Da li se auto mora registrovati u kantonu (opcini) u kojoj ste prijavljeni?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
lasius
#1 Da li se auto mora registrovati u kantonu (opcini) u kojoj ste prijavljeni?
Registracija ce me vjerovatno zateci u drugom kantonu, da li je tu mogu i produziti u nekoj od agencija ili se moram vratiti u grad u kojem imam boravisnu adresu? Dal' neko zna kako to funkcionise?
- Bakir1
#2 Re: Da li se auto mora registrovati u kantonu (opcini) u kojoj ste prijavljeni?
auto se registruje po cipsu i mjestu prebivalista.
u kantonu A gdje se trenutno nalazis mozes uraditi sve, ali produzenje moras uraditi u kantonu u kojem si prijavljen, znaci sve te papire kada zavrsis moraju otici u tvoje mjesto prebivalista.
u kantonu A gdje se trenutno nalazis mozes uraditi sve, ali produzenje moras uraditi u kantonu u kojem si prijavljen, znaci sve te papire kada zavrsis moraju otici u tvoje mjesto prebivalista.
- problemnatravunu
#3 Re: Da li se auto mora registrovati u kantonu (opcini) u kojoj ste prijavljeni?
Odradi produženje registracije ko gospodin mjesec dana prije ,
i nemaš nikakvih problema i ovih "dilema" , ja to uvijek odradim 20 dana prije, reg. mi ističe 25.u mjesecu,
najkasnije do 15.sam sve završio, samo 25. zamijenim stiker na šajbi
i nemaš nikakvih problema i ovih "dilema" , ja to uvijek odradim 20 dana prije, reg. mi ističe 25.u mjesecu,
-
lasius
#4 Re: Da li se auto mora registrovati u kantonu (opcini) u kojoj ste prijavljeni?
Hvala Bakire, jel to rade ove agencije i osiguravajuce kuce ili ti moras licno? Znaci odem na tehnicki servis i u osiguranje i zavrsim sve u kantonu u kojem se nalazim i onda svu papirologiju donesem u recimo osiguranje i oni to sve posalju u mup i jave mi kad papiri stignu nazad, ili ja moram licno otici u svoj mup?Bakir1 wrote:auto se registruje po cipsu i mjestu prebivalista.
-
lasius
#5 Re: Da li se auto mora registrovati u kantonu (opcini) u kojoj ste prijavljeni?
Ma istice mi za dva mjeseca, inace bih tako i uradio, a sad i da moze toliko ranije, ne bih da bacam dzaba dva mjeseca registracije i da ga sad registrujem..problemnatravunu wrote:Odradi produženje registracije ko gospodin mjesec dana prije ,
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#6 Re: Da li se auto mora registrovati u kantonu (opcini) u kojoj ste prijavljeni?
Vidi se da si pri parama, al kakve to veze ima sa pitanjem koje je covjek postavio??problemnatravunu wrote:Odradi produženje registracije ko gospodin mjesec dana prije ,
- Bakir1
#7 Re: Da li se auto mora registrovati u kantonu (opcini) u kojoj ste prijavljeni?
imas pplasius wrote:Hvala Bakire, jel to rade ove agencije i osiguravajuce kuce ili ti moras licno? Znaci odem na tehnicki servis i u osiguranje i zavrsim sve u kantonu u kojem se nalazim i onda svu papirologiju donesem u recimo osiguranje i oni to sve posalju u mup i jave mi kad papiri stignu nazad, ili ja moram licno otici u svoj mup?Bakir1 wrote:auto se registruje po cipsu i mjestu prebivalista.
- problemnatravunu
#8 Re: Da li se auto mora registrovati u kantonu (opcini) u kojoj ste prijavljeni?
Konstatacija ti je loša i niđe veze , nije stvar u parama, jer jednostavno sebi planiraš da je termin registracije 15. , a ne 25. i time sve obaviš na vrijeme bez srkleta....a ako zagusti s parama imaš desetak dana prostora- kontaš?Matijevic_Vlado wrote:Vidi se da si pri parama, al kakve to veze ima sa pitanjem koje je covjek postavio??problemnatravunu wrote:Odradi produženje registracije ko gospodin mjesec dana prije ,
prijatelju, ništa ne bacaš, svi datumi se upišu kako treba , kad ističe, tad se i nastavlja, samo ti to već prije upišu u saobraćajnu, i izdaju policu osiguranja , ali datumi su ti koji bi bili i da si sve čekao i odradio u zadnjoj minuti važenja stare registarcijeMa istice mi za dva mjeseca, inace bih tako i uradio, a sad i da moze toliko ranije, ne bih da bacam dzaba dva mjeseca registracije i da ga sad registrujem..
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#9 Re: Da li se auto mora registrovati u kantonu (opcini) u kojoj ste prijavljeni?
Konstatacija ti je loša i niđe veze , nije stvar u parama, jer jednostavno sebi planiraš da je termin registracije 15. , a ne 25. i time sve obaviš na vrijeme bez srkleta....a ako zagusti s parama imaš desetak dana prostora- kontaš?problemnatravunu wrote:Matijevic_Vlado wrote:Vidi se da si pri parama, al kakve to veze ima sa pitanjem koje je covjek postavio??problemnatravunu wrote:Odradi produženje registracije ko gospodin mjesec dana prije ,
Zajebajem se za pare, al covjek stvarno nije pitao kako da bez srkleta odradi nego je skroz nesto drugo pitao.
- problemnatravunu
#10 Re: Da li se auto mora registrovati u kantonu (opcini) u kojoj ste prijavljeni?
Ma da, ali u ovoj drzavi gdje svako qrac ima neke nadležnosti i svaki nivo vlasti može da te handri, mani se tih "perverzija" tipa reg.auto u drugom kantonu, ko zna šta te sve čeka i ne čeka

- Optimist
#11 Re: Da li se auto mora registrovati u kantonu (opcini) u kojoj ste prijavljeni?
Nema ga sta cekati ili ne cekati.
Uradi tehnicki bilo gdje u FBiH, sa papirima ode u podruznicu svoga osiguranja, Dobar Dan, zelim da produzim registraciju vozila, evo vam uradjen tehnicki, uplatis i sve ostalo osiguranje zavrsi. Posalje papire u tvoj grad preko svoje poste i neko sve zavrsi. Za par dana te zovnu da dodjes po saobracajnu i to je to.
Uradi tehnicki bilo gdje u FBiH, sa papirima ode u podruznicu svoga osiguranja, Dobar Dan, zelim da produzim registraciju vozila, evo vam uradjen tehnicki, uplatis i sve ostalo osiguranje zavrsi. Posalje papire u tvoj grad preko svoje poste i neko sve zavrsi. Za par dana te zovnu da dodjes po saobracajnu i to je to.
-
NediM17
#12 Re: Da li se auto mora registrovati u kantonu (opcini) u kojoj ste prijavljeni?
Eee, ne znaju sifru opstine njegove na uplatnici. 
-
lasius
#13 Re: Da li se auto mora registrovati u kantonu (opcini) u kojoj ste prijavljeni?
Nisam to znao.. Nista onda je najbolje da odem do MUP-a i vidim mogu li to zavrasiti prije nego podjem ako se vec vrijeme samo produzava.. Hvala za informaciju..problemnatravunu wrote: prijatelju, ništa ne bacaš, svi datumi se upišu kako treba , kad ističe, tad se i nastavlja, samo ti to već prije upišu u saobraćajnu, i izdaju policu osiguranja , ali datumi su ti koji bi bili i da si sve čekao i odradio u zadnjoj minuti važenja stare registarcije
-
NediM17
#14 Re: Da li se auto mora registrovati u kantonu (opcini) u kojoj ste prijavljeni?
Moze ranije, ali max. 30 dana prije isteka. Datumi se samo nastavljaju na postojece.