Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Locked
udrch

#976 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by udrch »

popajic wrote:
udrch wrote: Hoćeš reći da je i taj debilizam iskopiro od buržoazije..
Sad mi se baš zgadio..
E, jebi ga, ne valja ti ni burzoaska ni omladinska stafeta....sta ti valja ? :D
Ovi dvori sto se u cast Moamera rokera i sa njegovim ( sada vec zamrznutim ) parama zidaju ?
Ovi danasnji troglavi diktatori ?
Ko valja ?
Daj ba Popajic budi ozbiljan..
Nisi ti Zonbrile pa da se provaljuješ pred svima..
Ja nikad nisam nigdje rekao niti branio ovu današnju nakaradu od vlasti..
Mi smo krenuli niodakle, potonuli u srpsko-hrvatske interese, rascijepali nas ko banovinu, pa smo 1943. godine vratili državnost, najvećom zaslugom između ostalog i Titomanu..nažalost nakon te velike geste čekao je sve do 1974. godine da nam bar prizna da smo Muslimani..i opet i na tome mu koliko toliko opet hvala..
Ali Titoman je bio komunista i diktator i to je i jedno i drugo nakaradno..
Valja ići dalje..
U tom super vremenu kad se malo radilo, a svega imalo, naučili smo se svemu, da nam je korupcija u duši i da od države nije grijeh ukrasti..ja znam da je određene sudije bilo moguće potkupiti sirom, kajmakom i jajima..
Ja znam da je građevinskim radnicima bilo duša nakupiti u džepove eksera i ponijeti kući..
Ovo je sad nama smiješno, ali svi znate da je bilo tako..
Ja se tih vremena stidim i ne želim ih nazad bez obzira što sam bio puno rahatniji nego danas..
Ja želim dalje...
Trenutno plivamo u govnima, ali ipak plivamo..
1990. smo svi bili skoro, pa jedno, odnosno troje..danas vodimo borbu da preostalo dvoje ode na smetljište kao što je već otišlo jedno od tog troga čijem se šefu sudi u Hagu..
Kroz ovo moramo proći, jer su prošli svi..i u nama najdražoj destinaciji kad nam zagusti, majci nam Njemačkoj svojevremeno vladaše nac(ional)isti..ljudi su ih voljeli, pa nadrapali, a onda ih proklinjali, pa je došlo vrijeme napretka..
Mi smo već voljeli, i nadrapali smo, već ih proklinjemo, a onda ćemo valjda krenuti naprijed..

Nadati se da će biti bolje..kad se promjenimo mi, promjeniće nam se i vladari..a mi se mjenjamo, samo Zonbrile ostaje isti, kominista, pesimista, antiislamista i sl..
udrch

#977 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by udrch »

michio wrote:Naravno da je bio u Moskvi kasnije. Ne postaje se vodja KP jedne zemlje a da se ne posjeti centrala. Odsjedao je u hotelu Lux.
Početkom 1935. kao predstavnik KPJ odlazi u Moskvu na rad u Kominternu. Sudjelovao je u radu VII. kongresa Komunističke Internacionale 1935. kao sekretar delegacije KPJ, a bio je i predavač je na Međunarodnoj lenjinističkoj školi. Krajem 1937. postao je generalni sekretar KPJ.
* V. Dedijer: Josip Broz Tito: Prilozi za biografiju
* Ž. Petan: Veseli diktator
* Ž. Petan: Čudesni život Josipa Broza Tita
* P. Simić: Tito - Fenomen stoljeća
* T. Jakovina: Američki komunistički saveznik; Hrvati, Titova Jugoslavija i Sjedinjene Američke Države 1945.-1955.

http://www.biografije.org/tito.htm
E moj Zonbrile, ja poslije ovakve provale se ne bih javljao bar dva mjeseca..
Rasu te čovjek ko rižu i to Dedijerom kojeg mi savjetuješ da čitam..
Pa jebote nisam lud da čitam o diktatoru..šta me boli kako je živio matorac sa Dedinja..
Znam da je bio ruski špijun, pa kako je drugačije došao na čelo KPJ..da možda nije imao izravni kontakt sa drugom Lenjinom ili Staljinom? - normalno da je bio u kontaktu sa sitnim špijunima..
Ne kažem ja ni da je to nešto bilo posebno loše, to je bio način da uspije u svojoj misiji..ja sam to spomenuo samo radi tebe kao čovjeka koji se istovremeno divi Josipu koji je bio špijun i koji je sarađivao sa špijunima, čovjeku koji je osnovao OZNU, UDBU, KOS, a istovremeno koga god mrziš, da bi ga diskreditovo nazivaš ga udbašem, kosovcem..
Nedefinisan si..
Daj se već jednom izjasni..
Ako je UDBA bila loša, kako to da ti smetaju oni koji su radili za UDBU, a ne smeta ti onaj koji ju je osnovao?
quasar

#978 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by quasar »

Hajd sad @udrch
fer stav.
Ne znam za zonbrileta, znam za sebe. SFRJ je bila sve ono sto danasnja BiH nije. Prizivam Tita i SFRJ zato sto znam da mi je bilo bolje tad nego sto je sad. Puna srca sam bio jugosloven i mogao sam se ponositi svojom zemljom. Majke mi danas kad otputujem negdje, kad mi kazu da sam bosanac ne znam jel me provociraju ili se sprdaju sa mnom, eto na sta smo nalik. Prije je i biti Bosanac imalo pozitivnu konotaciju, danas je sve to isparilo. Srbija i Hrvatska su prkno od drzava, a deceniju ispred nas po svemu jer mi 20 godina idemo u rikverc. Sa kime da se sada mjerim? Sa Albanijom? Bugari me prešišali davno, a i oni su šprdnja za EU.

Tito i Titići, kako vi svi volite da pljujete po tom vremenu, su bili u stanju napraviti državu i sve institucije. Bili su u stanju voditi je i plivati u medjunarodnim odnosima tako da postanemo faktor, subjekt, a ne objekt. Zidari su krali cigle, keramicari plocice, stolari eksere, pa sta? Nije bilo nikog da ga sprijeci, i danas ce raditi isto.

Tad sam imao drzavu, sad je nemam, tad sam imao mnogo toga sto sad nemam(o). Ne prizivam ja komunizam jer sam realan i znam da nije moguc, jer je ispuhana ideja, ali je bila dobra ideja. Ne prizivam ni Tita jer Tito je bio jedan i bio je moguć u tim istorijskim okolnostima. Danas nije moguć, nikako. odlučili smo svi (pa i ja sa vama) da hoćemo višepartijsku demokratijui slobodne izbore. To je OK, ali nije OK što nam to nije donijelo ništa dobro. Zato prizivam prošlo vrijeme radi poredjenja, jer su neki ubjedjeni da smo sad uhvatili boga za jaja i da je ovo haman k'o Amerika, a znaju o proslosti samo ono sto su im preko vazova prenijeli o Titu. Tito nije bio zločinac i nije bio diktator, po standardima vremena u kojem je nastao. Sa danasnjeg aspekta, može se tako govriti, ali to onda nije pošteno.

I na kraju željan sam najviše onoga što mi je Titova Jugoslavija dala, a ova BiH mi oduzela: suverenost na svom tlu. Nema vise niko da se isprsi i da pokaze ponos pa i inat i prkos. Pa jbg. ne moramo na svaku budalastinu koju nam servira zapad i mmf da pristanemo kao blente, pa imamo valjda i mi nekog ko nešto zna o nečemu...

pretjera ga ja sa monologom, ali ne brisao vala... eto tako je.
NightSkyWalker

#979 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

quasar wrote: Puna srca sam bio jugosloven i mogao sam se ponositi svojom zemljom.
I drugi su se ponosili jugoslovenstvom, za kafom dok su sa nama, a iza supe su ostrili kame. Dok smo mi ucili djecu kako se slavi rodjendan, oni su ucili djecu kako se puni puska. Dok smo mi djecu ucili drugarstvu, onu su svoju ucili svetinjama i 'istorijskim "pobedama".

I potom... 100,000 mrtvih i genocid.

Ko ne nauci iz proslosti, nikada nauciti nece.
quasar

#980 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by quasar »

Prestani me vaditi iz konteksta.
NightSkyWalker

#981 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

quasar wrote:Prestani me vaditi iz konteksta.
Ti zalis za onim sto je bilo. Ja ne. Zalio bih da su to bili dobri ljudi. Ali, kasnije sam skontao sa kime sam pio kafu, sta mi je mislio iza ledja, i sta planirao: onoga dana kada mi je komsija preko noci pobjegao na drugu stranu i poceo da roka po mahali i nama jugoslovenima koji smo zabezeknuti pokusavali da skontamo sta bi od komsine price o bratstvu i jedinstvu. I onda, malko kasnije, smo skontali...

Lekcija naucena! 100,000 je ipak prevelik broj da se zaboravi.
breuer

#982 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by breuer »

NightSkyWalker wrote:
Ti zalis za onim sto je bilo. Ja ne. Zalio bih da su to bili dobri ljudi. Ali, kasnije sam skontao sa kime sam pio kafu, sta mi je mislio iza ledja, i sta planirao: onoga dana kada mi je komsija preko noci pobjegao na drugu stranu i poceo da roka po mahali i nama koji smo zabezeknuti ostali u nedoumici ne shvatajuci zasto smo odjednom postali krivi.

o diktatoru u nas il' o krvozednim komsijama pricamo?
quasar

#983 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by quasar »

NightSkyWalker wrote:
Ti zalis za onim sto je bilo. Ja ne. Zalio bih da su to bili dobri ljudi. Ali, kasnije sam skontao sa kime sam pio kafu, sta mi je mislio iza ledja, i sta planirao: onoga dana kada mi je komsija preko noci pobjegao na drugu stranu i poceo da roka po mahali i nama jugoslovenima koji smo zabezeknuti pokusavali da skontamo sta bi od komsine price o bratstvu i jedinstvu. I onda, malko kasnije, smo skontali...

To je tvoj problem. Ne znas birati prijatelje i siguran sam da ni danas nisi to naucio. Mene moji nisu izdali.
Opet si me izvadio iz konteksta i nisi uocio poentu.
Necu sa tobom da diskutujem, uzaludan posao. Ti samo recitujes. Govorio tebi ili sa zidom isto mi je.
quasar

#984 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by quasar »

NightSkyWalker wrote:
quasar wrote: Puna srca sam bio jugosloven i mogao sam se ponositi svojom zemljom.
I drugi su se ponosili jugoslovenstvom, za kafom dok su sa nama, a iza supe su ostrili kame. Dok smo mi ucili djecu kako se slavi rodjendan, oni su ucili djecu kako se puni puska. Dok smo mi djecu ucili drugarstvu, onu su svoju ucili svetinjama i 'istorijskim "pobedama".

I potom... 100,000 mrtvih i genocid.

Ko ne nauci iz proslosti, nikada nauciti nece.
Kako ti nije dodijalo jedno te isto....
NightSkyWalker

#985 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

quasar wrote:Ne znas birati prijatelje i siguran sam da ni danas nisi to naucio. Mene moji nisu izdali.
E pa onda pozamasan je broj nas koji "nismo znali birati prijatelje", jer nas je vecina bila napadnuta od nasih komsija i sugradjana koji su preko noci repetirali puske i glasali za Karadzica. A tebe velis nisu izdali oni sto su rokali po nama... hmm, to mi govori samo jedno...
quasar

#986 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by quasar »

E pa onda pozamasan je broj nas koji "nismo znali birati prijatelje", jer nas je vecina bila napadnuta od nasih komsija i sugradjana koji su preko noci repetirali puske i glasali za Karadzica. A tebe velis nisu izdali oni sto su rokali po nama... hmm, to mi govori samo jedno...
Sta ti to govori? :?: Reci Zagore? Da cujem sta si to tako krasno smislio? Otkrij karte konacno.

I sto se bunis sto su oni glasali za Karadzica kad ste se dogovorili da svako glasa za svoje, pa si i ti glasao za Aliju...
Nisu vam rekli kakve su im namjere? Aaaaa, nije vam ni efendija rekao to? Cudi me od efendije, onako bas je nacitan i svasta zna, a to nije znao. Pa niste jadni mogli da skontate gdje nas vode nacionalne stranke? I Tito kriv za to? E bas je bezobrazan.
NightSkyWalker

#987 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

quasar wrote:
Sta ti to govori? :?: Reci Zagore? Da cujem sta si to tako krasno smislio? Otkrij karte konacno.

I sto se bunis sto su oni glasali za Karadzica kad ste se dogovorili da svako glasa za svoje, pa si i ti glasao za Aliju...
Nisu vam rekli kakve su im namjere? Aaaaa, nije vam ni efendija rekao to? Cudi me od efendije, onako bas je nacitan i svasta zna, a to nije znao. Pa niste jadni mogli da skontate gdje nas vode nacionalne stranke? I Tito kriv za to? E bas je bezobrazan.
:roll: buncas bezze, al' ono hronicno.

Zar se ti ne osjecas izdanim sto nas granatama zasuli oni sa kojima smo skupa zivili, pili kafu, i kleli se u Tita?

Nije bilo isto glasati za Karadzica i Arkana i glasati za Aliju i nezavisnost. Ne vrijedjaj svoju inteligenciju. :-?
Ako je tebi krivo sto smo se branili od agresije i sto smo u inat dusmanima opstali, to je tvoj problem.

Kakvi su im planovi bili pokazalo se kasnije. A prije toga su nam prosipali price o bratstvu. Fuj.

A ako je nama efendija sta reko, onda nam je reko da ostanemo na svome i branimo svoju zemlju od agresije i pri tome postujemo nase sunarodnjake drugih vjera i ne cinimo zlocone.

100,000 je ipak povelka brojka. Da je pilica puno je, a kamoli ljudi.
quasar

#988 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by quasar »

Najtuznije je sto ti ne znas ko ti je kriv za to, ali neise. Skontaces nekad valjda.
NightSkyWalker

#989 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

quasar wrote:Najtuznije je sto ti ne znas ko ti je kriv za to, ali neise. Skontaces nekad valjda.
Normalno da znam, krivi smo mi sto smo se branili. Sram nas bilo. Svijet se dzaba trudio da nam uvede embargo na oruzje i sveze ruke a nama se ope' ratovalo i branilo. Sram nas bilo. Cetnici svaki dan slali bezbroj granata i mi umjesto da se predamo ko ljudi i pustimo im se na milost, mi odlucili da se kofrcimo i branimo. ccc sramote
zonbirile

#990 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by zonbirile »

NightSkyWalker wrote:
quasar wrote:Najtuznije je sto ti ne znas ko ti je kriv za to, ali neise. Skontaces nekad valjda.
Normalno da znam, krivi smo mi sto smo se branili. Sram nas bilo. Svijet se dzaba trudio da nam uvede embargo na oruzje i sveze ruke a nama se ope' ratovalo i branilo. Sram nas bilo. Cetnici svaki dan slali bezbroj granata i mi umjesto da se predamo ko ljudi i pustimo im se na milost, mi odlucili da se kofrcimo i branimo. ccc sramote
-------------------------------------
ja samo se znalo i onda na šta će izaći,rat u Sloveniji.Hrvatskoj,pa budale poslušaše svaki svoga hajvana.Pa ovo sad i još povoljnije je bilo dogovoreno u Briselu,puls keš cca 10 milijardi $,zna se ko okrenu čurak i na čiji nagovor.
Mali Aga

#991 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Mali Aga »

"Vaše čuveno poštenje, uvek ste bili puni tih sranja o poštenju. Vi gospodine kapetane, jer ti misliš da je jedina kuća, koju smo mi njima zapalili ili oni nama zapalili, pošteno zarađena, jeste k*rac moj! Da je pošteno zarađena ne bi ih tako lako palili jedni drugima. Dok vam je ćopavi Zagorac trpao u d*pe američke dolare znali ste da kenjate o bratstvu i jedinstvu da se smeškate jedni drugima. A onda je došlo vreme da svodite račune. Nema problema, samo što ih niste ranije svodili, nego ste se 50 godina izdrk*vali ovde, 50 godina karali najbolje p*čke, vozili najbolja kola, a sad kad vam se k*ta više ne diže, e hajde sad malo da se bavimo poštenjem. E pa isk*njam se ja na svo vaše poštenje i na svu tu vašu poštenu generaciju.P*zda vam materina...da vam p*zda materina svima vama, 'poštenima'!" "
quasar

#992 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by quasar »

:lol:
Šta je Agice, došla direktiva da se malo pljuje po bivšoj Jugi i pokojnom Maršalu?
zonbirile

#993 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by zonbirile »

Heiniken vlast,crvena zvijezda na zelonom,e moj mali agice
Mali Aga

#994 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Mali Aga »

quasar wrote::lol:
Šta je Agice, došla direktiva da se malo pljuje po bivšoj Jugi i pokojnom Maršalu?
Drago mi je da ste se prepoznali ;)

Covjek(Nikola Kojo) je od rijeci do rijeci upravu. Istina boli!

Samo mi recite komunjare ako svi moramo biti jednaki(kako se begovima krala zemlja tezom ne treba ti toliko) u vasem sistemu kako su onda zivjeli cimbenici/vladini ljudi u zlocinackoj drzavi? ;)
quasar

#995 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by quasar »

Ajde mali ne njajke... jesi to uzeo monolog četnika iz filma da nešto dokažeš?
quasar

#996 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by quasar »

Evo ti malo lektire.
http://www.youtube.com/watch?v=ZYcDfyBb29M

Kad budem od kuće pošao,
nek jasan bude pogled,
neću maglenog.

Kad budem od kuće pošao,
naspi u moje srce
gnjeva ledenog.

Slava im i hvala. A ti agicu i begovici svi mozete prditi koliko hocete, ali pera odbiti ne mozete ovim ljudinama.
Mali Aga

#997 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Mali Aga »

quasar wrote:Ajde mali ne njajke... jesi to uzeo monolog četnika iz filma da nešto dokažeš?
quasar wrote:Evo ti malo lektire.
http://www.youtube.com/watch?v=ZYcDfyBb29M

Kad budem od kuće pošao,
nek jasan bude pogled,
neću maglenog.

Kad budem od kuće pošao,
naspi u moje srce
gnjeva ledenog.

Slava im i hvala. A ti agicu i begovici svi mozete prditi koliko hocete, ali pera odbiti ne mozete ovim ljudinama.

Ovi komentari pokazuju koliko si samo jadan! Istina boli zar ne? A ovu pjesmu sto stavljas, samo se sjeti svih nevinih zrtava koje su pali od partizanove ruke, koje su bile ubijane zavezane za drvece. Vi govorite da ste se borili protiv cetnika i ustasa i fasista a u stvari ste postali isti oni. Jadna vam sudbina bila! Govor "cetnika" je sve rekao! Misljenje se ne mjeri od koga je doslo i koliko rijeci vec koliko je dobro misljenje. Rijeci se ne broje vec mjere!
Locked