Da li postoji...

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
mamica papucarka

#1 Da li postoji...

Post by mamica papucarka »

nesto tipa nekakvog kontejnera dole kod nas u Bosni za sakupljanje stare/nove odjece, obuce, igracaka i drugih potrepstina za ljude kojima to treba, ili koji nemaju???
Imam vrecu djecije odjece, bagi kolica, krevet na rasklapanje, tovar igracaka..., pa me interesuje je li neko zna nekoga kome sve ovo treba, ili... Ustvari, ja to mogu dati ovdje kod mene u Caritas, ali bih radije nekome u BiH.

Pitam ovako javno jer znam dosta zena koje se isto pitaju? Djeca brzo izrastu iz stvari i onda se to baca. A ko ima djecu znat ce da su to uglavnom nove i upotrebljive stvari jos barem jednu generaciju.
Primijetila sam da ljudi nece tudje stvari (stide se, neprijatno im :? ), a meni je to fakat nerazumljivo, posebno ako je odjeca od nekoga koga poznajes pa znas da nije sugav, a niti prljav i kada je sve to cisto, oprano i ispeglano. Pa ja sa prijateljicama (a svi imamo sodlidna primanja) razmjenjujem djeciju garadrobu i zaista nam to nije ofirno.

Znam da je isto i Dacina pitala i Zena 21..., a imam i ja prijateljica ovdje koje bi isto pomogle.
Ili da sta organizujemo, barem oni koji zive u Bosni, ili mi koji smo u susjednim zeljama i to lako mozemo dobacit :?
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#2 Re: Da li postoji...

Post by Big Boy »

cnermina

#3 Re: Da li postoji...

Post by cnermina »

javite se na [email protected] pa mi u svojoj evidenciji nadjemo porodicu (ili instituciju kao sto je Zavod Pazaric, Mjedenica i sl) kojima odgovara ta odjeca i dostavimo im.

Trenutno se skuplja odjeca za djecu iz Mjedenice: uzrast 6-18 godina. pa ako neko ima viska odjece za ovaj uzrast, mozete nam se javiti...
Post Reply