Ovaj jado?NightSkyWalker wrote:
Nama treba nako ovakav.
Ma vodi ga kuci
Ovaj jado?NightSkyWalker wrote:
Nama treba nako ovakav.
hahahaNightSkyWalker wrote:
Vojska se nije islamizirala. Izmisljas. Pojedine jedinice su imale vjerska obiljezja i to je sve, ali su se i dalje borili za drzzavu BiH i sve gradjane ove zemlje i pri tome nisu cinili nakakve zlocine prema nebosnjacima. Sto se tice mene mogli su nositi i obiljezja Marsa ako su i daljle branili drzavu i sve gradjane. I kazem ti, rodjak mi je uvijek na desnom ramenu nosio tespih i i kada bi kretao na liniju procucio bi dovu i poljubio majku. Sram ga bilo![]()
I takva armija, islamizirana kako ti kazes, je 95 za malo oslobodila BL da amerika nije zaustavila nasu akciju. I takva islamizirana je branila drzavu i zahvaljujuci toj armiji Bosna danas postoji.![]()
P.S. Slazem se ja sa tobom ponekad samo ne podnostim pretjerivanja i iskljucivost.
Bolje grob nego rob.quasar wrote: U diktaturi si oslobodjen svih tih obaveza i nekih prava. Mozes zivjeti mirno do kraja zivota u relativnom blagostanju i spokoju, pod uslovom da ne diras u drzavu i vodju. Meni to i dalje izgleda fair deal. Ja danas mogu psovati vodju i drzavu, ali sta imam od toga? Beskorisno.
Ujutro jedno , popodne drugoNightSkyWalker wrote: ...
Bolje rat nego pakt.
Tebi ako se svidja da zivis kao noj sa gavom u pijesku ili ovca iz jednog stada onda se preseli na Kubu.
...
Svaka cast, odlican post. Ali meni se cini da neki na ovim prostorima genetski nemaju kapacitet za slobodu, nekontaju sta je to. Skoro vole da im neko stalno naredjuje posto su navikli. Kao pas. Voli da je rob nekome. Robovi nekom diktatoru, robovi ovome, robovi onome, uvijek robovi necemu. To je vrlo ruzno i tuzno. Kao da nemaju mrve obraza i ponosa. To je za mene bolesno. Ocigledno tu je teski osjecaj inferiornosti u tim ljudima.NightSkyWalker wrote:quasar wrote: U diktaturi si oslobodjen svih tih obaveza i nekih prava. Mozes zivjeti mirno do kraja zivota u relativnom blagostanju i spokoju, pod uslovom da ne diras u drzavu i vodju. Meni to i dalje izgleda fair deal. Ja danas mogu psovati vodju i drzavu, ali sta imam od toga? Beskorisno.
Tebi ako se svidja da zivis kao noj sa gavom u pijesku ili ovca iz jednog stada onda se preseli na Kubu.
Ja smatram da smo svi rodjeni slobodni i da niko nema pravo da vlada nad nama. Sloboda je univerzalno pravo!
I da ti pravo kazem, seres! Da ti nocas dodje tajna policija na vrata i odvede te u nepoznatom pravcu jer nisi podoban sistemu, drecao bi ti na sav glas -da mi je ona moja sloboda i demokratija pa makar zivio na kori hljeba.
NightSkyWalker wrote:
Bolje grob nego rob.
Bolje rat nego pakt.
Ja smatram da smo svi rodjeni slobodni i da niko nema pravo da vlada nad nama. Sloboda je univerzalno pravo!
I da ti pravo kazem, seres! Da ti nocas dodje tajna policija na vrata i odvede te u nepoznatom pravcu jer nisi podoban sistemu, drecao bi ti na sav glas -da mi je ona moja sloboda i demokratija pa makar zivio na kori hljeba.
Smrt fasizmu druzeGat'Gor wrote:
Svaka cast, odlican post. Ali meni se cini da neki na ovim prostorima genetski nemaju kapacitet za slobodu, nekontaju sta je to. Skoro vole da im neko stalno naredjuje posto su navikli. Kao pas. Voli da je rob nekome. Robovi nekom diktatoru, robovi ovome, robovi onome, uvijek robovi necemu. To je vrlo ruzno i tuzno. Kao da nemaju mrve obraza i ponosa. To je za mene bolesno. Ocigledno tu je teski osjecaj inferiornosti u tim ljudima.
Smrt fasizmu...ali tako isto i komunizmu...Komrad wrote:Smrt fasizmu druzeGat'Gor wrote:
Svaka cast, odlican post. Ali meni se cini da neki na ovim prostorima genetski nemaju kapacitet za slobodu, nekontaju sta je to. Skoro vole da im neko stalno naredjuje posto su navikli. Kao pas. Voli da je rob nekome. Robovi nekom diktatoru, robovi ovome, robovi onome, uvijek robovi necemu. To je vrlo ruzno i tuzno. Kao da nemaju mrve obraza i ponosa. To je za mene bolesno. Ocigledno tu je teski osjecaj inferiornosti u tim ljudima.
i islamizmuGat'Gor wrote:Smrt fasizmu...ali tako isto i komunizmu...Komrad wrote:Smrt fasizmu druzeGat'Gor wrote:
Svaka cast, odlican post. Ali meni se cini da neki na ovim prostorima genetski nemaju kapacitet za slobodu, nekontaju sta je to. Skoro vole da im neko stalno naredjuje posto su navikli. Kao pas. Voli da je rob nekome. Robovi nekom diktatoru, robovi ovome, robovi onome, uvijek robovi necemu. To je vrlo ruzno i tuzno. Kao da nemaju mrve obraza i ponosa. To je za mene bolesno. Ocigledno tu je teski osjecaj inferiornosti u tim ljudima.![]()
![]()
![]()
sta je islamizam?Komrad wrote: i islamizmu
Stanje drustva se ogleda po tome kako se to drustvo odnosi prema onim najslabijim i onima koji su obespravljeni, pa makar njih bilo samo 1%. Prokleta bi moja vecera bila kada bi se ja dobro najeo a mog komsiju odvode u nepoznatom pravcu jer nije podoban.Komrad wrote:NightSkyWalker wrote:
Bolje grob nego rob.
Bolje rat nego pakt.
ne mozes radi 1% ljudi govoriti takve stvari...
zloupotreba vjere.NightSkyWalker wrote:sta je islamizam?Komrad wrote: i islamizmu
Obespravljeni?? Oni koji su nas klali 1992 ... Karadzic, Krajisnik, Seselj, Tudzman??NightSkyWalker wrote: Stanje drustva se ogleda po tome kako se to drustvo odnosi prema onim najslabijim i onima koji su obespravljeni, pa makar njih bilo samo 1%. Prokleta bi moja vecera bila kada bi se ja dobro najeo a mog komsiju odvode u nepoznatom pravcu jer nije podoban.
sta je komunizam?NightSkyWalker wrote: sta je islamizam?
Već pitao i oni kažu da nemaju pojma o čemu pričaš. Imaš li kakav link koji kontradiktira ovu njihovu tvrdnju?zonbirile wrote:------------------------------NightSkyWalker wrote:Islamizacije kako je ti zamisljas nije bilo. A i da je bilo, a bilo je, nije nikakvo cudo kada se vidi u kakvom smo stanju bili kakva nam se nepravda vrsila. 4 godine nas ubijaju ko pilice a svijet NISTA. Pa onda nije nikakvo cudo sto su neke jedinice i neki vojnici se okrenuli vjeri kako bi tu naslu skloniste i moralnu snagu. I takva armija je do kraja branila drzavu i odbranila je.quasar wrote:U cemu se konkretno ti sa mnom slazes?
Da je BL na Vrbasu ili nesto drugo?
I gdje sam ja to iskljuciv i pretjerujem?
Trece: nije islamizacija kad ti buraz zakaci tespih i prouci dovu, vec kad to postane opsta pojava dirigovana iz komande,
dva diktatora, jedan uspjesniji od drugog. Jednog prihvatio svijet sa svim manama, i ukazivao mu pocasti, drugom spremali optuznicu u Hagu...
Kome su spremali optuznicu u hagu?Za sta bi on odgovarao, sto je ostao u svome i na svome i sto je sa svojom armijom branio svoju drzavu i pravo na postojanje. Zato sto nikada nije naredio ili podsticao zlocine. Zato sto je branio nebosnjake i njihove svetinje. Jel zato? Napomenuo bih te da je kod nas bila agresija a ne gradjanski rat. Mada bi mnogi voljeli da se to proglasi gradjanskim ratom kako bi im bilo lakse pljuvati po predsjedniku.
i Franjo pride,ne znam pitaj Hag
Ti spadas u onu grupu koju sam gore opisao. Ne dozvoljavas drugom da ima svoj stav, nego moras biti svakom loncu poklopac.NightSkyWalker wrote:Bolje grob nego rob.quasar wrote: U diktaturi si oslobodjen svih tih obaveza i nekih prava. Mozes zivjeti mirno do kraja zivota u relativnom blagostanju i spokoju, pod uslovom da ne diras u drzavu i vodju. Meni to i dalje izgleda fair deal. Ja danas mogu psovati vodju i drzavu, ali sta imam od toga? Beskorisno.
Bolje rat nego pakt.
I ti si neki filozof? Ja pokusavam da dam dijagnozu drustva koje nije zrelo za demokratiju, a ti se tu nalazis da kazes da ja nisam zreo za nju?Gat'Gor wrote:Svaka cast, odlican post. Ali meni se cini da neki na ovim prostorima genetski nemaju kapacitet za slobodu, nekontaju sta je to. Skoro vole da im neko stalno naredjuje posto su navikli. Kao pas. Voli da je rob nekome. Robovi nekom diktatoru, robovi ovome, robovi onome, uvijek robovi necemu. To je vrlo ruzno i tuzno. Kao da nemaju mrve obraza i ponosa. To je za mene bolesno. Ocigledno tu je teski osjecaj inferiornosti u tim ljudima.NightSkyWalker wrote:quasar wrote: U diktaturi si oslobodjen svih tih obaveza i nekih prava. Mozes zivjeti mirno do kraja zivota u relativnom blagostanju i spokoju, pod uslovom da ne diras u drzavu i vodju. Meni to i dalje izgleda fair deal. Ja danas mogu psovati vodju i drzavu, ali sta imam od toga? Beskorisno.
Slazem se.Komrad wrote:
i islamizmu
kako, na koji nacin?The 51st State wrote:zloupotreba vjere.NightSkyWalker wrote:sta je islamizam?Komrad wrote: i islamizmu
Nemoras biti filozof da zakljucis to sto sam napisao. Samo ti treba mozak i oci. Upravu si da mi nismo bas "zreli", za mnoge stvari, ali isto tako netreba ici unazad. Kako ces ikad "ozrelit" pod diktatorom?quasar wrote: I ti si neki filozof? Ja pokusavam da dam dijagnozu drustva koje nije zrelo za demokratiju, a ti se tu nalazis da kazes da ja nisam zreo za nju?
Mozda fakat i nisam, ali nek ste zato vi zreli.
Uz duzno postovanje, zasluzujes poseban odgovor.Gat'Gor wrote:Nemoras biti filozof da zakljucis to sto sam napisao. Samo ti treba mozak i oci. Upravu si da mi nismo bas "zreli", za mnoge stvari, ali isto tako netreba ici unazad. Kako ces ikad "ozrelit" pod diktatorom?quasar wrote: I ti si neki filozof? Ja pokusavam da dam dijagnozu drustva koje nije zrelo za demokratiju, a ti se tu nalazis da kazes da ja nisam zreo za nju?
Mozda fakat i nisam, ali nek ste zato vi zreli.
Ma ne trebas se cuditi. Jedino onaj diktator koji tacno zna kakvo je raspolozenje naroda (istinsko, ne hinjeno), moze dozivjeti duboku starost i na kraju biti sahranjen kao heroj nacije (jasna je aluzija).fatamorgana wrote:Evo još malo o diktatorskoj logici : http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110222055