DA LI NEKO MOŽE POMOĆI OKO OVOG ...

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
samonikli

#1 DA LI NEKO MOŽE POMOĆI OKO OVOG ...

Post by samonikli »

Da li neko zna dobar program za obradu DVD-a ,mislim za obrdu zvuka na DVD,prije sve tu mislim za poboljšanje zvuka,imam problem efekti na filmu kao pucnjava,jurnjava automobilima,eksplozije,padovi s visine su prebučni dok glasovi glumaca se gotovo i nečuju,mislio sam da mi slučajno nije podešen DVD uređaj, ali sam ubacio i drugi DVD film koji se pokazo ispravan normalnih tonskih efekata i glasova nekako strazmjerni su,pa samo pitam da li postoji neki program da se pokuša popraviti taj nedostatak na snimku, pa čak i ako trebe da ga ponovo presnimim na drugi medij.
neko iz mase

Post by neko iz mase »

skuplja pita nego tepsija
mickyK

Post by mickyK »

Sound Forge nije los za obradu zvuka, ali neznam sad kako ces razdvojit zvuk od tona na DVD-u i opet ga prebacit u DVD format.
odmor

Post by odmor »

I nekontam kako ce razdvojit glas glumaca od zvuka iz filma :?
nesvrstan

Post by nesvrstan »

Mislim da se radi o audio formatu i audio codecu. DVD je vjerovatno sa petokanalnim audio zapisom a ti slusas samo neke od njih. Mozda ti i uredjaj (DVD player) nije u redu sto se meni jednom desilo i imalo otprilike isti efekat kao u tebe.
giga

Post by giga »

sigurno su u pitanju postavke za surround sistem (vjerovatno imas obicna 2 zvucnika sa mozda subwooferom, a postavke su za 5.1 surround)

imao sam isti problem

dakle promijeni postavke za vrstu zvucnika ili u programu, ili u meniju dvd-a, ili u control panelu

sretno
Post Reply