam je super (a kad bi on poceo sverati herka bi njemu dohakala tako da nema mrdanja![]()
)..
a to je ta ista okolina koja ce jedva docekati da se neko pocne svalerat pa da imaju o cemu pricati...a da ne govorimo zabiberiti pa poceti pricu da se neko svalera cak i kad nema pouzdanih dokaza za to
tako su jednom liku prije rata, vrli drugovi pravo zabiberili brak...zena mu bila drama ljubomorna...a na sluzbenom putovanju oni mu fino ubace zenske gacice u kofer...naravno zena pronasla i podivljala....e haj je sad ubjedi da je to bila samo neslana sale, i da nije u pitanju muska solidarnost vadjenja iz kashe
- cHupjahalic@
I jedan plus za dobar i uspjesan brak:
"da roditelji nisu u blizini" (ne kazem ja da bi se moji ili njegovi petljali ali mislim da ogroman broj roditelja nazalost moze negativno uticati na brak svoga djeteta).
A neke osobe su toliko nesigurne u sebe i toliko nezrele da mala stvar utice na njih i njihov odnos prema partneru.
Eeeeh, ljubomora svasta cini... Mala doza ljubomore svakom dobro dodje ali nikad mi ni na kraj pameti sta on radi na poslu/ fax-u (ako do tog dodje nije ni vrijedan brige
. Isto pravilo vazi i za mene.
).
@anais Zato najbolje da trazis partnera van Hercegovine.
Ja sam zavrsila u sjevernoj Bosni pa i ako se nekad vratimo u Bosnu izabrat cemo neutralnu zonu (ni tamo, ni `amo
) i eto slatkog zacina da uljepsa ukus naseg braka. 
"da roditelji nisu u blizini" (ne kazem ja da bi se moji ili njegovi petljali ali mislim da ogroman broj roditelja nazalost moze negativno uticati na brak svoga djeteta).
A neke osobe su toliko nesigurne u sebe i toliko nezrele da mala stvar utice na njih i njihov odnos prema partneru.
Eeeeh, ljubomora svasta cini... Mala doza ljubomore svakom dobro dodje ali nikad mi ni na kraj pameti sta on radi na poslu/ fax-u (ako do tog dodje nije ni vrijedan brige
@anais Zato najbolje da trazis partnera van Hercegovine.