Daj ba Popajic budi ozbiljan..popajic wrote:E, jebi ga, ne valja ti ni burzoaska ni omladinska stafeta....sta ti valja ?udrch wrote: Hoćeš reći da je i taj debilizam iskopiro od buržoazije..
Sad mi se baš zgadio..![]()
Ovi dvori sto se u cast Moamera rokera i sa njegovim ( sada vec zamrznutim ) parama zidaju ?
Ovi danasnji troglavi diktatori ?
Ko valja ?
Nisi ti Zonbrile pa da se provaljuješ pred svima..
Ja nikad nisam nigdje rekao niti branio ovu današnju nakaradu od vlasti..
Mi smo krenuli niodakle, potonuli u srpsko-hrvatske interese, rascijepali nas ko banovinu, pa smo 1943. godine vratili državnost, najvećom zaslugom između ostalog i Titomanu..nažalost nakon te velike geste čekao je sve do 1974. godine da nam bar prizna da smo Muslimani..i opet i na tome mu koliko toliko opet hvala..
Ali Titoman je bio komunista i diktator i to je i jedno i drugo nakaradno..
Valja ići dalje..
U tom super vremenu kad se malo radilo, a svega imalo, naučili smo se svemu, da nam je korupcija u duši i da od države nije grijeh ukrasti..ja znam da je određene sudije bilo moguće potkupiti sirom, kajmakom i jajima..
Ja znam da je građevinskim radnicima bilo duša nakupiti u džepove eksera i ponijeti kući..
Ovo je sad nama smiješno, ali svi znate da je bilo tako..
Ja se tih vremena stidim i ne želim ih nazad bez obzira što sam bio puno rahatniji nego danas..
Ja želim dalje...
Trenutno plivamo u govnima, ali ipak plivamo..
1990. smo svi bili skoro, pa jedno, odnosno troje..danas vodimo borbu da preostalo dvoje ode na smetljište kao što je već otišlo jedno od tog troga čijem se šefu sudi u Hagu..
Kroz ovo moramo proći, jer su prošli svi..i u nama najdražoj destinaciji kad nam zagusti, majci nam Njemačkoj svojevremeno vladaše nac(ional)isti..ljudi su ih voljeli, pa nadrapali, a onda ih proklinjali, pa je došlo vrijeme napretka..
Mi smo već voljeli, i nadrapali smo, već ih proklinjemo, a onda ćemo valjda krenuti naprijed..
Nadati se da će biti bolje..kad se promjenimo mi, promjeniće nam se i vladari..a mi se mjenjamo, samo Zonbrile ostaje isti, kominista, pesimista, antiislamista i sl..