Da li se ikad razvedu?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Juiceman

#1 Da li se ikad razvedu?

Post by Juiceman »

U braku, ima drugu koju voli, zanima me praksa (a ne moralne pridige), da li ikad razvedu?
Juiceman

Post by Juiceman »

Da li se ikad muški ili žena nije bitno razvede zbog druge/drugog, ali nije klasična ljubavnica, sex i to, nego ljubav u pitanju
Frutek

Post by Frutek »

Kakvo glupo pitanje...Naravno da DA...i mora krenut sa sexom/ljubavnicom pa onda preraste u ljubav...tim redom :-)

By the way, danas čitam kako se Živojinović i Lepa Brena razvode zbog brojnih stvari a jedna od njih (vjerovatno i najbitnija) je što je on malo ta trane švaro :roll:
Last edited by Frutek on 06/04/2006 14:42, edited 1 time in total.
anais_nin

Post by anais_nin »

Juiceman wrote:Da li se ikad muški ili žena nije bitno razvede zbog druge/drugog, ali nije klasična ljubavnica, sex i to, nego ljubav u pitanju
a klasicna ljubavnica je kao "samo za sex" jer zena ne da dovoljno, je li? :roll: i obrnuto mislim, klasicni ljubavnik je "samo za sex"? :roll:
Frutek

Post by Frutek »

anais_nin wrote:
Juiceman wrote:Da li se ikad muški ili žena nije bitno razvede zbog druge/drugog, ali nije klasična ljubavnica, sex i to, nego ljubav u pitanju
a klasicna ljubavnica je kao "samo za sex" jer zena ne da dovoljno, je li? :roll: i obrnuto mislim, klasicni ljubavnik je "samo za sex"? :roll:
Tačno. Nidje veze :-)

Kad će ljudi shvatit da pravila NEMA :oops:
Juiceman

Post by Juiceman »

Znam ih puno koji ne mogu da se odluče, pa dugo tapkaju u mjestu i sa jednom i sa drugom, dok eventualno ova druga ne pošizi i ode
tigris

#7 Re: Da li se ikad razvedu?

Post by tigris »

Juiceman wrote:U braku, ima drugu koju voli, zanima me praksa (a ne moralne pridige), da li ikad razvedu?
zavisi...koliko ga zena moze oglobiti za razvod.....ako on skonta da ga ce ga kostati.......onda pocne zavlaciti tu..hm...voljenu :D :D
Juiceman

Post by Juiceman »

Nema pravila, ali razlika ima i te kakvih. I upravo tako ima šema za krevet, pa sad bilo kako da se zove i ima ona neka druga do koje su se i stvorila neka osjećanja
sana_t
Location: The seminar on time travel will be held three days ago - Sarajevo

Post by sana_t »

pa ako je ljubav u pitanju valjda se razvode - samo mislim da su to rijetki momenti - meni je jucer prijatelj dva sata objasnjavao kako je sasvim normalno, cak i fizicka potreba da muz prevari zenu poslije nekog vremena. Ja to bas ne kontam - ali eto ima svasta... :-)
tigris

Post by tigris »

sto ga nisi pitala jel normalno da i njega zena nakon nekog vremena prevari sa npr. njegovim jaranom,kolegom shefom , automehanicarom, onim iz kladionice itd :D :oops: :oops:
Juiceman

Post by Juiceman »

Obično takvi pošize kad ih žena prevari :-D
tigris

Post by tigris »

po mom......najveci slabici ustrvari :oops: :D kakav siz nek se suoci sa svojim losim ljubavnim umjecem :D :D
sana_t

Post by sana_t »

ma to je ona logika - muskarac kada vara vara fizicki - a zena kad vara e ona vara i u glavi jer se vljada jadna zaljubni prvo pa onda prevari muza
:D trebam li reci da je to glupost :)
anais_nin

Post by anais_nin »

Juiceman wrote:Nema pravila, ali razlika ima i te kakvih. I upravo tako ima šema za krevet, pa sad bilo kako da se zove i ima ona neka druga do koje su se i stvorila neka osjećanja
al' zar to nije slucaj sa svim odnosima? :roll: mislim neki odnosi se baziraju na emocijama, neki samo na sexu, neki na kombinaciji...i ljudi varaju iz razlicitih razloga....

mislim da se ljudi razvode pravo puno...e sada u koliko slucajeva je radi one trece osobe, voljeli je ne voljeli, ne znam tacno...znam samo da poslije-razvodni odnosi sa osobom s kojom su ti ljudi prevarili partnera se rijetko kada pretvore u nesto dugotrajno.... :D ako to odgovara na tvoje pitanje...
Last edited by anais_nin on 06/04/2006 15:47, edited 1 time in total.
Juiceman

Post by Juiceman »

razvodni odnosi sa osobom s kojom su ti ljudi prevarili partnera se rijetko kada pretvore u nesto dugotrajeno.... ako to odgovara na tvoje pitanje...

Jako puno ljudi to misli, pa me zanima zašto?
tigris

Post by tigris »

zato sto je to prije razvoda bilo zabranjeno voce :D :D :oops:
sana_t

Post by sana_t »

tigris je u pravu - nestane adrenalina pa vise nije interesantno...
Juiceman

Post by Juiceman »

što treba da me navede na zaključak da prava ljubav treba i može da postoji samo između dvije slobodnih ljudi ili ...?
lejlasa

Post by lejlasa »

Ma kolika to ljubav bila, veoma tesko ce se na to odluciti.
sana_t

Post by sana_t »

Juiceman wrote:što treba da me navede na zaključak da prava ljubav treba i može da postoji samo između dvije slobodnih ljudi ili ...?
mislim da je ovo tvoje "ili" pravi odgovor

mada po meni brak se u neka doba pretvori u neku vrstu partnerstva - pa onda kad neko hoce raskinuti "ugovor" dobro razmisli - ali po ovom sto vidim oko nas muskarci se rijetko razvode zato sto se zaljube u drugu zenu - a zene opet druga prica od mase obaveza imaju vrlo malo vremena za nesto ta trane... ali to je naravno samo moje vidjenje stvari - ja kad nesto skontam - nisam se razvela zato sto me je dragi bivsi muz varao (ja saznala godinu dana nakon sto je on otisao) - vec zbog nekih drugih stvari. A on navodno nije sa tom djevojkom vise - ona raskinula... pa sad kako ko..
anais_nin

Post by anais_nin »

Juiceman wrote:razvodni odnosi sa osobom s kojom su ti ljudi prevarili partnera se rijetko kada pretvore u nesto dugotrajeno.... ako to odgovara na tvoje pitanje...

Jako puno ljudi to misli, pa me zanima zašto?
nije poenta misljenja nego obzervacije ljudi koje poznajem ili koje sam susretala u zivotu...bez obzira na okolnosti razvoda (da li se ta osoba razvela zbog te trece osobe, ili je ostavljena zbog te trece osobe, ili se razvela jer je bilo vrijeme da se razvede) u vecini slucajeva ili se par nakon toga rastao, ili se prevara opet ponovila :D

a zasto te veze pucaju? pa vjerovatno zato sto te osobe nemaju realnu sliku kako je biti zajedno, cak ni do te mjere do koje ima neki par koji se samo zabavlja, jer im veliki dio energije u tom odnosu ode na skrivanje...a u slucajevima u kojima ima djece, posebno kad je muskarac u pitanju, najcesce on zavrsi sa nekom trecom, jer ga ova broj 2 podsjeca na to da je izgubio klince zbog nje :roll:
Lola_77

#22 Re: Da li se ikad razvedu?

Post by Lola_77 »

Juiceman wrote:U braku, ima drugu koju voli, zanima me praksa (a ne moralne pridige), da li ikad razvedu?
Imam par primjera svojih prijateljica koje cu potrosile vrijeme na takve muskarce..doduse i ja sam jednom, ali ovaj nije bio ozenjen nego je zivio s drugom. Ja sam to po kratkom postupku prekinula, ioako sam sigurna da smo oboje bili iskreno zaljubljeni. Jednostavno nisam htjela cekati da on razmisli..mislim sta se tu ima razmisljati. Valjda se razmislja prije nego uopste pocnes varati i zaljubis se u nekog drugog?!

E sada, tebe ne zanimaju razlozi koje bih ti navela, a zbog kojih ne treba u takve veze sebe ulagati..tebe zanima da li se razvedu.

Generalno ne, ali i kada se razvedu (vrlo, vrlo rijetko) zbog same cinjenice da te veze pocinju u jako teskim i komplikovanim okolnostima, u startu su osudjene na vecu mogucnost da dozive propast. Moje misljenje..onako posmatrajuci druge. 8-)
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Nisam ekspert za ovu temu, ali...

mislim da muskarac (ili zena nebitno) u trenutku kada ima zenu i ljubavnicu, prema ljubavnici ima manje obaveza.
Lumpuju, provode se... Sa zenom ili djevojok zivi zivot u dobru i zlu.
Brine se o kuci, djeci, finansijama, posjecuju rodbinu...

Kada se razvede od zene, bivsa ljubavnica mu postaje nesto kao djevojka ili zena... Ponovo se vraca na staro.
I mislim da ako nije zaljubljen u pravom smislu te rijeci, ostavlja i nju.
Takav muskarac ustvari nece obaveze, opterecenja... Uglavnom, povrsne osobe, jer na svakoj vezi, braku treba raditi....
Ina

Post by Ina »

To su zalosne kombinacije...:roll:
Biti zatocenik vlastitog izbora a zudjeti za necim drugim ili nekom drugom osobom...ne imati snage prekinuti takvu farsu od zivota kad on / zivot ionako prekratko traje i konacno se osloboditi od svega onoga sto zagusuje ljudski duh i prirodu... ( Inicijativa egoisticnog libaralizma ).
Uostalom, takva obmana bracnog supruznika i ona vlastita samoobmana vrijedaju i pogadjaju najblize, srozavaju ljudski dignitet i ostavljaju nesagledive posljedice po onoga ko se iole moze nazvati moralnom osobom, osobom svijesnom ispravnosti ili neispravnosti svojih i tudjih postupaka.
Da li takve osobe trebamo pokusati shvatiti, unaprijed ih osudjivati a da i ne poznajemo stvarne razloge svakog konkretnog
" slucaja " , mozda ih cak i zaliti zbog " zle kobi " i navodne bezizlaznosti iz takve nemile situacije ?...Ne znam sve je to individualno i svi mi imamo vlastiti sud o tome bio on ispravan ili ne, ali samo jedno je ispravno ( bar po meni ) biti dovoljno hrabar ( neko ce to nazvati sebicnoscu, bezobrazlukom ) i prema sebi i drugima i konacno, mozda za neke po prvi put, postaviti stvari na svoje mjesto, priznati ono sto zelimo, sto ocekujemo, raskrstiti sa svim prijetvornostima i zapoceti novi zivot ... mnogo iskreniji a time i rasterecenijim od svih neistina kojih je ionako i previse u danasnjem drustvu. Zar to ne bi bio jedan fer odnos, i prema sebi i prema drugima ?!?
No, nazalost nasa stvarnost je posve drugacija. Ljudi zive godinama, cesto do kraja svojih zivota ( trebam li reci bijednih ?!? ) u na lazima izgradjenim bracnim zajednicama koje prestavljaju idilicnu verziju zajednistva za drustvo koje nema stvarnog uvida u njihovu stvarnu sadrzinu.
Doduse, ta tendencija se mijenja tako da danas imamo i onaj vid
" modernih " brakova koji supruznicima daju potpunu slobodu u svim izvanbracnim aktivnostima za koje ja mogu samo reci fuj to : ) unutar kojih u biti i nemamo ostecenu stranu koja bi se mogla nazvati zrtvom. Pa, potom statisticki evidentirano U BiH imamo vrlo visoku stopu razvoda sto govori u prilog "promjeni kursa" ljudskih odnosa u toj sferi zivota. E, sad da li je to dobro ili ne, ne znam ali barem su ljudi " na cistu " s kim zive...
Da ne gnjavim vise...ovo bi bila moja " kratka " opservacija na datu temu s tim da se nadam da je nisam "profulala" i otisla u krivom monoloskom smjeru :-D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Na mom radnom mjestu je jedan radni kolega sver`o sa kolegicom i sta se desilo: njegova (od tog doktora sto je sver`o) zena radi u istoj bolnici. :D Saznala zena sve, dotrcala do naseg odjeljenja, ljuta k`o paprika.... Kratak period poslije svega toga se afera sa kolegicom zavrsila (mada smo mi vidjeli svega :D, posebno na festicama).
Sad moraju trpiti jedno drugo :D , rade zajedno, moraju se posavjetovati jedno sa drugim ali hladni k`o santa leda.
Brak prezivio zahvaljujuci samo sto se on odrekao kolegice, inace bi bilo svega i svacega.
Jao, u sta se ljudi upustaju. Kao prvo, ovo je samo jedan primjer gdje je muz pokazao 0 (zero) respekta prema svojoj zeni.
Da se meni tako nesto desilo kako bih ga slatko kroz prozor izbacila. :D
Post Reply