Hvala unaprijed!
Da li sa 13 godina mogu imati debitnu karticu?
Moderator: anex
-
AmarCerim
#1 Da li sa 13 godina mogu imati debitnu karticu?
Pozdrav ljudi, naslov vam govori sve. Razlog sto zelim debitnu karticu je to da hocu nesto preko interneta da kupim pa se moram na paypal registrirati...Ako moze netko ko ima iskostva sa ovakvim stvarima da odgovori na moje pitanje i mozda da koji savjet...
Hvala unaprijed!
Hvala unaprijed!
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2 Re: Da li sa 13 godina mogu imati debitnu karticu?
Mislim da maloljetnici je ne mogu izvaditi koliko se ja sjećam.
-
casanova123
#3 Re: Da li sa 13 godina mogu imati debitnu karticu?
Mozes je imati. UniCredit Banka - Teen Racun otvoris ali moras otici sa jednim roditeljem minimalno, i dobit ces maestro debitnu karticu sa kojom ne mozes placati na netu(ugavnokm)
-
sarajevomd
#4 Re: Da li sa 13 godina mogu imati debitnu karticu?
KOliko ja znam maestro debitna NEMA ona tri zadnja CVC broja i sa njom NE MOZES placati....
I da, kao maloljetnik ne mozes imati debitnu karticu...
-
Bodkin
#5 Re: Da li sa 13 godina mogu imati debitnu karticu?
unicredit ne moze za placanje na netu. moj ti je savjet da nagovoris roditelje da otvore racun u banci u kojoj nemaju otvoren,a sa cijom se karticom moze placati na netu, koji ces ti koristiti i uplacivati
-
Bodkin
#6 Re: Da li sa 13 godina mogu imati debitnu karticu?
visa electron ima a i to je debitnasarajevomd wrote:KOliko ja znam maestro debitna NEMA ona tri zadnja CVC broja i sa njom NE MOZES placati....
-
quarterback
#7 Re: Da li sa 13 godina mogu imati debitnu karticu?
koristim debitnu visu electron unicredit godinama za placanje na netu preko paypala, sigurno preko 5 godina, unicredit maestro se tada kada sam se prijavljivao na PP nije mogao koristiti kao ni visa electron hypo banke, ne znam kako je sadaBodkin wrote:unicredit ne moze za placanje na netu. moj ti je savjet da nagovoris roditelje da otvore racun u banci u kojoj nemaju otvoren,a sa cijom se karticom moze placati na netu, koji ces ti koristiti i uplacivati
-
casanova123
#8 Re: Da li sa 13 godina mogu imati debitnu karticu?
sta vam je ba ljudi... postoji TEEN RACUN da se otvori u unicreditu i mozes da dobijes samo maestro karticu... ne mozes kupovati sa njom online jer nema dosta stranica koje podrzavajuMAESTRO karticu.. ova kartica takodjer ima ona 3 broja tako da nemojte da sirite dezinformacije..
ja imam tu karticu od svoje 17. godine i evo mi je jos uvijek u dzepu.. mozes da izvadis ovu karticu od 13te godine i moze ti trajati do 20te..
inace, maestro ne mozes registrovati na paypal.. mozes sa njom placati po prodavnicama i dizati pare sa bankomata...
ja imam tu karticu od svoje 17. godine i evo mi je jos uvijek u dzepu.. mozes da izvadis ovu karticu od 13te godine i moze ti trajati do 20te..
inace, maestro ne mozes registrovati na paypal.. mozes sa njom placati po prodavnicama i dizati pare sa bankomata...
-
casanova123
#9 Re: Da li sa 13 godina mogu imati debitnu karticu?
ako hoces preko neta da kupujes onda neka roditelji izvade na njihovo ime debitnu visa electron karticu ali ne u unicreditu nego na primjer u raiffesenu i neka ti daju punomoc za koristenje i onda kupuj na netu koliko hoces..
-
quarterback
#10 Re: Da li sa 13 godina mogu imati debitnu karticu?
ma ne treba mu punomoc, ko ga ga paypal pita ko je, neka ti otvori karticu ko hod hoce i neka se pobrine da je unesena u paypal i da je na njoj dovoljno para
-
sarajevomd
#11 Re: Da li sa 13 godina mogu imati debitnu karticu?
Punomoc za uplatu i korsitenje racuna. On kao maloljetnik ne moze opet samostalno uplatiti pare na racun. Kada se prijavi na paypal trazit ce mu verifikaciju u vidu 3 broja (znaka), koju on moze dobiti telefonskim pozovivom davanjem potrebnih info (ime i prezime, broj kartice te datum i djevojacko prezime majke), ili mjesecnim izvodom u banci ili na onom izvodu gdje ti automatski sebi izvadis isti.
-
quarterback
#12 Re: Da li sa 13 godina mogu imati debitnu karticu?
zavrse mu roditelji verifikaciju i uplacuju pare na karticu, nece mu paypal doci kuci da vidi koliko ima godina...
-
sarajevomd
#13 Re: Da li sa 13 godina mogu imati debitnu karticu?
Tacno!
Mada, druga je stvar da li ce roditelji to uradiit
Ja sam svoje MOLIO da to urade kada sam imao 17 godina i nisu zeljeli. Kazu, nije dzabe potrebno imati 18 godina, kada budes imao toliko otvori na svoje ime. Tako i uradio 
Mada, druga je stvar da li ce roditelji to uradiit
-
Bodkin
#14 Re: Da li sa 13 godina mogu imati debitnu karticu?
ma mislio sam na maestro unicredit. ja kad sam vadio u unicredit banci nisam mogao dobiti visu electron nego maestro a sa maestrom ne mozes placati preko neta ni nakaciti na paypal. najbolje bi mu bilo da mu roditelji otvore racun u banci koju ce on nakaciti na PP na njihovo i ime a on da vodi racuna o uplatama i isplatamaquarterback wrote:koristim debitnu visu electron unicredit godinama za placanje na netu preko paypala, sigurno preko 5 godina, unicredit maestro se tada kada sam se prijavljivao na PP nije mogao koristiti kao ni visa electron hypo banke, ne znam kako je sadaBodkin wrote:unicredit ne moze za placanje na netu. moj ti je savjet da nagovoris roditelje da otvore racun u banci u kojoj nemaju otvoren,a sa cijom se karticom moze placati na netu, koji ces ti koristiti i uplacivati
-
quarterback
#15 Re: Da li sa 13 godina mogu imati debitnu karticu?
I meni su u prvom momentu dali maestro jos sam im lijepo rekao hocu da otvorim racun i da imam visu electron vezanu za njega, cekao sam 3 sedmice, zovnu me i daju mi maestro. Lijepo im vratim maestro i kazem - visu electron. Elem jos 3 sedmice cekanja nakon toga, ipak to je bilo prije 4/5 godina, mislim da je danas to puno brze.
-
gigamen
- desperate housewife
#17 Re: Da li sa 13 godina mogu imati debitnu karticu?
zasto ne pitas roditelje da platis sa njihovom karticom? Pretpostavljam da ionako sam ne zaradjujes te pare vec dobijes od njih, cemu onda zafrkancija i pravljenje posebno racuna kad to mozes napravit preko neke njihove kartice.
-
bregovic
#18 Re: Da li sa 13 godina mogu imati debitnu karticu?
Molim te,ja hocu sinu od 13g da izvadim tu Teen karticu ,u Uni Credit-u,koja je procedura,sta nam treba od dokumenata i koliko se ceka na nju,jesi li ti zadovoljan,za sta je sve mozes koristiti i gdjecasanova123 wrote:sta vam je ba ljudi... postoji TEEN RACUN da se otvori u unicreditu i mozes da dobijes samo maestro karticu... ne mozes kupovati sa njom online jer nema dosta stranica koje podrzavajuMAESTRO karticu.. ova kartica takodjer ima ona 3 broja tako da nemojte da sirite dezinformacije..