Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Locked
NightSkyWalker

#251 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

quasar wrote:
NightSkyWalker wrote:
quasar wrote:
Samo budala moze poistovjetiti NOR, Tita i Partizane sa fasistma, ali necu te ja uciti, jer vidim da su te vec "dobro" naucili.
Tito i sistem su sami sebe poistovijetili sa zlom kada su uspostavili totalitaristicki sistem u kojem su ljudi fizicki unistavani zbog nepodobnosti partiji.
Vidim i ti si bio na casu.
A je li nije istina ono sto sam rekao? Imas li argument za to?

Moram li te podsjecati na Goli otok.I moram li te podsjecati da je relaivizovanje komunistickih zlocina jednako relativizovanju bilo kojih drugih zlocina poput onih na Markalama i Kapiji(kao sto to Dodik radi).
Svaki zlocin je za osudu pa tako i komunisticki!
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#252 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by plain vanilla »

Treba nama Goli otok itekako

a Tito je umro :roll:
NightSkyWalker

#253 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

plain vanilla wrote:Treba nama Goli otok itekako
:roll: :roll:

Tuzno i zalosno da neko u 21 vijeku jos uvijek prizeljkuje kazamate i relativizuje zlocine.
plain vanilla

#254 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by plain vanilla »

NightSkyWalker wrote:

Tuzno i zalosno da neko u 21 vijeku jos uvijek prizeljkuje kazamate i relativizuje zlocine.
Samo nemoj plakati :D
quasar

#255 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by quasar »

Ljudi su fizički uništavani jer su bili PODOBNI Staljinu!
Pogledajte širu sliku. Šta je 1948 mogao da uradi kad se pojavila nova peta kolona koje je prijetila da Staljinova čizma poklopi Jugoslaviju? Istrage su prvaljene ubrzano, bilo je mnog grešaka, ali moraš priznati bila je istorijsa nužnost poduzeti čišćenje redova od sumnjivaca.

Nakon toga niko više nije fizički uništavan. I opet vam moram reći. Živite u 21. vijeku i naviknuti ste na norme ponašanja koje danas vrijede. Prije 50 pa i 40 godina nije bilo tako. Ljudski život je bio svuda mnogo jeftini, ljudska prava su tek počela da se propagiraju. Jos je bilo leseve po sumama i svi su vec uzeli neciji zivot uratu. Taj rat je bio hiper klaonica. Bile su hrpe leseva kraj puteva. Na kobiljaci i dan danas ima neoznaceno njemacko groblje. Zemlja je bila puna izdajnika i zločinaca. Nijedan od ovih kojima se danas sudi u Hagu ne bi zivio duze od 1 godine. I reci mi da to nije kazna primjerena zlocinu? A bilo je na hiljade ustaša, SS-ovaca. četnika, pa i ratnih profitera koji su uzimali jevrejska imanja. Svi su dobili što ih je spadalo i nemoj da kazes da je trebalo drugacije - demokratski. Bili bi jedina zemlja pobjednica WWII koja je demokratski oslobodila svoje neprijatelje, pogotovo zločince.
NightSkyWalker

#256 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

quasar wrote:Ljudi su fizički uništavani jer su bili PODOBNI Staljinu!
Pogledajte širu sliku. Šta je 1948 mogao da uradi kad se pojavila nova peta kolona koje je prijetila da Staljinova čizma poklopi Jugoslaviju? Istrage su prvaljene ubrzano, bilo je mnog grešaka, ali moraš priznati bila je istorijsa nužnost poduzeti čišćenje redova od sumnjivaca.

Nakon toga niko više nije fizički uništavan. I opet vam moram reći. Živite u 21. vijeku i naviknuti ste na norme ponašanja koje danas vrijede. Prije 50 pa i 40 godina nije bilo tako. Ljudski život je bio svuda mnogo jeftini, ljudska prava su tek počela da se propagiraju. Jos je bilo leseve po sumama i svi su vec uzeli neciji zivot uratu. Taj rat je bio hiper klaonica. Bile su hrpe leseva kraj puteva. Na kobiljaci i dan danas ima neoznaceno njemacko groblje. Zemlja je bila puna izdajnika i zločinaca. Nijedan od ovih kojima se danas sudi u Hagu ne bi zivio duze od 1 godine. I reci mi da to nije kazna primjerena zlocinu? A bilo je na hiljade ustaša, SS-ovaca. četnika, pa i ratnih profitera koji su uzimali jevrejska imanja. Svi su dobili što ih je spadalo i nemoj da kazes da je trebalo drugacije - demokratski. Bili bi jedina zemlja pobjednica WWII koja je demokratski oslobodila svoje neprijatelje, pogotovo zločince.
:roll: :roll: Ne, nisam za preventivno unistavanje ljudi. A ti?

Opet relativizujes zlocine. Isto tako kao sto su komunistima bili jeftini ljudski zivoti iz ovih ili onih razloga, tako su i Mladicu u Srebrenici ljudski zivoti znacili nista iz ovih ili onih razloga! Zar ne?

Ono sto ti govoris je da treba pobiti sto vise ljudi, bez sudjenja i onako preventivno, da ne bi ugrozili partiju.

'83 godina je bila davno nakon drugog svjetskog rata, i sta je sistem uradio sa muslimanskih intelektualaca? Sta bi se desilo nekom momku da je '85-te u po grada psovao Tita i partiju?? Koja je bila srvha UDBE i Golog otoka?
dale cooper

#257 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by dale cooper »

Živeo Staljin i svetska revolucija! :lol:

:lol:
Komrad

#258 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote: :roll: :roll: Ne, nisam za preventivno unistavanje ljudi. A ti?

Opet relativizujes zlocine. Isto tako kao sto su komunistima bili jeftini ljudski zivoti iz ovih ili onih razloga, tako su i Mladicu u Srebrenici ljudski zivoti znacili nista iz ovih ili onih razloga! Zar ne?

Ono sto ti govoris je da treba pobiti sto vise ljudi, bez sudjenja i onako preventivno, da ne bi ugrozili partiju.

'83 godina je bila davno nakon drugog svjetskog rata, i sta je sistem uradio sa muslimanskih intelektualaca? Sta bi se desilo nekom momku da je '85-te u po grada psovao Tita i partiju?? Koja je bila srvha UDBE i Golog otoka?
a ko ih je skolovao?
Komrad

#259 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote:

Zalosno je da neko najveceg gorbara bosnjackog naroda dize u nebesa
Komrad

#260 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Komrad »

Mali Aga wrote:
"Pametnice" sta kazes za dzamiju kod papagajke u Sarajevu???? Nemoj siriti lazi! Komunjare su rusile dzamije i provodile svoju silu. Porusili su dzamija vise nego sto su cetnici u ratu to uradili. Al' i vama je odsviralo!!!! I ja ti nisam drug-komunista da me zoves druze. Sve u svemu, komunizam je sistem za glupane. Ti pricas da je komunizam nesto pa on je vise ubio nevinih ljudi nego fasizam. Pojenta 60 godina unazad je ko je pobjedio u ratu. Komunizam je pobjedio u drugom svjetskom ratu i on pise historiju a nema previse razlika izmedju fasizma i komunizma. Dva zla koja teze unistenju jedno drugog. Staljin, Tito i Hitler ista smeca druga pakovanja! ;)
Koliko su komunisti srusili dzamija?

Porediti Tita i Hitlera moze samo ........piiiiiiip................ poput tebe :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#261 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by PipiDugaDevetka »

Komrad wrote:
Mali Aga wrote:
"Pametnice" sta kazes za dzamiju kod papagajke u Sarajevu???? Nemoj siriti lazi! Komunjare su rusile dzamije i provodile svoju silu. Porusili su dzamija vise nego sto su cetnici u ratu to uradili. Al' i vama je odsviralo!!!! I ja ti nisam drug-komunista da me zoves druze. Sve u svemu, komunizam je sistem za glupane. Ti pricas da je komunizam nesto pa on je vise ubio nevinih ljudi nego fasizam. Pojenta 60 godina unazad je ko je pobjedio u ratu. Komunizam je pobjedio u drugom svjetskom ratu i on pise historiju a nema previse razlika izmedju fasizma i komunizma. Dva zla koja teze unistenju jedno drugog. Staljin, Tito i Hitler ista smeca druga pakovanja! ;)
Koliko su komunisti srusili dzamija?

Porediti Tita i Hitlera moze samo ........piiiiiiip................ poput tebe :)
Najsmješnije je to što pomenutu džamiju srušiše Austrougari, a ne komunisti....PIIIIIIP....!

Nije da ni jednu nisu komunisti porušili, ali to nije tema ove diskusije.
quasar

#262 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by quasar »

NightSkyWalker wrote:
:roll: :roll: Ne, nisam za preventivno unistavanje ljudi. A ti?

Ne relativizujem ja nista. Kazem da je bila istorijska nuznost maknuti ih iz drustva. Opet te pozivam da skontas koja su to doba i sta je sve prijetilo Jugoslaviji. Danas to nije u redu, tada je bilo sasvim OK. Tada ljudska prava nisu bila bitna ni englezima ni francuzima, pa sto bi bila jugoslavenima? U to doba PRVA je bila uspostva poretka i ocuvanje drzave, nakon ratnih razaranja, svuda u Evropi. Ljudi se mijenjaju i svijest se mijenja. Hocemo li tako sada govoriti i o Turskim zlocinima za vrijeme okupacije? Nemoj vaditi citate iz konteksta i pokazi da si pametan pa razmisli o vremenskom okviru u kojem su se desavali događaji.

O tim intelektualcima iz '83. mislim sve najgore i pokazalo se vremenom ko su i sta su i gdje su me/nas doveli.
Sad definitvno odoh iz teme jer je otislo u OT i nikako da se vratite tamo gdje treba.
plain vanilla

#263 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by plain vanilla »

Pa ova tema je puna paradoksa..nece ljudi diktatora da bi mogli biti Bosnjaci, Srbi i Hrvati, a kome se ne svidja nek' razguli na Kubu..pa nije li i to diktatura?
Ako neko bira da u zivotu bude samo B, H ili S, njegov izbor, ali je smijesno traziti to i do svih ostalih
To sigurno jeste dio mog identiteta, ali nije i moje jedino obiljezje..
udrch

#264 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by udrch »

Ja neću da živim u diktaturi, pa čak da je i ružičasta kakva je izgleda bila naša..
Nikad se ne ponosim time što sam Bošnjak, ne mrzim one koji kažu da su Srbi ili Hrvati..
Ponosim se što sam čovjek kakav jesam, ne mrzim nikoga, čak i one koji bi da mi nešto nametnu ili dokinu..ja njih ne mrzim, meni njih bude žao..
Poštujem pravo svakoga da bude to što želi da bude: ustaša, četnik, peder, nacionalista, fašista..samo volim kad mi to kaže da znam da ga mimoiđem..
Ja sam Bošnjak, musliman vjernik, bosanac i hercegovac..žao mi je ljudi kojima to smeta..
zonbirile

#265 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by zonbirile »

plain vanilla wrote:Pa ova tema je puna paradoksa..nece ljudi diktatora da bi mogli biti Bosnjaci, Srbi i Hrvati, a kome se ne svidja nek' razguli na Kubu..pa nije li i to diktatura?
Ako neko bira da u zivotu bude samo B, H ili S, njegov izbor, ali je smijesno traziti to i do svih ostalih
To sigurno jeste dio mog identiteta, ali nije i moje jedino obiljezje..
---------------------------------
jasno ko dan,ljudi hoće 3 diktatora i to su i dobili.
Banksy

#266 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Banksy »

Diktator ili ne, treba nam neko da nas čuva, da brine o nama, da misli umjesto nas, i obavezno da odlučuje umjesto nas.
I da radi umjesto nas, ako može.
O sebi se brinuti ne znamo, odlučivati ne znamo, preuzeti svoj život u svoje ruke ne znamo i ne želimo, a raditi nećemo.
Sve nas potamanit', poravnat', pa naselit' neke bolje i pametnije.
mO k3

#267 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by mO k3 »

nama treba cvrsta ,ali fer ruka koja ce da brine o pravim sva tri naroda
fatamorgana

#268 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by fatamorgana »

Ženski Dr.Med wrote:nama treba cvrsta ,ali fer ruka koja ce da brine o pravim sva tri naroda
Ote mi riječ iz usta - Inzko!
mO k3

#269 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by mO k3 »

fatamorgana wrote:
Ženski Dr.Med wrote:nama treba cvrsta ,ali fer ruka koja ce da brine o pravim sva tri naroda
ma Inzko aka becka snizla je samo marioneta u ovo igri
Nele9

#270 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Nele9 »

Banksy wrote:Diktator ili ne, treba nam neko da nas čuva, da brine o nama, da misli umjesto nas, i obavezno da odlučuje umjesto nas.
O sebi se brinuti ne znamo, odlučivati ne znamo, preuzeti svoj život u svoje ruke ne znamo i ne želimo, a raditi nećemo.

:thumbup: Sve rečeno o stepenu svijesti ovog naroda.
O'zone
Globalni moderator

#271 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by O'zone »

Nele9 wrote:
Banksy wrote:Diktator ili ne, treba nam neko da nas čuva, da brine o nama, da misli umjesto nas, i obavezno da odlučuje umjesto nas.

:thumbup: Sve rečeno o stepenu svijesti ovog naroda.
+1 :thumbup:
fatamorgana

#272 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by fatamorgana »

Ženski Dr.Med wrote:
fatamorgana wrote:
ma Inzko aka becka snizla je samo marioneta u ovo igri
Ma ako je ko marioneta u ovoj igri onda je to narod, tj. svi mi.
ČikaJosip

#273 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by ČikaJosip »

Evo sada je završio nastup na HRT1 na Dnevniku Zvonimira Čička.
Vjerojatno će netko ovo do sutra staviti na You Tube.
Vi, titovi omladinci, to morate pogledati.
Komrad

#274 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Komrad »

ČikaJosip wrote:Evo sada je završio nastup na HRT1 na Dnevniku Zvonimira Čička.
Vjerojatno će netko ovo do sutra staviti na You Tube.
Vi, titovi omladinci, to morate pogledati.
Pretpostavljam o cemu se radi
ali ipak

Zivio drug Tito
ČikaJosip

#275 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by ČikaJosip »

-Smrt fašizmu.
-I tebi sinko.

Ljudima se ne uzima za zlo ako nešto čine u neznanju. Ali biti sljep pored očiju je grijeh. Tako isto ne vidjeti kakvo je zlo činio komunizam na čelu sa Titom je grijeh.
Locked