Da li ovo može biti ŠTITNA ŽLIJEZDA

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
serum

#1 Da li ovo može biti ŠTITNA ŽLIJEZDA

Post by serum »

Pozdrav svima.

Brzo ću vam reći moj problem.
Veoma nervozan, imam osjećaj da kad popijem čašu vode, da se udebljam, prhut, česte neke kožne i urino infekcije, čest pad šećera (hipoglikemija),variranje pritiska, neke aritmije srca (bio na pregledu, srce uredu), povišene masnoće, ostali nalazi uredni, promjene raspoloženja.

Otišao drSmajloviću radi ultrazvuka abdomena. Usput mi pogleda štitnu žlijezdu, te nalaz kaže: "štitna žlijezda nije uvećana i mjeri 14,5mk, normala od 10 do 20ml.Obostrano sitniji koloidi promjera do 5mm.Grublja ehomorfološka struktura. Traheja medioponirana."

Pitao me da li se puno sekiram (odgovor je bio da, da), te mi je rekao da u skorije vrijeme uradim MR abdomena, sa osvrtom na gušteraču (uradio sve je uredno) , i hormone štitne žlijezde , koje ću otići danas privatno uraditi.

E sad ima li neko da mi kaže da je imao slične probleme, i dali je ovaj nalaz zabrinjavajući? Da li ove probleme može uzrokovati štitnjača?

Unaprijed hvala.
Ujedam

#2 Re: Da li ovo može biti ŠTITNA ŽLIJEZDA

Post by Ujedam »

Ja kao medicinski radnik, mogu ti reći da su tvoji simptomi slični štitnoj žlijezdi, tu je aritmija, ubrzano disanje, pad šećera, i to traje jedno kraće vrijeme, a potom se vratite u normalno stanje. U ovakvim stanjima pritisak se stalno mjenja. Ja sam ubjeđena da je to štitnjača uradila. Brzo ozdravi!
Post Reply