Da li postoji biblija na bosanskom jeziku?
-
erised traeh
#1 Da li postoji biblija na bosanskom jeziku?
da li neko slučajno znam da li postoji prevod Biblije na bosanski jezik (ne hrvatski, ne srpski, ne srpskohrvatski), i ako da, ko je prevodioc, a ko izdavač?
Da li znate neki site na kojem je objavljena Biblija na bosanskom jeziku?
Unaprijed hvala
Da li znate neki site na kojem je objavljena Biblija na bosanskom jeziku?
Unaprijed hvala
-
izblajhana
Nisam sigurna ko je radio prijevod, ali izdavac je bio "DOM STAMPE",Zenica, 2002.god.,a jezicko-stilsku lekturu je radio Senahid Halilovic prilagodjavajuci je bosanskoj jezicko-pravopisnoj normi!
-
izblajhana
Zaboravila sam da napisem da je rijec o Novom zavjetu!!!
-
Grom iz vedra neba
Postoji Novi zavjet. Prijevod je uradio Ruben Knežević sa grčkog na bosanski, a lektor je bio Halilović. Do sada je bilo pet izdanja koliko mi je poznato, ako već nije izašlo i šesto. (Dom štampe Zenica).
-
izblajhana
Tako sam i mislila...Ruben Knezevic je radio prijevod, nisam bila sigurnaGrom iz vedra neba wrote:Postoji Novi zavjet. Prijevod je uradio Ruben Knežević sa grčkog na bosanski, a lektor je bio Halilović. Do sada je bilo pet izdanja koliko mi je poznato, ako već nije izašlo i šesto. (Dom štampe Zenica).
-
erised traeh
Hvala što ste odvojili vremena da našvrljate tih par riječi
-
addo888
Pa covjek je bio u pravu sto se tice menenjonjica wrote:addo888 wrote:Takodjer sam cuo za Bibliju na bosanskom kojoj je bio lektor Halilovic.Nakon sto su ga mnogi kritikovali izjavio je nesto u stilu da vjeruje da ce svi oni bosnjaci koji procitaju Bibliju biti jos blizi Kur'anu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Men.......
-
njonjica
Nadam se da ti je jasno sta si napisao.addo888 wrote:Pa covjek je bio u pravu sto se tice menenjonjica wrote:addo888 wrote:Takodjer sam cuo za Bibliju na bosanskom kojoj je bio lektor Halilovic.Nakon sto su ga mnogi kritikovali izjavio je nesto u stilu da vjeruje da ce svi oni bosnjaci koji procitaju Bibliju biti jos blizi Kur'anu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Men.......nakon sto sam procitao Novi testament fino sam sebi rekao "ako ikako ima istine onda je ta istina u Kur'anu"...obviously
zato sad neke islamske misionerske organizacije koriste bibiliju u svom propagiranju islama(bilo u novinama da to rade u Africkim nemuslimanskim drzavama)
Meni nije
Ovo je prica o superiornosti jednih nad drugima ili sta.....?
-
Tuareg
U svakom slucaju postoji Ocenas na bosanskom:
Oče naš koji si na nebesima.
Neka se sveti ime Tvoje,
Neka dodje kraljevstvo Tvoje.
Neka bude volja Tvoja,
kako na nebu isto i na zemlji.
Hljeb naš svakidašnji udijeli nama danas.
I oprosti nam dugove naše kako i mi
opraštamo dužnicima svojim.
I ne uvedi nas u iskušenje, nego nas od zla izbavi.
Oče naš koji si na nebesima.
Neka se sveti ime Tvoje,
Neka dodje kraljevstvo Tvoje.
Neka bude volja Tvoja,
kako na nebu isto i na zemlji.
Hljeb naš svakidašnji udijeli nama danas.
I oprosti nam dugove naše kako i mi
opraštamo dužnicima svojim.
I ne uvedi nas u iskušenje, nego nas od zla izbavi.
-
djeno
Krstjanska zajednica je izdala prije godinu dana knjigu, "Radosna vijest o Bozijem carstvu i djela poslanika, koja u stvari je novi prijevod Novog savjeta. Ista se nalazi na njihovon sajtu u PDF-formatu.
http://www.crkvabosanska.net
http://www.crkvabosanska.net