Samo dr. može dati dijagnozu, a ne onlajn ili telefonom!
@Zlatiborka, Duša moja!
Moderator: anex
Pokusaj sa Normisonom ! Mene je postavio u ravnotezu. Od 1992. do 2000/2001. mislim da nisam sastavio pod komad dva sata sna.zlatiborka wrote:...3. Godinama pratim od nesanice, isla sam doktorima koji su mi prepisivali apaurin i trazem. Kad god da sam popila tabletu sutradan sam bila kao zombi, jednostavno nisam osjecala nista oko sebe. Jeste da sam bila umirena ali sam imala osjecaj kao da lebdim u oblacima.
...

Mozda i godinu ranije, ali od 1992. sigurno.Op3r4t0r wrote:
Previse problema, sekiracije i svega ostalog ... jednostavno nisi vise mogla to da podneses i moralo je negdje da "ispuse" ..... da ti se ne bi to opet ponovilo ili ne daj boze nesto i gore desilo, moj ti je savjet da svakako posjetis ljekara ... nemoj to da izbjegavaszlatiborka wrote: 5. Kada mi se desio slucaj kojeg sam opisala, taj dan sam bila prenapeta i isekirana, jednostavno sam pukla. Pola sata prije sam pricala telefonom sa kcerkom i rekla joj da necu vise da trpim i da necu vise dajem pare za drogu i da sutradan idem notaru da napravim testament da ona nece dobiti ni kasiku iz moje kuce. I da cu dati oglas javni u novinama da je se odricem.
Nije nikome lako, svako ima nesto sto ga zulja, mene najvise boli sto ne mogu pomoci svojoj kcerci. Inace sam se izolovla od ljudi, zivim sama, na poslu imam svoju kancelariju, u kafanu odem sama. Da nije ovog foruma ja ne bih mogla nikome da reknem svoje misli.
Dragi moji svi, pozdravljam vas.....
Cuj @Fair Life,Fair Life wrote:Pokusaj sa Normisonom ! Mene je postavio u ravnotezu. Od 1992. do 2000/2001. mislim da nisam sastavio pod komad dva sata sna.zlatiborka wrote:...3. Godinama pratim od nesanice, isla sam doktorima koji su mi prepisivali apaurin i trazem. Kad god da sam popila tabletu sutradan sam bila kao zombi, jednostavno nisam osjecala nista oko sebe. Jeste da sam bila umirena ali sam imala osjecaj kao da lebdim u oblacima.
...
Allah te nagradio, od mog ti dobra dao. Vazda sam te cijenio ali sa ovim si deeefinitiiiivno.... ma nemam rijeci za tebe.teta zlatiborka, ja mislim da je vama jednostavno puko film...daleko od ludila...mozete za pocetak, dok ne dobijete informacije da li mozete traziti uputnice za odredjene ljekare, izlazit na kafe sa obicnom rajom, i istrest dushu....lakse se povjeriti nekome koga ne poznajete sto godina...
moj broj imate, danas popodne sam u mahali, pa ako hocete , bujrum javite mi...
Svakako se javite Mircerki, a ako hoćete , zovite i mene, ona ima broj pa eto....Od srca vam preporučujem dr.Ferida Mujanovića, šefa Jagomira, koji je rijetko sposoban ljekar i čovjek kakvog se rijetko još može sresti.Veoma ga je lako naći bez ikakve štele, a o novcu ili nečem sličnom i ne razmišljajte.mIRCerka wrote:teta zlatiborka, ja mislim da je vama jednostavno puko film...daleko od ludila...mozete za pocetak, dok ne dobijete informacije da li mozete traziti uputnice za odredjene ljekare, izlazit na kafe sa obicnom rajom, i istrest dushu....lakse se povjeriti nekome koga ne poznajete sto godina...
moj broj imate, danas popodne sam u mahali, pa ako hocete , bujrum javite mi...
Zbog nesanice cujes muziku i zvukove. To sto ti se sad desava na javi bi ti se u stvari trebalo desavati kad spavas sto je u tom slucaju sasvim normalno. Svi mi u snu slusamo muziku, lizemo limun, igramo lopte i skacemo sa Starog Mosta ali to ne dopire do nase svijesti zato sto smo u dubokom snu. A ono malo sto dopre se zove san.zlatiborka wrote:Dragi moji,
svi koji ste se javili i odgovorili na moj post,
u ove sitne sate sam ukljucila comp i procitala vase komentare.
Odgovoricu vam na pitanja:
1. U mojoj porodici do sada nije bilo nikakvih psihickih bolesti.
2. Prije godinu dana se ubila moja najdraza rodica, bila sam joj na sahrani (na sjeveru Vojvodine). Ona je bila jedna divna osoba, svi su je voiljeli, pukla je ponajvise iz razloga sto su se njen muz i njena majka stalno svadjali. Nije mogla to da gleda i slusa svaki dan. Poslije 5 mjeseci joj je umrla majka.
3. Godinama pratim od nesanice, isla sam doktorima koji su mi prepisivali apaurin i trazem. Kad god da sam popila tabletu sutradan sam bila kao zombi, jednostavno nisam osjecala nista oko sebe. Jeste da sam bila umirena ali sam imala osjecaj kao da lebdim u oblacima.
4. Imam velikih problema sa kcerkom kojoj je 27 godina i zivi sa svojim momkom koji je zaposlen. Ona ne radi i ja ih finansijski pomazem. Sto je najgore ona je heroinski ovisnik i svaki dan ide na Crni vrh da popije svoju metadonsku terapiju. Ni to joj nije dosta vec ode da kupi sebi dozu heroina i svaki drugi ili treci test joj bude pozitivan. Njen doktor, jedan divan covjek pokusava da joj pomogne. Poznavala sam troje ljudi koji su umrli od overdose-a, bilo je u novinama unazad 2 godine.
5. Kada mi se desio slucaj kojeg sam opisala, taj dan sam bila prenapeta i isekirana, jednostavno sam pukla. Pola sata prije sam pricala telefonom sa kcerkom i rekla joj da necu vise da trpim i da necu vise dajem pare za drogu i da sutradan idem notaru da napravim testament da ona nece dobiti ni kasiku iz moje kuce. I da cu dati oglas javni u novinama da je se odricem.
Nije nikome lako, svako ima nesto sto ga zulja, mene najvise boli sto ne mogu pomoci svojoj kcerci. Inace sam se izolovla od ljudi, zivim sama, na poslu imam svoju kancelariju, u kafanu odem sama. Da nije ovog foruma ja ne bih mogla nikome da reknem svoje misli.
Dragi moji svi, pozdravljam vas.....
Mislim da je ovo sustina tvog problema a to ce ti potvrditi i strucnjak. Iz tvog pisanja vidim da si kulturna i obrazovana osoba koja je toliko fina da ce radije primiti na sebe nego nekog bezobraznika poslati u mp3 (naravno postoje i fini nacini da se uputi ista porukaDa nije ovog foruma ja ne bih mogla nikome da reknem svoje misli.
jesi pokusala sa kaduljom(zhalfijom)?zlatiborka wrote:
hvala na preporuci za te tablete, mozda ih ipak moram uzeti, a ne kao do sada da popijem kamilicu ili uzmem valerijanu ili bonisan (sve na cisto biljnoj bazi)
Hvala na tvom postu, puno si toga rekla sto je 100% tacno,pustopoljina wrote:ja napisala post,ali ne stigoh poslati...evo sad imam vremena:
nisam kvalifikovana za dijeljenje savjeta...
mogu samo da ti kazem da to sto te muci, jesu ,bogami, zestoki problemi...
mislim da je ona prva tacka vazna-nije bilo psihickih oboljenja,ni dosad- ni odsad...
tvoja je reakcija dokaz tvog zdravlja, da je drugacije-ne bi valjalo.
ti svoju rodicu moras odzalovati... ima se otplakati i odbolovati, drugacije ne moze.
nadam se da znas da tvoja rodica nije imala snage i da je odabrala bijeg- ali nema nikog preceg od tebe. spasiti sopstveni zivot je najvaznija stvar kad si okruzen vampirima. stulic kaze: "dovoljna je jedna rijec-odjebi". svi se mi radjamo sami i sami umiremo.
tvoja kcerka treba pomoc, ali ne po cijenu tebe i tvog zdravlja. mozda je to sa oporukom i dobra ideja: napravi oporuku i nista joj je ostavljaj. uvijek je mozes izmijeniti. ne znam puno o narkomanima-ali znam da su spremni na sve.
mozda ti se sad, kad si ovo napisala- jave jos neki roditelji, srodnici- jer nesto mi govori da nisi sama u sarajevu u takvoj situaciji.
mozda bi bilo dobro da znate jedni za druge-jer vase muke su takve da ih samo vi mozete podijeliti i stvarno razumjeti i sta korisno reci.
znam da postoje izmedju hrvatske i bosne neke komune...nekad procitam nesto dobro o tome, nekad da se tamo jos lakse dodje do droge...mozda postoji nesto ozbiljno...ona ima nekoga s kim zivi- da li je i on narkoman? ako jeste- ona se nikad nece izlijeciti dok je s njim...a ako on nije- onda je to vas dvoje koji pomazu njoj jednoj- ko pomaze Tebi?!
oduzimanje sna su bile u ratovima metode mucenja- da bi ga sacuvala, moraces uzimati tablete i to vjerojatnije antidepresive,nego benzodiazepine (to su oni sto za isti san s vremenom treba jaca doza), ali samo kao sredstvo ocuvanja snage-da bi mogla zaista sebi pomoci, da se ne bi slomila.
ne daj, zeno, nikome da ti unistava taj jedan zivot koji imas.
sad, imam 30 godina...nije to ni malo...ali cini mi se da previse ljudskih zivota oko mene propada, jer postoje samo za druge ljude, cijeli zivot zive samo jednu sporednu ulogu i prozive svoj vijek, kao u zatvoru.
nemoj se ti stiditi zbog gresaka drugih- pa ni rodjene kcerke... ljudi tracaju da se ne osjeti njihov smrad...da na tren pomisle da su drugaciji, bolji od drugih.
vecina nasih zena (ne samo bosanskih,balkanskih...) smatraju samo sebe odgovornom za kucu, muza, sina, kcerku, roditelje svoje,njegove ...ostavi se toga...
nadji sebi kakvog prijatelja- te pare sto kcerki dajes za drogu -daj za vikend u neumu , herceg-novom ili pagu i zivi, idi i gledaj kud oblaci plove...kad jednom nestanes, svijet ce ostati potpuno isti, nista se promijeniti nece- samo tebe vise nece biti.
eto, toliko od mene...nadam se da nisam pretjerala.