Zaista, prežvakana tema, po ko zna koji put otkako sam ja ovdje, a nisam odveć dugo.
Prenj, očito hoćeš ostati bez odgovora na neka pitanja. Ja ti, također, ne mogu u tome pomoći.
Meni je, također žao, što se ne obnavljaju džamije porušene na teritoriju današnje RS. Žao mi banjolučke Ferhadije.... Znam da treba puno novca, ali,razvuklo se, brate, razvuklo....
Ipak, ne znam što bi se na ovom mjestu raspravljalo o gradnji džamija u BiH, na način kao da je to pitanje života i smrti. Neka se prave....pogotovo ako se prave od namjenskih sredstava....
Volio bih ja da se u određenim situacijama, recimo, novci od planirane gradnje u nekom od mjesta Federacije, gdje već postoje džamije, prebace u fondove za obnovu džamija koje su porušili četnici.
No, ako ljudi u Banovićima misle da im treba islamski centar, neka ga prave. Ako ih niko ne pita, neka se potrude da ih se pita. Ako neko hoće, teoretski, u privatnom angažmanu i od privatnih para praviti islamski centar, bujrum... neka pravi.
I još nešto, jako zanimljivo: Vidim ovdje sve sami eksperti za procjenu popunjenosti džamija u BiH. Jel vi to sjedite na džamijskom zidu u mahali, i brojite džematlije?