da li podrzavate ovo ?
-
DarkoKwon
#1 da li podrzavate ovo ?
Vidim da ova vijest nije bila na klixu. Zelim cuti sta imate reci na ovo i da li podrzavate isto.
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Pr ... 02583.html
Nadam se da necu dobiti ban do sutra.
- Tvrtko II Kotromanić
#2 Re: da li podrzavate ovo ?
SNP 1389
, oni su inace poznati po tome sto su jako miroljubiva organizacija
- _Sarajevka_
#3 Re: da li podrzavate ovo ?
A sto ne bi podrzavali ovo?
- agnostic_front
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#5 Re: da li podrzavate ovo ?
Nisu im narušena nikakva prava, uredno pozvani na razgovor, kao sto i mene privedu u stanicu kad hodam u gluho doba noci i cinim im se sumnjiv, ili neki belaj u blizini bude pa traže izjavu. Dali izjavu, pušteni, sve po zakonu
A to što je bio parastos, šta koga zaboli ku.rac i da je džuma ili misa. Jel to u građanske i vjerske slobode potpada i zaštita tokom parastosa i imunitet od zakona... Čak su ih i sačekali lijepo da završe sa molitvom.
A to što je bio parastos, šta koga zaboli ku.rac i da je džuma ili misa. Jel to u građanske i vjerske slobode potpada i zaštita tokom parastosa i imunitet od zakona... Čak su ih i sačekali lijepo da završe sa molitvom.
- area51
#6 Re: da li podrzavate ovo ?
Parastos je jedno a džuma i misa nešto sasvim drugoUltrasNaBaterije wrote:Nisu im narušena nikakva prava, uredno pozvani na razgovor, kao sto i mene privedu u stanicu kad hodam u gluho doba noci i cinim im se sumnjiv, ili neki belaj u blizini bude pa traže izjavu. Dali izjavu, pušteni, sve po zakonu
A sve što nije zabranjeno je dozvoljeno
- WildRedRose
#7 Re: da li podrzavate ovo ?
Pa samo su privedeni na razgovor .. sta je tu za podrzavati ili ne 
- UltrasNaBaterije
#8 Re: da li podrzavate ovo ?
@area51
pa eto dženaza, sahrana, mukabela, četerestina, memoriam...
To je nešto što baš i ne predstavlja neki važan događaj u bio kojoj monoteističkoj vjeri, tj. nije obavezno prisustvo i njegova važnost je marginalna u odnosu na osnovne obaveze vjernika prema Bogu. U Americi i ostalom zapadnom svijetu na koji se ugledamo svaki dan, neka od najvećih hapšenja mafijaša, zločinaca su se dešavala na sahranama, pa stoga jedan informativni razgovor ne bi trebao biti problem?
Jučer su prebili i priveli čovjeka u Banjaluci u sred njegovog posjeda i tako mu narušili sva moguća ljudska prava i građanska prava kao stanovnika BiH, pardon RS, e to ne podržavam.
To je nešto što baš i ne predstavlja neki važan događaj u bio kojoj monoteističkoj vjeri, tj. nije obavezno prisustvo i njegova važnost je marginalna u odnosu na osnovne obaveze vjernika prema Bogu. U Americi i ostalom zapadnom svijetu na koji se ugledamo svaki dan, neka od najvećih hapšenja mafijaša, zločinaca su se dešavala na sahranama, pa stoga jedan informativni razgovor ne bi trebao biti problem?
Jučer su prebili i priveli čovjeka u Banjaluci u sred njegovog posjeda i tako mu narušili sva moguća ljudska prava i građanska prava kao stanovnika BiH, pardon RS, e to ne podržavam.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9 Re: da li podrzavate ovo ?
Dvadesetak srbočetničkih fašista iz pokreta SNP 1389, provocirali su mještane sela Jabuka kod Foče. Četnici su verbalno provocirali lokalne stanovnike, dizali tri prsta i širili srpske zastave i majice sa četničkim znamenjima.
Prilikom obilježavanja 21. godišnjice od stradanja srpskog stanovništva u selu Jabuka kod Foče, tokom služenja parastosa za poginule srpke pobinjenike, četnike i civile, u portu Hrama preobraženja Gospodnjeg, ušla je patrola Policijske stanice Ustikolina Policije Federacije BiH.
Oni su, kako se navodi, od organizatora pomena zatražili da iz crkve u kojoj je služena liturgija izvede članove srbijanske fašističke bande poznate pod nazivom SNP 1389, filijala genocidna Republika Šumska, da bi s policijom pošli u stanicu da daju izjave.
Ekstremiste je, prema navodima policije, prijavilo lokalno stanovništvo, jer su imali majice sa dvoglavim orlom, srpske trobojke, a mještani tvrde da su dizali tri prsta i verbalno provocirali.
Prilikom obilježavanja 21. godišnjice od stradanja srpskog stanovništva u selu Jabuka kod Foče, tokom služenja parastosa za poginule srpke pobinjenike, četnike i civile, u portu Hrama preobraženja Gospodnjeg, ušla je patrola Policijske stanice Ustikolina Policije Federacije BiH.
Oni su, kako se navodi, od organizatora pomena zatražili da iz crkve u kojoj je služena liturgija izvede članove srbijanske fašističke bande poznate pod nazivom SNP 1389, filijala genocidna Republika Šumska, da bi s policijom pošli u stanicu da daju izjave.
Ekstremiste je, prema navodima policije, prijavilo lokalno stanovništvo, jer su imali majice sa dvoglavim orlom, srpske trobojke, a mještani tvrde da su dizali tri prsta i verbalno provocirali.
- area51
#10 Re: da li podrzavate ovo ?
Mise,džume ... su gotovo svakog dana a pomen na stradale i ubijene su jednom godišnje(pomen-parastos).O tome ti govorim,osjetljivi su to momenti pogotovo u BiHUltrasNaBaterije wrote:@area51
- UltrasNaBaterije
#11 Re: da li podrzavate ovo ?
Možda su osjetljivi za Srbe, ali nikako za BiH. Dobro su prošli s obzirom da su vrijeđali ljude okolo četničkim obilježjima i pjesmama i imaju sreće da neko od starijih nije reagovao pa da balavurdiju nauči pameti da se srpstvo brani obrazovanjem i učenjem, te kulturnim i dostojanstvenih sjećanjem na žrtve a ne galamom, huškanjem i uvredama. 
- area51
#12 Re: da li podrzavate ovo ?
Nisam mislio samo na Srbe već na sve u BiH kada se obilježavaju takve stvariUltrasNaBaterije wrote:Možda su osjetljivi za Srbe, ali nikako za BiH. Dobro su prošli s obzirom da su vrijeđali ljude okolo četničkim obilježjima i pjesmama i imaju sreće da neko od starijih nije reagovao pa da balavurdiju nauči pameti da se srpstvo brani obrazovanjem i učenjem, te kulturnim i dostojanstvenih sjećanjem na žrtve a ne galamom, huškanjem i uvredama.
- UltrasNaBaterije
#14 Re: da li podrzavate ovo ?
Pa dobro razumijem u svakom slučaju, bilo bi krajnje neprimjereno da je MUP RS na dan obilježavanja genocida u Srebrenici privodio ljude na informativni razgovor, ali da je lokalno srpsko stanovništvo bilo uznemiravano, ne bi imao ništa protiv toga.
-
visor_sarge
#15 Re: da li podrzavate ovo ?
Opa dvojica,
Ne podrzavam.
Moje misljenje je da se moglo i sacekati par minuta dok se ne zavrsi ceremonija pa onda odraditi sta je trebalo.
Ne podrzavam.
Moje misljenje je da se moglo i sacekati par minuta dok se ne zavrsi ceremonija pa onda odraditi sta je trebalo.
- Alfons Kauders
#16 Re: da li podrzavate ovo ?
pravoslavne vehabije... 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#17 Re: da li podrzavate ovo ?
Neka idu u Hag na HaGdžiluk, a ne da provociraju Dobre Bošnjane.Alfons Kauders wrote:pravoslavne vehabije...
-
chill001
#18 Re: da li podrzavate ovo ?
Podrzavamo. I steta sto vam nisu sva rebra izlomili.DarkoKwon wrote:Vidim da ova vijest nije bila na klixu. Zelim cuti sta imate reci na ovo i da li podrzavate isto.
Svakom clanu te grupe "snp" pozdravljam majku.
-
Papak Nabipay
#19 Re: da li podrzavate ovo ?
PipiDugaDevetka wrote:Dvadesetak srbočetničkih fašista iz pokreta SNP 1389, provocirali su mještane sela Jabuka kod Foče. Četnici su verbalno provocirali lokalne stanovnike, dizali tri prsta i širili srpske zastave i majice sa četničkim znamenjima.
aha. i jesul šta nezakoniti počinili?
-
DarkoKwon
#20 Re: da li podrzavate ovo ?
Kome smeta trobojka, tri prsta i dvoglavi orao, to je formalna zastava Srbije, to je isto kao kada bi rekli smeta mi zastava Francuske. Vama srbi nabijaju komplekse to je jasno, kada se nesto u kravicama desilo jedini je klix pisao da su tamo zene bile pretucene, ali kada se vidjelo na snimcima da se nije nista desilo onda klix to ne objavljuje.
-
chill001
#21 Re: da li podrzavate ovo ?
Vi iz te organizacije "snp" ste najobicniji luzeri slinavi koji izigravaju mangupe... svima vam majku ***** i budite zadovolnji sto su vam rebra citava.DarkoKwon wrote:Kome smeta trobojka, tri prsta i dvoglavi orao, to je formalna zastava Srbije, to je isto kao kada bi rekli smeta mi zastava Francuske. Vama srbi nabijaju komplekse to je jasno, kada se nesto u kravicama desilo jedini je klix pisao da su tamo zene bile pretucene, ali kada se vidjelo na snimcima da se nije nista desilo onda klix to ne objavljuje.
-
Heller
#22 Re: da li podrzavate ovo ?
Mislim da nisu trebali ulijetat tek tako u crkvu, mislim jebe mi se za religijom i obredima, al daju džaba materijala tim četnicima da cvile i seru po Armiji. A hapšenje i zabranu svih bradatih i crnokošuljaških govana u potpunosti podržavam.
-
chill001
#23 Re: da li podrzavate ovo ?
"Na naše insistiranje, oni su se povukli stotinjak metara niže i sačekali da bude završen parastos...", istakao je Nikolić.Heller wrote:Mislim da nisu trebali ulijetat tek tako u crkvu, mislim jebe mi se za religijom i obredima, al daju džaba materijala tim četnicima da cvile i seru po Armiji. A hapšenje i zabranu svih bradatih i crnokošuljaških govana u potpunosti podržavam.
http://wap.mtel.ba/preview_story/228169
- Alfons Kauders
#24 Re: da li podrzavate ovo ?
to nisu bili srbi vec cetnici... pripadnici klerofastistickog politickog pokretaDarkoKwon wrote:Kome smeta trobojka, tri prsta i dvoglavi orao, to je formalna zastava Srbije, to je isto kao kada bi rekli smeta mi zastava Francuske. Vama srbi nabijaju komplekse to je jasno, kada se nesto u kravicama desilo jedini je klix pisao da su tamo zene bile pretucene, ali kada se vidjelo na snimcima da se nije nista desilo onda klix to ne objavljuje.
kada se u kravicama okupe zene obucene u uniforme handzar divizije, neka i njih isto hapse
-
Heller
#25 Re: da li podrzavate ovo ?
Govorim da nisu nikako trebali ulaziti nego kulturno ispred vrata crkve lisice i klapchill001 wrote:"Na naše insistiranje, oni su se povukli stotinjak metara niže i sačekali da bude završen parastos...", istakao je Nikolić.Heller wrote:Mislim da nisu trebali ulijetat tek tako u crkvu, mislim jebe mi se za religijom i obredima, al daju džaba materijala tim četnicima da cvile i seru po Armiji. A hapšenje i zabranu svih bradatih i crnokošuljaških govana u potpunosti podržavam.
http://wap.mtel.ba/preview_story/228169