Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Locked
miki.ba

#451 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by miki.ba »

Znate li vi da demokratija ne postoji, pogotovo kod nas. Ja npr. nemam pravo glasati u rs-u isto tako oni nemaju pravo glasati u fbih, gdje je tu demokratija. Primjer br. 2 ljudi pobjede na izborima pa ne mogu vladati, jer svi tvrde da su pobjedili. Ako je ovo demokratija ko je pobjedio na izborima kad svi imaju većinu. Nije mi jasno
Control panel

#452 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Control panel »

samo da se zna Tito nije bio diktator.
poznanik

#453 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by poznanik »

japijem wrote:
Control panel wrote:samo da se zna Tito nije bio diktator.
Naravno, on je bio doživotni predsjednik.

Naravno... :D

Obratiti pažnju na vrijeme: 1.07 ; 2.05 i 2.50 :oops:

luckypot

#454 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by luckypot »

Pa ne znam šta je mislio - ali znam da je BiH dao status republike u ustavu 1974, kao i hrvatskoj...

Eto vala od njega dosta, ne može ni tito sve sam završiti - mora neko i ostalo :D
NightSkyWalker

#455 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

luckypot wrote:Pa ne znam šta je mislio - ali znam da je BiH dao status republike u ustavu 1974, kao i hrvatskoj...

Eto vala od njega dosta, ne može ni tito sve sam završiti - mora neko i ostalo :D
Bosna je postoja i prije Tita, barem 1000 godina. :wink:

A to sto muslimani nisu bili priznati i sto su se morali utapati u druge narode, je prica za sebe.

I koliko je Tito sve sam zavrsio, pokazale su '90-te goodine.
NightSkyWalker

#456 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

:lol: :-)

A sta je onda bio??
luckypot

#457 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by luckypot »

NightSkyWalker wrote:
luckypot wrote:Pa ne znam šta je mislio - ali znam da je BiH dao status republike u ustavu 1974, kao i hrvatskoj...

A to sto muslimani nisu bili priznati i sto su se morali utapati u druge narode, je prica za sebe.

Mogla je bosna postojati i 3000 godina prije tita (kao recimo što gruzija i armenija postoje po 3000 godina) - ali bez Tite jarane ne bi imali osnove u medj. pravu za priznanje - a 1000 godina prije je u očima prava nebitna stvar, žalim slučaj

da je zahebo što nije priznao bosance i hercegovce kao naciju, umjesto "muslimana" i formule "ni ovo ni ono nego i ovo i ono" - to mu ja nikad halaliti neću...ali mu neću zaboraviti ni ono što je valjalo, tipa ekonomski razvitak BiH - napravio je za 50 godina u BiH više nego sve imperije prije njega zajedno...
luckypot

#458 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by luckypot »

japijem wrote:
NightSkyWalker wrote:

ma nemoj, ti ne znbaš da je bosnu osnovo lično broz.
Moj ibraga nije broz osnovao - nego ugruntio
Gat'Gor

#459 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Gat'Gor »

popajic wrote:
Gat'Gor wrote: Svaka cast svima koji su razbili to ogavnu drzavu koja nije narodu dala ni pravo na nacionalno ime.
U toj "ogavnoj " drzavi je taj narod prvi put stekao etnicki status. Zasto se prvaci TOG naroda nisu znali izboriti za etnicki naziv umjesto religijskog - to bi trebao rastabiriti sa doticnim prvacima .
Minderati i cekati da ti drzava sve servira je tipicno - za minderse ! I onda i danas .
Pojma nemas sta lupas.

They don't allow Bosnianhood but they offered Muslimhood. We shall accept their offer, although the name is wrong, but with it will start the process.
—Hamdija Pozderac in discussion with Josip Broz Tito in 1971 about constitutional changes which recognized Muslims, later Bosniaks

"Mi hocemo bosanstvo, a oni daju muslimanstvo. Prihvaticemo, i ako je ime porgresno, jer ce to otvoriti proces..." - Hamdija Pozderac
Control panel

#460 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Control panel »

NightSkyWalker wrote:
:lol: :-)

A sta je onda bio??
to sta je bio govori koliko mu je stranih drzavnika doslo na shranu.
luckypot

#461 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by luckypot »

japijem wrote:
Control panel wrote:
to sta je bio govori koliko mu je stranih drzavnika doslo na shranu.
I šta smo mi imali od toga.
recimo republiku, 50 godina mira i ekonomskog razvitka - što ti je otprilike historijski gledano jednako onome što su ameri dali evropi nakon drugog svjetskog rata ...

ako misliš da je malo - pogledaj situaciju u africi i egiptu...
Control panel

#462 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Control panel »

NightSkyWalker wrote:

Image

gledaj lafcino
popajic

#463 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by popajic »

Gat'Gor wrote:
popajic wrote:
Gat'Gor wrote: Svaka cast svima koji su razbili to ogavnu drzavu koja nije narodu dala ni pravo na nacionalno ime.
U toj "ogavnoj " drzavi je taj narod prvi put stekao etnicki status. Zasto se prvaci TOG naroda nisu znali izboriti za etnicki naziv umjesto religijskog - to bi trebao rastabiriti sa doticnim prvacima .
Minderati i cekati da ti drzava sve servira je tipicno - za minderse ! I onda i danas .
Pojma nemas sta lupas.

They don't allow Bosnianhood but they offered Muslimhood. We shall accept their offer, although the name is wrong, but with it will start the process.
—Hamdija Pozderac in discussion with Josip Broz Tito in 1971 about constitutional changes which recognized Muslims, later Bosniaks

"Mi hocemo bosanstvo, a oni daju muslimanstvo. Prihvaticemo, i ako je ime porgresno, jer ce to otvoriti proces..." - Hamdija Pozderac
Ti lupas i to ne bas po prvi put.
Pa, samo potvrdjujes svojim citatima ovo sto rekoh.
(zar je po tebi bosanstvo isto sto i bosnjastvo ?? ?)
popajic

#464 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by popajic »

NightSkyWalker wrote: ... kao sto treba da odgovaraju komunisti koji su u mirnodobsko vrijeme unistavali ljude i vrsili torturu nad onima koji su bili nepodibni partiji...
Nikako da odlucis ( a nisi jedini ) sta vise zamjeras Titu.
- sto nije uspio da skenira apsolutno sve kamuflirane fasiste, tj. sto ih nije na vakat pobio pa ne bi imali rat koji smo imali . Ili
- sto je neke prokuzio i kaznjavao , pa i likvidirao.
Ti bi i jare i pare , a to nikad nije moglo . Posebno nakon uzasa ww2.

Kad pricas o partizanima ( antifasistima) i Titu , vrlo svjesno izvlacis iz konteksta tog vremena samo ono sto tvom ,vrlo etno-klerikalnom opredjeljenju odgovara.
A principijelan apsolutno nisi.
Jer , kad tvoj idol, Bakir - mali princ , svecano i sluzbeno u ime SVIH Bosnjaka izjavi da Bosnjacima ne smeta dan proslave RS-a , tvoj jedini komentar je bio " nije to trebao reci" :-)

Nevjerovatno sta sovinizam radi. Pljuje na vlastitu , antifasisticku proslost , partizane stavlja u istu ravan sa zlocincima ,dramatizuje se diktatura...a sve iz jednog razloga .
Da se toplina novostecenih torova nicim ne poljulja.
Jadno i zalosno !
poznanik

#465 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by poznanik »

Dok je Tito decenijama razvijao i držao stabilnu BiH, Izetbegović ju je, u samo godinu-dvije, pokušao totalno rascijepiti konfederacijom s Hrvatskom, priznao okupirana područja današnje RS formiranjem Federacije BiH na ostatku "slobodne" teritorije, zbog čega, evo već dvije decenije, a ko zna koliko još, država BiH skoro i da nema suverenitet.

Podsjetimo se nekih od "krčmarskih" djela velikana muslimanskog hegemonizma i kleronacionalizma:
Izetbegovićeva bonska ponuda Tuđmanu 12. siječnja 1994

...Predvečer, Izetbegović me pozvao u sobu. Pretpostavljao sam da se radi o nečemu važnom...Pitao me da li sam spreman otići kod Tuđmana s porukom od njega.
- Idi i reci mu da sam spreman napraviti s njim savez...
Kada smo ušli kod Tuđmana bez uvoda sam žurio iznijeti mu Izetbegovićevu ponudu.
- On nema ništa, a nudi mi cijelu BiH. On kontrolira 13% teritorije.
Protumarao sam hodnicima do Izetbegovića. - Ne prihvaća, odbio je, rekao sam i želio od stida propasti u zemlju.
- Kako odbio, čudio se Izetbegović.
- Odbio, misli da nije realno, odgovorio sam, a u glavi mi je tutnjao njegov infatilni smijeh.
Izebgević je zašutio. Svi smo šutili. Kada smo krenuli, on me zaustavi.
- Možeš li ponovo otići kod njega. Reci da je ovo moja posljednja ponuda. Neka uzme zapadnu Hercegovinu i nek nas ostavi na miru...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=28969
NightSkyWalker

#466 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

Control panel wrote:
NightSkyWalker wrote:

Image

gledaj lafcino
Sta smo mi gradjani imali od ovih lidera? Gdje su ti lideri bili kada je Jugoslaviji i Bosni trebala pomoc??
Neka svoje sakoe i kravate sebi zavuku u straznjice.
Control panel

#467 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Control panel »

NightSkyWalker wrote:
Control panel wrote:
NightSkyWalker wrote:

Image

gledaj lafcino
Sta smo mi gradjani imali od ovih lidera? Gdje su ti lideri bili kada je Jugoslaviji i Bosni trebala pomoc??
Neka svoje sakoe i kravate sebi zavuku u straznjice.

postovanje je nesto sto se ponese iz porodice i ima se u dusi. cijeli svijet je odao postovanje velikom covjeku.
zalosno je sto ga nasi pljuju.
jefferson

#468 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by jefferson »

Tvoj problem nightskywalker je sto ti cekas humanitarnu pomoc. Pred rascjep jugoslavije, a po svjedocenju Kire Gligorova, EU (tadasnja EZ) je ponudila YU nekoliko milijardi dolara bespovratnih sredstava, nekoliko milijardi kredita sa vrlo niskom kamatom za takve kredite, te punopravno clanstvo, samo da ostanemo zajedno.
Na Ohridu su to odbili, a zna se sto.
Da je Yu ostala jedinstvena danas ne bi imao "biznismene sa kromiranim koltom", saje, keljmendije, Tudjmane, Milosevice, te njihove potrcke kji danas vladaju svercom i trgovinom svega sto donosi profit.
nama je svijet ponudio ruku, i pare, a mi smo odbili, tj. predstavnici koje je narod izabrao. Ti od svijeta hoces da dodje da gine za tebe, e pa to nece moci, jer ti prvi nisi spreman otici za nekoga ginuti. Sto se ti ne spremis i ne odes u Afganistan, Kongo, Ruandu, Liberiju, Somaliju? neces jer nemas interesa, jer je opasno, jer ne podrzavas politiku itd. E pa tako i obicni gradjanin u evropi je gledao tebe kada si bio u ratu, a opet su nam ponudili bili slamku spasa.
Na zalost, i danas nismo u stanju da vidimo kako je sva prica o etnickim torovima maska za sverc droge, cigara, tendera, goriva, privatizacija itd.
NightSkyWalker

#469 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

popajic wrote: sto ih nije na vakat pobio pa ne bi imali rat koji smo imali

Nevjerovatno sta sovinizam radi. Pljuje na vlastitu , antifasisticku proslost , partizane stavlja u istu ravan sa zlocincima ,dramatizuje se diktatura...
:roll:

Mijesas kruske i jabuke.
Po tvojoj logici je Tito trebao pobiti sve oni koji se nisu slagali sa njim, a to bi onda postala jedna od najvecih klaonica u Europi. Jer zapamti, na ratove u Jugi nisu vodili pojedinci, vec citave generacije Titovih pionira iz 60tih i 70tih, te generacije su preko noci nabile kokarde i zarile i palile po Bosni i Slavoniji. Reci to sto si ti rekao je isto kao kada bi neko rekao da Hitler i Staljin nisu bili dovoljno efikasni u bijanju neistomisljenika.

Ja ne pljujem na antifasisticku proslost, samo kazem da zlocinci koji su ubijali u ime totalitarizma i sistema treba da odgovaraju za svoja nedjela. Neko je ipak trebao odgovarati za nedjela fasisticke udbe. Isto onako kako su pojedinci iz armije bih odgovarali za pojedine zlocine tako su trebali odgovarati i partizani i komunisti za svoje zlocine. Ako aludiras da su zlocini i ubijanje neduznih nasa antifasisticka proslost, onda se ja stidim takve nase proslosti!

Nisam partizane stavio u istu ravan sa zlocincima, ali oni koji su okrvavili ruke nad neduznim i nejaci jesu zlocinci, bas kao sto su zlocinci pojedini pripadnici armije bih koji su ubijali za Cacu i nejac u Grabovici. I odakle tebi ideja da pojedince i njihova djela ravnas sa cijelom vojskom. Ta logika se moze primijeniti samo u slucaju sistema, jer je Jugoslovenski sistem planski i redovno unistavao ljudske zivote zbog njihove nepodobnosti! Zlocin!
NightSkyWalker

#470 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

Control panel wrote: zalosno je sto ga nasi pljuju.
Pljuju ga jer je izaslo na vidjelo sta se radilo u njegovom sistemu u kojem su Bog i batina bili fasisticka udba i Goli otok i gdje su ljudi unistavani samo zato sto nisu bili podobni partiji. Zamisli da dodje neko po tebe u po noci i odvede te u nepoznatom pravcu jer si nesto ruzno rekao za neku od sadasnjih stranaka. Sumnjam da bi ti to godilo.
jefferson

#471 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by jefferson »

NightSkyWalker wrote:
Control panel wrote:
postovanje je nesto sto se ponese iz porodice i ima se u dusi. cijeli svijet je odao postovanje velikom covjeku.
zalosno je sto ga nasi pljuju.
Pljuju ga jer je izaslo na vidjelo sta se radilo u njegovom sistemu u kojem su Bog i batina bili fasisticka udba i Goli otok.
Po cemu je sad drugacije? Pricaj ti sta hoces, ali je tebi bivsi pripadnik UDBA-e bio predsjednik drzave, uz blagoslov ovih ostalih demokrata.
Ti to gledas iz prizme danasnjeg vremena, Goli Otok kao i progon informbiroovaca moras gledati iz prizme 1948 i prijetnje Staljina kao i ocuvanja zemlje koja je tek izasla iz rata.
Nemoj misliti da opravdavam mnoge zlocine, ali vrijeme mjenja vrijednosti i arsine, a to vrijeme je bilo rutavo.
Inace, ipak se na kraju ispostavi da je Bickacic zsluzio kaznu sta je nama poslije uradio, tj. da se radi o najobicnijem lopovu.
Control panel

#472 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Control panel »

NightSkyWalker wrote:
Pljuju ga jer je izaslo na vidjelo sta se radilo u njegovom sistemu u kojem su Bog i batina bili fasisticka udba i Goli otok i gdje su ljudi unistavani samo zato sto nisu bili podobni partiji. Zamisli da dodje neko po tebe u po noci i odvede te u nepoznatom pravcu jer si nesto ruzno rekao za neku od sadasnjih stranaka. Sumnjam da bi ti to godilo.
mislim da ta batina nije do kraja odradila posao a bilo je i malo golih otoka. to se sve vidi danas da ih je trebalo mnogo vise.
quasar

#473 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by quasar »

@zagor
kako se ba ne umoris? Idi spavati covjece pa porani ujutro, nadji posla kakvog. Bice ti lakse.
Sad ti Tito nije dovoljno ubijao, jucer je potamanio sve sto mrda...
I hajde ti bi da sudis pojedincima, pa dobro daj imena, podnesi krivicne prijedloge na sud i daj imena svjedoka i to ce ici silom zakona....
Last edited by quasar on 18/02/2011 00:04, edited 1 time in total.
Komrad

#474 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote:
:roll:

Mijesas kruske i jabuke.
Po tvojoj logici je Tito trebao pobiti sve oni koji se nisu slagali sa njim, a to bi onda postala jedna od najvecih klaonica u Europi. Jer zapamti, na ratove u Jugi nisu vodili pojedinci, vec citave generacije Titovih pionira iz 60tih i 70tih, te generacije su preko noci nabile kokarde i zarile i palile po Bosni i Slavoniji. Reci to sto si ti rekao je isto kao kada bi neko rekao da Hitler i Staljin nisu bili dovoljno efikasni u bijanju neistomisljenika.

Ja ne pljujem na antifasisticku proslost, samo kazem da zlocinci koji su ubijali u ime totalitarizma i sistema treba da odgovaraju za svoja nedjela. Neko je ipak trebao odgovarati za nedjela fasisticke udbe. Isto onako kako su pojedinci iz armije bih odgovarali za pojedine zlocine tako su trebali odgovarati i partizani i komunisti za svoje zlocine. Ako aludiras da su zlocini i ubijanje neduznih nasa antifasisticka proslost, onda se ja stidim takve nase proslosti!

Nisam partizane stavio u istu ravan sa zlocincima, ali oni koji su okrvavili ruke nad neduznim i nejaci jesu zlocinci, bas kao sto su zlocinci pojedini pripadnici armije bih koji su ubijali za Cacu i nejac u Grabovici. I odakle tebi ideja da pojedince i njihova djela ravnas sa cijelom vojskom. Ta logika se moze primijeniti samo u slucaju sistema, jer je Jugoslovenski sistem planski i redovno unistavao ljudske zivote zbog njihove nepodobnosti! Zlocin!
Iskoristit cu Popajicev tekst
popajic wrote: Nikako da odlucis ( a nisi jedini ) sta vise zamjeras Titu.
- sto nije uspio da skenira apsolutno sve kamuflirane fasiste, tj. sto ih nije na vakat pobio pa ne bi imali rat koji smo imali . Ili
- sto je neke prokuzio i kaznjavao , pa i likvidirao.
Ti bi i jare i pare , a to nikad nije moglo . Posebno nakon uzasa ww2.
Odgovori molim
NightSkyWalker

#475 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

Control panel wrote:
NightSkyWalker wrote:
mislim da ta batina nije do kraja odradila posao a bilo je i malo golih otoka. to se sve vidi danas da ih je trebalo mnogo vise.
Tako isto nacisti kazu da je trebalo vise Ausvica.
Locked