da li rock and roll izumire?
Moderator: _BataZiv_0809
-
ibra
#1 da li rock and roll izumire?
ISTINA ILI LAZ
- wels
http://www.geocities.com/HotSprings/Spa/9784/bohem.mid
http://209.197.86.65/19600609/rock/jimi ... ey_Joe.mid
http://209.197.86.65/19600609/rock/jimi ... ey_Joe.mid
Last edited by wels on 26/03/2004 11:46, edited 2 times in total.
-
vargas
Strokes, Kings Of Leon, Mars Volta, Interpol, Franz Ferdinand, Hives, Darkness... Samo neki od trenutno najpopularnijih bendova ciju muzicku osnovu cini bazicni rock'n'roll.
Inace, zbog cega ljudi neprestano postavljaju pitanje o izumiranju rock'n'rolla? Besmisleno je, zaista, poput pitanja umire li akvarel ili izumire li melodrama?
Inace, zbog cega ljudi neprestano postavljaju pitanje o izumiranju rock'n'rolla? Besmisleno je, zaista, poput pitanja umire li akvarel ili izumire li melodrama?
-
dinash
to je vrlo popularno (da ne reknem postmodernisticki) da se prica o smrti svega ... nego da ja citiram dragog nam konceptualistu M. Stilinovica koji je vec krajem devedesetih napisao (a u to vrijeme bijase jako trendi govoriti o smrti umjetnosti, istorije, estetike i svega ostalog osim mlijeka u prahu):
govori se o smrti umjetnosti
smrt umjetnosti je i smrt umjetnika
mene neko hoce ubiti
u pomoc!!!
govori se o smrti umjetnosti
smrt umjetnosti je i smrt umjetnika
mene neko hoce ubiti
u pomoc!!!
-
dinash
jbga ... cudan sam.MRAVOJED wrote:cccc
nego, ne znam da li si vec slusao ali nedavno sam otkrio vrlo zanimljiv bend (mislim da su iz Newcastle-a)
http://www.yourcodenameismilo.com/home/
-
MRAVOJED
ATDI su super ali MARS VOLTA su superiji! Tako slojevitu muziku nisam odavno slušao, ako ikad i jesam. Stvarno su se potrudili i rezultat je čujan iz aviona. ATDI su dobar post hard core band ali u MSi Omar i Cedric rade MUZIKU! Ako si niste dali truda da ih preslušate više od jedanput, učinite to sada! Uspjeh zagarantovan! Ako ne, onda s vama nešto nije u redu!
P.S. Mileta nisam slušao.
P.S. Mileta nisam slušao.
- kli-pan
#15 Re: da li rock and roll izumire?
Ima li neko da se razumije u organizovani zvuk? 
- hamalalija
#16 Re: da li rock and roll izumire?
Sjecam se punka i 80ih i grafita Rock is dead, e pa ko je dead danas, rock nije definitvno
- kli-pan
#17 Re: da li rock and roll izumire?
Ima li neko da se razumije u organizovani zvuk? 
- Izmedju CVile i DMalte
#18 Re: da li rock and roll izumire?
Mars Volta je odlican band, ali ako nekoga zanima prog rock onda ce se tek naslusati muzike...pocnite od prvih albuma Genesis (sa P Gabriel-om i Steve Hackett-om na gitari) iz kojih je MVolta posudio inspiraciju za dosta svojih stvari....pa onda King Crimson i tako dalje i tako blize...a sto se rock-a tice, da li je pri kraju - mislim da jeste jer su danas najpopularniji starci od 50-60 godina koji pune stadione, rasprodaju nostalgiju ali i zvuce bolje nego ikad...bandova sigurno ima, i bice ih i dalje, ali rock nema vise ono znacenje koje je imao 60-tih ili 70-tih, ili punk ili new wave...danas klinci furaju FB, torrente ili elektroniku za koju ne moras znati akorde, riffove ili biti muzikalan...opalis po Rolandu neki ritam i eto muzike....nazalost 
- dale cooper
#19 Re: da li rock and roll izumire?
Rock je uvijek bio najbolji kada je dejstvovao u undergroundu.
- So What!
#20 Re: da li rock and roll izumire?
Stota tema na ovaj kalup, i evo moj stav o tome.
Neće nikad izumrijeti, jer nas ne mogu uništiti. Nonstop se javljaju rock bendovi, pubilka postoji. Svaki grad posjeduje neku rock zajednicu, negdje je ona razvijenija, negdje je malo zakržljala. Ali taj rock pokret uglavnom čine mladi ljudi, studenti i pokoji školarac.
Neće nikad izumrijeti, jer nas ne mogu uništiti. Nonstop se javljaju rock bendovi, pubilka postoji. Svaki grad posjeduje neku rock zajednicu, negdje je ona razvijenija, negdje je malo zakržljala. Ali taj rock pokret uglavnom čine mladi ljudi, studenti i pokoji školarac.
- touch brain
#21 Re: da li rock and roll izumire?
NAŠA DJECA NIKAD NEĆE SHVATITI VEZU
IZMEĐU OVA DVA PREDMETA:

IZMEĐU OVA DVA PREDMETA:

-
Havarija!
#22 Re: da li rock and roll izumire?
My my, hey hey,
Rock and roll is here to stay...
- agnostic_front
#23 Re: da li rock and roll izumire?
i..?touch brain wrote:NAŠA DJECA NIKAD NEĆE SHVATITI VEZU
IZMEĐU OVA DVA PREDMETA:
- Obskurni
#24 Re: da li rock and roll izumire?
Havarija! wrote:
My my, hey hey,
Rock and roll is here to stay...
Verzija 2012
- DaysleepeR
#25 Re: da li rock and roll izumire?
ovo pitanje može postaviti samo neko ko živi u ovoj informativnoj blokadi BH medija sa kojih je rock 'n roll protjeran još od 1996 godine
jeste li vi svjesni koliki broj open air festivala se dešava širom evrope i svijeta tokom ljeta koliki broj ljudi iste posjećuje?
postavljač teme i pitanja nek pištolj i ubije se odmah, rock 'n roll je od 70-ih godina pa do danas najjači svjetski muzički pravac bez premca
svaka pop zvijezda (MJ, Madonna, Lady Gaga, ko god) kad su htjeli da dostignu maksimum fanova koketirali su sa rokenrolom
naravno sve vrijedi za normalan ostatak svijeta a ne za ovu papansko - seljačku rupu od države
jeste li vi svjesni koliki broj open air festivala se dešava širom evrope i svijeta tokom ljeta koliki broj ljudi iste posjećuje?
postavljač teme i pitanja nek pištolj i ubije se odmah, rock 'n roll je od 70-ih godina pa do danas najjači svjetski muzički pravac bez premca
svaka pop zvijezda (MJ, Madonna, Lady Gaga, ko god) kad su htjeli da dostignu maksimum fanova koketirali su sa rokenrolom
naravno sve vrijedi za normalan ostatak svijeta a ne za ovu papansko - seljačku rupu od države