DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

valter.ba

#1 DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by valter.ba »

U svjetlu najnovijih desavanja u nasem gradu a ponukan izjavom majke malodobnog lopova zelio bih da cujem vase misljenje o sljedecem pitanju: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?
Poznato je da policijski sluzbenici moraju dobro razmisliti prije upotrebe bilo kakvih prinudnih sredstava pa cak i kada su i sami neposredno ugrozeni sto ima definitivno katastrofalne posljedice i po njih i po ovo drustvo. Misljenja sam da policiji treba vec jednom dati odrijesene ruke kako bi barem reducirali kriminal koji je u strahovitom porastu i kako bi se gradjani ove napacene drzave konacno osjecali sigurno kako u svojim domovima tako i na javnim mjestima.
Ovi idioti od politicara bi konacno trebali vratiti dignitet policiji kroz izmjenu zakonskih i podzakonskih akata i dozvoliti im da pendrek koriste u punom kapacitetu kako to oni vole reci :D
Naprijed i hrabro sa komentarima!
HAVANA

#2 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by HAVANA »

Nažalost ne koristi ga nikako a pendrek je čudo ako se pravilno koristi.
Van Halen

#3 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by Van Halen »

Treba tražiti da više koriste, mislim da se vade na strah od OHR-a pa eto ko ne smiju upotrebljavati silu.
BISCANIN2

#4 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by BISCANIN2 »

Ne ,trebalo bi barem 10xputa da poveca upotrebu i pendreka i drugih sredstva prisile.
JThomas

#6 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by JThomas »

kako na kome...
tempora

#7 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by tempora »

Ne razumijem bas pitanje, jer se odmah pitam slijedece: ako pendrek radi a pravosudni sistem ne, koji ce biti rezultat i za koga? :?
hali gali halid

#8 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by hali gali halid »

Koristi, al' na pogresnim osobama...Je*i ga nemaju damu da udare na kriminalce :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by Truba »

ja sam za da se pendrek koristi još više,,,

ali budući da će u 70% slučajeva udariti po nevinome... kao po baksuzu

bolje da ga ne koriste :cry:
Macho^2

#10 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by Macho^2 »

Koriste ga i previše bez upotrebe mozga a s uključenim mozgom skoro pa nikako...
convict

#11 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by convict »

u engleskoj bobiji ne koriste pendreke, ali imaju itekakav autoritet. sila nije rjesenje, jedino mozda zatvor, ali bez prava na izlazak vikendom. zatvorenici su sad de facto slobodni ljudi. evo ja npr radim 10-11 sati dnevno i dodje mi kao da sam u zatvoru pa izadjem napolje vikendom. nikakve razlike nema.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#12 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by -LIBERO- »

Policija koristi pendrekt selektivno,i samo po onima za koje zna da nece odgovarati.

Zapali baklju na stadionu,ugazit ce te,a pogledaj BMW zatmljenih stakala kako se vozi sredinom Ferhadije(pjesacka zona),i vidjeces dvojicu policajaca kako okrecu glavu kao da nista vidjeli nisu.

Imaju sasvim dovoljo ovlascenja,opremljenosti,obucenosti..samo sto svoje ovlasti i silu koriste vrlo selektivno.

Napadnu na "velike ribe"iskljucivo kada dobiju mig od strane politike.
MA DAJ...

#13 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by MA DAJ... »

valter.ba wrote:U svjetlu najnovijih desavanja u nasem gradu a ponukan izjavom majke malodobnog lopova zelio bih da cujem vase misljenje o sljedecem pitanju: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?
Poznato je da policijski sluzbenici moraju dobro razmisliti prije upotrebe bilo kakvih prinudnih sredstava pa cak i kada su i sami neposredno ugrozeni sto ima definitivno katastrofalne posljedice i po njih i po ovo drustvo. Misljenja sam da policiji treba vec jednom dati odrijesene ruke kako bi barem reducirali kriminal koji je u strahovitom porastu i kako bi se gradjani ove napacene drzave konacno osjecali sigurno kako u svojim domovima tako i na javnim mjestima.
Ovi idioti od politicara bi konacno trebali vratiti dignitet policiji kroz izmjenu zakonskih i podzakonskih akata i dozvoliti im da pendrek koriste u punom kapacitetu kako to oni vole reci :D

Da ne diskutujemo mnogo...moze!

Moj komentar samo moze da bude u prilog tvome banovicu,zbog ponizenja da nam treba tako nesto...FUJ za temu i ja bi te banirao za sva vremena,frustrirani tipu...
valter.ba

#14 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by valter.ba »

Ja isfrustriran :shock: :lol: :lol: :lol: Da nije zalosno bilo bi smjesno :lol: :lol: :lol: MA DAJ opali sam sebi jedan hrkljush, do tebe :skoljka: :mrgreen:
lord-executioner

#15 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by lord-executioner »

Ja predlazem vojnu policiju i smrtnu kaznu. Problem je sto u nekim drugim zemljama, kao sto je Amerika, samoodbrana nesto znaci, i ubiti nekoga ako neposredno ugrozi tvoj zivot ili zivot tvoje porodice je dopustivo. U BiH, ako si napadnut, jedino sto mozes jeste pokriti se po glavi i pustati da te mlate, bodu, resetaju, sve sto se suprotno uradi je ucesce u obracunu. Obzirom da je samoodbrana vrlo lose rijesena, i da je policija beskorisna, mislim da bi u svjetlu tih cinjenica bilo dobro dati redovnoj policiji ovlasti koje imaju specijalci.
valter.ba

#16 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by valter.ba »

Ma najdraze mi kada vidim one za podrsku sa pancirima, s njima nema zahebancije :D
Giordano

#17 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by Giordano »

lord-executioner wrote:Ja predlazem vojnu policiju i smrtnu kaznu. Problem je sto u nekim drugim zemljama, kao sto je Amerika, samoodbrana nesto znaci, i ubiti nekoga ako neposredno ugrozi tvoj zivot ili zivot tvoje porodice je dopustivo. U BiH, ako si napadnut, jedino sto mozes jeste pokriti se po glavi i pustati da te mlate, bodu, resetaju, sve sto se suprotno uradi je ucesce u obracunu. Obzirom da je samoodbrana vrlo lose rijesena, i da je policija beskorisna, mislim da bi u svjetlu tih cinjenica bilo dobro dati redovnoj policiji ovlasti koje imaju specijalci.
:roll:

........ma dje ces bolan i smrtnu kaznu i policiju zajedno!?.......Ma jarene moj,sto je previse,previse!?

papacja

#18 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by papacja »

Treba im dati ovlasti prijeratne milicije. Penrek trebaju i moraju više koristiti. Sad je pitanje što ga ne koriste, mislim boje li se OHR-a i da ne ostanu bez posla, zbog toga što če se tamo neko žaliti na to ili se boje za svoju sigurnost, jer danas svaka budala ima pištolj i upotrebljava isti bez razmišljanja.
Giordano

#19 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by Giordano »

valter.ba wrote:U svjetlu najnovijih desavanja u nasem gradu a ponukan izjavom majke malodobnog lopova zelio bih da cujem vase misljenje o sljedecem pitanju: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Ma jarane moj,ja bih njima dao u ruke i pendrek i kundak,............,pa neka pendrace i kundace,.....kogagod

hoce,kadagod hoce,.......,a vala i kolikogod hoce,..........,i to sve od reda osim mene! :lol:

Last edited by Giordano on 17/12/2008 09:37, edited 1 time in total.
The 51st State

#20 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by The 51st State »

bolje bi im bilo da koriste mozak, za pocetak.
potpuni stranac

#21 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by potpuni stranac »

Mislim da bi prvo trebalo izgraditi obrazovaniju policiju, dozvoliti da obrazovaniji napreduju, dozvoliti da struka dođe do izražaja, pa im tek onda prosiriti ovlastenja. ne postupnje ovim redoslijedom bi bilo ravno samoubistvu.

policajci jesu u teskom polozaju , ovlastenja jesu nikakva, kriminalci imaju veca prava od postenih, pravo na samoodbranu skoro da i ne postoji, ali ipak mislim da je rjesenje u obrazovanju, i to ne svakakvom tipa profesor odbojke, predskolskog odgoja i sl vec iskljucivo strukovnom, pa tek onda ostalo, sto sada nije slučaj. primjera radi, u zakonu o policijskim službenicima Kantona sarajevo stoji da za čin ml inspektora pa dalje sluzbenik mora imati najmanje VI stepen spreme DRUŠTVENOG SMIJERA, dakle:fizičko, muzičko, likovno, filozofija, pedagogija..............

i da, koliko ja znam ovlastenja su ista za sve, bili oni specijalci ili ne, samo sto ih neki koriste a neki se boje i pomisliti da ih iskoriste.
Last edited by potpuni stranac on 16/12/2008 11:32, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#22 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by vjesticanametli »

neka izdegenece profesora godine govno brankovica
veljaca

#23 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by veljaca »

Malo TESKO pitanje. Ako se misli u opravdanim situacijama - odgovor: koristi dovoljno. Ako se misli na situacije kad ne trebaju ali koriste - odgovor: koriste pendrek i PREVISE..... Na zalost - da li ce ili nece koristiti pendrek - NA POLICAJCIMA je i oni to ponekad zloupotrebljavaju ( pogotovo tamo gdje nema nekog da vidi ). Po meni bolje je ne iskoristiti pendrek na 1 koji to ne zasluzuje, nego iskoristiti na 100 koji zasluzuju ....
homo_sapiens

#24 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by homo_sapiens »

papacja wrote:Treba im dati ovlasti prijeratne milicije. Penrek trebaju i moraju više koristiti. Sad je pitanje što ga ne koriste, mislim boje li se OHR-a i da ne ostanu bez posla, zbog toga što če se tamo neko žaliti na to ili se boje za svoju sigurnost, jer danas svaka budala ima pištolj i upotrebljava isti bez razmišljanja.
Mislim da nije neka bitna razlika u ovlasti "milicije" i "policije".
Bitna razlika je u pravosudnom sistemu, u nacinu (znanju, volji, htijenju, politickim razlozima i sl) sprovedbe zakona koji su na snazi, ali i "kvalitetu" tih zakona.
Bitna je i razlika u sistemu obrazovanja, obrazovno-odgojnih ustanova, kao i u sistemu i sprovedbi socijalne politike.

Raniji zakoni i njihova sprovedba je bazirana na decenijskim iskustvima, a novi, poslijeratni, zakoni su ili prepisani od drugih, ili su u njihovom kreiranju ucestvovale osobe ili institucije bez dovoljnog iskustva ili strucnosti.
Nele

#25 Re: DA LI POLICIJA DOVOLJNO KORISTI PENDREK ILI NE ?

Post by Nele »

Ma nasa policija nista ne koristi pa ni pendrek.Prijasnja policija je imala ladicu punu pendreka i ti si imao "demokratsko" pravo da izaberes jedan ali sto je prije moguce jer te udare jos 10 puta dok se ne odlucis.

A imali su i konja nacrtanog na zidu na kojeg se raja morala da popne iz zaleta "opet demokratija :D " pa kasnije nisi mogao reci da te je policija izubijala(moglo bi to i danas ).

Sve u sve batina je iz raja izasla :-)

Gledam neki dan balavac se unosi policajcu u lice i jos mu govori sta ti pricas drote :x :x :x (tito dragi )

Joj moj Lajcak daj policiji ovlasti da ovo negledam vise u svom gradu
Post Reply